Şimdi Ara

Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
486
Cevap
31
Favori
59.229
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bende yeni aldım bu monitörü sadece pc de oyun oynamak için renk ayarı tavsiyesi olan varmı konuda 1-2 tane gördüm ama onlar çok kötü oluyor herhalde güncellemeden sonra değişti eski Standartlar.
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    çok ama çok teşekkür ederimm. ömrün uzun olsun.

  • BayTuruncu kullanıcısına yanıt

    Hocam o ilk gördüğünün aynısını yap sadece renk ayarını kırmızı2 değil doğal olarak seç yeni güncellemede

  • redboxer82 kullanıcısına yanıt

    Allah razı olsun hocam sağolasın hepimizin inşallah :)

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Hocam keşke şu monitörü satmasaydınız, kullanmaya devam etseydiniz de, bizlere HDR(High Dynamic Range) ayarlarını da paylaşsaydınız, valla çok iyi olurdu. :) HDR'da en doğal, doğru kalibrasyonu kullanırdık. SDR görüntü için paylaştığın ayarları HDR'da kullanmak yanlış olur sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 14 Aralık 2023; 21:43:7 >
  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt

    Hocam renkler düzgün gözüküyorsa HDR'da da devam edilebilir ama HDR'a geçince REC2020 renk profiline geçtiği için zaten canlılık artıyor biraz daha. Bu ayarlar sırıtabilir belki ya da rec2020 de bazı ayarlar kapalı bile olabilir. Unuttum şimdi monitörün arayüzünü :D

  • merhaba, bu monitörü kullanan arkadaşlar. Oğlumun odasına almayı düşünüyorum, fifa ve yarış oyunları oynuyor. bazen de photoshop ve tasarım programları kullanıyor. 60hz olması ve va panel olması bu konuda düşündürüyor. 60hz kaynaklı fifa gibi oyunlarda topun gölgelenmesine sebep oluyor mu ? deneyeniniz var mı ?

  • Fatihata kullanıcısına yanıt

    60hz yüzünden değil de VA panelin yapısı itibariyle gölenlenme olacaktır. Yazı okurken black smearing olayı çok yaşanıyor. Ben forza oynamıştm ve pek hoşuma gitmemişti, aynı şekilde CSgo falan oynadım hızlı dönüşlerde gölgelenmeler oluyordu. Oyun modu açık ya da kapalı pek bir fark göremedim.


    Rtings'den bakabilirsiniz ghosting değerlerine. Oyun ağırlıklı kullanılacaksa 60hz ve bu tip va panel pek verimli olmaz. Photoshop'u da sürekli kullanacaksa VA olmasından dolayı yakından bakarken sağda solda renk değişimleri olacaktır. Mavinin tonu farklı çıkacak mesela ya da kırmızının. Ben çok memnun kalmamıştım bu cihazdan beklentilerimi karşılamadı. 165hz DELL monitör aldım bu sene :D



    rtıngs.com
    Samsung Smart Monitor M7 S43BM70 Review
    https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/smart-monitor-m7-s43bm70




  • Fatihata kullanıcısına yanıt
    Xbox series x ile kullanıyorum, ben memnunum hocam, rahatsız etmiyor oyun deneyimleri.
  • cevaplar için teşekkür ederim, dün acer ın 144hz bir monitöründe fifa 23 ü 144hz ve 60 hz olarak test ettim ne farklar olabilir diye. başkası anlatsa bu kadar fark olacağına inanmazdım, yüksek hz in görüntü kalitesine bu kadar etki edeceğini tahmin etmiyordum. kalenin ağlar, oyuncu yüzleri ve genel hatlar inanılmaz keskinleşiyor yüksek HZ kullanırken. Şimdi benim merak ettiğim ve denemek istediğim bir konu var, bu deneme yaptığım monitör 1080p yani fullHD, samsung ise 4k, acaba 4k60hz de aynı etkiyi yada daha iyi bir sonucu alabilir miyiz ? çünkü acer da 60hz ile 144 arasında ciddi fark vardı. o kale ağları bu kadar mı netleşir şaşırdım.

  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt

    Aynı problem bende de var. Monitörü yeni aldım ama bu yüzden iade etsem mi diye kararsız kaldım. Alttaki çizgi hiç gitmiyor. acaba modelde mi sıkıntı var yoksa bizdeki ürünlerde mi? Diğer kullananlar da yorum yapabilirse sevinirim.

  • Fatihata kullanıcısına yanıt

    Yüksek hz olayının amacı bu hocam zaten. Görüntüyü netleştirir hareket bulanıklığını yok eder yani, panel va değil de ips ya da tn ise daha iyi sonuçlar ortaya çıkar. oyun ağırlıklı hibrit kullanım için IPS en güzeli. Bütçe yeterliyse kesinlikle OLED. Ya da mini led. Ama bazı va paneller var ki 144hz olsa da hızlı hareket edince cisimlerin arkasında gölge kalır onu istemeyiz.



    Çözünürlük artsa da değişmez hocam. Önemli olan HZ ve tepki süresi. Gerçekten o 120hz ve üstünü sunan oyuncu monitörü olarak tasarlanmış paneler ile bu 60hz panel bir değil. Bu bir oyun monitörü değil, monitör diye geçmesinin nedeni ise tv alıcısının olmaması. TV paneli gibi panel var aslında. içerik tüketmek için, ofis işi yapmak ideal ama oyunda ya da fotoğraf edilemede değil.


    yüksek hz olan monitörlerde yüksek hz 'leri genelde Display port kablosu ile sağlanır. Sisteminiz buna uygunsa bir oyuncu monitörü tercih edin bence. Eğer görüntü verecek cihazınızda(laptop ise) Display port yok type-c varsa üreticinin sayfasından versiyon kontrolü yaparak type-c girişli yeni tip msi monitörlerden terich edebilirsiniz.



    Cep telefonunda bile benim s23 120hz annemin tel 60hz. ekran takıla takıla kayıyormuş gibi geliyor :D





  • Televizyon bakarken denk geldim hdmi ile uydu alıcısını bağlayacağım fakat bir sorum var. Duvar askı aparatlarından hangisi uygun bu cihaz için bilen var mı?

  • Njrtie N kullanıcısına yanıt

    Bu sorun konusunda ne yaptiniz? Bugün bizde aldik ama alt tarafta uctan uca biz cizgi var

  • İptv smarters pro sıkıntı yapıyor. Dil seçeneği bölümleri pasif. Değiştiremiyorum. Bi çözümü olan varmı
  • Geçen sene alıp kenarda tuttuğum Samsung m7 43 monitörü kurdum 2 ölü piksel çıktı şansıma. Belki daha fazla ama tozdan ayırt etmek zor oluyor yakından. Aslında farketmemiştim ilk gün fakat sonra bir test edeyim deyince gözüme battı. Şu an kullananlarda ölü piksel var mı?
  • Wesley Sniper kullanıcısına yanıt

    Piksel sorunu bu modelde fazla çıkıyor heralde bende de çizgi şeklide 1cm falan piksel sorunu var ama genelde ikinci televizyon olarak kullanıyoruz arada oyun falan. tv de görmek zaten imkansız piksel hatalarını.fiyat performans ürünü ama bağlantı giriş sayısı az panel kalitesi orta seviye

  • 1 hafta önce aldığım m7 monitöre next minixHd taktım tv gibi izliyorum. Piksel sorunu donma kayma vs. Kesinlikle yok. 2 çeşit seri var. Son seride yani LS43BM700UPXUF serisinde bir önceki serinin sorunlarını duzeltmisler. Çocuklar YouTube vs izliyor. Ailecek çok beğendik. Samsung markası ve 4k hdr smart vs. İçin 15bin ve üzeri vermektense 8500tl ye idefix ten 7 taksitle aldım. Yalnız teledunya nin eski cihazında görüntü var ses yoktu. Bende diğer mutfaktaki tv nin uydu alıcısı ile değiştirdim. Tv olarak izliyoruz. Ofis 365 düzenlemelerini PC olmadan ve samsung telefonlarımızı smartThinks ile aynı yada farklı ağdan monitörü yonetebiliyorum. Ekran paylaşma vs. Birde type c portundan
    65 Wat telefon şarj edilebiliyor. Mesele kendi telefonumu 25 w, 15w hızlı şarj edebiliyor. Bt. Wifi5 vs. Malum bursunu şey var. Aldığıma pişman değilim.
  • merhaba

    bu monitörü simülasyon ve hikaye tabanlı oyunlar için tavsiye edermisiniz

    yan mönitör olacak duvara asılı tam karşıya konumlandırılacak

    diğer mönitör lg 32 650b 165hz 2k va

  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.