Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 ile neden yayin yapamiyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar, malum pandemi dönemindeyiz çoğunlukla vaktimiz evde geçiyor ben de sıkılmamak için keyfi olarak yayın açıyorum, öncelikle sistemimi yazayım


    r5 2600 stok fan ile birlikte

    rx 570 nitro+ 4gb

    2x8gb 3000mhz cl16

    256gb m2 + 120 normal ssd

    kasam da güzel hatta yeni değiştirdim eski kasamda ısınıyordu parçalar şuanki kasamda 65-70 derece arası işlemci ve 55-65 derece arası ekran kartım çalışıyor yükteyken.


    Şimdi ben pubg oynuyorum genellikle, obs bilgim çok iyi değil internetten edindiğim bilgiler kadarıyla ayar yaptım. Yayını işlemciden veriyorum superfast ayarda yani en düşük kalitenin bir üstü. Buna rağmen oyun içindeki performansım yarı yarıya düşüyor neredeyse. Ortalama değer verecek olursam yayın dışı 130-150 arası dolaşan superfast ayarda yayın açtığımda otomatik olarak 80lere düşüyor bazı yerlerde 60 altını bile görüyorum. Bu durum çok garibime gitti benim. Yayını 1080p60fps veriyorum sanırsam aşağıya resim bırakıyorum kodlayıcının altındaki çıkışı yeniden boyutlandır kısmı sanırım yayın çözünürlüğü oluyor seçeneklerde. İşin bana en garip gelen kısmı da superfast ayarında yayın açtığım zaman işlemcim 80 derece oluyor. Benim işlemcimle yayın yapan kişilere bakıyorum bu kadar ısınma yok stok fandan kaynaklı diyeceğim ancak bilemiyorum. PUBG yi biliyorsanız işlemciye yüklenen bir oyun. PUBG+ yayın kombinasyonunda işlemcinin %60ının kullanılmasına rağmen neden sıcaklık bu kadar yüksek anlamıyorum. Acaba yayın çözünürlüğünü 720p60fps yapsam bu problem kalkar mı? Bilgi sahibi olan arkadaşları konuya bekliyorum.


    Ekran kartından yayın vermeyi hiç düşünmedim durum daha kötü olur diye eğer benzer sistemle yayın yapan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?

    Ryzen 5 2600 ile neden yayin yapamiyorum?







  • çünkü malesef güçsüz bir işlemci.



    yayın degıl kayıt alırken bıle bazen cıleden cıkartmıstı benı. fiyatına gore (750 tl) katlanılıyordu :)

  • Yayını ekran kartından vermen daha iyi olur izlediğim bir youtuberın denemelerinde ekran kartı daha iyiydi çünkü içinde yayını işleyecek çekirdekleri var onlar hallediyor yayını işlemciye nazaran daha hafif yük bindirerek yapabiliyor demişti.

  • Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar daha fazla katlanamadım ryzen 5 3600 satın aldım tüm problemlerim çözüldü :)

  • ben r5 1600 ile yapabiliyor performans düşmüyorken 2600 ile bunu yaşıyorsanız diyebileceğim tek şey ya işlemci yada sistem sorunludur.


    2600 o kadar güçsüz bir işlemci değil

  • acura07 kullanıcısına yanıt

    İyi ram ve oc ile işi bilen adam elinde 9400f işlemcisinin 2666mhz rame mahkum kalan b360 anakartlı gibi kombolarından çoğu zaman iyi ya da eşit.. Yani bir nevi 6 çekirdek 12 izlek olmasıyla işi bilen adam elinde 10400f ve 2666mhz ramli sistemlere oldukça yakın hiçte kötü falan değil sadece iyi ram ve oc istiyor.. Fiyat performansı üst düzey bir işlemci 2600/2600x gayette güçlüdür.







  • Timeguard T kullanıcısına yanıt

    14 16 16 32 3466 olarak kullandım.


    Belki hatırlarsın senin yardımınlaRyzen 5 2600 ile neden yayin yapamiyorum? 



    "Fiyatına " bağlı iyi işlemci. Fakat çok beklentiye girilmemeli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt

    Beklenti dediğin 9400f ve 2666mhz kombolu sistemlerden iyi yani.. Biz aldığımızda 8400-9400f vardı bu işlemci karşısında şimdi onları almış olsaydık ucuz b450 anakart ile yaptığımız gibi ki ben 3533mhz 14-14-18-14-32 gibi bir şey kullanıyorum full sub timing ile yer yer aynı saat hızında %20 ye varan fps farkı alıyorum.. Bu performansı alamayacaktık 6/6 olduğu için inteller izlek darboğazına girecektik.. 10. nesil upgrade yapamayacaktık ve ekstra olarak şuan ben 5000 serisine geçebilme avantajınada sahip olmuş oldum..


    Gayet güzel işlemci dönemine göre bakarsak. İntel 11. nesil çıkarıyormuş b460 anakarta destek bile vermeyi düşünmüyor üstüne b560 da açtığı ram desteğini b460 a biosla istese verir vermiyor.. Hadi onuda geç 8/16 250w daha oc yapmadan çekebilen işlemci alacağım öyle mi? Yani amd her türlü avantajlı seversin sevmezsin amd iyi gidiyor intelin yaptığı en iyi şey 10400f son zamanlarda o da z490 olmazsa pek bir anlam ifade etmiyor ryzen 3600 ve ucuz anakartlarla yapılan kombolar karşısında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 2 Mart 2021; 1:38:55 >




  • Timeguard T kullanıcısına yanıt

    Döneminde iyi dedim zaten. 700 800 tl ye iyi işlemci idi.

    Ama fiyatına göre. Arkadaşın yapmaya çalıstıgı iş için yetersiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1600af ile yayın açıyorum, fps neredeyse hiç fakr etmiyor. Valheimda da pubg de de. Baska bir problem var gibi görünüyor
  • Hocam kodlayıcı x264 seçerseniz aldığınız 3600 bile yetmez çoğu oyunda donanım olarak seçmeniz lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-041FF024C

    Hocam kodlayıcı x264 seçerseniz aldığınız 3600 bile yetmez çoğu oyunda donanım olarak seçmeniz lazım.

    valla hocam x264 kodlayici işlemci olmuyor mu zaten arkadaşlarıma sordum onlar öyle söyledi diğeri de ekran kartı diye biliyorum. Şuan 3600e geçtim hiç sorun yok 10fps falan düşüyor o da etkilemiyor zaten beni. Anlamadım 2600de sorun da yoktu gül gibi işlemciydi sattım zaten artık :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertcnoz

    1600af ile yayın açıyorum, fps neredeyse hiç fakr etmiyor. Valheimda da pubg de de. Baska bir problem var gibi görünüyor

    Valla hocam anlamadım ben de pubg ile alakalı da olabilir yada yayın ayarlarımla bilemiyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: proxnary

    valla hocam x264 kodlayici işlemci olmuyor mu zaten arkadaşlarıma sordum onlar öyle söyledi diğeri de ekran kartı diye biliyorum. Şuan 3600e geçtim hiç sorun yok 10fps falan düşüyor o da etkilemiyor zaten beni. Anlamadım 2600de sorun da yoktu gül gibi işlemciydi sattım zaten artık :)



    Alıntıları Göster
    2600’den 3600’e geçmek büyük fark yaratacaktır orası ayrı mevzu fakat yayını işlemci üzerinden yapmanız hata eğer kodlayıcıyı x264 seçerseniz yayını işlemci üzerinden yapıyorsunuz fakat donanımı seçerseniz yük işlemciye binmiyor eğer dediğim gibi donanım’ı seçseydiniz 2600’de yeterdi.3600’dede aynı şekilde daha ağır oyunlarda x264 seçtiğiniz için ciddi kayıp olur kodlayıcıyı donanım olarak değiştirin zaten işlemcinin fanının vesaire daha az çalışmasından anlarsınız işlemciye ne kadar yük bindirdiğini x264 kodlayıcının.Fan ful hız çalışıyordur muhtemelen.




  • Konu sahibi kodlayiciyi mecbur işlemci üzerinden yapacak digersecenekler Nvidia kartı olanlar için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yolBUDUR

    Konu sahibi kodlayiciyi mecbur işlemci üzerinden yapacak digersecenekler Nvidia kartı olanlar için.
    Eğer öyleyse yayın için nvidia kart şart hocam demekki.
  • Sorunsuz bir şekilde yaparsınız önemli olan internet upload hizinizdir. Gerisi sadece tefarruattir. Siz şuna bakacaksınız yayın açtiginiz zaman FPS de %10 dan fazla düşme var mı yok mu varsa oyun içinden ayar kısarak farkı kapatabiliyor musunuz? Bu kısımda sorun yoksa işlemci veya ekran kartı yenilemeye gerek yoktur.

    Her şeyi upload hızınıza göre yapmalısınız bitrate yi upload hızınızın 3/2 olarak vermelisiniz ki Ping sorunu olmasın ve kesinlikle modem ayarlarindan upload ve download hızınızı %8-10 oranında sınırlamanız gerekir ki Ping sorunlarından tamamen arinmalisiniz.

    Son olarak AMD ekran kartı ile de yayın yapılır nvidia ile de yayın yapılır ama işlemciye göre daha düşük kalitede olur.

    Yayın olarak Twitch için Stream labs kalite için.

    Performans olarak da Twitch stüdyo yu tavsiye ederim.

    Kullanış kolaylığı ve monitör hub özellikleri için de game caster i tavsiye ederim.

    Hobi amaçlı yayın yapıyorum. Twitch ve facedeki geçmiş yayinlarima bakabilirsin pinTimen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AMD kartla yapılır yapılmasına tabide 6/12 işlemci ile fps yamulur arkadaşa olduğu gibi örneğin bir battlefield oynamak istese olmaz yani ben x264 kodlayıcı seçtiğimde 4/8'de düşüşü csgo'da bile hissediyorum battlefield oynanmayacaktır işlemciden yayın yapınca yani en azından ben zevk almazdım.

  • Aynen baktın bariz bir FPS düşüşü var hangi parça eksik kalıyorsa onu yenilersiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.