Şimdi Ara

Run Flat Lastik & BMW (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
541
Cevap
25
Favori
214.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramcho06

    Arkadaşlar merhaba ;

    Bende 2009 model bir e87 ile aranıza katıldım.

    Aracımda şuan eski sahibinden aldığım ; ve üzerinde takılı olan kışlık lastikler var.

    Yorumlar doğrultusunda RFT olmayan yazlık bir lastık taktıracağım içeri ses almayan ve direksiyonu biraz daha yumuşatacak bir lastik almak istiyorum.

    Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

    Gerek bu başlıkta gerekse başka başlıklarda daha önce de belirtildiği üzere kullanacağınız ebat üzerinden araştırma yapmanız gerek sağlayacağı fayda ve gerekse cebinizden çıkacak para konularında önemlidir.
    zaten belli başlı lastik markaları herkes tarafından biliniyor ama her ebatta testlerde dereceye giren lastikler farklı olabiliyor. Örneğin 225/45r17 yazlıkta nokian iyi derce almışken başka ebatta sıralamada ilk 10 a bile giremeyebiliyor.

    şahsen aracım 3.16 ve agresif kullanıyor olmama rağmen 3.30 gibi güçlü bir aracım olmadığından 225/40r18xl öne ve 255/35r18xl arkaya Falken marka taktım yazlık için ve çok memnunum. aynı ebatlarda continental yaklaşık 2000 tl iken ben 1000 tl ye aldım. Tabii ki bir michelin,conti değil ama daha önce kumho kullanmış biri olarak kumho dan daha iyi diyebilrim. ortalama bir kullanıcıyı memnun eder diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 4 Ekim 2015; 18:35:37 >




  • helpgod hocam agresif bir kullanıcı değilim.Şehir içi günde 10 km yapıyorum extreme durumlarda bu km maximum 50 km oluyor.Bu doğrultuda bir lastik önerisinde bulunursanız mutlu olurum.Bu arada aracımın orjinal lastik ebatlarını bilmiyorum.Bu konuyu baştan sona okudum .XL Lastik almak makul gibi görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramcho06 -- 1 Haziran 2015; 14:32:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramcho06

    helpgod hocam agresif bir kullanıcı değilim.Şehir içi günde 10 km yapıyorum extreme durumlarda bu km maximum 50 km oluyor.Bu doğrultuda bir lastik önerisinde bulunursanız mutlu olurum.Bu arada aracımın orjinal lastik ebatlarını bilmiyorum.Bu konuyu baştan sona okudum .XL Lastik almak makul gibi görünüyor.

    Ben falken ze914 aldım jantankara.com sitesinden sahibi nafi beyle telefon irtibatı kurarak aldım kargosunu karşıladı. izmitte taktırdım. şu an 1.000 km lik kullanımı geçtim, arabada yalnız olduğumda virajlara oldukça hızlı giriyorum otobanda 160 ın üzerine her fırsat bulduğumda çıkıyorum memnunum. tavsiye edermiyim evet kesinlikle. ne olduğu belirsiz bir lastik değil. sumitomo üretiyor ve ülkemizin büyük lastikçilerinden abdulkadir özcan fabrikasını ankaraya kuruyor. falken dunlop gibi markaları ülkemizde üretecekler. emniyet konusunda çok titiz biriyim ailemi sakat bir ürün ile riske atmam. forumda falken konusu var inceleyebilirsiniz.
    daha farklı bir marka derseniz good year ve continental öneririm.




  • 2010 Çıkışlı 2011 Model 1.16 i Aracımın üzerinde Fabrika Çıkışlı Continental Rft Lastikleri Değiştirmek İstiyorum. Aracım şuan 29 Bin Km de ama Yıldan ötürü Lastikler hırpalanmış. Ancak Karar veremedim. Birde aralarındaki Fiyat farkı karamsarlığa daha çok itti. MICHELIN - Bridgestone - GoodYear ve Continental arasından Hangi Markanın Hangi Modelini tavsiye edersiniz? Performans ve Fiyat Bilgisi hakkında da bilgisi olan arkadaşlar Bilgi verebilirler mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustWatch01

    2010 Çıkışlı 2011 Model 1.16 i Aracımın üzerinde Fabrika Çıkışlı Continental Rft Lastikleri Değiştirmek İstiyorum. Aracım şuan 29 Bin Km de ama Yıldan ötürü Lastikler hırpalanmış. Ancak Karar veremedim. Birde aralarındaki Fiyat farkı karamsarlığa daha çok itti. MICHELIN - Bridgestone - GoodYear ve Continental arasından Hangi Markanın Hangi Modelini tavsiye edersiniz? Performans ve Fiyat Bilgisi hakkında da bilgisi olan arkadaşlar Bilgi verebilirler mi ?

    Konuda daha önce bahsedildiği üzere her ebat için performans testlerinde öne çıkan marka-model farklıdır, öncelikle kullanacağınız ebadın ADAC testlerini internette aratmanız ve edindiğiniz bilgiler çerçevesinde kararsız kaldığınız marka-modelleri buradan sormanızın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü bmw 1.16 ya hangi lastiği takayım dediğiniz zaman bu öğlen yemeğinde ne yemeliyim demek kadar cevaplanması zor bir soru olacaktır.
    Diğer konu tekrar rft mi alacaksınız yoksa xl kodlu bir lastik mi alacaksınız?




  • 5,25d Xdrive aldık galeriden 0 olarak aldık.üzerinde pirelli runflat lastikler vardı acaba değiştirmiş olabilirler mi bmw lerde fabrika çıkışı hangi lastik bulunuyor bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: impreza2004

    5,25d Xdrive aldık galeriden 0 olarak aldık.üzerinde pirelli runflat lastikler vardı acaba değiştirmiş olabilirler mi bmw lerde fabrika çıkışı hangi lastik bulunuyor bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler

    Hocam değeri oldukça yüksek olan premium sınıf bir aracın lastiklerini değiştirdiklerini sanmam. Zaten uzerindekini sokup ucuz lastik takacak olsa rft takmaz galerici. Diğer yandan 17 inç ebada kadar cinturato p7 takıyorlar fabrika çıkışı. 18" lerde daha sportif bir seri taktıklarını düşünüyorum pirelli nero gt olabilir yada pzero. Ama bmw pirelli kullanıyor diye biliyorum. Kış lastiklerinden emin değilim ama benim araca Borusan good year kışlık takmıştı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2012 x3 aracımda önde 245/45/r19 arkada 275/40/r19 jant lastik var.yakıt ve performanstan memnun değilim.Acaba bu tür lastik jant kullanan arkadaşlar varsa görüşlerini alabilirmiyim.(yakıt ort.8,2)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 32mustan

    Arkadaşlar 2012 x3 aracımda önde 245/45/r19 arkada 275/40/r19 jant lastik var.yakıt ve performanstan memnun değilim.Acaba bu tür lastik jant kullanan arkadaşlar varsa görüşlerini alabilirmiyim.(yakıt ort.8,2)

    kullandığınız ebatlar kapı içlerindeki etikette yazan değerlere uygun mu acaba.
  • Evet şimdi baktım.Orjinal boyutlar fabrika çıkışı.Fakat bu performans ve yakıt herkeste aynımıdır?Birde yoldaki bozuklukları çok hissediyor.
  • Rft olmayan kislik lastik almistim.ertesi gun bizim hanim çukura vurdu ve lastik yarildi.rezillik diz boyu oldu.insanlar bmw de yolda mi kalirmis diye dalga gecti yanimizdan gecerken :) ben rft almaktan yanayim.her ne kadar konfor kaybi yasasamda rft en ideali diye dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 32mustan

    Evet şimdi baktım.Orjinal boyutlar fabrika çıkışı.Fakat bu performans ve yakıt herkeste aynımıdır?Birde yoldaki bozuklukları çok hissediyor.

    jantlarınız orijinal mi replika mı acaba
  • Selamlar, 3 gün önce 2012 model f30 316i aracımı aldım, 60bin km'de. Lastiklerin 5-6bin km sonra değişmesi gerekiyor.
    Michelin Crossclimate taktırmayı düşünüyorum hem RunOnFlat yerine hem de kış lastiği ile uğraşmamak için. Konu hakkında bilgisi-tecrübesi olan var mıdır?
  • Merhabalar,
    Orjinal bridgeston er300 rft(2014 316i) lastiklerim var.
    Açıkçası, önceki aracimdakilere kıyasla konforsuz/sert/sarsıntılı. Öncekiler Honda civic sedan - 205/55R16 continental cpc5.
    Aynı ebatta daha konforlu bir rft oneriniz var mi(kiyas tecrübesi edinmis olan varsa rica ediyorum)?

    Ya da bridgestone için ön ve arka basıncı biraz düşürsem olur mu, yine tecrübe edinmiş arkadaşlar için?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bothroyd -- 11 Ağustos 2015; 10:53:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkxman T kullanıcısına yanıt
    BMW de yolda mı kalırmış diyen insanların kafasında olacak mıyım bir gün acaba umarım olmam. Tokadı bassaydınız o insanlara =)
    Her araç yolda kalabilir. Kaldı ki bu yollarda gidebilmek bile şans bence.
    Doğru basınçla kullanılırsa RFT olmayan lastikler de gayet güvenlidir.
  • F30 225 50R 17 için RFT olmayan alternatifler:

    Good Year Efficient Grip Performance 98 XL (hala yanaklar cok yumusak)
    Michelin PSS 98 XL yada Primacy 3 98 (W yada Y) XL ???
    Pirelli P7 98 XL??
    Continental Sportcontact 5 98 W XL ??

    Ne dersiniz arkadaslar??
  • Kaskolu araçlar lastik değişimlerinde dikkatli olsunlar. Çünkü Kasko şirketi Allah korusun olası bir kazada lastikleriniz RFT değil diye ödeme yapmayabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feritergin

    Kaskolu araçlar lastik değişimlerinde dikkatli olsunlar. Çünkü Kasko şirketi Allah korusun olası bir kazada lastikleriniz RFT değil diye ödeme yapmayabiliyor.

    Hocam bu ciddi bir durum, neye dayanarak belirttiniz? Bir yaşanmışlık var mı? Böyle bir hakları yok diye biliyorum....
  • Ali® kullanıcısına yanıt
    Bir exper, muhabbet esnasında söylemişti. Aracin fabrika standartları dışındaki bir lastik aracin durma mesafesini degistirebilir veya spin atmasini sağlayabilir güvenli bir sürüş yapilamayabilir gerekçesi ile bu hakları olduğunu söylemişti.Tabi kazanin oluşma şekli vs de etkiler dedi. Ama her kasko uygularmi bilmiyorum danışmak lazim. Ben aklınızda bulunsun diye yazdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: milest

    F30 225 50R 17 için RFT olmayan alternatifler:

    Good Year Efficient Grip Performance 98 XL (hala yanaklar cok yumusak)
    Michelin PSS 98 XL yada Primacy 3 98 (W yada Y) XL ???
    Pirelli P7 98 XL??
    Continental Sportcontact 5 98 W XL ??

    Ne dersiniz arkadaslar??


    Pirelli p7 kullanıyorum. 245 45 17. Rft değil. Genel olarak memnunum. Rftden sonra konfor ve seste ciddi fark etti. Virajlarda da ekstra bir tedirginlik hissetmedim. Ama aracı çok limitlerde kullanmam.

    Bildiğim kadarıyla e serisinde falan fabrika lastiği olarak kullanılıyor (rftsi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.