Şimdi Ara

S-VİDEO BAĞLANTISI YAPARAK TV’YE GÖRÜNTÜ AKTARIMI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
22.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • laptopun ekran çözünürlüğü yüksek ayarlıyorsun belki bu nedenlede TV o görüntüyü desteklemiyor olabilir minimumdan başla görüntü kalitesini yükselterek git bide o şekilde dene.
  • MrSwaH ben sana yaşadıklarımı paylaşayım gerisini sen düşün Dell 1525 teki ekran kartı intel gma3100 ekran kartlarını bilirsen bilirsin svideo çıkışı vardı lakin oyunlarda çok iyi değildi ancak svideo ile görüntüyü scart girişli tvme aktardım çokta güzel oldu.

    Ancak ikinci aldığım laptop Asus M51SE ve kullanılan ekran kartı Ati 3470 ve svideo çıkışı yok ne yaptım ettim tv ye aktaramadım en sonunda bu ürünü buldum hepsiburadada kullananların yaptığı yorumlara bakılırsa sorun yok tv aktarılıyor o yüzden ekran kartı ati ise çok fazla kendini yormana gerek sende bundan al bir tane çokta fazla para değil 65 lira kdv dahil al bir tane keyfine bak benden byu kadar umarım tercihlerinde dikkat edersin.
  • up
  • lvd.disappear
    Arkadaşım denedim düşük çözünürlükte 800x600/1024x768 çözünürlüklerin de de denedim ama olmadı. Kafama takılan sende olan şey bende nasıl olmuyo aynı katları kullanıyoz ama olmuyo, he tv farklıdır diyeceksin ama tv den de görüntü aldım daha önceden. Nese bakıcaz bir çağresine artık. yinde bana yardımcı olduğun için çok sağol teşekkür ederim.

    HeKiMoĞLu-47
    Arkadaşım olmadı senin dediğin gibi yapıp bakıcaz keyfimize ama sana bir kaç sorum olucak.
    1.si sen şuanda bu cihazı kullanıyormusun ?
    2.si görüntü kalitesi nasıl ?
    3.sü ses ve görüntüyü aynı anda tv ye aktara biliyormusun ? bunu nasıl ve neyle yapıyorsun ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MrSwaH

    lvd.disappear
    Arkadaşım denedim düşük çözünürlükte 800x600/1024x768 çözünürlüklerin de de denedim ama olmadı. Kafama takılan sende olan şey bende nasıl olmuyo aynı katları kullanıyoz ama olmuyo, he tv farklıdır diyeceksin ama tv den de görüntü aldım daha önceden. Nese bakıcaz bir çağresine artık. yinde bana yardımcı olduğun için çok sağol teşekkür ederim.

    HeKiMoĞLu-47
    Arkadaşım olmadı senin dediğin gibi yapıp bakıcaz keyfimize ama sana bir kaç sorum olucak.
    1.si sen şuanda bu cihazı kullanıyormusun ?
    2.si görüntü kalitesi nasıl ?
    3.sü ses ve görüntüyü aynı anda tv ye aktara biliyormusun ? bunu nasıl ve neyle yapıyorsun ?



    Bu cihazın bana ulaşmasına saatler kaldı kullanmaya başladığımda detaylarını anlatamaya çalışacam.. Hepsi buradada olan bir kaç yorum ekliyorum ürünle ilgili.

    28.09.2008 Kullanımı Çok Kolay

    Ürün dün elime geçti. Hiç bir sorun yaşamadan Laptoptan 10 seneden daha eski bir TV üzerinde scart girişini kullanarak görüntü alabildim. Özel bir program vb. gerektirmiyor. Monitör çıkışından ürüne bir bağlantı kablosu ve oradan da TVnize RGB ya da s-video ile görüntü aktarımı gerçekleşiyor. Ayrıca TV ekranı üzerinde menü bünyesindeki tüm ayarlamaları OSD olarak gerçekleştirebiliyorsunuz.

    Ali Görkmen - Yaş: 41 , ÇANKAYA/Ankara/Türkiye

    ------

    13.10.2008 Kullanışlı bir cihaz

    Sunum yapabilmek ve bilgisayarımdaki bazı görüntüleri televizyona aktarabilmek için bu tarz bir cihaz arıyordum. Cihaz elime beş gün sonra ulaştı. Televizyonun scart ve S video girişinden bağlantı yapanbiliyorsunuz. Cihazın beslemesinin USB ile bilgisayardan olması büyük kolaylık sağlıyor. Priz arama derdiyle uğarşmıyorsunuz. Bilgisayarın masaüstündeki görüntüler biraz bulanık ancak bilgisayardan film yada bir belge aktardığınızda görüntülerde hiçbir sorun olmuyor. Kablolar karmaşası fazla. En az 4 kablo ile(ses dahil) cihaz bağlantısı tamamlanmış oluyor. Kullanım klavuzu yetersiz, bağlantıları deneme yanılma yoluyla yapıyorsunuz. Bilgisayarın TV outundan düzgün görüntü alamadım. Bu cihaz TV ye görüntü aktarımı için kullamışlı bir ürün.

    Yaş: 28 , BORNOVA/İzmir/Türkiye




  • yazılanlardan sanırım ses içinde harici bir kablo daha kullanmışlar gibi geldi bana

    Mrswash valla bende anlam veremiyorum senin hala görüntüyü alamamana istersen bi servise götür orda deneyin yakınlarda varsa servis merkezi.

    @hekimoğlu seninde yeni ürün için değerlendirmeni beklicez.
  • evet bencede ses için ayrı bir bağlantı gerekli, çünkü hdmı haricinde ses ve görüntü aktarımı yapılan bir bağlantı yok sanırım. zaten görüntüyü bir aktarsam ses önemli değil benim için onu bir şekilde hallederim ben önemli olan görüntü alabilmem. Son defa denedim ve 800x600 çözünürlük 16bit renk ayarı yaptım ama yine olmadı :) ya var bişey ama ne oldunu anlayamadım. Eğer aklınıza sonradan gelen veya sonradan keşfettiğiniz birşey olursa ben buradalarda olucak mutlaka okur denerim arkadaşlar hepinize teşekkürler. lvd.disappear arkadaşım eğer bahsettiğin ürünü alırsam sana değerlendirmemi mutlaka bildiricem..
  • ben elindeki imkanları kullanmanı tavsiye ederim sonuçta oraya görüntü çıkışı için terminal koymuşlar ama kullanamıyorsun istersen bi servise götür ne olduğunu belki çözerler, neden görüntü almak için başka bir cihaza para veresinki, ama yinede tercih meselesi sana kalmış.
  • Benim aldığım ürün boş çıktı bir işe yaramadı iade ettim bir işe yaramıyor.
  • geçmiş olsun, boş çıktı derken nesini beğenmedin cihazın
  • Benimde bütün denemelerim boş çıktı, işten bir imkan bulup çıkabilsem götürüğcem servise ama işi de bırakamıyorum..
  • başkasına ver oda götürebilir durumu anlatsın yeter garantisi varsa zaten seri nodan herşeyi hallediyorlar yanında ek bişey götürmenede gerek kalmıyor zaten.
  • Ya valla iyi söyledin ama yakınımda boş biriside yok ama p.tesi müsait olucam ve kendim götürücem. Avcılar da servis var birtane götürüp bir göstericem oraya, hem başka soraclarımda var servise. Sonucu sizlere de bildiricem ama bi halledim işimi hepimiz bilgilenelim.
  • Bende crt tv ile s-video bağlantısı yaptım görüntü beklediğimden iyi ama tabiki yazılar zor okunuyor ancak amacım oyun ve filmdi ki crysis oyununu bir türlü açamadım. Normal monitöle çalışıyor, oyunda problem yok. Diğer bütün program, oyun ve filmler sorunsuz çalışıyor. Sorun nedir anlayamadım. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • Oyunun grafikleri film vs. den daha kalın olduğu için tv de açamamış olabilirsin. Ama denediğin televizyon plazma veya lcd değil di dimi ? Bende görüntü aktarımı yapmaya uğraşıyordum ama bir türlü başaramadım neden dir anlamış değilim bende. Servise götürecektim ondan da vazgeçtim yoksa fena takıntı yapıyorum. :D
  • arkadaşlar ben s video ile görüntüyü sorunsuzca aktardım ancak renk yok yani siyah beyaz orjinal görüntüyü nasıl ede edeceğim?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alphi

    arkadaşlar ben s video ile görüntüyü sorunsuzca aktardım ancak renk yok yani siyah beyaz orjinal görüntüyü nasıl ede edeceğim?

    Valla bana kalırsa bu olay ya tv nin av kanalından yada kablondan kaynaklanıyor olabilir. Başka bir kablo ile bağlantı yapmayı denedin mi ?
  • Merhaba arkadaşlar. Sorunumu zaman içersinde kendim bir çözüme bağladım ve konuyla ilgili sorun yaşayan arkadaşlara bilgi amaçlı son birşeyler eklemek istedim. Öncelikle görüntüyü kullanmış olduğum cihazın görüntü kalitesinden tv ye aktaramadığımın farkına vardım. Bu belki işletim sistemim vista olduğu için veya düşük bir ihtimal de olsa ekran kartının çözünürlüğü tv çözünürlüğünden daha yüksek oluşu. 800x600'da da denedim aslında ama görüntü alamadım ilk başlarda. Vista aeroyu kapatıp denesem veya işletim sistemim xp olmuş olsa aktarılır diye de düşündüm ama işletim sistemimi bu neden için değiştirmek istemedim ve hevesim kırıldığı için de aero yu kapatıp denemek de işime gelmedi açıkcası. Denemek isteyen arkadaşlar bu nedenleri deneye bilirler. (Aslında ben tv ye eski kasamı bağladığımda 1024x768 de s-video dan görüntü almıştım. Büyük bir ihtimal sorun aslında vista ama yinede denemek lazım) En son denememde de söyle bir sonuçla karşılaştım. Şifre yazdığım ekrana kadar görüntü alıyorum artık ama şifre ekranı ve sonrasında görüntü alamıyorum. Sebebide yukarıda belirttiğim nedenler olsa gerek. Bu görüntüyü ise şu aşamaları yaptıktan sonra alabildim. "Toshiba Asist/Optimizasyon/Toshiba Donanım Ayarı" seçeneğinden "ekran" diye bir sekme var ve orada iki secenek var 1. Otomatik Secim 2. LCD+Analog Rgb. Ben burada zannedersem 2. seceneği seçmiştim ve sistem açılışına kadar görüntü alabildim, ondan sonrada hevesim kırıldı uğraşmadım. Zaten görüntüde o kadar kayda değer bir görüntü olmuyor. Deneyen, sorun yaşayan neden arayan arkadaşlara bilgidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSwaH -- 14 Ekim 2009; 10:52:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrSwaH

    Merhaba arkadaşlar. Sorunumu zaman içersinde kendim bir çözüme bağladım ve konuyla ilgili sorun yaşayan arkadaşlara bilgi amaçlı son birşeyler eklemek istedim. Öncelikle görüntüyü kullanmış olduğum cihazın görüntü kalitesinden tv ye aktaramadığımın farkına vardım. Bu belki işletim sistemim vista olduğu için veya düşük bir ihtimal de olsa ekran kartının çözünürlüğü tv çözünürlüğünden daha yüksek oluşu. 800x600'da da denedim aslında ama görüntü alamadım ilk başlarda. Vista aeroyu kapatıp denesem veya işletim sistemim xp olmuş olsa aktarılır diye de düşündüm ama işletim sistemimi bu neden için değiştirmek istemedim ve hevesim kırıldığı için de aero yu kapatıp denemek de işime gelmedi açıkcası. Denemek isteyen arkadaşlar bu nedenleri deneye bilirler. (Aslında ben tv ye eski kasamı bağladığımda 1024x768 de s-video dan görüntü almıştım. Büyük bir ihtimal sorun aslında vista ama yinede denemek lazım) En son denememde de söyle bir sonuçla karşılaştım. Şifre yazdığım ekrana kadar görüntü alıyorum artık ama şifre ekranı ve sonrasında görüntü alamıyorum. Sebebide yukarıda belirttiğim nedenler olsa gerek. Bu görüntüyü ise şu aşamaları yaptıktan sonra alabildim. "Toshiba Asist/Optimizasyon/Toshiba Donanım Ayarı" seçeneğinden "ekran" diye bir sekme var ve orada iki secenek var 1. Otomatik Secim 2. LCD+Analog Rgb. Ben burada zannedersem 2. seceneği seçmiştim ve sistem açılışına kadar görüntü alabildim, ondan sonrada hevesim kırıldı uğraşmadım. Zaten görüntüde o kadar kayda değer bir görüntü olmuyor. Deneyen, sorun yaşayan neden arayan arkadaşlara bilgidir.



    Senin gibi bende vista kullanıyorum.Aero kapatmak aklıma gelmediama denicem toshibanın dediğin bölüme daha önce girdim iki şekildede başlangıçta ekran gelmedi.Belki sorun vista kaynaklıdır görüntü kalitesine gelince görüntü film izlemek için yeterli bence oyun oynamak falan tabiki beklemeyin.




  • Aslında senin de açılışa kadar görüntü alman gerekirdi. Acaba başka bir yerden başlangıç ayarı yaptım mı hatırlayamıyorum açıkcası. O kadar çok ayar yapıp denedim ki bende illallah ettim artık :) ama eminimki işletim sistemimiz xp olsaydı bu kadar uğraşmazdık.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.