Şimdi Ara

Samsung çamaşır makinesi su sıcaklığı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar


    Yeni aldığım Samsung WW90TA046AX/AH çamaşır makinesine bez ayakkabılarımı attım, pamuklu moda getirip sıcaklığı da 40 dereceye ayarladım. Yıkarken ön cama ellediğimde camın cok sıcak oldugunu farkettim. Zaten ayakkabılarında yapışkanlarını sökmüş. Yani sıcaklığın 40 olmadığına emininim. İşim bitince bos olarak 15 dakika programında yine 40 derece çalıştırdım ama bu sefer soğuktu.


    Sizce neden böyle birşey oldu. Makinenin tek girişi var kombiden su almıyor. Biraz fazla deterjan koymuşum çok köpürdü, bu yüzden su sıcaklığını ölçememiş olabilir mi?


    Eğer ayakkabı yerine renklilerimi yıkamış olsaydım kesin hepsi çekerdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navarchs -- 10 Aralık 2022; 16:25:38 >



  • navarchs N kullanıcısına yanıt
    15 dklık programda zaten 5 dk yıkıyor 20 derece 5 lt suyu nasıl 5 dakikada 40 dereceye ulaştırsın biraz mantıklı düşünmekte fayda var 🤔
  • Muhtemelen rezistans patlamış. Bunu cebe koyalım. 40 dereceden fazla sıcaklığa çıktıysa sonu genelde rezistans patlaması ile bitiyor.

    15 dakikada zaten su ısıtma diye bir şey olmaz. Kısa program zaten.

    Rezistans olayına dönersek muhtemelen rezistans arızasının sebebi makinenin kartının patlamış olması. Rezistansın devresini kesmemiştir.

    Her şeyi geçtim verdiğiniz bilgiler doğrultusunda belki de makinede hiçbir şey yok. 40 derece bir programa alarak çalıştırın. sorun var mı yok mu anlaşılır.

    Rezistans kıpkırmızı olursa ya da yanık kokusu gelirse fişi çekin kapatın makineyi ve tamirci çağırın.


    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Çamaşır makineniz çamaşırları eskisi gibi yıkamıyor mu? Çamaşır makineniz suyu ısıtmıyor mu? Deterjan kalıntıları mı var? Çamaşırlar kokuyor ve kirli mi çıkıyor? Bu gibi soruların nedenini açıklamaya çalıştığım güzel bir video oldu. Bazen beyaz eşyalarınızda sorunlar olur ve siz çözemezsiniz fakat arıza tespitini kolayca yapabilirsiniz. #çamaşırmakinesi #kendinyap #arızatespit Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim.
    https://www.youtube.com/watch?v=gyv01JtGc-M&feature=youtu.be




  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi yarın bir de uzun programda 40 derecede yıkayım. Makineyi daha geçen hafta aldım. 2. kullanışım ilkinde sıcaklığına çok dikkat etmemiştim. Olmazsa servis çağırırım. Videoda ki gibi sıcaklık ölçerim olsa aslında kendim bir ölçerdim.

  • garantili mal zaten. Benzer bir şey olursa hiç uğraşmayın servis gelsin baksın. Boşa gelirlerse de para istiyorlar. O nedenle sorun elle tutulur olsun. 2 haftalık makinelerde genelde sorun boş çıksa da para istemeyebiliyorlar.

  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt

    Bugün farklı programlarda tekrar denedim, sıcaklık normaldi. Mecbur kalmazsam servis çağırmak istemiyorum. Dediğiniz gibi sorun net bir şekilde görünmezse "bunda birşey yok" deyip gideceklerini biliyorum. Gözlem altında tutucam bakalım.

  • Pamuklu programların süresi uzun oluyor genelde etkin temizlik için su devamlı sıcak tutuluyor bazı modellerde ve de tambur hareketleri daha yoğun oluyor zaten ayarlanan sıcaklık değerinde +5/-5 şeklinde tolerans aralığı vardır siz yanlış programı seçmişsiniz bu yüzden ayakkabınız da zarar görmüş.

  • Razor Crest kullanıcısına yanıt

    Evet ama 40 dereceye ayarlanınca 40'ı geçmemesi gerekmez mi mantıken? +5/-5 derece tamam da 60 derece gibiydi su. Bir de suda bekletme modunu seçmiştim o esnada ısıtmaya devam etti herhalde. Ama yine söylüyorum seçilen sıcaklığı geçmemesi lazım. Yok kafasına göre yıkayacaksa sıcaklığı seçtirmemesi lazım. Mesela bazı programlarda maksimum 60'a kadar secebiliyorsunuz. Ya da hassas yıkamada 40a kadar gibi.


    Ayakkabılarda çok zarar yok, önemli değil ama benim niyetim olayı çözmek. Mesela içine 10 tane tişört atsam 40 dereceye ayarlasam böyle yaparsa hepsi çeker, çöp olur.


    Neyse bakalım gözlemlemeye devam edicem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navarchs -- 12 Aralık 2022; 13:32:49 >
  • navarchs N kullanıcısına yanıt

    Bir dahakine elinizde termometre varsa suyu boşaltırken sıcaklığını ölçün pamuklu program dediğim gibi dayanıklı çamaşırlar için yani beyazlar için tercih edilen program diğer programlarda da ısı karşılaştırması yaparsanız iyi olur unutmadan ön yıkama seçmişmiydiniz bazı makineler ön yıkama programını direkt 60 derecede yapıyor ısıyı ayarlasanız da.

  • Razor Crest kullanıcısına yanıt

    Yok ön yıkama seçmedim, ama o suda bekletme modu olayı karıştırdı herhalde.

  • navarchs N kullanıcısına yanıt

    Başımıza geldiği için söylüyorum.

    40 derecede makine camı sıcak olur. 40 derece insan alnına değmek gibi değil. Sıcaktır yani.

    Başımıza gelen ise şu; kart rolesi patlıyor ve makine rezistansı ısınmaya devam ederken tambur kıpkırmızı oluyor. Normalde böyle bir arızada kartın devreyi kesmesi lazım ama emniyet vs devreye girmiyor. Rezistans en sonunda ruhunu teslim ediyor.

    çok takıntı yapmamak da lazım, çok önemsiz saymamak da lazım. Servise bir sorun. Makine yeni olduğu için kontrolü ücretsiz yapabilirler. Öyleyse gelsinler. Kafanızda soru işareti kalmasın.

  • Samsung çamaşır makinelerin Hızlı 15dk programı çok kötü siz 40 seçsenizde 5dk yıkadığı için ne kadar ısıtabilirse ısıtıyor makineniz sorunlu değil yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.