Şimdi Ara

sahibinden de dolandırıldım (7700k ve 1080ti) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
1
Favori
25.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu tip dolandırıcıları yaşam destek ünitesine bağlayıp yedek parça olarak kullanacaksın. bunların aldıkları hava vatana millete haram bunların tek faydası bu dünyaya ancak bu şekilde olur.
  • Dolandırılan adama yazacak şey mi bu şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AC85C2B5A -- 4 Mart 2020; 3:37:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrb sezer kardeş daha bir hafta olmadi bunun ile ilgili konu acti bir arkadas dolandirildim diye aynı konunun altına bende dolandirildim yazdim ve hatta seni dolandiran sahisla aynı kisi benimkide bilgilerinide verdim baskasi dolandirilmasin diye ama bi faydası olmamıs anlasılan.
  • Konuda oldukça faydasız yorumlar bulunuyor. Herkesin başına gelebilir, hiç umulmadık kişilerin bile başına gelebilir. Meblağ bayağı yüksek, ucuz bir miktar olsaydı dersi ucuz almış olurdun, bu sefer tecrübe pahalıya patladı.

    - Öncelikle, alışveriş yaptığın, iletişime geçtiğin web sitesi üzerinde şahsın tüm bilgilerini ve tüm yazışmaları not et, ekran görüntülerini al.
    - Şahsın eğer biliyorsan ad-soyad, telefon numarası gibi kişisel bilgilerini öğrenip, kaydet.
    - Şahısla olan elektronik alışverişin ve banka hareketlerinin dökümünü al.
    - Sahibinden sitesinin yönetimi ile iletişime geç, şahsın bilgilerini talep et, savcılık dışında vermezler sana bilgileri ama sana yardımcı olabilirler. Onlarla irtibatta ol.
    - Şahıs ile irtibata geçmeye çalış, aramaya devam et, farklı bir numaradan ara, mesaj at. Bir şekilde iletişime geçip, gerekli delillerin elinde olduğunu, bir süre zarfında dolandırılma intibası uyandırdığı için savcılığa başvuracağını aktar.
    - Keşke, önce irtibat kurup şahsın dolandırıcı olduğuna kesin hüküm verseydin ve uyarını dikkate almadığını kanıtlayan bir girişimde bulunsaydın. Bu gibi durumlarda, karşı dava yöneltilebilir.
    - Site içinde kullanıcının IP adresi ve telefon kayıtlarını savcılıktan talep edeceğini, bu süre zarfında karşı taraftan lehine bir hareket olmadığı kanısına varır ve iletişimin belirtilen süre esnasında gerçekleşmeyip, karşı tartaftan beklenilen yanıtı almamama durumu kesinleşirse harekete geçeceğini ifade et.
    - Gerçi, harekete geçmişsin, büyük ihtimalle dolandırıcılık olabilir, şahsın eğer sana karşı böyle bir tavrı olduysa buna işaret ediyor.
    - Bu süreçte, karşı taraf bir firma ise, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilirsin aynı zamanda.
    - Karşı tarafla irtibatta kal, paranı alabiliyorsan al. Alamıyor ya da güç bela alıyorsan, yani suçunu hafifletmek için parayı sana geri ödüyorsa şikayetini geri çekme.
    - Savcılığın, telefon kayıtları ve IP adreslerini talep etmesi yönünde harekete geç. Şahsın kişisel bilgilerini de aldıktan sonra davanı açabilirsin.
    - Unutma, şahısla iletişim halinde ol, ki paranı alabilesin. Senin harekete geçmeyeceğini ve tehlikeye düşmeyeceğini sanacağı için rahat bir tavır takınabilir.

    Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neutumn -- 19 Mayıs 2018; 9:8:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RX 480

    Dolandırılan adama yazacak şey mi bu şimdi
    O sahsi carpmak isterken dolandirilan sahislara yonelik bir mesajimdi.



    Carptigi sahis gelip forumda birilerine ahkam kemseye kalktikca boyle mesajlar atmaya devam edecegim.



    Zira bir nusibet bin nasihatten iyidir.



    Ayni sahsa 1300tl 1080ti icin para yatiran kardesimde olsa adama helali hos olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav arkadaş o fiyata 6700 k 1080 ti nasıl olur hiçmi düşünemedin adam yoldan bulsa o fiyata vermez geçmiş olsun. Memleket dolandırıcı kaynıyor elden görüp almak en mantıklisi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    Ne yazik ki tanidik birilerini bulamazsa bireysel cabalarla arkadasimiz hakkini alamayacak.

    Dolandirici turkiyede dolandirmadik ilce birakmayan sabi kaydi ta cine ulasmis ..... biridir.

    Polisler yakalayip birakmaktan birakti..

    Sirf 1080ti ile dolandirgi sahislarin listeyiyle kitap yazilir..

    Sen ben gibi biri olsa hukul yakasina yapisir bi sekilde gaspedilen hakki devreder lakin arkadas yazmasa da %99 ad ve soylari karsilastirmadan parayi da baskasina yatirdi.

    Adam dolandiriclik yaparken 3 kisoyi magdur ediyor.

    Parasini caldigi 1

    Ismini kullandigi profil 2

    Parayi transfer ettigi 3



    No 1 no 3 parayi yatirdi no hukuken kesin suclu

    No 2 nin profiliyle islem yapildi oda ufak tutanakla gecici suclu

    No 1 parasindan



    No 2 ve 3 huzurundan oldu..



    15 senelik yontem..

    Ulkede duymayan kalmadi bu yontemi..



    Biirne para gonderirken hic bi halttan analmiyorsan



    Satici ad soyad ve banka ad soyad bikgilerini karsilastir.



    Anama babama lomsuma yolla diyen adamdan uzak durun.

    Ekran karti satan adam banka hesabim yok diyorsa ben dolandiriciyim diye otiraf etmistir resmen..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elden ürün alın kardeşim elden ben hayatta yaşadığım şehir dışından şahıstan ürün almam. Belli başlı firmalardan gözü kapalı al. Ama dolandırıcı kaynıyor ortalık biraz mantık 1080 zaten 2800 altındaysa bak sadece 1080 elden de almam sıkıntı vardır en basitinden..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşın 20 ama 6700K ile 1080ti'yi o fiyata alınamayacağını bilmiyorsun. Hele hele dolar artmışken.
  • 1 Aydır bu dolandırıcı sahibinden'de fink atıyor, kendisi genellikle uzak şehirlerde konumunu bildiriyor ve bildiğim kadarıyla 100 kişiden 1'i muhakkak 2 bin 3 bin küsür para yatırıp ortalıktan kayboluyor. Koyduğu ilanlar da normal değil hep "acil" ve "renkli" belirgin ilanlar sayesinde en üstte duracak şekilde sahibinden'den de bu ilan girişlerini satın alarak insanların gözünün önüne sokuyor.

    Çok kişi dolandırılıyor ancak Sahibinden hala bu adamın farkında değil ve insanların sahibinden'deki güvenilir gibi gözüken ilanlar yüzünden mağdur konuma düşüyor.

    Ben Sahibinden'deki çalışan arkadaşıma çok kez ihbarını ettim yapabildikleri tek şey ilanları ve üyeliğini silmek oldu ancak arkadaş yenisini açtırıp duruyor bu nedenle ellerinde de farklı bir güvenlik sistemi yapılmadığından dolayı bir şey gelmiyor.

    Mağdur olan arkadaşlara Allah yardımcısı olsun.

    Edit: @Sezer446 kardeşim senden tek ricam google'ın da indexlemesiyle konu başlığının bir yerine "Sahibinden de dolandırıldım" diye değiştirmeni isteyeceğim, en azından google'da arayıp dolandırılmakla ilgili araştıran insanlar az da olsa bu mesajlarımızı okuyup belki fikir sahibi olurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 19 Mayıs 2018; 9:29:21 >




  • reis gecmis olsun, keske madem dershane vs parasiydi bilgisayara harcamayaydin :(

    ama selahattin hocam cok dogru yazmis. forumda 2nci el girmiyorum bile. kutusu icerigi vs biseyi eksik diye 50-100 az yazinca iyice oldurenler mi dersin, gidecegi fiyattan yazinca aletin taiwandaki fabrikadan ciktigindan beri her asamasini soran mi dersin...
    eyvallah para zor kazaniyoruz da ne siz bizim vaktimizi harcayin gereksiz gereksiz fiyatlar onererek ne biz sizinkini harcayalim... il icinde elden teslim en saglami iki kere il disina vermem gerekt -i bir anakarti cok sukur bir sorun cikmadi arkadasla hala arada muhabbetimiz var. elden cikarmak icin ucuz yazdigim 20 ekran kartini alan adam kartlari satmis tabi baskasina eyvallah. o kartlar bozulunca yeni sahibi olan sahisi niye bana yonlendiriyorsun ki sen? beraber bakmisiz hepsine teker teker ben sana teslim ettigimde saglam hersey...

    tabi diger il disina yolladigim arkadas da sagolsun her asamada sorun cikartti, parcalari geri yolla parayi yollayayim dedim kabul etmedi, yuz yuze bulusalim kurusu kurusuna neyse vereyim ..tir git basimdan dedim o da kabul olmadi.
    bunun tek sebebi ne peki? kargo yuzunden. ben diyim aras sen de yurtici, kargo sirketinin baska bir sirkete gore 5-10 lira daha fazla yazmasi yuzunden oldu bu... aldigi parcalar da 2000-2500 degerindeydi en az benden 1800-1900 civarina almis olmasina ragmen. :)

    o iki arkadasa da burdan selamimi iletiyorum tekrardan




  • Yani bu fiyata bu ürünler olmaz ama konuda da aşırı gereksiz yorum var. Alıcı arkadaşa geçmiş olsun. Umarım parasını geri alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MexeSs

    Bu mesaj silindi.
    Teşekkür ederim yorumun için bende ilk kez böyle bi durumla karşılaştım ve şimdi dosyayı güncelleme yapıldığını sizden öğrendim. Bugun tekrar gidip dosyaya ek yapıcam bende sannediyorum bana kağıt gelicek bende öyle gidicem bu işin peşindeyım artık zaten yapım gereği bi işin peşini asla bırakmam saolasın...
  • Amedra kullanıcısına yanıt
    1300tl ye 1080ti satilacagina inanan biri oldugu surece sen a4 kagida basip gozune soksan sahis baskadiri alakasi yoktur der.

    Bu konuyu yazmaktan biktik toplum anlamaktan bikmadi.

    Bedava peynir fare kapaninda olur.

    Bu arkadas gene 20 yasinda..

    Bi cahillik deyip gecistirisinde babasi yasinda guya teknoloji guruus gecinenlerin konulari hala sorunlu ali verislerde diruyor..

    Onlari ne yapacaz..



    Yahu tamam ulkenin civisi cikmis fiyatlar olmis cam agaci da her uygun fiyatli yazana el sallanmaz.

    Boyle memekette insan emegine daha bi deger verir.

    Avrupadaki adam sikayetci olmasa ne olur.

    15 gunluk para..

    Ona koymaz..

    Bizde 2 aylik maas demek..



    Bu adamlar kansiz srf..siz de biz de bu kadar saf olmayalim..

    Arac cahikiyimdir.

    Biner gaza basarim..



    Ama hurdasinin 100k olan araci sifir olarak 50k a gordugumde sessizce sayfayi kapatir baskasina devam ederim..

    Yuppi hayalimdeki belese buldum deyip kasinmam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vartolu Saadettin

    selahattin neden boş boş zırvalıyorsun hocam? geçmiş olsun dostum savcılıktan suç duyurusunda bulunabilirsin, 1.5 2 yıl içerisinde sonuçlanır paranı tazminatı ile alırsın. eğitim için harcayacaksan neden ekran kartı ve işlemci alıyorsun?
    Bu parayı sermaye olarak kullandığım zamanlar oluyor mesela bişey alırım sonra onun yeri dolar gibisinden harcama yapıyodum buda öyle oldu yani anlayacağınız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktassa

    Benim de sormak istediğim soruyu aslında @vartolu Saadettin sormuş.



    Madem dershane, kurs vb parasıydı bu, bu kadar önemli bir duyum için yıllarca biriktirdiğin paranı nasıl olur da harcayabikşrsin?



    Yani kendim için alacaktım bunları, odamı bile hayal ettim diyorsun, ki saygı duyarım ama bunun karşılığında dershane için biriktirdiğin, tüm hayallerine ulaşmanı sağlayacak dershaneye karşı oyun donanımı planlıyorsunuz.



    Sen bu ekipmanı alsaydın, Para yine bunlara gidecek, senin dershane için, umutların için biriktirdiklerin oyuna gidecekti. Ben mi yanlış anladım acaba?

    Asıl üzüldüğün dershane değil, işin duygu kısmı sanki o?
    Abi sorma vallahi ben diğer ayın 4.de gelecek paraya güvendim düşünemeden yaptık bi hata şimdi 3 gün önceyi bakım nasıl yapmışım diyorum aklımdan çıkmıyor...




  • Adamı dolandırmaya kalkmışsın ama seni dolandırmış. Kulağına küpe olsun. Sıfırı 5000 lira olan kartı yanında İşlemci ile hangi manyak 2150'ye verir? Hiç mi akıl yok, hiç mi paranın değeri yok? 3000'e ilan açsa kart için kapısında sıra olur,sen 2150'ye yanında 1000 liralık işlemciyle alacağını sanıyorsun. Valla müstehakmış sana.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neutumn

    Konuda oldukça faydasız yorumlar bulunuyor. Herkesin başına gelebilir, hiç umulmadık kişilerin bile başına gelebilir. Meblağ bayağı yüksek, ucuz bir miktar olsaydı dersi ucuz almış olurdun, bu sefer tecrübe pahalıya patladı.

    - Öncelikle, alışveriş yaptığın, iletişime geçtiğin web sitesi üzerinde şahsın tüm bilgilerini ve tüm yazışmaları not et, ekran görüntülerini al.
    - Şahsın eğer biliyorsan ad-soyad, telefon numarası gibi kişisel bilgilerini öğrenip, kaydet.
    - Şahısla olan elektronik alışverişin ve banka hareketlerinin dökümünü al.
    - Sahibinden sitesinin yönetimi ile iletişime geç, şahsın bilgilerini talep et, savcılık dışında vermezler sana bilgileri ama sana yardımcı olabilirler. Onlarla irtibatta ol.
    - Şahıs ile irtibata geçmeye çalış, aramaya devam et, farklı bir numaradan ara, mesaj at. Bir şekilde iletişime geçip, gerekli delillerin elinde olduğunu, bir süre zarfında dolandırılma intibası uyandırdığı için savcılığa başvuracağını aktar.
    - Keşke, önce irtibat kurup şahsın dolandırıcı olduğuna kesin hüküm verseydin ve uyarını dikkate almadığını kanıtlayan bir girişimde bulunsaydın. Bu gibi durumlarda, karşı dava yöneltilebilir.
    - Site içinde kullanıcının IP adresi ve telefon kayıtlarını savcılıktan talep edeceğini, bu süre zarfında karşı taraftan lehine bir hareket olmadığı kanısına varır ve iletişimin belirtilen süre esnasında gerçekleşmeyip, karşı tartaftan beklenilen yanıtı almamama durumu kesinleşirse harekete geçeceğini ifade et.
    - Gerçi, harekete geçmişsin, büyük ihtimalle dolandırıcılık olabilir, şahsın eğer sana karşı böyle bir tavrı olduysa buna işaret ediyor.
    - Bu süreçte, karşı taraf bir firma ise, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilirsin aynı zamanda.
    - Karşı tarafla irtibatta kal, paranı alabiliyorsan al. Alamıyor ya da güç bela alıyorsan, yani suçunu hafifletmek için parayı sana geri ödüyorsa şikayetini geri çekme.
    - Savcılığın, telefon kayıtları ve IP adreslerini talep etmesi yönünde harekete geç. Şahsın kişisel bilgilerini de aldıktan sonra davanı açabilirsin.
    - Unutma, şahısla iletişim halinde ol, ki paranı alabilesin. Senin harekete geçmeyeceğini ve tehlikeye düşmeyeceğini sanacağı için rahat bir tavır takınabilir.

    Geçmiş olsun.
    Teşekkür ediyorum yardımınız için ben 1-2 yıl öncesine 1080ti aynı dolandırılma konularını gezdim ama göz göre göre nasıl bu hatayı yaptım sanki benim yerime farklı bi insan geçmiş ve bu işi yapmış gibi kendime okadar çok kızıyorum ki ama elden bişey gelmiyor...




  • Sahibinden üzerinden bu şekilde ilanlar çok var. 2 binlik nvme ssdyi 550 liraya koymuşlardı. Get ile satış yaparsanız alayım yazdım. Önce para sonra kargo ile dolandırmaya çalışıyorlar. Bu fiyatlara bu ürünlerin olmayacağını tahmin etmeniz lazımdı. Geçmiş olsun üzücü bir durum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.