Şimdi Ara

S-VİDEO BAĞLANTISI YAPARAK TV’YE GÖRÜNTÜ AKTARIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
22.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar p300d-10v notbook var ve s-video bağlantısı yapmama rağmen birtürlü görüntü aktarayı başaramadım. Tv ye daha önce kos koca pc kasasını bağladım ve görüntü aldım, yani tv de bir sorun yok onu biliyorum. Kablolarım da sağlam onları da biliyorum heme 2 tane, ki buna rağrem s-video to scart çevirici ile de denedim ama sonuç yok. Notbook tan da bildiğim ( yani tüm olan ayarları denedim ) ama bir türlü sonuç alamadım. Normalde s-video kablosunu takmadan önce FN+F5 e bastığımda sadece kendi monitörünü algıladığı için çıkışları yöneten secenekler görünmüyor, faka kabloyu bağladıktan sonra seçenekler aktif hale geliyor. Yani buda pc kendisine kablo takıldığını algılıyor ve devreye giriyor ama görüntüyü akratmıyor. Seçeneklerin hepsini tek tek deneme yapmama rağmen bir türlü sonuç alamadım. Hee birde ekran katının kontrol paneline de girdim ama onda kendi monitöründen başka monitör algılamıyor. Arkadaşlar cihazı servise götürücem ama hala bir ayarı varmı diye tedirginim, eğer bu sorun normal değilse servise götürücem, bilen deneyen yada konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşların görüş ve bilgilerini bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSwaH -- 23 Ekim 2008; 10:39:30 >







  • MrSwaH, bende de Toshiba var ama modellerimiz aynı değil.
    Ben de tvye görüntü aktarmada sıkıntı yaşıyorum. Enteresan bir şekilde tvye ve notebooka s-video kablosu takılıyken 1-2 kere sistemi yeniden başlattığımda ancak algılıyor. Bilmiyorum problemini çözer mi ama yazmak istedim.
  • scorpio9 Valla bağlantıyı yaptıktan sonra da açtım cihazı ama nafile işe yaramadı.
  • Bence 3-4 kez üstüste deneyip tv de birden fazla av seçenerği varsa av1 av2 vs gibi onların arasında dolaş. her av de en az 2 kere yeniden başlat notebooku. bir de imkanın varsa başka bir tv de dene. tvye daha önce kasa bağlamışsın madem, belki laptopın s-video portunda sorun vardır?
  • Ya bence de notbook da bir sıkıntı var ama ne olduğunu bulamadım. Bu arada bana çözüm aradığın için teşekkür ederim dostum. Tv de 3 tane Av ve virde rgb mi ne öle bir kanal var hepsinde denedim ama açıp kapatmayı denemedim. Birde senin dediğin gibi deniyeceğim bakalıom ne olacak. Sanırım diğer toshiba larda da aynı sorun var. Peki sen şuanda görüntü aktarabiliyormusun tv ye ?
  • Rica ederim, paylaşım için buradayız sonuçta.
    Eğer AV'ler arasında dolaşıp pc yi restart edersem dördüncü veya beşinci denememde denk geliyor ve bağlanıyor tvye.
  • Abi niye bu iş bu kadar zor sacma sence ya. Ben kos koca koca kasa yı s-video dan bağladım takar takmaz görüntü aldım. Ama teknolojik bir makinada bunu göremiyorum ne kadar sacma ya
  • Ne oldu var mı bir gelişme?
  • Vala arkadaşım gelişmeyi sana bu akşam söyleyebilirim, çünkü daha eve gidemedim inşallah bu akşam deniyeceğim. Sabırsızlanıyorum :))
  • scorpio9 arkadaşım valla açtım kapadım tüm av kanalları ayrıca s video kanalın da da baktım ama olmadı ya anlamadım gitti Ya bence bir sorun yok varya bunun sonunda kesin bo.. tan bişey çıkacak bana kafayı kırdıracak. Ya aynı cihazda bunu deneyen yokmu hiç ya hiç mi kimse s-video ile görüntü aktarmak istemedi yada bu olayla karşılaşmadı
  • eve gidince bende deniyim bunu sonucu bildiririm.

    S-video kablosunu takınca kasa ile otomatik olarak görüntü aktarımı oldumu yoksa daha önce bi ayar çektinmi.
  • Evet görüntü aktarımını uyguladım TV otomatik olarak geçmiyor S-video ya. Fakat onuda ATI nin Catalyst control center açıyorsun, sonra Next seçiyorsun daha sonra GO yazan yere tıkla ve orda S Video seçeneğini seçiyorsun daha sonra Clone seçip Next yaptıktan sonra ekran çözünürlüğünüde ayarlıyorsun sonra işlem tamam. Ben bu şekilde yaptım.
  • bende benzer bir sorun yaşıyorum. bilgisayarı s-video to scart bağladığımda bilgisayarımın görüntüsü televizyonda görünüyor bunda bir sorun yok fakat bilgisayarım çözünürlüğünü bir türlü ayarlayamıyorum. Ayarlardan 1280*800 e ayarlıyorum fakat kabloyu çıkarmadan bu çözünürlüğü alamıyorum. Kurcalayınca ekrana normal çözünürlükte geldi görüntü fakat bilgisayar monitöründe üsten ve alttan büyük bir siyah ekran ortasında görüntü çıktıBilgisayarım A200-1GH
  • Dediklerini bugün deniyeceğim arkdaşım inşallah olur. Beni büyük bir dert den kuratarırsın :)
    quote:

    Orjinalden alıntı: lvd.disappear

    Evet görüntü aktarımını uyguladım TV otomatik olarak geçmiyor S-video ya. Fakat onuda ATI nin Catalyst control center açıyorsun, sonra Next seçiyorsun daha sonra GO yazan yere tıkla ve orda S Video seçeneğini seçiyorsun daha sonra Clone seçip Next yaptıktan sonra ekran çözünürlüğünüde ayarlıyorsun sonra işlem tamam. Ben bu şekilde yaptım.
  • Yok ya hiçbir ayar yapmadım direkt olarak görüntü aldım ama senin yaptığın ayarı hiç görmedim ben o kadar da gezindim baktım ayarlarına ama nafile. Neyse senin yaptığın şekilde deniyeceğim bide.
    quote:

    Orjinalden alıntı: lvd.disappear

    eve gidince bende deniyim bunu sonucu bildiririm.

    S-video kablosunu takınca kasa ile otomatik olarak görüntü aktarımı oldumu yoksa daha önce bi ayar çektinmi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lvd.disappear

    Evet görüntü aktarımını uyguladım TV otomatik olarak geçmiyor S-video ya. Fakat onuda ATI nin Catalyst control center açıyorsun, sonra Next seçiyorsun daha sonra GO yazan yere tıkla ve orda S Video seçeneğini seçiyorsun daha sonra Clone seçip Next yaptıktan sonra ekran çözünürlüğünüde ayarlıyorsun sonra işlem tamam. Ben bu şekilde yaptım.

    Arkadaşım dediklerni yapmak istedim ama Catalyst control center'ı açtığımda bende ilk önce NE YAPMAK İSTİYORSUNUZ ekranı çıkıyor ve kolay kurulum sihirbazı KOLAY KURULUM SİHİRBAZI açılıyor, altında GİT diye bir şeçenek var. Ayrıca yanındaki sekmelerde HIZLI AYAR VE BİLGİ MERKEZİ var.Ben KOLAY KURULUM SİHİRBAZI sekmesinde GİT diyorum ve açılan pencerede MASAÜSTÜ GÖRÜNTÜLEME İÇİN GÖRÜNTÜ AYARI açılıyor. Burada sadece çözünürlük ayarı var. Burda da sadece bana görüntü çözünürlük ayarı soruyor ve ekran çözünürlüğünü değiştiriyor. Yani senin anlatmış olduğun hiç bir seçenek yok. Senin ekran kartınla benim akran kartım aynı ama bahsettiğimiz şey farklı ! s-video diye hiçbir seçenek pc nin hiçbir yerinde yok. Nasıl oluyor anlayamıyorumm sen nasıl yaptın ?




  •  S-VİDEO BAĞLANTISI YAPARAK TV’YE GÖRÜNTÜ AKTARIMI


     S-VİDEO BAĞLANTISI YAPARAK TV’YE GÖRÜNTÜ AKTARIMI


     S-VİDEO BAĞLANTISI YAPARAK TV’YE GÖRÜNTÜ AKTARIMI


    yukarıdaki bilgiler sanırım yeterli olacaktır devamı bir önceki mesajlarımda yazıyordu ordan devam edebilirsin.




  • Ya arkadaşım kusura bakma ama ben kafayı yemek üzereyim dediklerini yaptım ama birtürlü olmuyo. şimdi kabloyu takıyorum dediklerini yapıyorum ekran çözünürlüğünü ayarlayınca sadece pc nin lcd sinin görüntüsünü değiştiriyor ama tv ye görüntü aktarmıyor. Ne 4 tane seçenek açılıyor ana görüntü ve 2cil ekran diye hepsini denedim ama nafile... Alta resimler koydum umarım çıkmıştır eger çıktıysa gösterdiğim adımları izledim. En sonuncuda 2 tane varsayılan lcd çıkıyor işte tamamla deyince de ilk ekrana go GO dediğin ekrana geri dönüyorum.. Nerede yanlış yapıyorum ?

     S-VİDEO BAĞLANTISI YAPARAK TV’YE GÖRÜNTÜ AKTARIMI


     S-VİDEO BAĞLANTISI YAPARAK TV’YE GÖRÜNTÜ AKTARIMI


     S-VİDEO BAĞLANTISI YAPARAK TV’YE GÖRÜNTÜ AKTARIMI




  • Şu aparattan bir tane al bak keyfine bak ben siparişini verdim bile en iyisi bu..

    FOREX VC-100 PC TV CONVERTOR

     S-VİDEO BAĞLANTISI YAPARAK TV’YE GÖRÜNTÜ AKTARIMI


    Teknik Özellikler

    # PC TO TV CONVERTOR Pc''den Tv''ye Görüntü Aktarım Ekstra Yazılıma İhtiyaç Duymadan Çalışabilme
    # Konferans ve Ürün Tanıtımları İçin Büyük Ekranda Sunum Yapabilme
    # Ev Sineması Olarak Kullanabilme Stabil TV sinyal alımı için geliştirilmiş PLL Dizaynı
    # NTSC ve PAL Sistem Desteği 1280*768
    # Gerçek Zamanlı Olarak AV ve S-AV Sinyal Çıkışı
    # Ekran Pozisyonu, Karşıtlık, Parlaklarık ve Renk Tonlarını Ayarlayabilme
    # Ekstra Adaptör Gerektirmez

    Teknik Özellikler
    # Güç Tüketimi: DC5V-350mA
    # VGA Giriş Modu:
    # 640*480@60/72/75/85Hz; 800*600@60/72/75/85Hz;
    # 1024*768@60/72/75/85Hz; 1280*1024@60Hz
    # AV Çıkışı: 1Vp-p CVBS
    # S-AV Çıkışı Y=0.7Vp-p±0.2Vp-p; C=0.3Vp-p±0.1Vp-p
    # VGA Çıkışı: R=0.7Vp-p; G=0.7Vp-p; B=0.7Vp-p

    Kutu İçeriği
    # Aksesuarlar: USB Kablosu, VGA Kablosu, S-Video Kablosu, AV Kablosu, Kullanma Klavuzu

    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=54&productId=bd850472




  • HeKiMoĞLu-47 arkadaşım tamam iyi gzel söylüyorsun ama benim elimde bir nimet var ama ben faydalanamıyorum. Nerede yanlış yapıyorum anlayamıyorum ve onu anlamaya çalışıyorum. O dediğini yapmak kolay ama ben bunu başarmak istiyorum ama artık çağrem kalmassa onu yaparız artık ne yapalım :(
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.