Şimdi Ara

Samsung 55D6000 ile LG 55LW5500 arasında gidip gelmekten kilo verdim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
7.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın arkadaşlar;
    Samsung 55D6000 ile LG 55LW5500 arasında gidip gelmekten kilo verdim, hangisi olması gerektiğine bir türlü karar veremiyorum. Bu iki televizyondan alan arkadaşların pişman oldukları hususlar varmıdır? Tecrübe esastır diyor ve fikirlerinizi bekliyorum. Teşakkür ederim.



  • Merhaba
    Öncelikle tv seçimi konusunda bolca araştırma yapan ve araştırma yaptıkça kararsızlığı artan birisi olarak durumunuzu en iyi anlayanlardan birisi olduğumu bilmenizi isterim :)

    Forum sayfalarında LG LW5500 ile ilgili okuduğum sayfalardaki bir çok arkadaş bu modelin Samsung un D7000 modelinin klasmanında olduğunu ve dolayısı ile D6000 ile kıyaslanmaması gerektiğini ( her yönü ile D6000 den üstün olduğu anlamında) yazmışlar. Kağıt üzerindeki özellikleri kıyaslandığında bu durum doğru olarak kabul edilebilir.

    Özellikle LG nin sinema 3D teknolojisinin samsung dan üstün olduğu ile ilgili bir çok yazı okudum 3d gözlüklerinin ucuz olması ayrı bir avantaj ancak ben ençok 2 boyutlu SD ve HD yayınlarda iki tvnin performanslarını merak ediyordum ki...

    Bu gün gittiğim mağazada SAMSUNG 55 D6000 ve LG 55LW570S (yani sizin ilgilendiğiniz LG 55LW5500 modelinin teknik olarak aynı özelliklerine sahip olan ilave olarak uydu receiver a sahip ve kasa şekli farklı olan bir model) yan yana izleme fırsatım oldu.

    iki tvde de" avatar 1080p full HD" film yayınlanıyordu. Dikkatli bakıldığında LG nin hareketli sahnelerde görüntüyü takılarak gösterdiğini farkettim (örneğin; atıyorum saniyede 36 kare göstererek görüntüyü oluşturması gerekirken işlemcisinin gücü yetmiyor da 30 kare göstererek görüntüyü oluşturuyormuş gibi bir durum vardı buda hareketli görüntülerin yumuşak ve akışkan değilde kare atlayarak takılarak ilerlemesine sebep oluyormuş gibiydi, elbette bu çok abartılı bir takılma değil ancak dikkat edildiğinde fark edilebilecek ve o nitelikte bir tv için can sıkacak boyutta bir durum ) açıkçası hayal kırıklığına uğradım SamsungD6000 ve diğer yandaki Samsung D7000 in görüntülerinde ise akışkanlık konusunda sorun yoktu.
    NOT: aynı takılma Diğer yanda duran Samsung 46D5000 de de gözüme çarptı.

    samsung un giriş modeli olan d5000 de işlemcisinin yavaşlığına bağlı olduğunu düşündüğüm bu kare atlayarak, takılarak gösterme durumu belki fiyatı gözetilerek kabullenilebilir ama LG nin LW570s modeli için bence kabul edilemez.

    Sonuç olarak bu durumun sizce ne kadar önemli olduğuna ancak yine siz karar verebilirsiniz benim tavsiyem gidip iki tv yi yan yana izleyin (özellikle 1080p ve hareketli sahneler içeren bir film de) kıyaslayın.

    İki Tv nin diğer açılarda görüntü kalitesini kıyaslayacak olursam; açık ara üstünlükler olmamakla birlikte samsung da ki siyahlar daha iyi ve yakın planlardaki insanların yüzlerine dikkat edildiğinde yine samsung da ki göründü daha keskindi LG ye göre.

    sadece gözleme dayalı bu yorumuma göre özetle samsung u daha başarılı buldum ama kağıt üstünde LGnin üstün olduğu ama deneyemediğim için fikir sunamadığım bazı maddelerde var. (3D konusu gibi.)

    Umarım kafanızı iyice karıştırmamış aydınlatmışımdır. Malesef benim araştırdıkça kafam karışıyor :(((
    Saygılarımla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: luganis

    Sayın arkadaşlar;
    Samsung 55D6000 ile LG 55LW5500 arasında gidip gelmekten kilo verdim, hangisi olması gerektiğine bir türlü karar veremiyorum. Bu iki televizyondan alan arkadaşların pişman oldukları hususlar varmıdır? Tecrübe esastır diyor ve fikirlerinizi bekliyorum. Teşakkür ederim.


    umarım yanlış bilmiyorumdur ama LW5500 D6000 ile aynı tutmuyorum örnek sanırım 6000 de 2d yi 3d ye çevirme özelliği yok direk 3D tuşu sağ sol yada yukarı aşa modu çıkıyor 2d to 3d yazdıgını görmedim..

    belki d6510 yada d7000 ile bir tut diyeceğim ama bu saydıklarımdada dahili hd uydu alıcı ile kablosuz wifi adaptör ayrıca full web smart tv bulunmakta bu seferde samsung iyi derim :)

    ama Lw serindeki rfl gözlükler gerçekden iyi buldum hem ucuz 7 adet gözlük veriyorlar hem pil batarya derdi yok titreme yapmıyorda cinema olayı iyi yani

    samsungda 1 kutudan gözlük çıksa 1 tanede hediye etseler genelde şarjı beyaz gözlüğü veriyorlar yanında ince rayban gibi kemil tipinde..

    gözlüğü açıyorsun tv de donanım bulundu gözlük hazır vs gibi acayip bişi yazıyor ama bazen gözlük tanımlanmıyor uyuz oluyorsun rfl de öyle birşey yok gibi ve nedense derinlik bakımından lw iyi geldi bana


    ma şu var samsungun kristal paneline lafım yok canlı renkler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 7 Temmuz 2011; 2:14:08 >




  • Görüntülerdeki yan geçişlerde (sağa/sola) LG nin, Samsung a göre biraz yaya kaldığı söyleniyor. Özellikle hızlı sahnelerde yada maçlarda...
  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim,
    Bena göre de; 2D'yi 3D'ye çeviren, 3D'li görüntülerde daha başarılı olan, uydu alıcısı olan LG'nin, fiilen eğer insanda 3G saplantısı yoksa (devamlı 3D izlemeyecekse, evde gözlükle dolaşmayacaksa) , panel kalitesi ve 1080p ile SD yayınlardaki görüntü kalitesi nedeniyle D6000'e bile yenik düştüğüdür.
    Benim buradan anladığım d6000 ile d6500 arasındaki yaklaşık 1000 tl farkın, maliyet etken olup olmadığına bakmak, ya da 6500'ün biraz daha ucuzlamasını beklemek üzerine kurulu olan 6000 ile 6500 arasında git-gel polikası izlemek olduğudur.
    Tekrar çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luganis -- 7 Temmuz 2011; 8:09:24 >
  • umarım mağazalardaki tüm lglerin optimum ayarlarının yapılmadığının farkındasınızdır ve çoğu müşteriler bu nedenle lgnin çok kötü bir görüntü sunduğunu zanneder. Eğer ayrıntılı görüntü değerlerini merak ediyorsanız lg ana konusunu inceleyin ve yeniden karşılaştırma yapın. Eğer lgnin görüntüsü mağazalardaki gibi olsaydı ben dahil kimse almazdı bu tvyi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masis88

    umarım mağazalardaki tüm lglerin optimum ayarlarının yapılmadığının farkındasınızdır ve çoğu müşteriler bu nedenle lgnin çok kötü bir görüntü sunduğunu zanneder. Eğer ayrıntılı görüntü değerlerini merak ediyorsanız lg ana konusunu inceleyin ve yeniden karşılaştırma yapın. Eğer lgnin görüntüsü mağazalardaki gibi olsaydı ben dahil kimse almazdı bu tvyi..


    Kardeş tamam da samsungların ayarlarını yapıp, LG'lerinkini neden yapmasınlar ki. yani amaç satışı mı engellemek.
  • 5500 ü d6000 ile değilde d6500 ile karşılaştırın derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: luganis


    quote:

    Orijinalden alıntı: masis88

    umarım mağazalardaki tüm lglerin optimum ayarlarının yapılmadığının farkındasınızdır ve çoğu müşteriler bu nedenle lgnin çok kötü bir görüntü sunduğunu zanneder. Eğer ayrıntılı görüntü değerlerini merak ediyorsanız lg ana konusunu inceleyin ve yeniden karşılaştırma yapın. Eğer lgnin görüntüsü mağazalardaki gibi olsaydı ben dahil kimse almazdı bu tvyi..


    Kardeş tamam da samsungların ayarlarını yapıp, LG'lerinkini neden yapmasınlar ki. yani amaç satışı mı engellemek.


    Burdaki sorun onun ayarlarını yapıp öbürünü es geçmek değil. Samsung TR marketing ve PR açısından çok etkin Türkiye'de. Metrobüste yarım saat seyahat edin 3-4 tane bina reklamı 4-5 tane durakta reklam görüyorsunuz Samsung ile ilgili. Büyük teknomarketlerde en az bir eleman Samsung'dan sabit var TV bölümünde. Adamlar daha profesyonel ve deli gibi para harcıyorlar bu olaylara.

    LG TR ise tam düşük fiyat / 0 reklam prensibi ile çalışıyor. Ben bir tane bile reklamını görmedim koca İstanbul'da. Benim 42LW650S kutudan çıktığında LD kapalı ve tüm görüntü ayarları 50/100 de idi. Mağazadaki LG ürünlerini kutudan teşhire çıkardıktan sonra kimsenin verdikleri yayına göre görüntü ve mod ayarı yaptığını düşünmüyorum. Cinema 3D TV çıktıktan yaklaşık üç hafta sonra arkadaşıma göstermeye girdim Cevahir Teknosa'ya, "satış danışmanı" denilen insanlar FPR ya da pasif gözlük teknolojisinin ne olduğunu bile bilmiyordu daha siz düşünün gerisini. Şu an bile sorsanız yarısının haberi yoktur.

    O yüzden diyorum ki burayı okuyun ama gidip kendiniz test etmeden almayın TV. Burdan sadece bilgi alın, kendiniz yorumlayın ve tercih yapın. En önemlisi test ederken nasıl test edeceğinizi bilin, görüntü ayarlarını yapın, yanınıza ne alacağınızı bilin öyle gidin. D6000 de micro dimming bile yok, 5000TL verip düz bir Edge LED TV almak içinize siniyorsa hiç durmayın zaten




  • Merhaba
    aslına bakarsanız bende LG 42 LW5500 ün fiyatının samsung 40D7000 e göre uygun olması ve 3d teknolojisinin daha sağlıklı olması gibi sebeplerden dolayı LG ye sempati ile bakıyordum ancak mağazadaki (1080p full HD avatar )filmindeki hareketli sahnelerde LG nin görüntüyü takılarak gösterdiğini farkettim ancak LG nin ayarlarını kontrol etmedim belki açık olması gereken bir ayarı kapalı olduğu için görüntü kötüydü .
    Sizden ricam, LG LW5500 için en iyi görüntüyü almak ve hareketli görüntülerdeki takılmayı önlemek amacıyla bana bir ayar önerebilirmisiniz çünkü önümüzdeki günlerde tekrar mağazaya giderek (1080p full HD avatar ) filmini verdiğniz ayarları yaptıktan sonra tekrar izleyerek samsung ile kıyaslamak ve karar vermek istiyorum. ilginize şimdiden teşekkür ederim.
  • Şimdi en iyi görüntü çok subjektif bir konu. Benim gördüğüm kadarıyla insanlar genellikle parlak canlı görüntüleri seviyorlar. Ben daha çok sinema ayarlarında seviyorum film izlerken, parlaklık az, kontrast orta seviyelerde daha donuk şekilde izlerim mesela. Görüntü menüsüne girip kendinize göre ayarlamanız gerek onları. Hareketli görüntülerde sorun gördüyseniz local dimmingi ve yenileme hızını (Hz) yükseltmeniz gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 8 Temmuz 2011; 15:07:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven


    quote:

    Orijinalden alıntı: luganis


    quote:

    Orijinalden alıntı: masis88

    umarım mağazalardaki tüm lglerin optimum ayarlarının yapılmadığının farkındasınızdır ve çoğu müşteriler bu nedenle lgnin çok kötü bir görüntü sunduğunu zanneder. Eğer ayrıntılı görüntü değerlerini merak ediyorsanız lg ana konusunu inceleyin ve yeniden karşılaştırma yapın. Eğer lgnin görüntüsü mağazalardaki gibi olsaydı ben dahil kimse almazdı bu tvyi..


    Kardeş tamam da samsungların ayarlarını yapıp, LG'lerinkini neden yapmasınlar ki. yani amaç satışı mı engellemek.


    Burdaki sorun onun ayarlarını yapıp öbürünü es geçmek değil. Samsung TR marketing ve PR açısından çok etkin Türkiye'de. Metrobüste yarım saat seyahat edin 3-4 tane bina reklamı 4-5 tane durakta reklam görüyorsunuz Samsung ile ilgili. Büyük teknomarketlerde en az bir eleman Samsung'dan sabit var TV bölümünde. Adamlar daha profesyonel ve deli gibi para harcıyorlar bu olaylara.

    LG TR ise tam düşük fiyat / 0 reklam prensibi ile çalışıyor. Ben bir tane bile reklamını görmedim koca İstanbul'da. Benim 42LW650S kutudan çıktığında LD kapalı ve tüm görüntü ayarları 50/100 de idi. Mağazadaki LG ürünlerini kutudan teşhire çıkardıktan sonra kimsenin verdikleri yayına göre görüntü ve mod ayarı yaptığını düşünmüyorum. Cinema 3D TV çıktıktan yaklaşık üç hafta sonra arkadaşıma göstermeye girdim Cevahir Teknosa'ya, "satış danışmanı" denilen insanlar FPR ya da pasif gözlük teknolojisinin ne olduğunu bile bilmiyordu daha siz düşünün gerisini. Şu an bile sorsanız yarısının haberi yoktur.

    O yüzden diyorum ki burayı okuyun ama gidip kendiniz test etmeden almayın TV. Burdan sadece bilgi alın, kendiniz yorumlayın ve tercih yapın. En önemlisi test ederken nasıl test edeceğinizi bilin, görüntü ayarlarını yapın, yanınıza ne alacağınızı bilin öyle gidin. D6000 de micro dimming bile yok, 5000TL verip düz bir Edge LED TV almak içinize siniyorsa hiç durmayın zaten


    Siz de varya, yangına benzinle gidiyorsunuz, nerede 5000 TL, 3900 TL şu an ki fiyatı, kaldık ki 3500'lere kadar da indiği oldu.

    http://www.bimeks.com.tr/urun/118232/samsung-55d6000--140-3d-led-tv.aspx




  • Evet pardon yukarda arkadas D6500 diyince o kalmis aklimda sanirim. Ama gidis yolum dogrudur hocam, ordan puan verirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deepthink

    Merhaba
    aslına bakarsanız bende LG 42 LW5500 ün fiyatının samsung 40D7000 e göre uygun olması ve 3d teknolojisinin daha sağlıklı olması gibi sebeplerden dolayı LG ye sempati ile bakıyordum ancak mağazadaki (1080p full HD avatar )filmindeki hareketli sahnelerde LG nin görüntüyü takılarak gösterdiğini farkettim ancak LG nin ayarlarını kontrol etmedim belki açık olması gereken bir ayarı kapalı olduğu için görüntü kötüydü .
    Sizden ricam, LG LW5500 için en iyi görüntüyü almak ve hareketli görüntülerdeki takılmayı önlemek amacıyla bana bir ayar önerebilirmisiniz çünkü önümüzdeki günlerde tekrar mağazaya giderek (1080p full HD avatar ) filmini verdiğniz ayarları yaptıktan sonra tekrar izleyerek samsung ile kıyaslamak ve karar vermek istiyorum. ilginize şimdiden teşekkür ederim.




    aktif gözluk olayını gözardı etme lg de ki gözlükler sıjkıntısız ve ucuz dts lg de yok samsungda var dts dlna ile çözülüyor
    sen avatar 1080p takılıyor demişsin be 55 570s de 3d half sbs 1080 p fullhd avatar takır takır oynuyor usb hdd den hiçbir takılma yok onainanma
    hemde 2 tb hdd den oynatıyorum yani 2 tb hdd destekliyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: luganis

    Sayın arkadaşlar;
    Samsung 55D6000 ile LG 55LW5500 arasında gidip gelmekten kilo verdim, hangisi olması gerektiğine bir türlü karar veremiyorum. Bu iki televizyondan alan arkadaşların pişman oldukları hususlar varmıdır? Tecrübe esastır diyor ve fikirlerinizi bekliyorum. Teşakkür ederim.




    55 570s var sadece yv nin uydu alıcısından baxzı kanallar çıkmıyor okadar sen 5500 istiyosun otomatik uydu alıcı sorununortadan kalkjıyor
    bikere d6000 kısıtlı 6500 le 7000 arası local diming yok 55 5500 alamayacaksan d 6500 altı alma
    lg gözlükler sıkıntısız rahatsızlık yok ben uydu alıcı harici memnunum onuda tazılımla belki çözerler ben 570s i 4175 tl ye aldım fiatı mukayese et
    55d7000 i elektroworlde 6000 tl ye alıcaktım kartran sorun çıktı alamadım ve lg 55 570s aldım şu an itibariyle memnunum
    başka sorucan şeyler olursa cevaplarım dikkat et lg olsun samsung olsun % 20 indirimlerden al teknosa en ucuz satanlarsdan son 1 ay içinde 3 kez %20imd yaptı
    yukarıda verdiğim fiatların üzerinde almamaya çalış bizzat 2 aydır takip ediyorum
    fiat uygunluğu
    1 teknosa
    2 elektroworld

    3 darty pahalı

    4 bimeks pahalı




  • Merhaba,
    LG LW570s tvnin Avatar filmini gösterirkenki takılma olayını sanırım yeterince açıklayamamışım yanlış anlaşılmaması için detaylı şekilde izah edeyim.

    öncelikle izlediğim 1080p avatar filmi idi filmi 3d olarak izlemedim full HD 2D olarak izledim bahsettiğim takılmalar ise şöyle sanırım filmin 69. dakikasında yani; Kahramanımızın uçan ejderha benzeri yaratıklardan birisini yakalayıp ilk kez uçmaya başladığı sahneden başlayarak birkaç dakika izlerseniz ve izlerken özellikle etraftaki dağların sarmaşıkların dev ağaçların hareketlerine dikkat ederseniz akışkan şekilde değilde takılarak sanki kare atlayarak hareket ettiklerini farkedersiniz.
    Eminimki LG yi tek başına izlerken bu olay insanın çok da dikkatini çekmeyecektir ancak yanındaki diğer tv lerde bahsettiğim bu nesnelerin takılmadan çok daha akışkan bir şekilde hareket ediyor olmaları farketmemi kolaylaştırdı.
    Daha öncede söylediğim gibi belkide LG de bu olayı gideren bir özellik o esnada kapalıydı bilemiyorum. eğer böyle bir özellik varsa ne olduğunu hangi ayarları yapmam gerektiğini öğrenebilirsem tekrar gidip yeni ayarlar ile testi tekrarlamak istiyorum.




  • Arkadaşlar bende açıkcası LG 42LW4500 ile SAMSUNG UE-40D6500 arasında kaldım...

    LG de sanırım 2D to 3D var ama SAMSUNG da yok...
    SAMSUNG 400, LG 100 Hz yenileme hızına sahip...
    LG deki 3D sanırım daha iyi...


    Yani pek bu tv işini bilmiyorum, sizlerin görüşlerini almak istedim...Yeni bir konu açmamı tavsiye ederseniz öyle yapacağım ama yorumlara bakınca burdaki arkadaşların bu samsung ve lg markalarının tv leri hakkında bayağı bilgili olduklarını gördüm...
  • LG Cinema 3D TV / LG FPR Gözlük Teknolojisi - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]

    Şu ana konuyu incelerseniz (özellikle ilk mesajı) her türlü bilgi ve karşılaştırma mevcut.
    2D -> 3D çevirisi işe yarıyor ama. Gerçek 3D gibi tabii ki olmuyor ancak her yayında çevrilebiliyor ve güzel bir boyut katıyor izlemeye. Özellikle oyunlarda gayet kullanılabilir. Pasif gözlükler uzun süreli kullanımda dahi baş ağrısı ya da bulantı yapmadığı için rahatlıkla uzun süreli kullanılabiliyor.
    O Hz olayına takılmayın artık pazarlama hamlesi olarak görülüyor ve çok bir anlam ifade etmiyor. 3D görüntülerde aktif gözlükler 1/4 e düşürüyor resim hızını bu yüzden yüksek yenilemeye sahipler. LW4500 ün 100Hz hızına eşitleniyor yani 3D görüntüde.




  • @techraven

    Çok teşekkür ederim, dikkatlice inceleyeceğim
  • cevap basit...

    amaç 3d keyfini yrulmadan aile ile yaşamaksa lg

    şıklık ve diğer özellikler açısından samsung.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le.Mans -- 11 Temmuz 2011; 15:43:12 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.