Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM DA Hİ Fİ PARÇALARININ FİYATLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • acaba milleti ne zannediyolarda böyle enteresan bi fiyat dalgası almış başını gidiyor. yurt dışından sıfır malzame gtirsen daha ucuza mal oluyor



  • Merhaba konu iyi olmuş öncelikle bende takip ediyorum bu aralar çok faiş fiyatlar var neymiş tek bende vb.pazarlama taktikleriyle uçuk fiyatlar istiyorlar zaten türkiyede birçok vergi uygulanıyor bence bu sistemler hobi amaçlı ama türkiyede bu sistemler ticarete dönüşüyor ben kendimden örnek vereyim ben öğrenciyim fiyatlara bakılırsa bize göre sistem harçlıklarla anca 1 yılda kurulur neyse bu benim şahsi düşüncelerimdir lüften kavga amaçlı anlaşılmasın sadece düşündüklerimi belirtmek istedim herkese saygılar
  • yanlış anlaşılacak bir durum yok arkadaşım. istenen fiyatlar ortada. yurt dışıyla karşılaştırıyorum ki 80 li yıllarda türkiyeye giren ürünlerde gümrük falan da yok. acayip fiyatlar. vintage olarak geçen cihazları audio database den karşılaştırıyorum. 1980 yılında sıfırı 1500 dolar olan cihaz 35 sene sonra türkiyede 2500 dolar. komik değil mi bu durum. tamam vintage anladım da malzame ömrü diye de bişey var. ses cihazı bunlar kitap ya da tablo değil sonuçta.
  • Bunlari bu fiyatlardan alanlara kizmak lazim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende aynı fikirdeyim bu cihazların belli bir ömrü var ama işte marka yapmış adı var benden başka kimsede yok gibi şeylerle acaip fiyat istiyorlar bence biraz daha esnek olmalılar saygılar :)
  • millet fiyatlardan memnun galiba :) tepki yok.
  • merhaba aramızda öğrenci yok galiba dediğiniz gibi tepki veren yok :)
  • Bu konuda size katılıyorum. Fakat ülkemizin gerçekleri bunlar. Sen , ben bilinçli müşteri olur böyle cihazları almazsak, ancak dizginler bize gelir. Fakat sizinde dediğiniz gibi bunda ''Vintage'' olmasınında bir artısı var. Artık eski ne varsa tarihi eser önemi taşıyor mantığı bizde çokça mevcut.
  • Birazda isten anlamak lazim. Yoksa hi- end cihaz diye neler satiliyor. Gerci boyle bi baslik vardi forumda. Tepki var yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsterlerse 100k fiyat istesinler ben bazen gülüp geçiyorum ama yinede bazen sinerlenmiyorda değilim
  • biraz eliyüzü düzgün cihazlar tekel tüccarlarda. yurt dışı sayfalarda fiyatlara bakıyorum. bizde 5 kat fazla :). kim alıyor bu tür fiyatlara bu cihazları hiç aklım ermiyor. zengin olan zaten verir o kadar parayı sıfırını alır. o cihazlarda bir 30 sene daha bekler iyice VİNTAGE OLUR :) 50000 $ olur.
  • Sahibinden.com u takip eden ciddi sayıda bu işin ticaretini yapan insanlar var. Uygun fiyatlı, kelepir ve temiz bir şey düştüğünde hemen onlar alarak üzerine ciddi kar koyup satıyorlar. En az 3-4 defa başıma geldi. Alıp almama konusunda tereddüt yaşarken, satıcıya soru sorup cevap beklerken, ürün satılıp başka üye adıyla daha yüksek fiyattan hemen satışa çıkıyor. Gerçekten kelepir bir şey denk getirmek çok kolay değil yani.
  • bahsettiğimiz sorunlardan birisi de bu. insanların koleksiyon ve hobi amaçlı alışverişleri suistimal ediliyor. 2 gün önce 2750 tl olan bir cihaz bugün başka birinde 2250 $ olmuş. tek fark yüksek çözünürlüklü ayrıntılı fotoları çekilmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ksahinler

    Sahibinden.com u takip eden ciddi sayıda bu işin ticaretini yapan insanlar var. Uygun fiyatlı, kelepir ve temiz bir şey düştüğünde hemen onlar alarak üzerine ciddi kar koyup satıyorlar. En az 3-4 defa başıma geldi. Alıp almama konusunda tereddüt yaşarken, satıcıya soru sorup cevap beklerken, ürün satılıp başka üye adıyla daha yüksek fiyattan hemen satışa çıkıyor. Gerçekten kelepir bir şey denk getirmek çok kolay değil yani.

    dediğinize ayne katılıyorum vintage hifi ses sistemi olan biri olarak piyasada bu işi yapan çoğu esnafı tanırım ismende olsa bir kaçını tenzih ederim fakat belirli bir kısmı internet başından kalkmıyan ve her 15 dk da bir sahibinden deki ilgili ilan sayfasını yenileyerek düşeş ürün yakılayan insanlar ama ticaret böyle birşey birde satılan ürünün alternatifi ya da eski olduğu için temizi az bulunduğundan fiyatlar her geçen gün şişmekte 0-10 senelik cihazlar hariç.




  • haklısınız fiyatlar gayrıciddi. ama sonuçta piyasanın oluşmasında etkili oluyor. piyasayı gören herkes 2 ya da 3 bin dolardan başlıyo :). işin kötü tarafı fiyat belirleyecek alternatif piyasa da yok . neredeyse stereo mu satayım da ev ya da araba alayım olduk :)
  • 1980 li yıllarda Türkiye de ancak yabancı kaynaklı stereo hi-fi dergilerinden tüm markaların
    ürün gammını, ödül ve özelliklerini takip ediyorduk. yurt dışından ürünü içeri sokmak sadece
    sahibi olduğunuzu belirtirseniz kutusunu içeri sokamadan getirebiliyordunuz ki günümüzde bile
    2. elde ürün kutulu ise daha fazla para etmesi taa o zamanlardaki mantalitenin uzantılarıdır.
    Bahsettiğim yabancı kaynaklı dergilerdeki yurt dışı satış fiyatları ile o dönemin kral dönemlerini
    yaşayan en insaflı fiyatları İst. Doğubank tan bulabiliyorduk ki o bile ister istemez daha yüksekti
    yurt dışına göre. Dolayısıyla yabancı kaynak 1500 dolar diyorsa Türkiye alıcısı çok daha fazlasını
    sıfır alımda ödediği için doğal olarak ikinci elde yurt dışı sıfır bedelini talep ediyor olabilir.
    ürün onda para bizde yani uygun düşüyor ve mantık sınırlarımıza sığıyorsa alırız, aksi halde
    almayız.




  • bence 35 sene önce yapılmış yanlışlar zamanla doğruya dönüşmez ve bu ürünleri bu fiyata almanın gerekçesi olamaz ( lütfen kişisel algılamayınız). 35 sene önce birinci sınıf ürünler sadece doğubankta değil talep edildiğinde güneydoğuda da bulunuyordu. bu ürünler bugün üretilemiyor olsa bu fiyatları yine anlarım. ama öylede değil. bu mantıkla 1950 şartlarında üretilen bir stereo nun paha biçilemez olması gerekirdi. tekrar olacak belki ama bu sonuçta yapay bir madde düzeneği ve nihayetinde bir ömrü var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *collateral* -- 20 Mart 2013; 21:49:42 >
  • Hayali yorum yapmayacağım sadece imzamdaki ampli üzerinden konuşacağım;
    Luxman m-03 power ve pre si bugün 2. elde 4.000 tl yi öldürmüyor ama yenisi tabir ettiğiniz modelleri
    güç anlamında altta kalmasına rağmen aynı zamanda da kalite anlamında üzerine fark bariz anlamda katmamışken
    sıfırı ile arada 4-5 kat barındırıyorsa burada anormallikte kalmamış oluyor. Sony o dönem ürettiği TAN 77es ve ya 80ES
    prepowerlarını bugün üretmiyor mesela, pıoneer de aynı şekilde. Sektör ucuz,içi boş bol özellikli çin pazarına doğru kayınca
    aradaki farkı gören eskiye rağbet edecektir. Bu gayet doğaldır. mesele zamanın bahsettiğim olumsuz getirilerini fırsata
    çevirmek isteyenlere gereksiz pirim vermemekte. Yine o eskiler gerçek sahibini bulmuşsa fazlasını da teklif etseniz vermeyecektir çünkü
    yerine koyacak alternatif yok denecek kadar az misli misli fazlasını vermediğiniz taktirde. Bu da benim görüşüm sonuçta
    Ömür olayına gelince her metal malzemenin bir metal yorgunluğu,her devre elemanının dayanma süresi vardır elbet. özellikle cd çalar türü
    ürünlerde bırakın 20 seneyi 6 aylık olanı bile şüphelenir satın almam. Laser gözü ne şartlarda kullandı ve ne zaman havlu atacağını kestiremem
    bir çok üründe orjnal alternatif parçada bulamam. Fakat olaya ampli bazında bakıyorsak bu önemsiz. İçinde kuruyan,şişen hangi devre elemanı varsa
    hepsini aynısı ve ya aynı kalitede emsali ile değiştirir ve ya en fazla 200 tl öder yeniletirsiniz ki bu bir 20 sene daha demek olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 20 Mart 2013; 22:34:59 >




  • sanırım yukarıda verdiğim örnek derdimi daha iyi anlatacaktır. geçen gün 2750 liraya satılan turntable bugün 2250 dolar olmuş. (4050 tl) başka biri almış ki muhtemelen alırken pazarlık yapıp 2750 liradan daha uygun bir fiyata almış. bir iki ayrıntılı foto çekip 2250 dolara satıyor. böyle bir ticaret anlayışıyla bu cihaz gerçek bir müziksevere nasıl ulaşır :) burada insanların müzik zevkleri üzerinden ciddi bir suistimal yapılıyor. bence hala kaliteli cihazlar üretiliyor. ama artık markalar sony onkyo pioneer technics değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *collateral*

    sanırım yukarıda verdiğim örnek derdimi daha iyi anlatacaktır. geçen gün 2750 liraya satılan turntable bugün 2250 dolar olmuş. (4050 tl) başka biri almış ki muhtemelen alırken pazarlık yapıp 2750 liradan daha uygun bir fiyata almış. bir iki ayrıntılı foto çekip 2250 dolara satıyor. böyle bir ticaret anlayışıyla bu cihaz gerçek bir müziksevere nasıl ulaşır :) burada insanların müzik zevkleri üzerinden ciddi bir suistimal yapılıyor. bence hala kaliteli cihazlar üretiliyor. ama artık markalar sony onkyo pioneer technics değil.

    Verdiğiniz örnekteki davranışı normal karşılamak imkansız. Artık para ülke şartlarında emin olun kolay kazanılmıyor, kazandığınızında enflasyonun etkinde pek kıymeti kalmıyor. Bunları düşünmeyecek kadar çok kazanan kişiler ise bahsettiğiniz satıcının hedefine girmiyor,çünkü ikinci eli beğenip de içine sindirmiyor. Dolayısıyla ilk cümlemde dediğim gibi satıcı istediği fiyatı yazsın, araştıran bilinçli tüketici kesimi bu yaklaşımlara kolay kolay hedef olmaz.
    Bu hobinin meraklıları hep araştıran entellektüel kişiliklerdir.

    Sony,onkyo,pıoneer,nakamıchı,teac,tascam havlu attı da size göre onların yerine halen kaliteli ve ya kalitesi eşdeğer olan hangi marka ve modeller mevcut?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 20 Mart 2013; 22:46:43 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.