Şimdi Ara

SAMSUNG NP370R5E CORE I5 3230M 2.6GHZ-4GB-500GB-2GB HD8750M-15.6''-CAM-BT-WIN8 (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
599
Cevap
12
Favori
71.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    konuyu 8 sayfa okudum.en hakim senmişsin gibime geldi..1300 tl nakite çanta ve kablosuz mouse hediyeli denk getirdim.Samsıng garantili.Ama acaba beklesemmi diyorum 4. nesiller yoldayken.Benim denk getirdiğim mdocel 07tr..millet 06tr yi 1119 gibi rakamlara almış...Bendede şuan r522 var..Klavyesinde hiç sorun çekmiyorum.Bunda klavyede sorunlar yaşayanlar olmuş.Ne dersn acep?
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    Samsung'un çok modelini kullndım r522 modelinde numerik klavye var benim önceki leptopum r620'ydi onda da aynı klavyeden vardı.Klavye de sıkıntı yaşayanlar neye göre yaşadı acaba klavyesi gayet düzgün ince kasaya tuşlar iyi oturtulmuş tuşlar arası mesafe iyi bu donanıma 1.9kg ağırlık iyi olmuş taşıması çok kolay.Yukarda da yazdım test ettim bencmark sonuçları bazı sitelerden araştırdım onlara nazaran daha iyi çıktı.Oyun konusunda tets etmedim yukardaki arkadaş bazı oyun linkleri verdi bana onları indirip detaylı test edeceğim.Benim arkadaşımdaki modeli np510r5e-s01tr modeli bu modelin başlıktakinden farkı kasa rengi komple gümüş kasa,alüminyumdur birde 8gb ram var işlemcisi i5 3230m.Isınma olarak oyunlarda deneyeceğim uzun süreli kullnımda ısınma performansını bir gözden geçireceğim test programlarında en fazla 79 gördü.
  • yazımdan sonra golda vatan a gittim geldim.Vatanda düşük işlemcili serisi var 1198 tl yazmışlar utanmadan.Sanki alacak var da o fiyata.Öyle leş işlemciye 8750 ekran kartı koymuşlar gene.Yazık...Valla bende düşünüyorum işte 1300 e nakit elemandan alsammı faturalı sıfır çanta ve mous hediye edicek.Ama 06 serisini bimeksin 1119 tl ye dahi sattığını düşünürsek aradaki 250gb hdd farkı ve 2gb ram farkı için alınmaz bu seri bu fiyata.Ama önemli olan o fiyatları görebilmek...Eğer kasa pentium dualcore 1.8 işlemcili np370 ile aynıysa hoşuma gitti..Klavyenin altında sol eli koymaya yarayan yer olurmu fln diye düşünüyordum.Aynı benim r522 gibi genişlik açısından sorunu yok.Bu arada optiki dert edenler ebayda 15 dolar
  • Kasa aynı kasa donanım farklı o kadar.
  • Emre9110 kullanıcısına yanıt
    Bu ara yoğunum emre arada oynadım biraz hitman ve sleeping dogs'u oynadım.Fraps fps'li resim almadı bir türlü bende sayısal olarak yazayım dedim
    Hitman orta ayarlarda akıcı oynanıyor ilk bölümde 47-50fps oynattı yüksek ayarlardaysa 16-20fps aralığına düştü.Sleepig dogs orta ayarlarda ilk bölümde 38-42 fps aralığındaydı yüksek ayarlardaysa 19-22 fps olarak oynandı fxxa kapalı konumda antialiasing kapalı shadow yüksek ayarda yüksek,orta ayarda orta olarak oynandı.
  • Oyun oynamana gerek yok hocam kendi testleri var oyunlarin zaten. Tomb raiderda menude benchmark kismi. Sleeping dogsta ayarlara girip advanced ayarlar kisminda q ya basinca girebiliyosun. Hitmanda ise sana attigim cra.cki attiktan sonra cift tiklayinca options die bi secenek geliyo orda oyun grafiklerini ayarken yaziyo zaten start benchmark die ordan yapabilirsiniz. Yanliz oyunlar icin kullandiginiz grafik ayarlarinin goruntulerini alirsaniz bnde tam olarak ona gore ayarlayim :) Tabi testleri yaaptiktan sonrada benchmark sonuclarinin goruntulerini :) frapsta f10 la ekran goruntusu alabilirsin. Frapsi nereye koyduysan oraya gider ekran goruntuleri. Frapsa sag tiklayip dosya konumunu ac dersin kurulsugu yere gidersin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre9110 -- 6 Kasım 2013; 1:16:45 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • frapsta fps göstermiyor ekran görüntüsünde ama oyunlarda bencmark varsa oradan olabilir bu ara uğraşamıyorum arkadaşta aldı bilgisayarı bugün bir aralık buldum deneyeyim dedim.Benim tarzım oyun değiller hitman hoşuma gitti arşive aldım yarın bir aralık hitmani denerim sende sniper 2 var mı farcry3 bunlar benim tarzım oyunlar bunları deneyeceğim.
  • Ya bnde senin gibi oyunlar seviyorum farcry bitirdim sniper elite 2 oynadim sniper ghost warrior 2 filan oynadim. Lakin benm size o oyunlari onermemdeki amac test yapilirken bicok yerde referans alinmasi ve kendi benchmark peogramlarinin olmasii bu sayede frapsta video cekimi baslat durdur ortalamaya bak filan ugrasmiyosunuz. Hem o oyunlar grafik olarak saglam hemde test araci bizim icin. Onlar bence kalsin ama yine oyanamayin tarziniz diilse testleri yapalim silersiniz :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    bENDE np370 s07tr alarak aranıza katıldım.Fakat aranız derken bu laptopun modeli kasası filan böyle bir konu başlığı göremedim..1000 tl ye aldım.2. el olarak.Ürün yarın elime geçecek..İstanbuldan arkadaşlarım kontrol edip aldılar.Ürünün faturası birkaç gün öncesine ait.1 yıl samsung türkiye 2 yıl uluslararası garantisi var...1 yılın sebebiyse hediye gelmesi.Elemanda ultrabook u var diye satıyordu.Sahibinden de ilanı görmüştüm fakat kodu vs hiçbişe yazmıyordu.Özel mesajla aldım kodunu bu laptop olduğunu öğrendim.hemen kapılmasın diye arayıp fiyatı 1000 tl ye çektim.
    bu fiyata 3230 işlemci
    8750 ekran kartı
    6gb ram
    750gb hdd
    mat ekran
    ve ultrabook gibi böyle kasası olupta trışka marka olmayan laptop yok.Hatta trışka markalarda bu özelliklerde pc yok.Ekran kartları daha düşük bi tırtsper 4. nesil işlemciler anakartları devreye soktu onlarda 740m var..Fakat gel gelelim 1500 tl üstündeler..ALayım bakalım testleri paylaşıcam
    Bu arada satılık r522 laptop
    p8700 işlemci 4650 ekran kartlı olanından sorunu yok cihazın balıkesirdeyim.




  • Aldığın makinenin başlığı burası sadece bazı özelliklerde ufak değişiklikler var okadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 7 Kasım 2013; 0:41:57 >
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    uSTAM.Laptop gün itibariyle elime geçti..Vatan pc ye gidip arkadaşıma sıfırlattım pc yi.Aldıktan sonra sadece 4000hd ekran kartını gördüğünü gördük.Ne kadar denediysek de başaramadık.Aslında çok uğraşamadık.Windows hata sesi geldi mağaza içinde yani kapanmaya 10 dk
    Sağ altta ekran kartıyla ilgili bir yer var orada sadece intel görünüyor..Samsungun sitesinden catalyst midir nedir yükleyeyim dedim.Yardım bölümünden bizim modeli bulamadım ki driverlerini bulayım...Ne yapmamı önerirsin?Burada(balıkesir)Samsung servis var arkadaş direk götür 1 saate kalmaz hallederler dedi.Öğlen arası götürmeye çalışıcam araba bulabilirsem.Ama eğer götüremezsem ne yapmamı önerirsin.Şu an eski pc mi kullanıyorum yenisi kutusunda duruyor.Zaten kaldı 1 gb kotalı netim telefondan giriyorum açıcam ondan snra update filan edicek yalan edicek beniPm den msj atıyorum sende atarsan whatsapp den daha seri yazabiliriz.Kal sağlıcakla..Bu arada bu pc yi senin yorumlarına güvenerek aldım.İlk izlenimim çok güzel.Sadece amd ve intel kardeşliği pek güzel değil bu aralar




  • ekran kartına nereden baktı ki? dxdiagdan baktıysa orayı değiştiremez herzaman sistem dahili kartı görür sen harici kartı oyun gibi uygulamalarda okutacaksın arkadaşın halen işi öğrenememiş mi?
  • Valla aynen dediğin dibi dxdiag dan baktı..Ana ekrana sağ tıklayınca da birşey bulamadık.Dur olmadı ben nfs indirmiştim açabilirsem bir deniyim şimdi
  • windows derecelendirmesi grafikler 6.6 veriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfSpirit -- 8 Kasım 2013; 0:23:29 >
  • Sağ alttaki kırmızı noktalı simge var sağ tıkladığımda grafik özellikleri vs çıkarken 1.intel hd graphics 400 var yana ok çıkıyor.
    2. bi grafik kartı göremiyorum normalmi sizde de böylemi cengaver?
  • Bu arada bilgisayarın soğutma tasarımı ne kadar sağlıklı tartışılabilir aslında.Ekranı biraz fazla açtımı fandan çıkan sıcak havayı ekranın altına veriyor..Uzun sürede inşallah sorun olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cengaver53

    Samsung'un çok modelini kullndım r522 modelinde numerik klavye var benim önceki leptopum r620'ydi onda da aynı klavyeden vardı.Klavye de sıkıntı yaşayanlar neye göre yaşadı acaba klavyesi gayet düzgün ince kasaya tuşlar iyi oturtulmuş tuşlar arası mesafe iyi bu donanıma 1.9kg ağırlık iyi olmuş taşıması çok kolay.Yukarda da yazdım test ettim bencmark sonuçları bazı sitelerden araştırdım onlara nazaran daha iyi çıktı.Oyun konusunda tets etmedim yukardaki arkadaş bazı oyun linkleri verdi bana onları indirip detaylı test edeceğim.Benim arkadaşımdaki modeli np510r5e-s01tr modeli bu modelin başlıktakinden farkı kasa rengi komple gümüş kasa,alüminyumdur birde 8gb ram var işlemcisi i5 3230m.Isınma olarak oyunlarda deneyeceğim uzun süreli kullnımda ısınma performansını bir gözden geçireceğim test programlarında en fazla 79 gördü.

    r522 de numerik klavye yok.Bu arada NFS most Wanted i açtım oynarken lap diye laptop kapandı..BUrada bir arkadaş da aynı dertten muzdaripti.Ne yaptı acaba bir bilgin varmı??Bakalım çözümü yoksa eğer ya satarım ya garantiye gönderirim bir şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfSpirit -- 8 Kasım 2013; 1:32:26 >




  • Klavye çeşidini yanlış dedim numata tuş takımı bunlarda yok bir klavye çeşisi ama dilimin ucunda neyse önemli değil.Oyun konudunda değiştirilebilir garfikelrden yüksek performanslı gpu seçeneğine ayarladın mı oyunu bu arada kapanmaması gerekir yeni makineyse hw monitörle sıcaklıkları ölç aşırı ısınıyorsa eleman sepetine atmasın makineyi ben bununlar hitmen,sleepinp dogs,tomb raider,sniper 2 gibi yüksek grafikli oyunlar oynadım yüksek ayarlardan aşağıda oynamadım max 87 gördü işlemci oda kasanın ince olmasından dolayı okadar olur kapanıyorsa işlemsi ısı sınırını zorluyor demektir oda 105 derece demek ısınma sıkıntısı olabilir ölçermisin oyunu aç 10dk oyna görev çubuğuna çek bu arada sıcaklık programı arka planda açık olsun ısınma varsa 10dk de kendini gösterir.
  • Burada yamanlar diye bir arkadaşta da vardı aynı sorun..Prizden çıkartınca bariz fps leri sayarak oynadım.Kapanmadı yani kendini zorlamadı makine.Ama prizi taktım 3 sn sonra kapandı.Isınmadan olduğunu pek düşünmüyorum.İşlemci 3 -4 saniyede o sıcaklık değerine nasıl ulaştırsın..O arkadaşa da ÖM attım bakalım dönecekmi.Dediğin programı kuracağım.Bakıyım bi.Ama prize takılıyken hemen kapanacak gibi...Oyuna başlayıp 2 mil gitmeden cort kapanıyor.Tabi sınırsınz internetim olmadığından ana güncellemeleri de yapamamış olabilirim ama ne alaka.Kasıp gene de kapatmaması lazım.İlk günden moralimi bozdu bilgisayar.
  • Prizden çıkardığın anda tasarruf moduna geçmiş drekt dahili kart kullnmış haliyle fps sürünmüş bunun neticesinde ısınma oluşmuş olabilir çünkü dahili ekran kartı işlemci üzerindedir,fişe taktığınızda yüksek performansa geçip ısınıp kapanmış olabilir ayrıca işlemci bilgisayar açılana kadar bile ısınıp kapanabilir donanımlar çok çabuk ısınır eğer soğutmada sorun varsa.Birde pilde oyunları oynamayın performansı çok düşer fişte oynayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 8 Kasım 2013; 2:08:31 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.