Şimdi Ara

Samsung Telefonlara Özel Detaylı İyileştirme Rehberi ve Bilgi Paylaşımı [ANA KONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
985
Cevap
236
Favori
72.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    Çünkü hocam burası Androidi ios gibi kullananlar için değil :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam konun hayırlı olsun. Uğraşın için teşekkürler, takipteyiz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Murat Burç M kullanıcısına yanıt
    Yarın sizi bilgilendireyim hocam. Autodoodle'ın çok büyük ihtimalle düzeltmesi lazımdı ama telefona uzağım şu anda deneyemedim aklımda mevzu. Size özel mesajdan ulaşacağım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba @Sonklavyebükücü , rehberinizi inceledim gerçekten çok faydalı olmuş benim yıllardır kendi yaptığım optimize edilmiş halini siz paylaşmışsınız.

    birde telefonu google play hizmetlerden arınmış ve stock romda micro g servisi ile en iyi çalışacak şekilde bir rehber olsa çok faydalı olur, googledan kurtulmak isterim (denedim fakat bazen gerçekten google hizmetleri gerekiyor)

    birde ufak bir öneride bulunmak isterim:

    bu aşağıdaki program ile bu adb kaldırma işlemlerini hem görsel olarak daha renkli hemde bir çok ayarı otomatik yapıyor toplu işlev vs gibi sanırım sözleşmesindede bir şey yok kötü amaçlı yazılım değil gibi yinede kendinizdedir sorumluluk.


    mesela benim s10e için kendime optimize ettiğim liste var aşağıda paylaştım, kendi kullanımıma göre hiç bir hata vermeycek şekilde yapılandırdım.

    telefonda 400 uygulama var 300ünü kaldırdım, telefon ile normalde 15 dk gezsem ısınırdı şimdi sıcak havada bile yarım saat aktif kullansam ufak bir ılıma oluyor.

    sizde kendi listenize isterseniz bunları ekleyebilirsiniz, ben hiç bir hata ile karşılaşmadım bu ayarlar ile.

    tekrar teşekkürler.




    https://adbappcontrol.com/en/




    s2.dosya.tc
    s10e_en_son_gercek_ayarlarim.txt dosyas�n� indir - download
    https://s2.dosya.tc/server19/qifewm/s10e_en_son_gercek_ayarlarim.txt.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullanici32 -- 21 Eylül 2022; 0:29:7 >




  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt

    peki gerçekten devredışı bırakır gibi uyutan bir yöntem varmı uygulamaları? bu rehberin çoğuna baktım fakat göremedim belki gözümden kaçmış olabilir tek yol sadece rootmu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanici32 K kullanıcısına yanıt
    Root yapıp Greenify'e yetki verip zorla neyi isterseniz uyutabilirsiniz. Ya da dilediğiniz gibi tam doze'a sokabilirsiniz.

    Tek sıkıntı root yapınca garanti uçuyor.

    Bunların yerine kullanmadığınız uygulamaları adb ile silin. Sonra da hiçbir uygulamayı herhangi bir uyku moduna sokmaya çalışmadan cihazınızın olan biteni öğrenmesini beklemek daha mantıklı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğiniz için teşekkürler hocam güzel rehber olmuş.. Aynısını xiaomi telefonlar için de bekliyoruz..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En kısa sürede telefonumda uygulacağım rehberinizi, çok yararlı olmuş elinize sağlık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • crashserkan kullanıcısına yanıt
    Var tabi ki, şu an günlük olarak Xiaomi Mi 10T kullanıyorum. Onda da çok benzer şeyler uyguladım, yine paylaşımını yapacağım. Samsung'da pil sorunu yaşayan çoktu ama Xiaomi'ye bu kadar talep olduğunu bilmiyordum. Konu hakkında sizlerden ayrı olarak birçok da özel mesaj geldi. Onu da en kısa zamanda paylaşacağım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar selamlar, @unraiser hocam beni uyardı sağ olsun.

    com.netflix.mediaclient uygulamasını silin yazmıştım rehberde, bu direkt Netflix'i siliyor. Dün gece bütün uygulamalara açıklama eklerken yanlışlık yapmışım. Bilgisayar olmadığı için düzeltemiyorum da. Akşam düzelteceğim,o uygulamayı silmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonklavyebükücü -- 21 Eylül 2022; 10:53:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kullanici32 K kullanıcısına yanıt
    Selamlar, öncelikle faydalı paylaşım için teşekkür ederiz.

    Maalesef şimdilik bildiğim kadarıyla sizin söylediğiniz şeyin Custom ROM olmadan mümkünü yok. Şöyle deneme yapılabilecek bir telefon gerekli bunun için. Gönüllü arkadaşlar varsa Google ile ilgili bütün servisleri kaldıralım, MicroG ile elzem olan birkaç şeyi kurup minimum Google Servisleri olan bir cihaz oluşturabiliriz.

    Ama dediğim gibi, bunu test edecek cihaz lazım. Ankara'da olup kullanmadığı cihazı olanlar benimle görüşebilir veyahut da denemek isteyenlerle çalışma yapabiliriz. Lakin çoğu kişi bildirimleri almak vesaire için Google servislerine ihtiyaç duyuyor. Talep çok olmayabilir.

    Ben uygulama silme listesi konusunda detaylı bir inceleme yapıp sizinle özel mesaj üzerinden iletişime geçeyim. Şimdiden çok işe yarayacak gibi duruyor. Tekrar teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam cihaz bakımını neden kaldırıyoruz? Sürekli kullandığım uygulamadır, pil durumunu bile ordan öğreniyorum.
    2. Olarak; platform-tools dosyasını çözemedim, içinde bir sürü uygulama var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thestell kullanıcısına yanıt

    Sistem ayarlarını, geliştirici seçenekleri kullanan bir "android okur yazarı" için bu tür rehberlerin yaratacağı etki devede kulak bile değil. Geçici bir heves gibi bir şey bu iş zaten, bir süre sonra orijinal hale dönerler çoğunlukla uygulayanlar.

    Konudan bağımsız Google, pixel cihazlarını ülkemizde satsa da saf android kullanabilsek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.


    Ben micro g olayını şöyle yapmıştım: stock romu odinle kurup rootladım ve root browser ile google veya samsung ile alakalı kaldırabildiğim ne varsa systemden sildim. Sonra lsposed modülünü kurdum bildiğiniz üzere xposedin güncel modül versiyonu, oradanda fakegapss kurdum microg nin çalışması için yan paletlerinide kurdum, ve bir çok google uygulaması ve 3. Parti uygulamalar çalışıyordu, fakat google ile login tuşu bulunan uygulamalara giriş yapılamıyor mesela letgo veya türkcaller gibi. Ama telefonu o halde kullanırken telefonda hiç bir yorulma ve ısınma olmuyordu. Gerçekten androidin kanayan yarası play hizmetleri, aslında hizmetlerin içindeki işlevlerden istemediğimizi kapatsak/güvenlik duvarı ile internetini kesebilsek bence google hizmetlerinide micro g gibi kullanabiliriz gibime geliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özgürkan911 kullanıcısına yanıt

    Aslında detaylı olarak açıklamıştım rehberde. Platform-tools dosyasının içindeki uygulamaların sizle bir alakası yok. Siz sadece platform-tools içinde komut satırı açacaksınız. ADB'nin çalışması için ihtiyacınız var ona sadece. ADB için gerekli dosyalar onlar. Ekstra bir şey yapmaya gerek yok.


    İkinci olarak, Cihaz Bakımı'nı kaldırmıyoruz. Yalnızca verilerini temizliyoruz. Bunu yapıyoruz ki cihaz yeniden "Kullanım alışkanlıklarını öğrenme" kısmına geçsin.


    Cihazı yeniden kurmadan yapılacak ilk şey o. Adaptif bataryada istenmeyen bir durum olmuşsa, onu düzeltmek için Cihaz Bakımı'nın verilerini siliyoruz yani. Onu silmek çok büyük sıkıntı yaratır sanıyorum ki dediğiniz gibi.

  • @Murat Burç Hocam sizde çalışmayan kısım neydi bana bir açıklayabilir misiniz? Ben kendi cihazımda sorunsuz olarak ekran görüntüsü üzerine yazı yazabiliyorum. Size geri yükleyin dediğim uygulamaları silmiş olmama rağmen.

  • Arkadaşlar rehberde "Silinebilir Uygulamalar" listesinde bazı değişiklikler yaptım, çoğuna açıklama eklemeye çalıştım. Bir uygulama konusunda uyarılmıştım, onu düzelttim. Duvar Kağıtları dosyasını eklediğimi de tekrardan hatırlatayım.


    Artık uygulayan arkadaşlardan geri dönüş bekliyorum yavaştan. @BrightSilence hocam siz iki cihazda uyguladınız sanki, son durum nedir? @SoldaTr sizi de rahatsız edeceğimi söylemiştim. Sizde durum nedir hocam, iyileşme var mı?

  • kullanici32 K kullanıcısına yanıt

    İşte bunu rehberde açıklamak çok zor. Ben genel olarak bilgi vermek, her Android kullanıcısının yapabileceği bir şey hazırlamak istemiştim doğrusu. Bu Google'sız yaşam olayına ben de çok taktım. En son sadece Google uygulamalarının takipçilerini engellemekte buldum çözümü.


    Sizin dediğiniz işlemler biraz ileri düzey kalıyor benim paylaştıklarıma göre. Keşke işte deneyebilecek bir cihaz olsa. Ama şu an elimde öyle bir şey yok maalesef...


    Google'sız kullanmanın şöyle bir zararı olabilir, Google Cloud to Device Messaging sistemini kullanan uygulamalar (ki çoğu kullanıyor), bildirim almak için farklı yollar arayarak çok pil tüketebilir veyahut da hiç bildirim almayabilirler. Misal, Signal mesajlaşmanın Google Play Store'dan indireceğiniz versiyonu, Google Play Servislerine ihtiyaç duymayan versiyondan daha az pil tüketiyor. Çünkü Signal'in bildirim sistemi sürekli ping atıyor sunuculara, bu da pil tüketiyor.





  • Bunlar telefonu hızlandırır ama bir yere kadar. Ben kullandığım android telefonlarındaki verimi en çok kerneli değiştirerek aldım. Tabi, iyi bir kernel bulabilmek için de birkaç geliştiricinin eline kalıyorsunuz orası ayrı.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.