Şimdi Ara

Ryzen 2700X otomatik voltaj ve hız sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ryzen 2700x 'i msi x470 gaming plus ile kullanıyorum 2-3 bios update öncesinde böyle bir sorunum yoktu sabit 4.0 ghz de çalışıyordu işlemci boşta 40 derecede sabitti ama şimdi ne olduysa boştayken kafasına göre voltaj artıyor 4,2ghz 4,3ghz lere çıkıyor sonra 3,0ghz a düşüyor frekans anlık olarak bunun bir bios ayarı mı var bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim
    Ryzen 2700X otomatik voltaj ve hız sorunu







  • olması gereken o şekilde.ryzenler default olarak sabit hızda çalışmaz boşta.biostan veya windows 10 güç seçeneklerinden ayarlanabilir sabit ama gerek yoktur.sabit 4 ghz çalışan işlemci ısınır ses yapar ve çok güç çeker.oyun içinde olması gereken hızlara çıkmasaydı o zaman sorun olurdu.oyun içinde oynamaz 3-4 ghz diye.
  • Bromton B kullanıcısına yanıt
    neden çoğul konuşuyorsun?kime diyorsan ona alıntı yapmasını öğren istersen önce.
  • Anakart hakkında okadar bilgim yoktu dostum, boşta iken 40 derecede gezen işlemci güncellemeden sonra yine boşta iken anlık 58 59 derecelere çıkıp anlık düşüş yapıyor ve fan hızlanıp tekrar yavaşlıyor fan seside beni rahatsız ediyor 4,2 boost yerine o sesi duymayıp 4,0 da kullanmayı tercih ederim teşekkürler bilgilendirdiğin için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bromton

    yanıt veriyorsunuz iyi güzel de neden yanıt verirken soruyu soran üyeyi ve diğer forum üyelerini dövmeye çalışıyorsunuz mesaj ile? ben bir çok üyeden okudum msi offsett opsiyonu eksikliğini burada. soruyu soran kişi bilmek zorunda mı her şeyi? adam güzelce bir soru sormuş yanıt alacağına neredeyse dayak yemiş mesaj ile yetmemiş diğer forum üyeleri de azarlanmış. neyin kızgınlığıdır bu durduk yere?

    no way out öyle dostum bilgisi çok ama biraz kibirli kendisi No way out dostum kusuruma bakma ama öylesin zamanında bende aynı şeyi demiştim sana fan ve aio konusunda yine de saygım var sana. :)
  • İşlemcide hız dalgalanması ve buna bağlı olarak ısının dalgalnması çok normal. Isıdan dolayı fan sorununu çözmek için, fan eğrisini geniş aralıklarda tutun. Güç seçeneklerinde min/max işlemci kullanımı değerlerini değiştirerek, daha düşük hızlarda çalışmasını engelleyebilirsiniz.

    Kullandığım işlemciden örnek vereyim. Anlık dalgalanmaları ölçtüğümde, maks ısı 55-56 derecelerde seyrediyor. Fan hızı 60 dereceye kadar 500rpm, 60-70 derece arasında hız 1200 rpm değerine ulaşıyor. Böyle bir çözüm yapabilirsiniz.

    Ryzen 2700X otomatik voltaj ve hız sorunu


    Render işlemi gibi ağır işler yapmıyorsanız, boost özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. İşlemciyi daha düşük hızlara oc yapabilirsiniz. 3,9 ghz gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awsalli -- 12 Ocak 2019; 22:45:33 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.