Şimdi Ara

Samsung Telefonlara Özel Detaylı İyileştirme Rehberi ve Bilgi Paylaşımı [ANA KONU] (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
985
Cevap
236
Favori
72.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DeadMaster35 kullanıcısına yanıt
    Debloat yapmış mıydınız? Listede NFC ile ilgili hiçbir şey yok eğer bu konudaki listeleri kullandıysanız. (Samsung Pay gibi Samsung'a bağlı olanlar dışında bankaların kendi ödeme sistemlerinin çalışması lazım)

    Bunu başka bir arkadaşla da konuştuk, çözüm konusunda bir bilgi sahibi değilim ama kendisi yeni Samsung Wallet uygulamasından kaynaklı olabileceğini belirtmişti.
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    Yanıtınız için teşekkür ederim,


    aslında ısınma sorunu sanırım işlemler ve sürekli yeniden başlatma ile ilgiliymiş, ortadan kalktı bir süre sonra. yine de bahsettiğiniz uygulamaları geri yükleyeyim mi?


    bir de yazılımcıyım aslında deneyeybilirim setEdit uygulamasını sanıyorum.


    önceden ram plus'a bakmamıştım, rehberinizde de get komutunu görmedim.


    bir de bende


    adb shell cmd package compile -m speed -f -a


    komutu çok uzun sürüyor ölçemedim ama 2 saate yakın ya da daha fazla olabilir (198 uygulama yüklü görünüyor ayarlarda) bilgisayarın başında bekleyemiyorum uyku moduna girmesin diye süresini uzattım ama sonunda işlemin başarı ile tamamlandığına dair bir mesaj göremedim.


    Tekrar teşekkürler.

  • Merhabalar ben de işlemleri uyguladım, telefon ciddi derecede gram olarak da hafifledi. ancak yazılım güncelleme gözükmemesi ve temalarda font yükleme gitti bunlarla ilgili ne yapabilirim geri yüklemek için
  • Merhabalar s23 ultra kullanıyorum Android 14 güncel sürümdeyim playstore hala 1temmuz görünüyor sıfırladım değişmedi rom yükledim yine değişmedi ne yapmam gerek hiç bir yerde de bulamadım buraya yazdım. Şimdiden teşekkürler..
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    hazır bat dosyalarınızı kullandım açıkçası. zaten işlemleri yaparken telefonu yeni almıştım 3 4 günlük telefonda kullandım. nfcyi pos cihazına okutunca çip uyarısı veriyor nedense.

  • emrelst E kullanıcısına yanıt

    Merhaba, bir süre foruma giremedim mesajlar tamamen aklımdan çıkmış kusura bakmayın.


    Öncelikle ısınmanın geçmesine sevindim. Benim cihazımda cloudmdm olan yüklü, diğerini ben de silmiştim. MDM ya da diğer bir deyişle Knox ile ilgili paketleri silince bazen beklenmedik sorunlar çıkabiliyor. S20 FE'de bunlar silinince sorun olmadı ama cloudmdm uygulamasında S23U'da bir sorun vardı gibi aklımda kalmış nedense. Knox Enrollment Service diye geçiyor o, onu yüklemenizi tavsiye ederim. Aslında uygulamanın servislerine ve intent'lerine bakınca pek sakat bir şey görünmüyor ama Samsung Knox servislerini çok güzel bağlamış birbirine, sadece telemetri ile ilgili olanları kapatmak en iyisi olur. Kalanlarına dokunmamak iyi olacak gibi.


    İkinci olarak speed -f -a komutunun uygulanması uygulama sayısı ile orantılı olarak değişecektir tabi ki. Benim yeni kurulum yapılmış cihazımda 460 civarı uygulama var iken, sizde 600'a kadar gidiyorsa sayı süre de uzayacaktır. Ama 2 saat bana çok uzun geldi açıkçası, PC ile arkaplanda bir şey yapıyor muydunuz o sırada? Benimki taş çatlasın 20 dakika sürüyorsa sizinki en fazla 1 saat sürmeli bence. Ben hiç o kadar uygulama yüklemediğim için tam rakam vermem doğru olmaz yine de. Ayrıca depolama alanınız da ciddi anlamda dolmuş olabilir onu da bir kontrol edin. 256GB hepten dolmaz ama en az 10-15GB kadar artmıştır kullanım. Belki daha da fazla.


    RAM artırma konusuna da baktım. Kendi cihazımda Get yazarak varsayılan değerleri aldım. Yine put komutunda benim varsayılan değerlerimi koyarsanız eski seçenekler çıkacaktır. Değerler şöyle:


    Samsung Telefonlara Özel Detaylı İyileştirme Rehberi ve Bilgi Paylaşımı [ANA KONU]


    Rehberde get komutunu büyük ihtimalle ileri optimizasyon dosyasına ekledim. Onun insanlara sorun çıkarma olasılığından zaten bahsetmiştim ama artık pek işlevli olmadıklarını görünce o dosyayı tümden kaldırdım. Get komutunu görmemiş olmanız normal.





  • EmreBOLLUCA E kullanıcısına yanıt

    Merhaba gramaj olarak da hafiflediyse telefon çok iyi. Samsung Telefonlara Özel Detaylı İyileştirme Rehberi ve Bilgi Paylaşımı [ANA KONU] 


    Yazılım güncellemesi için :


    com.wssyncmldm  ---- Yazılım Güncelleme


    com.sec.android.soagent ---- Yazılım Güncelleme


    Bu ikisini yüklemeniz gerekiyor. Bunu zaten silinen uygulamalar listesinde de paylaştım. Önceden şöyle bir listeyi okumakta fayda var.


    Temalar için de tam olarak emin olmamakla beraber:


    com.sec.android.app.samsungapps (Galaxy Store)


    com.samsung.android.themestore (Temalar)


    com.samsung.android.themecenter (Temalar)


    Yalnız önce alttaki ikisini deneyin (temalarla ilgili olanları yani), eğer bunları geri yükleyip cihazı başlattıktan sonra sorun yine düzelmez ise Galaxy Store'u yükleyin. Çünkü Galaxy Store'u yüklemek isterseniz ve oradan bir şey indirmek isterseniz büyük ihtimalle Samsung Account'u da yüklememiz gerekecek. O da com.osp.app.signin (Samsung Hesap) paket adına sahip. Bunları yaptıktan sonra sorun düzelmiş ise beni haberdar edin ekleyelim listeye.





  • hudo0707 H kullanıcısına yanıt

    Merhaba, ben de S23U kullanıyorum, cihazın konusunda rastladım ben de sizin gibi o konuya. Ben One UI 6 kullanmadığım için ne yazık ki yardımcı olamıyorum. Samsung ile ilgili bir sorun gibi duruyor. Diğer arkadaşlar telefonu sıfırlamalarına rağmen çözememişler zira.

  • DeadMaster35 kullanıcısına yanıt

    com.sec.enterprise.knox.cloudmdm.smdms paket adına sahip uygulamayı universal android debloater ile geri yükler misiniz? Bunda NFC ile ilgili birkaç aktivite gördüm, büyük ihtimalle ödeme ile alakalı değil ama ne olur ne olmaz diyerek bunu bir yükleyelim.


    Ayrıca, ödeme için hangi uygulamayı kullanıyorsunuz, geçenlerde Samsung Wallet kullanan arkadaştan haber bekliyordum, kendisi son Wallet güncellemesinin sıkıntılı olduğunu ve silinen uygulamalarla ilgili bir sıkıntı olmadığı bilgisini verdi bana.

  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ben yazdıktan sonra bir daha göz gezdirdim dokümanlara dediğiniz yüklemeleri yaparak çözdüm.

    Teşekkürler
  • EmreBOLLUCA E kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim dönüşünüz için, sadece temaları yüklemek yetti mi yoksa Galaxy Store da gerekti mi acaba?

  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    Ben önce galaxy store u yükleyerek dün denedim ve dediğiniz gibi samsung account da gerekti mecburen
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    nasıl yapılır dediğiniz şey bir fikrim yok :(


    uygulama olarak akbank juzdan uygulamasını denedim sadece.

  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    merhaba,


    SVC Agent ve cloudmdm uygulamalarını geri yükledim, ardından wipe cache vs işlemleri yaptım. optimizasyon ayarlarını ilk yaptığımda google camera uygulamasında ana kamera çalışmıyordu, şu an çalışıyor, SVC Agent ve cloudmdm uygulamalarını geri yüklediğim için mi yoksa cache temizlediğim için mi bilmiyorum ama düzeldi :)


    bir de ram plus için put komutu girdikten sonra get komutunu girince olması gerektiği gibi gözüküyor ama telefonu yeniden başlatıp tekrar get komutunu çalıştırınca default listeyi gösteriyor. sanırım one ui 6 ile ilgili bir şey bu.

  • hudo0707 H kullanıcısına yanıt

    Sizin mesajınızı görünce baktım 1 temmuz görünüyordu, ayarlar>telefon hakkında>yazılım bilgileri>Google Play sistem güncellemesi'ne dokundum ve güncellemeleri denetle dedim, yeni güncelleme buldu yükledi ve artık 1 kasım olarak görünüyor sizde bir bakın derim.

  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    Merhaba S23 Ultra ile aldiginiz ekran süresi nedir acaba?

    Ayrica S23 Ultra kamera konusuna size katılıyorum.
  • .AnasoN. kullanıcısına yanıt

    Merhaba, benim sürem normal kullanıcı ile kıyaslanabilecek bir süre diyemem ama referans olması açısından, 14 saat civarı ekran süresi alabiliyorum tam şarjla, 2-3 günlük kullanımın ardından. Aslında daha fazla olduğunu söylersem dalga geçtiğimi zannedecek arkadaşlar olacaktır ama dalga geçmiyorum, aksine daha bile fazla ekran süresi aldığım zamanlar var. Daha doğrusu pilin bitiş hızını doğrusal kabul edersek potansiyel olarak 20 saat civarını görebilirim bir günde. Ama onu test edecek vaktim ya da göz sağlığım yok.


    İnternette reddit'te dolaşırken 20 dakikada yüzde 1 yiyor. 1 saatte yüzde 3 yiyor yani, bu şekilde hesaplarsam 33 saat ekran süresi var cihazın. Ama tabi günlük kullanım öyle olmuyor, mobil veri araya giriyor, karanlık modun olmadığı uygulamalar araya giriyor, sosyal medyaya giriliyor, klavye sürekli açık mesajlaşılıyor süre düşüyor.


    Ama 10 saat altını oyun oynamadığım sürece görmem diyebilirim. Şu sıralar hafifletmeye çalışıyorum debloat listesini, gerçekten de ihtiyacım olmayan uygulamaları kaldırıyorum günlük hayatta sorun yaşamamak adına. Çoğu Knox servisini geri yükledim, bazı uygulamaları da halen test ediyorum. Aslında 23 dakikada yüzde 1 yiyecek bir setupa ulaştım ama bekleme süresi beni tatmin etmedi. Şimdilik 5.5 saat WiFi bağlı şekilde beklemede yüzde 1 yiyor cihaz, Apple'da 3 saatte yüzde 1 yakalamıştım en iyi. Samsung daha iyi, hatta bütün Android'ler doğru kurulduğu takdirde daha iyi bence.


    S23 Ultra ile alınabilecek en düşük ekran süresi bence 8 saat civarı. Hangi uygulamaları kullandığınızla ilgili olarak değişebilir ama ben 6-7 saat sınırını bu cihazın çok rahat geçtiğine tanık oldum. Pil konusunda yerden yere vurulan OnePlus 9 Pro zaten 6 saat civarı ekran süresi veriyordu OxygenOS ile, şimdi custom ROM'a geçtim 2 günlük kullanımda 8 saat ekran süresine erişebiliyorum. Şu an S23U'yu günlük olarak kullanmıyorum yakında bir yurtdışı gezisine gideceğim orada direkt tüm uygulamaları ona geçirerek daha detaylı bir test yapabilirim. Şu an debloat listesini düzenliyorum halen. Çok vakit ayıramadım cihaza, akşam yatmadan önce keyfine kurcalıyorum biraz.





  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    Hocam şu ana sürüm oneui 6.1 gelince s23U kullanıcıları için 3 başlık altında debloat listesi yapsak nasıl olur ? :D şimdi bazı arkadaşlar cihazı nokia3310 a çevirip herşeyi kısıtlıyor, benim gibi günlük rutinde 120hz qhd NFC, 2 sim açık kullananlarda var ,standart bir liste hazırlayabilirseniz cihazı uzun seneler kullanabiliriz gibi 😁 şimdiden emeklerinize teşekkürler.

  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.