Şimdi Ara

Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.238
Cevap
19
Favori
37.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncelleme: arkadaşlar kutudan iki yıl garanti belgesi çıkıyor ama Samsung Türkiye ile şimdi görüştüm. Garanti belgesi hazır şablon imiş çünkü 3 yıl garanti veren başka monitör pek yok. Fatura tarihinizden itibaren 3 sene panel garantisine sahipsiniz faturanız geçerli dediler bilginize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar monitore sasua ve monitör konusunda bilgi ve deneyimi üst seviye olan arda505 arkadaşın onayıyla monitörü amazon.com.tr den aldım.


    hiç açılmamış koli hasar görmemiş şekilde mng kargo tarafından teslim edildi(mng kargo olunca bi tırsmadım değil)


    daha önce samsung g7 versiyonunu 1 hafta kullanmış ve beğenmeyip iade eden birisi olarak bu sefer samsung efsane bir monitör yapmış. ağzım acık kaldı resmen


    hani nasıl anlatayım bilmiyorum ama aldığım görüntü hani avm lerde elektronik mağazaların önünde dev ekranlara verilen 4k animasyon görüntüleri olur ya. o görüntüyü alıyorsunuz.oyunlar efffffsaneeee.


    bundan önceki monitorum asus pg 279q 165 hz ips di. oda zamanının en efsane en üst seviye monitörüydü ama teklonoji cok ama cok geri kalmıştı artık . ben onun görüntüsüne samsung u almadan öncede iyi gayet yeterli diyordum ama artık demiyorum:)


    monitörü kurup fişini taktığınızdan sonra sanki bir windows kuruyormuşcasına monitörü pc ye senkronize ediyorsunuz. ayrıca buna kesinlikle bir monitör denilmemeli. akıllı tv+monitör dür. icine bir cok uygulama kurabiliyorsunuz. amazon prime dan tutun , netflix ine kadar tv sine kadar hepsini kurabiliyorsunuz.


    hatta monitor u kullana bilmeniz icin önce kumandadan monitörü acmanız sonra pc yi açmanız gerekiyor

    benim icin tek olumsuz denile bilirse bu olabilir. :) alışamadım bir türlü daha. hatta asus maximus 790 hero anakartım monitörü açmadan pc yi acınca görüntü aktarılamıyor ışığı yandı (anakart üstündeki beyaz ışık) ama monitoru acınca hemen görüntü geldi. bunundda belki yazılımla düzeltile bileceğini düsünüyorum. cünkü monitor wifi bağlantısı istiyor.ve güncelleme alıyor.


    monitor un okadar çok ince ayarı varki ben işin içinden pek cıkamadım ve sasua arkadaş dan yardım istedim. daha da bitmedi.yukardaki arkadaşlardan ısrarla bu monitörü alanlar için en iyi ayarlar yapabilmesi icin bir konusunu açmaları yada g8 ole kullanıcılar klubu kurulup orda ayarlarını görsel olarak paylaşmalarını rica ediyorum.çok ama çok ince ayarı var arkadaşlar belki 10 15 noktada ayar cekiyorsunuz. bende konuda elimden geldince yeni alanlara yardımcı olmak isterim cünkü kendimde yardım aldım.bende başkasına etmek isterim


    yukardaki üstadlara tekrar tekrar teşekkür ederim hele arda505 arkadaşa yıllardır danışırım 1 kez bile cevapsız bırakmadı ve o adam bu monitör iyi diyorsa sorgusuz sualsiz alın. araştırmanıza gerek yok @arda505 @Sasua




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 10 Şubat 2023; 11:19:18 >




  • Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

    Tekrardan hayırlısı olsun hocam. Monitör için kullanıcılar kulübü açabiliriz aslında. Çünkü bu konuda bir kaç eksik şeyler var ama şu kesin ki dünyanın en iyi monitörlerinden birine sahipsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arda505 kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam attığınız toolara baktım ama çok karışık geldi benim için. Windows 11'e geçiş yapıp hdr calibration kullanmaya başladım. Geç dönüş yaptığım için kusura bakmayın :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    sizlerin kuruculuğun da inşallah açılır. boş bir vakit de hazırlana bilir. bu monitörü görenlerde almak isteyecektir. tabi bu ürün kabul etmek gerekirse herkese hitap etmiyor fiyatından dolayı. ancak kaliteli elit bir kitle de olmuş olur. az olur öz olur anlıyacağınız.

  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    Yok hocam ne kusuru zaten mesajı ben sonradan tekrardan düzenledim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki yorumları takip ederek bende monitörü bugün satın aldım.

  • Texaslı kullanıcısına yanıt

    Hayırlısı olsun hocam. Eğer oyun oynayan irisi iseniz monitör ile oyunlardan daha da zevk alacağınız kesin. Şuana kadar monitöre önem vermediğim için pişman etti beni diyebilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese yeni monitörü hayırlı olsun, ben de satın aldım ve iki gündür kurcalıyorum, S95b kullanıcısı olarak az çok neyle karşılaşacağımı bilmeme rağmen monitör olarak qd-oled kullanmak çok güzel bir deneyim. Kumanda ile bütün görüntü ve diğer ayarları yapmak çok konforlu bir deneyim, hemen kendime göre renk ayarlarını yaptım muazzam görüntü kalitesinin keyfini çıkartıyorum.


    Mönitörün gerçekten artıları çok o yüzden ben kendimce dikkatimi çeken kusurlarını belirteyim.


    Üzerindeki hoparlörler yeterli ancak çok şey beklememek lazım. Hiç olmamasından iyidir.

    Güç adaptörü dışarıda ve inanılmaz büyük, üzerinde 220w yazıyor bu kadarına gerek var mıydı? güzel olan monitör tasarımına bir iç güç adaptörü yerleştirilemez miydi?

    Bunlar çok önemli sorunlar değil ancak uyku modundan uyanırken ya da güç tasarrufu ve oled piksel ömrünü uzatmak için ekranın kararma süresini düşük tuttuğunuzda fark edeceğiniz uyanma yada pc den sinyal alamama problemi rahatsız etti. Tüm denemelerde pc yi kapatıp tekrar açmak zorunda kaldım. Bunun için başka bir çözümü olan var mı? Aynı sıkıntı s95Bde de başıma geliyordu, o pc kullanımı için üretilmemiş bir tv olduğundan çok dert etmemiştim ancak bir monitörde sıkıntının devam etmesi iyi değil.





  • krtlkDr89 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam. Adaptörün büyük olmasının sebebi monitörün aynı zaman bir şarj istasyonu gibi olması. Macbook Air m1 bağladığım zaman macbooku şarj ediyor monitör :)

    Hoparlör konusunda ise bir apartmanda yaşıyorsanız %30 ses seviyesi bile yeterli ama bı dolby olsaydı iyi olurdu.

    Bilgisayarı bekleme modunda sinyal alınamaması yazılım sorunu olarak geçiyor hocam yakında çözerler gibi bende 2 gün önce karşılaştım. Bu sorunun önüne geçmek için ilk önce kumanda ile monitörü açın sonra bilgisayarı canlandırın ya da kumanda ile oyun modunu kapatıp açabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım en mantıklı hareket acarken önce monitor u acıp sonra pc kasasına basmamız gerekiyor. kapatırkende pc kapattıkdan sonra monitoru bekleme konumunda degilde yine kumanda dan kapatmak gerekiyor.

  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, evet oyun için kullanacağım. Sim racing için sistem kuruyorum, monitörü kokpite monte edeceğim. Paylaşımlarınız ve değerlendirmeleriniz sonucunda kararımı bu yönde verdim, bunun için ayrıca teşekkür ederim.

  • Texaslı kullanıcısına yanıt

    bende ats ets gibi oyunlarda kullanıyorum. monitor rüya gibi gercekten. cok keyif verici.

  • Texaslı kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Güle güle kullanın. Bende forza horizon 5 oynuyorum görüntü muazzam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi önce monitörü uyandırınca sorun çözülüyor, teşekkür ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Monitörü bugün teslim aldım, gerçekten çok güzel. Fotoğrafta ne kadar belli olur bilmiyorum, ben çok memnun kaldım. Ölü pixel vs. herhangi bir sorunda göremedim şimdilik. İyi ki bu konuya denk gelipte kararımı bu yönde vermişim.

    Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • krtlkDr89 kullanıcısına yanıt

    Hocam monitörün kendisi de uyku moduna geçiyor sanırım ondan. Bazen kumandaya gerek kalmadan pc kasasına tıklayınca çözülüyor bende. Bir de hoparlörde keşke Dolby olsaydı demiştim ya dün fark ettim dolby atmos varmış:)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 14 Şubat 2023; 8:56:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Texaslı kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam. Ölü piksel, ghosting, ışık sızması hiç kimsede çıkmadı sanıyorum. Samsung bu sefer adam akıllı bı monitör yapmış


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakketten bu kadar kişi aldınız, hiçbirinizde ölü piksel, sıkışmış piksel vs çıkmadı mı 34 inçlik dev bir ekran olmasına rağmen? :)


    Zamanında 4 tane Samsung G7 alıp iade etmiş insanım, bunların 3 tanesinde ölü piksel, çıkmıştı. Samsunga pek güvenemiyorum doğrusu. :)

  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Hocam vakit zamanında ben de g7 yi ölü piksel nedeni ile iade etmiştim😅 bu monitörde kalite kontrol şu ana kadar iyi gözüküyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.