Şimdi Ara

Samsung C24FG73 ya da C24FG70 modelini kullanan var mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
4
Favori
12.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gençler bir sorunum var.
    144 Hz de monitör. Ancak fare hareketi kesintili gidiyor ekranda. Düz akıcı değil fare hareketleri. Denetim masasından da baktım, monitörün osd menüsünden de 144 hz çalışıyor görünüyor.
    Farenin dpi ayarlarını 800 civarına getirince biraz düzelme oluyor ancak bu sefer de fare yavaş kalıyor.
    Nedenini ve çözümünü bilenlerden yardım rica ediyorum.
  • kullanan arkadaslar oyun fps vs. monıtor ayarlarını keskinlik vs. paylasabılır mi
  • Selamlar. Az önce bu monitörü teslim alıp bilgisayara bağladım. İlk izlenimlerim olumlu fakat monitörün (karşıdan bakınca) sol kenarında 1 cm kadar, sağ kenarında da yarım santimden kısa genişlikte iki bölümde renkler maviye çalıyor. Beyaz arkaplan dışında neredeyse hiç belli olmuyor ama yine de sinir bozucu.
    Monitörü kullananlar arasında böyle bir durumla karşılaşan var mı? Örnek olarak şu testte 3. veya 7. adımda özellikle sol kenarda açık seçik belli oluyor:https://www.eizo.be/monitor-test/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventserdar -- 29 Eylül 2018; 14:26:49 >
  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    Ne yaptınız durumunuz nedir merak ettim.
    Devam ediyor mu yoksa ayarlarla alakalı birşey miydi?
  • Bunun 23 24 inç modeli varmı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcake± kullanıcısına yanıt
    Monitörü Amazon'dan almıştım, değişim yapmıyor iade alıyorlarmış. İade işlemi başlatıp bir tane daha satın aldım. Kargo şubesine götürmek gerektiğinden ve hafta içi zamanım olmadığından hafta sonunu bekledim ve yenisi de o arada gelince aynı model iki monitörü karşılaştırma imkanım oldu.
    İkincisi ilkinden daha beter, bahsettiğim kenardaki parlaklık/maviliğin alanı daha geniş, ayrıca üst ve alt kenarlarda da var. Ayrıca iki monitörde de kalite kontrolden nasıl geçtiğini anlayamadığım bir renk bütünlüğü bozukluğu var. Şöyle ki, monitörü yukarıdan aşağıya 4 eşit sütun olarak düşünün. İç kısımdaki iki sütun (monitörün ortası) dıştaki iki sütuna göre daha "sıcak", yani daha sarı. Sonradan gelen monitörde fark aşırı derecede fazla ve ben de ikinciyi hemen iade ettim. İki monitörde şu bağlantıdaki kadar kötü olmasa da ona benzer ve sadece tamamen siyah veya aşırı karanlık görüntülerde belli olan bir problem var:https://www.overclock.net/forum/44-monitors-displays/1634781-light-bleed-clouding-ips-glow-what-do-you-think.html

    İlk monitörün parlaklığını azalttım, kontrastı da çok az düşürdüm, renk ayarlarında da maviyi biraz arttırdım, 10 gündür kullanıyorum ve yavaş yavaş alıştım. İyi olan özellikleri de çok iyi, 144 hz hissedilir bir fark yaratıyor ve bu monitörün renkleri yüksek kontrastta gerçekten etkileyici. Ölü piksel, vb. standart monitör hataları da olmadığından ve mevcut sorunları da ihmal edilebilir olduğundan kullanmaya devam edeceğim.

    Bu arada TN panelleri herkes kötüleyip durur ama kullandığım Benq RL2455HM model monitörde ne ışık sızması var ne de renk problemi, ayrıca renkleri de gayet iyi.




  • Bende aldim pazartesi deneyimlerimi yazarim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip
  • Programlama yapan birisi bu cihazı kullanabilir mi? Sıkıntı olur mu? Göz yorulması gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar OSD renk ayarları yada profil ayarları nedir bu monitör de ?

    Fabrika ayarlarında mı kullanıyorsunuz ? Yoksa yapılması gereken ayarlar var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • AmbreNarquiLe A kullanıcısına yanıt
    Driver i kur ardından monitörün kendi icc profili ni varsayılan olarak tanımla renk ayarları vs ayarlar kişiden kişiye gore değişebilir ideal ayarı kendi deneyimleyerek bulman lazim ben 50 50 50 olarak kullanıyorum varsayılan değerler bunun dışında limscave youtube kanalında ve sitesinde incelemesi var orada da ideal ayarlar konusunda destek alabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar C24fg73 aldim fakat yazi kalitesi iyi degil bulanıklık göze batiyor bu konuda ayar çözüm bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var. 1920x1080 120 hz hdmi ile laptopuma takılı cihaz. Sizde yazılar nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Distortion kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de aldım aynısını, kargo dağıtımda şu an. Bir tanıdığımda cfg70 var keskinliği 50-54 arasi kullanıyorum dedi. Bir de öyle deneyin isterseniz. Monitör gelsin gpu'ya display port ile bağlayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker burak

    çizim vs gibi profesyonel işler için curved panel almayın pişman olursunuz

    ayrıca en baba va da olsa kaliteli bi ips değil asla bunu da göz önünde bulundurun.

    Alıntıları Göster
    yazsana madem 1ms ips 144hz 2000tl ye?
  • Dün monitör geldi, kurulumu basit, arayüz kolay ve de kullanışlı. 144 Hz kendisini bariz belli ediyor. Renkler ciddi anlamda çok güzel. Siyahlar perwolle yıkanmış çamaşırlar kadar kaliteli . Önceki monitörüm Aoc i2367fh idi, samsungun eksi yanı va panel olduğu için her açıdan aynı görüntü kalitesini veremiyor, direkt karşısına oturmaniz gerekli ama bu benim için bir eksi değil. Yazılarda bir sıkıntı gözlemlemedim. Kısacası şu an için çok memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Distortion kullanıcısına yanıt
    Bu modelde de mi o problem var ya. Mag241c de aynı problemi yaşadım, sorun VA panel lerin pixel sisteminden kaynaklı. Windows cleartype ve monitor keskinlik ayarı ile gözünüzün alisabilecegi bir ayar yapamıyorsanız düzeltme yolu yok. Daha başka VA panel li monitörleri bilemiyorum ama yaygın ve fiyatı uygun olan va paneli monitörlerde bu sorun var görünüyor. Tespitlerim mag241c, aoc241 ve bu Samsung

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    ara bulursun.. şarkısı da var hatta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 8 Ocak 2019; 23:50:8 >
  • Sizde de bu şekilde ışık sızması var mı ? İade etmeye gerek var mı ?






    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Samsung C24FG73 aldım memnunum tek sıkıntı oyun, film, masaüstü için sürekli farklı modlar kullanmak zorunda kalıyorum alışamadım ekrana

    @The Balance cevabını alabildin mi bilmiyorum ama aşırı parlak gelecek alışması biraz sıkıntı masaüstü için özel ayar kullanmak gerek parlaklığı düşürmek gerekiyor karanlıkta da göz korumasını aktif etmek gerekiyor ben bu nedenle birden fazla mod kullanıyorum kod yazarken/masaüstünde farklı, oyun filmde farklı şekilde ayarlarım var 3 adet kısayol atanabiliyor tek tuşla modlar arasında geçiş yapılabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLgan -- 9 Ocak 2019; 4:33:30 >
  • oLgan kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam ama ben Va panel almaktan vazgeçtim IPS panel aldım çok şükür sıkıntısı yok 144HZ değil idare edeceğim zaten RX580 rekabetçi oyunlar dışında pek 60 üstü vermiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.