Şimdi Ara

Samsung Telefonlara Özel Detaylı İyileştirme Rehberi ve Bilgi Paylaşımı [ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
985
Cevap
236
Favori
72.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elinize sağlık, deneyip yorumlarımı paylaşacağım.
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    Eğer uygulama listesindeki cihaz bakımı uygulamasından bahsediyorsanız yapmamıştım, şimdi yaptım. O kısmı atlamışım.

  • Murat Burç M kullanıcısına yanıt

    dexopt komutunu tekrar uygulayabilir misiniz bu işlemden sonra, garanti olması açısından. Veyahut da cihazı 1 gece şarjda bırakın.


    Kullanım alışkanlıklarınızı yeniden öğrenme evresine gelmesi lazım. Üstteki menüden günlük otomatik optimizasyonu ve kullanıma göre güç tasarrufuna alma seçeneğini de kapatın. Sadece "Adaptif Batarya" açık olsun. "Kullanılmayan uygulamaları uyku moduna al" seçeneğini de kapatabilirsiniz.


    edit: Device Care olan turkuaz renkli simgeden bahsediyorum hocam. Onun uyglama verilerini silmeniz yeterli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonklavyebükücü -- 19 Eylül 2022; 23:1:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sonklavyebükücü

    dexopt komutunu tekrar uygulayabilir misiniz bu işlemden sonra, garanti olması açısından. Veyahut da cihazı 1 gece şarjda bırakın.


    Kullanım alışkanlıklarınızı yeniden öğrenme evresine gelmesi lazım. Üstteki menüden günlük otomatik optimizasyonu ve kullanıma göre güç tasarrufuna alma seçeneğini de kapatın. Sadece "Adaptif Batarya" açık olsun. "Kullanılmayan uygulamaları uyku moduna al" seçeneğini de kapatabilirsiniz.


    edit: Device Care olan turkuaz renkli simgeden bahsediyorum hocam. Onun uyglama verilerini silmeniz yeterli.

    2. satırdan sonraki işlemleri şimdi yaptım. 1.yi de yapayım şimdi.

    Bu arada compile komutunu vermeden direkt ikinci komutu uygulasam da yeterli olur değil mi?


    success sonucunu aldım bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 19 Eylül 2022; 23:14:26 >




  • DUYURU:


    Rehbere "Ekstralar" adında bir dosya ekledim. Burada çeşitli e-kitaplar ve duvar kağıtları paylaşıyor olacağım. İlgilenenler o dosyadan da beğendiklerini seçebilirler.


    Herkese iyi forumlar...

  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    Ozaman şöyle bişey yapabilir miyiz; 1. seviye, 2. Seviye ve belki 3. Seviye olarak ayrıştırsak ve telefonu sadece sosyal medya kullanıcıları ile full kullanan kişiler kendine uygun olan listeyi uygulasa? Kesin silinmesi ve tercihe bağlı silinebilirler bu şekilde belli olsa? Fazla mı zahmet vermiş olurum?

  • adb shell cmd package compile -m speed -f -a

    adb shell "cmd package bg-dexopt-job"


    bunlar hakkında internette başka kılavuz göremedim

  • Özgürkan911 kullanıcısına yanıt

    Hiç de zor olmaz hocam. Önerileriniz gayet yerinde, tam da böyle bir şeye ihtiyacım vardı. Farklı seviyeler tabi ki olur, ama farklı seviyeler için farklı görüşlere ihtiyacım var. Buradan herkese soralım o zaman, sizce seviyeleri nasıl belirleyelim? Normal kullanıcı, profesyonel kullanıcı vesaire gibi mi ayıralım sizce?


    Zahmet konusu çok önemli değil, vakit bulunca parça parça yaparım. Orada yazdığım açıklamalar şimdilik çoğu kullanıcıya yeterli olur hocam zaten. Halledilir bu iş.

  • kuasudba kullanıcısına yanıt

    Sizce bu konuda daha mı fazla bilgi verelim hocam? Çok aşırı detaylandırmak istemiyorum ki hem rehber uzamasın hem de bilgilerin karmaşıklığı azalsın biraz.


    Bazı yerlere "Detay" kısmı ekleyip ilgilenen kullanıcılar için daha fazla bilgi verebilirim.

  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde liste bitmez gibi geliyor bana. Herkes farklı bir şey kullanıyor. O yüzden ADB komutlarını kullanacak kişi hazıra konmayı istemek yerine biraz kendini geliştirmeli. Gerekirse tek tek hangi uygulama ne işe yarıyor diye paket adını Google yazarak bir pazar gününü harcamalı ve öğrenmeli. Yoksa burada binlerce kullanıcı var. Bu binlerce çeşit kullanıcı senaryosu demek. Başa çıkmanız mümkün değil.
  • Emeğinize sağlık mesajım bulunsun boş vaktimde s20fe cihazımda deneyebilirim.

  • çok güzel konu eline sağlık

    aynısının xiaomi olanı da olsa :)

  • tebrik ediyorum eline sağlık

  • Rehber yanlış arkadaşlar. Uzun zamandır xda developerstaki rehberi kullanıyorum. S21fe ile 5 6 saat alırken 7 8 saate çıktı.

    Rehberi tamamen okumak zaten imkansız 50 sayfa ancak biraz göz gezdirdim ve ilk gördüğüm hata uygulamaları derin uykudan çıkarmak oldu. Sadece bununla 1 saat ekran süresi kaybedersiniz. En basitinden Instagram'ı derin uykuya alın ve hafızadaki uygulamalara girip bakın bir daha arkada çalışmayacak.

    2022deyiz herhalde herkesin ingilizcesi vardır, adamlar hangi menüde hangi tikin kaldırılacağına kadar noob friendly rehber hazırlamış.
    https://forum.xda-developers.com/t/samsung-galaxy-oneui-optimization-guide-improve-battery-performance-stability-heat-management.4376755/

    Burada dikkat etmeniz gereken tek şey ekstra performans isteyenler diye ufak bi iki maddelik kısım var onu yapmayın. Gelişmiş işlemeyi falan açtırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 20 Eylül 2022; 10:15:39 >




  • thestell kullanıcısına yanıt
    Geliştirici seçenekleri bekleme modunda ki uygulamalar kısmı da aynı durumu sağlıyor, benim derin uykuda uygulama olmadığı halde instagram arkada çalışmıyor, bahsettiğim kısımdan istediğin duruma alabilirsin. Bu arada rehberi tamamen okuması imkansız değil ya düşündüğünüz kadar zaman almıyor.
  • ADB ile uygulama kaldırmayı Android 5 ile çalışan telefonda yapsam ne olur çalışır mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A079531B -- 20 Eylül 2022; 13:20:8 >
  • thestell kullanıcısına yanıt
    Hata olduğunu hangi veriye dayanarak söylüyorsunuz? Sadece siz misiniz elinizdeki veri?

    Ben size neyi yanlış anladığınızı söyleyeyim. Öncelikle "Kullanılmayan Uygulamaları Uyku Moduna Al" özelliğini kapatacaksınız. Samsung sizin yerinize karar verip, yanlış bir uygulamayı uyku moduna alabilir. Ardından sistem kendisi neyi uyku moduna alacağını ayarlıyor zaten. BEN UYKU MODU ZARARLI DEMİYORUM, SİSTEM YERİNE SAMSUNG'UN BUNA KARAR VERMESİ ZARARLI DİYORUM.

    Rehberi tamamen okumadan burada yorum yapmanız zaten başlı başına bir yanlış. Rehberde de söyledim, fazla optimizasyon zararlıdır. Denize düşen yılana sarılır usulü her bulduğunuzu uygulamak zararlıdır dedim. Sizin aksinize, ben iddiamda doğru olduğumu birden çok veriyle de ispatlayabildim. Şurada 50 sayfalık emek var, hadi uzun dediniz. Madem bilmiyorsunuz neden rehberdeki o kadar bilgi için yanlış diyorsunuz?

    Sistem sizden daha akıllı merak etmeyin, hangi uygulamanın uyku moduna alınacağını kendisi belirler.

    Buraya yanlış bilgi sallamadan önce wakelock neden oluşur, neden tetiklenir biraz araştırın lütfen. Yanlış bilgi veriyorsunuz, birileri uygulayacak bunu ve sonra pil konusunda sorun yaşayacak. 1 aaat ekran süresi kaybedersiniz diyorsunuz, bana 1-2 saat kazandım diyen 50 tane adam oldu.

    Konuyu mümkün mertebe medeni tartışmalarla devam ettirmek istiyorum. Ama yanlış bilgi vermeye devam ederseniz aynı üslubu kullanmam, bilginiz olsun. İyi forumlar.




  • thestell kullanıcısına yanıt
    https://forum.xda-developers.com/t/samsung-galaxy-oneui-optimization-guide-improve-battery-performance-stability-heat-management.4376755/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber/

    Bu rehberdeki adb ler ne işe yarıyor onlar bile detaylı yazılmamış ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoldaTr -- 20 Eylül 2022; 18:40:38 >
  • Yapabilirsiniz tabi ki, cihaz nedir? Cihaza özel bir uygulama listesi lazım. Bazı uygulamalar bootloop'a neden olabilir, yani cihazın sürekli kendini yeniden başlatmasına. Bunu cihazı sıfırlamadan çözmek pek mümkün değil.
  • balomer kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Elimde Xiaomi Mi 10T ve Poco X3 Pro var. Onlar için de hazırlayacağım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.