Şimdi Ara

Saç dökülmesinin nedenleri nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Saçlarımız saç foliküllerinden gelişip uzar. Deri altı kanlanma sayesinde foliküller beslenir. Kısaca saçların sağlıklı olabilmesi için derinin kanlanmasının iyi olması gerekir. Saç foliküllerine gelen kanda ise saç üretimi için gerekli vitamin, minarel ve proteinlerin olması gerekir. Kanda gerekli besinlerin bulunmaması veya saça yeteri kadar kan akışının olmaması saçların güçsüzleşmesine ve zaman içerisinde çabucak dökülmesine neden olur.

    Saç dökülmesinin nedenleri nelerdir?

    Çeşitli hastalıklar için kullanılan bazı ilaçlar yan etki olarak saçlarda dökülme yapabilir.

    Kansızlık, B12 vitamini eksikliği, D vitamini eksikliği, C vitamini eksikliği veya çinko eksikliği saç dökülmelerine neden olabilir. Saç dökülmeleriniz varsa öncesinde kan tahlili yaptırarak tam kan sayımı, Vitamin B12 ve Vitamin D ile çinko düzeylerinizi kontrol ettirebilirsiniz.

    Özellikle sonbaharda olmak üzere mevsim geçişlerinde geçici süreyle yoğun saç dökülmeleri olabilir.

    Stres durumlarında saçlar daha hızlı dökülür.

    Kirli sularla saçı yıkamak saç dökülmelerine neden olabilir.

    Tiroid hormonunun az çalışması yani hipotiroidi kanın olması gerektiğinden daha yavaş pompalanmasına neden olur. Saç derisinde kanlanma azalabilir ve saç dökülmesine neden olabilir.

    Androjen hormonu zaman içerisinde erkek tipi saç dökülmesine yani Androgenetik Alopesiye neden olabilir.https://hekimimyanimda.com/cildiye/erkek-tipi-sac-dokulmesi-androgenetik-alopesi/

    Otoimmün hastalıklar saçkıran ya da kılkıran hastalığı olarak bilinen Alopesi Areataya neden olabilir.https://hekimimyanimda.com/cildiye/sackiran-kilkiran-alopesi-areata-nedir/

    KAYNAK ve çözümler:https://hekimimyanimda.com/cildiye/sac-dokulmesinin-nedenleri-ve-cozumleri/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.