Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (410. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
109
Favori
2.447.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 408409410411412
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Müverrih

    Tüm forum arkadaşlarımızın ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerle kutlar, hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden temenni ederim. Allah; bizler kadar bol beslenemeyen, bizler gibi güvende hissetmeyen müslümanlara da bize tattırdıklarını tattırsın, bizleri de vesile kılsın.

    Bizler de bu bayramda Kurban ın manasını idrak edebilmiş; Hz.İbrahim gibi emrolunduğumuz şeyleri sorgusuz yerine getirebilecek feraset ve teslimiyeti gösterebilmeyi, Hz. İsmail gibi O' nun emrettiği şeyleri tereddütsüz kabul edebilmeyi becerebilen kullardan olalım inşallah.


    Sayın Müverrih, dileklerinize tüm kalbimle katılıyorum. Allah (CC) dua niyetine kabul etsin inşaallah.... Bende bütün forumun Mübarek Kurban Bayramını tebrik ederim. Herkese hayırlı bayramlar.....




  • Allah razı olsun amin. Cümleten Hayırlı Bayramlar
  • Verdiğim linkdeki videoyu seyrederseniz invertör yerine kullanılacak sistemin bir benzerini göreceksiniz.
    24 Volt Akü ile çalışan 24 Volt DC motor ; Bu motora bağlı 1,5 kW'lık AC alternatör ve 1000W'lık Ampül:
    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=h41oenbUGsE&NR=1
  • Az önce baktığımda yükün 1000 watt olduğunu fark ettim.
    Öyle bile olsa bu tür denemelerde hem motorun hemde yükün aynı anda
    volt ve akım göstergeleri olmalı ki doğru bir oran ölçümleyebilelim.

    İnternette buradaki gibi herhangi bir ölçüm metodu kullanılmadan yapılan çalışmalara itibar etmek doğru olmaz !

    saygılar
  • quote:

    Sayın Mehmet bey
    Teşekkür ediyorum cevabınız için ; konu açılışında vermiş olduğunuz bilgileri tekrar okudum. sorumu sormadan bu bilgileri hızlıca geçmiştim.
    gerçekten bazı şeyleri atlamışım , siz bazı sorunlarımın cevabını yazmışsınız. ( bir link vereyim , belki biliyorsunuzdur ama bilmeyen arkadaşlar yararlanır , flanş alternatörlü bir VAWT ( Vertical Axis Wind Turbin ) uygulaması ve detaylı anlatımı var videolar var )
    http://www.windgenkits.com
    Bu web sayfasında çok ayrıntılı videolarla flanş alternatör yapımı anlatılmış benim yapmak istediğim VAWT'ın temeli de bu
    ben de Valeo marka 14V, 55 Amp. Alternatör var ve rüzgar jeneratörüm için bu alternatörü baz alıp çizimlerimi yapmıştım ama yılların verdiği tecrübe ile ana gövdeye flanş alternatör bağlamak için de bir mesafe ayarlamıştım. bu alternatörü de aynı gövdeye bağlayıp çalıştırmakla birlikte Flanş alternatörü yapıp bağlamaya karar verdim.
    şimdi söyle bir sorum var:
    ben de neodyum mıknatıslarla baya uğraştım ( sonsuz enerji jeneratörü için 8 adet prototip yaptım fakat başarılı olamadım - yanlız nedenlerini de bu çalışmalar sonucu öğrendim - çalışmalarım devam ediyor ) nasıl bir çekim kuvvetine sahip olduğunu ve tehlikeleri yaşayarak öğrendim.
    ben 12 adet 40x20x10mm. ebatlarında neodyum mıknatıs alacağım ve 6 mm. kalınlığında yuvarlak kesilmiş bir sacın üzerine yapıştıracağım.
    şimdi sacın bir yüzündeki mıknatıslar , sacın diğer yüzündeki yataklama profiline ( 40x40 kutu profil ) 10 mm. mesafede dönerse bu mıknatıslar kutu profili tutmak isteyip dönmeye bir direnç oluştururlar mı?
    10 mm mesafeyi arttırmalımıyım sizce?

    invertör konusunda ucuz bir çözüm var mı? ben vermiş olduğum linkteki gibi alternatörü-DC motorla döndürme fikrini uygulamayı düşünüyorum eğer başarılı olursam burada paylaşacağım. ( Link hatırlatma : Verdiğim linkdeki videoyu seyrederseniz invertör yerine kullanılacak sistemin bir benzerini göreceksiniz.
    24 Volt Akü ile çalışan 24 Volt DC motor ; Bu motora bağlı 1,5 kW'lık AC alternatör ve 1000W'lık Ampül:
    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=h41oenbUGsE&NR=1 )
    akü şarj devreside gerekli onu anladım. akülerin aşırı şarj olmaması için.


    Sayın erkan bey

    Sacınızın kalınlığı kullanacağınız mıknatısın kalınlığı kadar olmalı.
    Sacınızın diğer yüzünde ciddi bir tutma meydana gelmez,mesafeyi arttırmanıza gerek yok.
    Verdiğiniz linkteki videoyu seyretmiştim.
    Dc motor ile jeneratörü tahrik etmek konusunda bir önceki mesajımı tekrar okuyun.




  • Yeşil enerji üretiminde enerjinin tüketilmesi de planlı yapılmalıdır. Yoksa ilk yatırım ücretleri 3-4 katına çıkar ve bir anlamı kalmaz.

    Evde sürekli güç harcayan buzdolabı, aydınlatma ve televizyon düşük tüketimli modellerden seçilmelidir ve
    Çok enerji gerektiren çamaşır makinesi, fırın, saç kurutma makinesi gibi alıcıların aynı anda kullanılması önlenmelidir. Bu alıcıların aynı anda kullanılmaması konforu düşürecek birşey değildir.
    Zaten seyrek kullanılan şeylerdir.



    Ev tipi doğalgaz kojenerasyon sistemlerinde de içten yanmalı bir motor gece gündüz çalışmakta ve elektrik+ısı üretmektedir.
    Bunu bir eve koyduğumuzda ürettiği ısı enerjisi eve fazla gelmekte, 2 eve koyduğumuzda ise ürettiği elektrik enerjisi yetersiz kalabilmektedir.
    Yukarıda bahsettiğim gibi iki ev sakinleri kilerdeki bir çamaşır makinesini ortak kullanma, fırını ortak kullanma kararı alırlarsa sistem 2 evin her ihtiyacını karşılayabilmekte ve 1 eve lüks olan sistem bu sayede 2 eve de ekonomik ısınma ve elektrik kullanma şansı vermektedir.




  • Sayın hocalarım. Cok farklı bir calışma yapmaktayım. Bundan verim alabilir miyim diye sizin fikrinizi almak istiyorum. Ben Saglam bir 1,5kw 2 kutuplu sarılmış bir asenkron motorun sargı bağlantılarını değiştirdim ve her oluktan gecen iletkenlerin Akım yönünü zıt hale getirdim. Yani bir oluktan gecen Akım sag yonde ise hemen yanındaki sol yonde akıyor. Tek Fazlı olarak bağlantı yaptıgım bu motor 24 oluklu. Simdi her oluk kenarının karşısına bir kutup gelecek sekilde N-S-N-S... Seklinde 24 adet mıknatısı rotorun üzerine yapistirdigimda 24 kutuplu bir rotor olacak. Hesaplarıma göre her oluğun iki kenarında zıt kutuplar olacağı için rotor dondugunde nüve üzerinden iletkenin etrafında donen manyetik akı iletkende bir voltaj oluşturacak. Ve sürekli kutuplar yer değiştireceği için her turda 12 hertz bir frekans oluşacak. Sizce bu verimli olur mu? Eğer olmazsa neden olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkan_akyuz

    Verdiğim linkdeki videoyu seyrederseniz invertör yerine kullanılacak sistemin bir benzerini göreceksiniz.
    24 Volt Akü ile çalışan 24 Volt DC motor ; Bu motora bağlı 1,5 kW'lık AC alternatör ve 1000W'lık Ampül:
    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=h41oenbUGsE&NR=1

    bu guzel ancak soyle birsey de var
    invertor sadece cikisina bagladigin cihazlarin enerjisini karsilamak icin gerektigi kadar akim ceker akulerden bosta iken akuden cok az miktarda enerji ceker

    halbuki burdaki durum oyle degil jeneratoru donduren dc motor sen jeneratore hic yuk baglamasan bile akuden yeterince akim cekecektir buda akulerin cabuk bosalmasina sebep olur

    ayrica jenerator o lambayi yakabilir adam deviri ona gore ayarlamistir peki bunu evde kullaninca 2 lamba yaniyor + tv ve reciver oldugunu dusun sen lambalari sondurdugunde akim fazla gelir frekans degisir ve tv ile reciver hemen yanar buna birde regule edebilmek gerekli oda cok mekanik gerektirir uzerinde belkide elektronik devrelerle surekli regule etmek gerekir deviri

    kolaygelsin




  • Selamün aleyküm.

    Son alternatörü de bitirdim.Elhamdülillah.Oyukları iptal ettim.2 faz sardım her bobine 30-35 kadar sipir düşüyor.12 ADET 20*15*5 n42 neo ile yaptığım denemelerde.Oyuklu statordan daha iyi sonuç verdi .50 w halojen lamba bağladım umrunda değil,daha varsa getir diyor

    tırlama zırlama yok.parmağınızla rahatlıkla çevirebiliyorsunuz.sesis sakin çalışıyor.elimle yüklü iken çevirdiğimde , oyuklu olduğu zamana nazaran yarı yarıya daha az güç ile aynı volt-amper değerlerini 2 faz ile alıyorum.

    Ancak ! mıknatıslar ile 2 mm sac statorun arası mesafe 1 cm arasıdna 2 faz yan yana yerleştirilmiş şekilde duruyor.Bobinler mıknatıslara doğru şişkin şekilde duruyorlar.

    En acaibi ise,Biz koca koca statorlara 3-5 bin g uyguladığımızda, bu manyetik kuvvet tüm rotor ve statora dağılıp gidiyor.Manyetik akı değişmiyor ama geniş alana yayıldığı için istenilen gücü veremiyor.Manyetik alan hesabımız vardı ya ! (mıknatısın cm2 x gauss = maxvell )malzeme doyuma gelmeyecek şekilde ayarlandığında 2 mm sac statordan daha verimli çalışıyor.Buradaki verimden kasıt verilen gücü daha az kayıp ile size elektirik enerjisi olarak vermesi.Verimi iyi anlamalı yani %80 verimde iken %90 olmuş oluyor. olarak rotorda ahşap üzerinde 1,2 mm sac var.

    Şimdi 3.fazı sığdırabilirsem onuda saracağım.statordaki sacın kalınlığını arttıracağım.Bakalım ne olacak.Olanığı olanların denemesini siterim.flanş gibi rahat rahat dönüyor ama ondan çok daha iyi.Flanşa harcanan malzemenin yarısı ile aynı güç elde edilir.Hatta yapabilen orjinal statorun içini boşalttırabilrse ne ala birazda dışını incelttirdiğinizde yimede yanında yat

    Son olarak yaptığım karşılaştırmalar sadece kendi yaptığım alternatörler arasındaki kıyastır.Ona göre düşünüp kıyas etmenizde faide var.Belkide ben külli yanlıştayım Allahualem.



    Herkeze kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nakaro

    Selamün aleyküm.

    Son alternatörü de bitirdim.Elhamdülillah.Oyukları iptal ettim.2 faz sardım her bobine 30-35 kadar sipir düşüyor.12 ADET 20*15*5 n42 neo ile yaptığım denemelerde.Oyuklu statordan daha iyi sonuç verdi .50 w halojen lamba bağladım umrunda değil,daha varsa getir diyor

    tırlama zırlama yok.parmağınızla rahatlıkla çevirebiliyorsunuz.sesis sakin çalışıyor.elimle yüklü iken çevirdiğimde , oyuklu olduğu zamana nazaran yarı yarıya daha az güç ile aynı volt-amper değerlerini 2 faz ile alıyorum.

    Ancak ! mıknatıslar ile 2 mm sac statorun arası mesafe 1 cm arasıdna 2 faz yan yana yerleştirilmiş şekilde duruyor.Bobinler mıknatıslara doğru şişkin şekilde duruyorlar.

    En acaibi ise,Biz koca koca statorlara 3-5 bin g uyguladığımızda, bu manyetik kuvvet tüm rotor ve statora dağılıp gidiyor.Manyetik akı değişmiyor ama geniş alana yayıldığı için istenilen gücü veremiyor.Manyetik alan hesabımız vardı ya ! (mıknatısın cm2 x gauss = maxvell )malzeme doyuma gelmeyecek şekilde ayarlandığında 2 mm sac statordan daha verimli çalışıyor.Buradaki verimden kasıt verilen gücü daha az kayıp ile size elektirik enerjisi olarak vermesi.Verimi iyi anlamalı yani %80 verimde iken %90 olmuş oluyor. olarak rotorda ahşap üzerinde 1,2 mm sac var.

    Şimdi 3.fazı sığdırabilirsem onuda saracağım.statordaki sacın kalınlığını arttıracağım.Bakalım ne olacak.Olanığı olanların denemesini siterim.flanş gibi rahat rahat dönüyor ama ondan çok daha iyi.Flanşa harcanan malzemenin yarısı ile aynı güç elde edilir.Hatta yapabilen orjinal statorun içini boşalttırabilrse ne ala birazda dışını incelttirdiğinizde yimede yanında yat

    Son olarak yaptığım karşılaştırmalar sadece kendi yaptığım alternatörler arasındaki kıyastır.Ona göre düşünüp kıyas etmenizde faide var.Belkide ben külli yanlıştayım Allahualem.



    Herkeze kolay gelsin.

    aleykum selam;

    arkadaşım mümkünse birkaç yönden çekilmiş fotograf veya video koyabilirmisin? yazdığından birşey anlamadım. yanlış anlama senin anlatamamandan değil,ben anlayamadım.




  • Sayın Nakaro, merakla foto-videoları beklemekteyiz! Herhalde normal elektrk motoru modifiyesine gidildi! 12 kutuplu bir altrntr olmuş sanırsam?
  • Dostlar herseyi konuştuk ama zannediyorum aşırı rüzgarlarda türbini koruyacak sistemlerin hiç bahsi geçmedi. En pratik ve ucuz maliyetli koruma yöntemi nedir üstatlar? Ben kuyruk kısmının yana doğru katlanmasıyla rüzgarın turbine dikey olarak gelmesinin engellenmesi yöntemini düşünüyorum ama bunun otomatik olarak çalısmasına bir türlü akıl yetiremedim. Sizin tavsiye ettiginiz yöntem nedir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sn. kamilsen aşağıdaki resmi nereden kopyaladığımı hatırlamıyorum(rüzgar boşaltma diye kaydetmişim), pek birşeyde anlamadım resimden ama belki size bir faydası olur. birşey anlarsanızda bizede anlatırsınız artık. ucuz pratik bir yöntemde söyleyeyim: pervanenin kuyruğuna ip bağla ama dikkat et biryerlere dolanıp türbine zarar vermesin.

     Rüzgar türbünü yapıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulvi51

    http://youtu.be/7PDeK6rprA4

    Sayın hocam bu olaya yorumunuz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saygıdeğer dostlarım üstadlarım sizlerden ve forum yönetici arkadaşlarımdan çok özür diliyorum...

    sansürlü yorum yaptığım için 1 hafta forumlardan uzaklaştırılmıştım...

    Allaha çok şükür cezam bitti tekrar aranızdayım... Bana iyi bir ders oldu...

    Hepinizden tekrar tekrar özür diliyorum... iyi forumlar...
  • 24 v 150 a oto altarnatoru nerden bulabilirim amatek 99 buldum ama pahali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Son Oyun

    Sayın Nakaro, merakla foto-videoları beklemekteyiz! Herhalde normal elektrk motoru modifiyesine gidildi! 12 kutuplu bir altrntr olmuş sanırsam?

    Selamün aleyküm herkeze.

    Uzun zaman el atamadım bu işe,Kaldı öyle köşede, daldım başka işlere, heva rüzgarı nere eserse, bizde yelkeni devirdik o yöne ...

    Foto çekemeden tekrar dağıttım ama basit bir şey yaptım.Şöyle :

    Bir motor gövdesinin içine 3-5 mm ve ya ne kadar malzeme işleyebilrseniz,O çaptaki malzemeyi boru haline getirip yerleştiriyoruz.Bu malzeme ile mıknatıs arası boşluğunu sargıların kalınlığına göre ayarlayıp yerleştiriyorz.Yani ,flanş tip alternatörü yatay hale getirmiş oluyoruz.Malzeme ve manyetik akıdan kazancımız oluyor.İlk mesajı yazarken acele ettim.

    Sonradan fark ettimki 3. fazı yerleştirince manyetik akı statora ulaşamıyor.Volt-amper seviyeside yarı yarıya düşüyor ama ! kullanılan malzemeleri kıyas edersek.24 kutup nerde 12 kutup nerede 80 sipir nerede 30-35 sipir nerede gene kazanç var ve kullanılan mıknatıslar 40*15*5 n42.Genelde flanşlarda 40*20*10 ve daha büyük olur,hesabınızı yapın artık.En güzeli kocaman alternatörle uraşmıyorsunz.Adım problemi falan olmuyor.Hafif bir sıkılık oda manyetik alan sürekli statora akıyor doğal olarak.Ve tamamı metal olan rotor olmalı buda ikinci hatam.Rotor tamamen ferromanyetik malzeme olursa V-A değeri artacaktır.

    Tabi Allahualem gene.Statoru daha dağıtmadım diye hatırlıyorum.Foto çekip koyarım inşaAllahu Rahman.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanal06

    24 v 150 a oto altarnatoru nerden bulabilirim amatek 99 buldum ama pahali

    kaça buldun amatek99u
  • 
Sayfa: önceki 408409410411412
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.