Şimdi Ara

Samsung Telefonlara Özel Detaylı İyileştirme Rehberi ve Bilgi Paylaşımı [ANA KONU] (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
985
Cevap
236
Favori
73.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba pil performansı için elzem yapmam gereken ayarlar nelerdir? Adb komutu ve telefon ayarlarından hangilerini yapmalıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babama eski telefonumu verdim gidip telefoncuda pilini değiştirtmiş. Şarjı şuan daha kötü olmuş bu işlemleri uygulasam biraz daha artış sağlar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar. OneUI 6 güncellemesiyle adb shell cmd package compile -m speed -f -a  Error: Unable to get package bitpit.launcher hatası veriyor. 3-4 kez denedim.

  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    Kamera foto ve video açısından s20fe oneplus 9 pro ile kıyaslarsan yorumunuz ne olur?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar herkese selam, uzun bir aranın ardından S23 Ultra ile Samsung ekosistemine geri dönüş yaptım. Rehber ile ilgili güncellemeler devam edecek. Testlerimi artık S23 Ultra'da yapacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun hoş geldiniz;)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • valentino_vip kullanıcısına yanıt
    Açıkçası şu an S23U kamerasını bile zoom dışında ahım şahım bulmadım, Samsung'un genel sorunu aşırı keskinlik ve exposure uygulaması. OnePlus'ın sorunu da (özellikle 9 Pro için konuşuyorum), bir yerde en ufak bi karanlık varsa orayı simsiyah yapıyor. Mesela bir ağacı çektiniz, ağacın gövdesi OnePlus'ta siyah, Samsung'da beyaz çıkıyor resmen. S20 FE de bu sorundan muzdaripti.

    Biraz tercihe bağlı bir durum, kontrastlı fotoğraflar seviyorsanız OnePlus daha iyidir, her türlü detay olsun canlılık ön planda olsun istiyorsanız da S20 FE. Ama genel anlamda özellikle geniş açıda OnePlus daha önde bana sorarsanız.

    Bu iki cihaz da birbiriyle karşılaştırılacak cihazlar değiller aslında, tabi sarı sitede fiyatlar aynı.

    Video konusunda bariz daha iyi bir cihaz yok. OnePlus 8K çekimler yapabiliyor ek olarak. Ayrıca video stabilizasyonu ve ses ayrımı da yeterli düzeyde. S20 FE artık ne yazık ki elimde yok, kamera asistanı yükleyerek belki aşırı keskinleştirme mevzusu çözülebilir ama test edemiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    Kamera asistanı s20 fe için kullanılamıyor hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • warofthe1 kullanıcısına yanıt
    Olay büyük ihtimalle bataryanın orijinal olmamasından kaynaklanıyor, büyük ihtimalle ilerleyen zamanda daha da kötü olacak pili. Önerim direkt pil değişimi, eğer çok çok eski bir cihaz değilse (S7 gibi), pil değişimi yapmaya değer bence.

    Rehber sonrası pil tüketimi biraz azalır, ama harikalar beklememek gerekiyor. 6-7 saat kadar bekleme süresi artışı, maksimum 1 saat kadar da ekran süresi artışı olabilir.

    Ben S23U alır almaz rehberi uyguladım doğal olarak, 4 gün 4 saat gösteriyor tam şarj ile kullanım süresi. Hiç uygulamasam ne olurdu bilmiyorum açıkçası.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DeadMaster35 kullanıcısına yanıt
    Rehberdekileri uygulasanız yeterli. Çok karışık gelirse, ki aslında korkulacak hiçbir şey yok, Galaxy App Booster'ı bir kere çalıştırıp telefonu bir gece uçak modunda şarja bırakın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fevzisss F kullanıcısına yanıt
    Adaptif pil tasarrufu cihazın sizin kullanım alışkanlığınızı öğrenip, ona göre uygun vakitlerde güç tasarrufunu açtığı özellik.

    Adaptif pil ise, kullanım alışkanlıklarınıza göre uygulamaların arkaplan etkinliğini belirleyen özellik. İlki tercihe bağlı, ikincisini açmanızı tavsiye ederim.

    Ek olarak kullanılmayan uygulamaları uyku moduna al özelliğini kapatabilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vedat Arda V kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cihazın şu anki durumu nedir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Emirryusuf E kullanıcısına yanıt
    S21 ya da 22 serisinden itibaren kullanılabiliyor o zaman. S20'leri gözden çıkarmış gibi Samsung. Açıkçası scene optimizer denen zımbırtıyı kapatınca renkler biraz düzeliyor ama bariz bir over exposure ve keskinleştirme sorunu var. S23U biraz düzelmiştir dedim, nanay. Ortasını bulsalar çok güzel fotoğraflar çıkacak ama direkt sosyal medyalık çekime odaklanmışlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Fakat ben çok beğeniyorum S23U'nın çekimlerini. İnsanın hoşuna gidiyor çekilen fotoğraflar. Renk skalasını kesinlikle ayarlamalı samsung. Gcam bazen daha iyi sonuçlar veriyor ve bu beni rahatsız ediyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Emirryusuf E kullanıcısına yanıt
    Ben yakınlaştırma yaparken bu kadar hızlı yakınlaşıp sıfır odaklama sorunu yaşayan telefonu az gördüm. O konuda harika olmuş. Canlılık konusunda da ekranla alakalı da bir mevzu var, ben biraz soğuk renklerde kullanıyorum, gökyüzü falan ekranda resmen masmavi yanıyor.

    Bu arada kamera uygulamasının 60Hz olduğunu görüp bir şoka uğramadım da değil.

    Benim için asıl şok batarya oldu, bitmiyor arkadaş ne yapsam bitmiyor. Şanssız bir 14 Pro macerasından sonra ilaç gibi geldi S23U. İlk defa bu kadar tam bir telefon gördüm, kamerayı da çözersem herhalde ömürlük kullanırım bunu.

    Debloat yapmasam da olurmuş dediğim ilk Android telefon bu. 12/256 modeli kullanıyorum, normal kullanımda 3.5GB RAM harcıyor şaka gibi. Şarjı da 4 gün gidecek diyor ki gayet muhafazakar bir değer bence daha bile iyi gibi, inanılmaz bir şaşkınlık içindeyim. WhatsApp'ı geçirince pil çok düşmez umarım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Verileri geçirince bir tık sorun olabilir. Özellikle one ui 6.0 için batarya tüketimi çok övünüyor.

    Hocam konu dışı affınıza sığınarak(her şeyi anlatmış olmanıza rağmen-detaylıca okumaya fırsat hiç bulamadım-) bir gün bir bilgisayarla rehberi uygulayacağım. Rehberde indirilmesi gereken dosyalar mevcut galiba. Hepsi tamamen bir klasörde mi yoksa dağınık yerlerde mi? Göremedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Emirryusuf E kullanıcısına yanıt
    Ben de duydum, ilk defa yeni bir güncellemede pil ömrünün bu kadar arttığını gördüm ama ben Odin ile temiz kurulum yaptım, pil ömrü de fazlasıyla iyi, daha da gidecek yeri olmadığı için güncellemeyeceğim gibi

    Rehber konusunda da estağfurullah her şeyi sorun lütfen. Manuel yapmak isteyenler için açıklamalı listeler var, ufak bir uygulama yükleyip elle silebilirsiniz. Otomatik yapmak isteyenler için de önceden hazırlanmış listeler var.

    Otomatik yolu tercih ederseniz, platform tools'u indirdikten sonra, bütün .bat dosyalarını (windows kullandığınızı varsayıyorum) platform tools'un içine atın. Telefonda geliştirici seçenekleri açıp ADB onayı verdikten sonra bat dosyalarından istediğinizi seçip silin.

    Misal, Google uygulamalarını istemiyorsunuz, samsung_google.bat dosyasını bir kere çalıştırın. O size sorular soracak, evet hayır diye cevaplıyorsunuz ve saniyeler içinde siliniyor gereksiz uygulamalar.

    Bu bat dosya uzantısını .txt olarak düzenleyip, aralarından istemediklerinizi çıkarıp, ekleme de yapabilirsiniz.

    Sonrasında da tercihen temizlik işlemlerini yapıp optimizasyon.bat dosyasını bir kere çalıştırsanız yeterli. Sonrasında birkaç ayda bir optimizasyon.bat çalıştırmak iyi olur.

    Eğer pilden memnunsanız, hiç dokunmasanız da olur bu arada. İyi giden bir şeye dokunmaya gerek yok.

    Pederin Poco X3 Pro'su bu sayede inanılmaz bir pil süresi veriyor. Performans da cayır cayır. O kadar eziyete rağmen gıkı çıkmadı. Ben bu adımların yararına inandığım ve her cihazımda faydasını gördüğüm için kullanıyorum. Tercih tamamen size kalmış.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    Vallahi bir laptop var ama bozuk,şuan masraf yaratır bana. Yaptırmıyorum bu sebeple. Muhtemelen bunun için bir başkasından bilgisayar alma uğraşına da girmeyeceğim. Fakat mobil veride şarj tüketimin hızlı. En iyi siz bilirsiniz,siz de S20 fe kullandınız. Yapmalı mıyım sizlerce? Zaten ekran süresinden memnunum,bana yetiyor. Birkaç sene içerisinde muhtemelen de değişeceğim. Bunun için bu toplara uğraş vermek istemiyorum. Sadece zaman meselesi değil,kafam zaten yeterince meşgul. Dikkatlice okuyup,tecrübe edip uygulamak gerek rehberi. Dolayısıyla uzak duruyorum. Fakat "güzel bir iyileşme yakalamıştım ben s20 fe'de"derseniz fikrim değişebilir.

    Bu arada otomatiği uygularım. Galiba Samsung bat dosyaları isimli klasörde. Hepsini indirip diğer klasörün içine atacağım. Uygulamaya karar verip,incelersem anlamadığım yerlerde yardım talep edebilirim. Ama rehber çok detaylıca ve güzel. Ellerinize sağlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirryusuf -- 10 Kasım 2023; 21:29:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Emirryusuf E kullanıcısına yanıt
    Yardım etmekten mutluluk duyarım. Mobil veride tüketimin biraz daha hızlı olması genelde normal kabul edilir, sonuçta Wi-Fi cihazın dibinde, sürekli bir arama yapmıyor. Ama mobil veride sürekli bir şebeke arayışı var, şebeke çekim gücü her yerde aynı değil bu nedenle pilde istikrarsızlık normal diyebiliriz. Tabii yarı yarıya fark ediyorsa bu biraz uç bir durum olur.

    Rehberdekileri uygulama konusunda bana en çok gelen soru da sizin sorduğunuz soru. Çok güzel oldu bunu sormanız. Şöyle anlatayım, ben şu an hangi telefonu kullanıyorsam pilinden memnunum.

    LG G6, Xiaomi Mi 10T, Galaxy S20 FE (2 adet), Galaxy S21 Ultra, OnePlus 9 Pro, Galaxy S23 Ultra.... bütün bu cihazlarda iyi ekran süreleri alıyorum.

    Bunun tesadüf olması pek mümkün değil bence, kullandığım uygulamalar da sizlerden farklı değil. Zira bu listede S20 FE ve OnePlus 9 Pro gibi pil konusunda pek de sevilmeyen modeller de var. Özellikle OnePlus'tan herkes şikayet ederken ben sürekli olarak kullanmama rağmen gayet memnunum pilden.

    Ne yazık ki öncesi sonrası şeklinde bir veri yok elimde. Uygulayan kişilerin büyük çoğunluğu gelişme gördü, pilde gelişme görmeyen ise en kötü ihtimalle genel cihaz performansında ciddi iyileşme gördü.

    Ancak şunun bilinmesi lazım ki, herkes eşit etkilenmiyor bunlardan. Birkaç ay önce S22 Ultra sahibi bir arkadaşla konuştuk, kendisi DH'deki konunun sahibi herhalde, onda ekran süresinde düşüş oldu çok ilginç bir şekilde. Herhalde sıfırlama işleminden sonra biraz düzeldi pil. Bu vakalarla çok sık karşılaşmıyoruz ama hiç karşılaşmadım da diyemem.

    Mesela elimde hem pilinden hem performansından memnun olmadığım bir Galaxy S10 olsun, düşünmeden bu rehberi uygularım. Ama elimde pilinden performansından memnun olduğum bir cihaz varsa, çok da risk almam.

    Ben Android sevdalısı olduğum, ve başıma gelebilecek muhtemel sorunlarla baş etmeyi göze aldığım için bu tarz işlere girişiyorum. Olur da bir uygulama aniden çalışmaz, o uygulama sildiğimiz başka bir şey ile ilgilidir, onu bulup geri getirmek benim için dert değil.

    Otomatik listelerde biraz da onu hedef aldım. Genelde çoğu kullanının kullanmadığı, haberinin dahi olmadığı uygulamaları siliyoruz. Burada silinenlerin pile olumsuz etki yaratması mümkün değil neredeyse, olumlu etkileri ise gece gündüz kadar olmasa da var.

    Daha bilgili olanlar, daha çok risk alarak bu kazanımları artırabilirler, ancak beklenmedik sonuçları da arada görüyoruz.

    Ben her cihazımda bu adımların faydasını gördüğüme inanıyorum. Ama gece gündüz kadar fark oldu dersem sizi kandırmış olurum. Ortalama fazladan 1 saat ekran süresi ve 6-7 saat kadar da bekleme süresi artışı gerçekçi bir tahmin olur diyebilirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Çok kibarsınız. Şuan için dediğiniz gibi riske almaya gerek yok. Hele ki benim gibi daha önce bu işi hiç yapmımış biri için. 7 saat mobil veri 3 saat wifi olmak üzere aldığım 4,5-5 saatlik ekran süresi beni tatmin ediyor-%85 pil sınırlaması-. İleride Allah kısmet ederse Yeni çıkan S24-S25U serisinden birini alırım. O zaman da bu cihazı ailemden birine vermeden evvel üstünde deneysel işler yaparım . Başarılı olursam aldığım telefona da uygular geçerim.

    Çok teşekkürler hocam. İyi geceler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.