Şimdi Ara

★★★ Samsung Galaxy Tab S3 ( WIFI / LTE ) S-PEN li Ana Konu Android9 ve One UI hepsine cikti :) ★★★ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
8
Favori
20.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    TR romlarında güncelleme beklememek lazım. Note 2014 modeline Android 5 geldi tüm ülkelerde, bir tek TR romu 4.4.2de kaldı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • chengineer kullanıcısına yanıt
    Cok iyi biliyorum o mevzuyu. Adamlar dunyada 32 GB dahili modeli ile satiyorlarken Turkiye ye sadece 16 GB modeli ile satmaya baslamalari ustelik kazik fiyatlari ile ayrica dumur detayidir ...


    Samsung Turkiye ye olan sevgisi sanirim sadece Kore Gazileri ve onun torunlarina egitim yardimlari yapmasi olsa gerek. Bir de rusvet mi desek bilemedim iste o misali devlet belediye ye bazi icraatleri de vardir elbet su Samsung un ...
  • Hediye klavyeli kilif icin teslimat 6 Haziran 2017 de yapilacak. SMS geldi .
  • Merhaba. Uzun süre bu tableti araştırdım ve almaktan vazgeçtim. Bu nedenler genellikle ekranıyla ilgili. Pek çok incelemede de, pek çok yabancı kaynak buna dahil, bu detaydan bahsedilmiyor, ekran övülülüyor. Bu önemli bir husus. Samsung AMOLED ekranlarında ekranın parlaklığı düzenlemek için PWM (Pulse Width modulation) denilen yolu kullanıyor. Detaylı yazamayacağım fakat basitçe ekran PWM ile belli bir parlaklıktan düşük bir değere indikten sonra yüksek frekanslarda yanıp sönmeye başlıyor. Frekans ne kadar yüksek olursa farkedilebilirliği de o kadar düşük oluyor. Örneğin, PWM %20 parlaklıktan daha düşük bir parlaklıkta devreye giriyorsa PWM daha yüksek parlaklıkta ölçülemeyebiliyor. Samsung bu tablette %100 parlaklıkta bile belirgin düşük frekanslı PWM kullanmış. %50'de çok daha rahatsız edici oluyor bu durumda. Bunu kolayca anlamanın yolu bu tabletin veya S8 serisinin veya pek çok AMOLED ekranlı mobil cihazın, tabletin incelemelerine baktığınızda bu olay ekranda bir dalgalanma, siyah bir şeridin geçmesi şeklinde vuku buluyor çünkü video çeken kamera bunu algılayabiliyor.
    S8 ve Tab S3 serisinde PWM kullanılıyor parlaklık kısmak için.
    Bu tabletin ekranı epey büyük. Eğer florasan ışığından rahatsız olan biriyseniz veya genel olarak gözlerinizde hassasiyet varsa bunu hissetmeniz olası. Eğer kullandığınız diğer ekranlara dikkat ederseniz ve hakikaten PWM kullanmıyorlarsa, gözlerinizde bir yorgunluğu veya migreniniz varsa onu tetiklemeye varabilecek sorunlarla ilk sefer de karşılaşma olasılığınız var. Benim dizüstü bilgisayar ekranım mat ve IPS LCD ekran. PWM bildiğim kadarıyla kullanmıyor. Nexus 7 (2013) tablet IPS LCD ekrana sahip. Onda da PWM bildiğim kadarıyla kullanılmıyor ve bu iki akrana da saatlerce bakabiliyorum. Eğer cihazınız AMOLED ekran değilse, onda da muhtemelen düşük frekanslı, alt limiti yüksek olan PWM yoktur. Saatlerce baktığım ekranın sürekli yanıp sönmesini ben tercih etmeyeceğim için AMOLED ekranlı cihazların tamamı bir seçenek olmaktan çıkıyor.

    Diğer bir husus da şu: AMOLED ekranın kontrast oranı sonsuza yaklaştığı için karanlık sahnelerde siyahın tonlarını ayırt etmesi zor oluyor. Siyah ve tonları gerçekten siyah gözüküyor. Bu tahminim kalibrasyon sorunu değil. Okuduğum testte kalibrasyonunun çok iyi olduğu, AMOLED olduğu için renklerin aşırı doygun olmadığı sonucuna varılmış. Bu tamamen AMOLED ekranların yapısı dolayısıyla çok iyi kontrastı olmasıyla ilgili bir durum. Bu durumda filmde tamamen karanlık olmayan kısımları da karanlık görebilirsiniz. Bu da detayların azalması anlamına geliyor.

    Kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFade0ut -- 26 Mayıs 2017; 1:37:28 >




  • TheFade0ut kullanıcısına yanıt
    S-Pen li Android li bir tablet olarak herseyi ile daha iyisi olan yok ki :/


    Snapdragon 835 veya 845 li Windows tabletleri de cikacak sonbahara dogru ...


    Tablet arayuzune uygun bir mobil isletim sistemi sadece IOS ta var suan itibariyle .
  • Benim alternatiflerim Zenpad 3s 10, Lenovo Yoga Tab 3 Plus ve çıkması beklenen iPAD PRO 2. İlk ikisi android ve yanlış bilmiyorsam Asus kalemle geliyor fakat S-pen kadar başarılı olmadığını gördüm. Tab 3 Pus her kalemle kullanılabilir ekrana sahip fakat gecikme belirgin. İlk ikisinin performansları kabaca oyun için düşük seviyede. Fiyatları da ona göre daha uygun. Neredeyse yarı fiyatı diyebilirim fakat resmi olarak Türkiye'ye gelmedi. Tek seçenek Amazon oluyor. iPad pro 2 çıkarsa kalemle kullanılabilir en verimli tablet olabilir fakat iOS. Bu tabletlerin hiçbirinde PWM kullanılmıyor bildiğim kadarıyla. Performans olarak daha düşük ve ekranı da 2k yerine Full HD olan lenovo yoga book var. Sadece D&R'da satılıyor şu an. Onun kalem desteği daha iyi bile denebilir fakat biraz farklı bir dizayn.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFade0ut -- 26 Mayıs 2017; 22:25:2 >
  • TheFade0ut kullanıcısına yanıt
    Intel tabanli Android tabletlerde uygulama azdir ve Intel islemcisine gore daha fazla sanallastirma ile Intel Atom islemcileri aslinda Android lerde pek verimli calisamaz ...


    http://www3.lenovo.com/us/en/tablets/android-tablets/yoga-book-series/Lenovo-Yoga-Book/p/ZZITZTOYB1F


    Ipad Pro lar performans ve ekran kalitesi olarak keskinlik ustun ama dosya depolamadaki zorluklar yillardir biliniyor harici hafiza karti destegi bile yok ...




    ZenPAd 3s 10 ise malesef MTK islemcisi 28 nm ve performansi da Snapdragon 650 nin altinda Galaxy S4 Exynos lulardan da biraz ustunde sonuc olarak vasat orta seviye bir islemciye sahip :/




    https://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.html




  • Ben de diğer Android cihazların Galaxy TAB S3 modelinden daha iyi olmadığını biliyorum fakat donanım mı ekran mı diye düşündüğüm zaman benim tercihim ekrandan yana. Alternatifleri ben de alınabilir olmadıklarını vurgulamak için yazdım. Bu tabletler iddialı olarak çıktıysa da yazılım desteği anlamında pek güncel olmayacaklar ve yazılımsal problemleri olduğunu da okudum. Anlattığım PWM çok riskli. Pahalı cihazlar bunlar. Eğer göz yorulması veya buna benzer bir problem olursa benim için anlamlı değil Samsung'un diğer özellikleri.
    Zenpad 3s 10 LTE modelini Snapdragon 650 ile sunmuş, daha iyi ekran eklemiş fakat parmak izi sensörünü kaldırmış. Bu model de yakında gelmeyecek muhtemelen. Gelse bile geldiği zaman donanımı daha da eski olmuş olacak.
    iPAD Pro'ya bakmamın sebebi kalem uyumu (https://youtu.be/Zj8nMU12fXw?t=6m46s).
    Eğer onu alırsam yanında bir android cihaz daha kullanmaya devam etmek gerekecek çünkü yedekleri aktarması zor. Sıfırdan bir cihaz olarak ayarlamak gerekecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFade0ut -- 27 Mayıs 2017; 0:35:14 >




  • 8 inç olarak çıkmayacak mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarıda arkadaş bir screen flickering olayına değinmiş. Sizden ricam, telefonunuzun kamerasıyla cihazın ekranını yüzde 0dan 100e kadar tarayabilir misiniz? Yukarıdan aşağıya devamlı çizgi geliyor mu? Benim de gözler hassas sırf bu yüzden tüm monitörleri değiştim. Eğer böyle ciddi bir durum varsa almaktan vazgeçmem gerekecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chengineer -- 30 Mayıs 2017; 12:5:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheFade0ut

    Ben de diğer Android cihazların Galaxy TAB S3 modelinden daha iyi olmadığını biliyorum fakat donanım mı ekran mı diye düşündüğüm zaman benim tercihim ekrandan yana. Alternatifleri ben de alınabilir olmadıklarını vurgulamak için yazdım. Bu tabletler iddialı olarak çıktıysa da yazılım desteği anlamında pek güncel olmayacaklar ve yazılımsal problemleri olduğunu da okudum. Anlattığım PWM çok riskli. Pahalı cihazlar bunlar. Eğer göz yorulması veya buna benzer bir problem olursa benim için anlamlı değil Samsung'un diğer özellikleri.
    Zenpad 3s 10 LTE modelini Snapdragon 650 ile sunmuş, daha iyi ekran eklemiş fakat parmak izi sensörünü kaldırmış. Bu model de yakında gelmeyecek muhtemelen. Gelse bile geldiği zaman donanımı daha da eski olmuş olacak.
    iPAD Pro'ya bakmamın sebebi kalem uyumu (https://youtu.be/Zj8nMU12fXw?t=6m46s).
    Eğer onu alırsam yanında bir android cihaz daha kullanmaya devam etmek gerekecek çünkü yedekleri aktarması zor. Sıfırdan bir cihaz olarak ayarlamak gerekecek.




    bahsettiğiniz şey bu adresteki PWM kısmı mı? Dediğiniz olaydan bahsediyorlar ve alma arefesinde biri olarak benim de canım sıkıldı şuanda. Sattlerce kitap okuduğum oluyor çünkü.

    https://www.notebookcheck.net/Samsung-Galaxy-Tab-S3-Tablet-Review.199702.0.html




  • chengineer kullanıcısına yanıt
    Note5 Pixel XL ekranlari ve kendi aralarinda da Tab S3 u de herturlu kombinasyonla test ettim . Note5 ve Tab S3 te ince cizgi dalgalanmalar var.

    Ilginc olan Pixel XL Android O Beta2 yuklu olanda ekrani AMOLED olmasina ragmen dalgalanma filan ekranda yok.


    Test ortaminda zifiri karanlikta yaptim yani cihazlarin kendi parlakliklarina gore .

    Malum bazi aydinlatmalar ortam aydinlatmalar da benzer tazeleme hizina sahipse dalgalanmalar olacaktir . Bu yuzden karanlik LED veya floresan aydinlatma gibi mekanlarda test etmedim .


    Sonucta AMOLED lerde Pixel XL bu isi cozmus nasil olmussa ilginc ...



    Ekranin tazeleme hiiz 59 Hz Note5 te ve Tab S3 te de 60 Hz ama her ikisinde de dalgalanma screen flicker olayi var .



    Iade sebebi veya satin almama sebebi olabilir .
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler. Flickering yukarıdan aşağı karanlık çizgiler inmesi olarak belli etti mi sadece dalgalanma mı oldu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tableti aldığımdan beri en memnun olduğum, beğendiğim şeyi ekranı. Siz neler yazmışsınız öyle arkadaşlar. 1 yıldır da note5 kullanıyorum. Gözlerimde hiçbir sorun oluşmadı, yada uzun kullanımda bir rahatsızlık hissetmedim.



    Tek şikayetim Keşke şu ekranın çerçevesi bu kadar kalın olmasaydı. Tutuş ergonomisi falan bırakmıyor. Bu mesajı tabletten yazarken şuan epey zorlanıyorum mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de gelecek ay sonuna doğru alma düşüncesindeyim, arkadaşın biri ekranla alakalı bir şeyler yazınca arada kaldım. Kalem hassasiyetinde daha iyisi şuanda yok, benim için de en önemlisi kalem. Alternatifi yok şuanda kısacası. Ya note 2014le devam edecem, ya da bu cihaza geçiş yapacam. Elimdeki cihaz işimi görüyor ama artık daha iyi bir cihaza geçmek istiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • chengineer kullanıcısına yanıt
    Cok ince siyah cizgiler var .


    Cok eski CRT tuplu ekranlarda ortamda da floresan olunca ayni tazeleme hizindan oturu olusan kalin siyah dalgalanmalar gibi de degil ...


    Gorselleri bu aksam evdeki iken atabilirim .







    @Zampara1234 ,

    Note5 i ben de kullaniyorum ekranda dalgalanma hic rastlamadim sadece kamera ile goruyorum ciplak gozle degil. Dikkat edersen arkadas ekrani kamerada parlakligi en dusukte iken artirarak test etmemi istedi . Yani pratikte gorulmuyor .


    Goz rengi acik tonlarda olanlar da hassas benimki koyu kahve rengi belki ondan da hissetmiyorum .
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Merhaba.Bazı ekranlar belirrttiğim gibi daha düşük parlaklıkta PWM kullanıyorlar veya yüksek frekans PWM kullanıyorlar. Ekranın bu şekilde kendini ayarlaması kernelden düzenlenebiliyor diye de okumuştum fakat bunu AMOLED ekranın ömrüne olumlu etkisi olduğu içinde kullanıyor olabilirler.
    https://www.notebookcheck.net/Google-Pixel-XL-Smartphone-Review.180804.0.html %23 ve altına inmediğiniz taktirde görmeyeceğinizi belirtmiş. %23'te olması benim için sorun olmazdı. Belki %50 bile olurdu fakat TAB S2'de %90'lar, bunda da %100 seviyesi ve aşağısı için kullanılıyormuş. Bazı cihazlarda bunun çaresine bakılıyor. Sizin Pixel XL cihazınız güzel bir örnek fakat Samsung S8+ modelinde bile kullandığına göre bu konuyu dezavantaj olarak görmüyorlar, satışları etkileyeceğini düşünmüyorlar anlamına geliyor. Siz cihazı kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu durumda sizin tecrübeniz de çok önemli. Yazdığınızı görmemiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFade0ut -- 1 Haziran 2017; 6:12:5 >




  • chengineer kullanıcısına yanıt
    Ekran konusunda içiniz müsterih olsun. Eğer tablet 8" olsa, şöyle ekran da kenarlara 0 yapılmış olsa ben sim kartlısını alır Note5'i bir kenara atardım.



    Kalemi kaybetme tehlikesine rağmen büyük ekrana not almakta çok daha hoş oluyor tabi. Memnun olursunuz bence. S8+'ın fiyatını düşününce yine 2400tl uygun geldi bana.



    Ah şu Apple inat etmese de harici hafıza kartı yuvası koysa tabletlerine. Bir de kolay dosya transferi yapabilsek. Hiç düşünmeden iPad alırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum. Açıkçası iPad Pro kullanmış biri olarak Tab S3'ü çok beğendim. Android'in esnekliği cidden cihazı laptop yerine geçecek bir cihaz yapmış. Uygulama konusunda evet, iOS daha şanslı. Çoğu uygulama iPad'e özel arayüz barındırıyor. Tab S3'te ise genellikle uygulamaları telefon arayüzü gibi kullanıyorsunuz, bu da bir sürü gereksiz boş alan oluşturuyor. Kötü gözükmüyor, sadece kullanış bakımından geliştirilebilecek birşey.

    Tabletten kısaca bahsedeceğim. Öncelikle, hoparlörleri iPad Pro'ya göre çok kötü. AKG yaptı diyip durdular fakat bence berbat. Tabii eğer hiç iPad Pro hoparlörlerinden dinlemediyseniz size hoş gelecektir o yüzden kötü bir özellik olarak görmeyin.

    S-Pen hassasiyeti cidden muazzam. Kalemi ekrana değdirdiğiniz anda yazmaya başlıyor. Hassasiyet Apple Pencil ile neredeyse aynı. Tabii uygulama desteğinin az olması üzücü. Fakat yine de aralarda gizli mücevherler var. LectureNotes adındaki uygulamanın arayüzü pek iyi olmasa da tonlarca ayarıyla biraz uğraşanlar istedikleri performansı alabilirler. ArtFlow adındaki cizim uygulaması da iOS'teki Procreate'e rakip olacak derecede iyi. Bazı özellikleri eksik, fakat düzenli güncellemelerle her hafta yenilikler ekleniyor.

    Performans konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım. S820 biraz eskimiş olabilir, fakat yine de gerekli gücü sağlıyor. Geekbench skorunun iPad Pro'dan düşük olması beni hiç etkilemedi. Kısacası, S820 kullanılmış diye cihazı kötüleyenler kullanmadan çamur atmayın lütfen.

    Ekranı çok güzel. Yukarıda bahsedilen ekran titremesi olayı beni hiç etkilemedi. Yıllardır AMOLED ekranlı cihazlar kullanıyorum. Ayrıca cihazda mavi ışık filtresi de var, göz yorulması için birebir.

    Kötü kısımları ise, dediğim gibi, tablete özel dizayn edilmiş uygulama azlığı, ve hoparlörler (iPad Pro'ya kıyasla kötü, başka tabletlere göre çok güzel).Ayrıca güzel bir kılıf bulamadım henüz. Eğer almayı düşünüyorsanız, fiyatına göre iPad Pro'ya gayet iyi bir rakip.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.