Şimdi Ara

Samsung Telefonlara Özel Detaylı İyileştirme Rehberi ve Bilgi Paylaşımı [ANA KONU] (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
985
Cevap
236
Favori
72.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mbk52 kullanıcısına yanıt
    Bunu bende denedim, guncelleme buldu yuklemek icin yeniden başlatti cihazi. Ancak hala Temmuz 2023 gorunuyor.
  • optimus95 kullanıcısına yanıt
    Olur tabi ki ama ben çok vakit bulamıyorum, herkes de geribildirim yapmıyor. Şu an bunun üzerinde çalışıyorum, yakın zamanda güncelleyeceğim zaten. Bazen daha muhafazakar debloat listeleri daha iyi sonuçlar verebiliyor, ben de şimdilik testlerde onu görüyorum.

    Ama öyle bir durum var ki, birinin cihazını neredeyse bootloopa sokacak kadar çok uygulama silip, hangi paketin tam olarak neyi bozduğunu bilmesi gerekiyor. Ben şimdilik Knox paketlerinin biri dışında hepsini, WiFi arama gibi özellikleri tamamen açtım. Galaxy Store gibi uygulamaları halen kullanmadığım için kapalı ama daha az debloat yapmak isteyenlerde onlar da açılabilir. Son olarak bixby'den iki farklı paket var aklımda, onları da deneyeceğim. Şu an günlük olarak OnePlus kullandığım için biraz yavaşladı süreç. Herhalde Şubat ortası gibi hazır olur.
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    Hocam tam dediğiniz kelime "muhafazakar" 😃 evet bunu demek istemiştim. Cihazı sürekli OTA üzerinden güncelledim s23U , son sürüm one ui6.0 var , ekran sürem çok düştü, normalde 5.1 sürümü ile 1 saatte %10 düşüyordu, buda 8-9 saat ekran süresi demekti, güncellemeler ile bu süre tam ölçüyü bilemesemde tahminim 6-7 saate düştü, aynı kullanım senaryosunda.

    Bu muhafazar debloati yaparsam eminim eski süreler veya üzerine çıkarım 😀 sayenizde, emekleriniz için teşekkürler tekrar.

  • Merhaba Samsung a50 kullanıyorum artık güncelleme desteği kesildi. En son kasım 2023 te güncelleme aldım. Güvenlik güncellemelerini almanın bir yolu var mı. Android 11 sürümünde telefonum, a53 a54 gibi cihazların stok romunu yüklesek çalışıyor mu a50de.
  • Babywolf kullanıcısına yanıt
    Yok sakın denemeyin hocam.
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    Merhaba , hocam a54 kullanıyorum peki bu samsunglara güncelleme sona erince xiaomi gibi aosp rom yüklemek mümkün mü

  • Tarun kullanıcısına yanıt

    Mümkün görünüyor, xda'de konusu var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zopik -- 27 Ocak 2024; 16:2:44 >
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    s24 üm var bana bu şeyi tavsiye eder misiniz şarjından memnunum sadece daha verimli olsun diye
  • Tarun kullanıcısına yanıt
    Cihaz Exynos ise yüklenir ama ben tavsiye etmiyorum. Debloat ile varolan sürümü hafifletip kullanın, A54 düşük bir cihaz değil neticede. OnePlus gibi bir cihaz olsa öneririm ama Samsung ROM topluluğu çok geniş bir marka da değil. Çoğu OneUI tabanlı ROM'lar zaten.
  • darkex D kullanıcısına yanıt
    Yakında biraz daha hafifleteceğim listeyi, o zamanı bekleyin hocam. Eğer deneyimli iseniz kesin kullanmadığınızdan emin olduğunuz sözlük, Samsung Pass, Galaxy Store gibi uygulamaları kaldırabilirsiniz.
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    deneyimim var s9 ve s21 fe de yaptım
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    @Sonklavyebükücü Merhaba hocam, sabırsızlıkla Samsung S21 FE one ui 6 için debloat güncel rehberinizi bekliyorum. Eski sürümdeki gibi devam ediyor telefon, üstüne ana band güncellemesi geldi haliyle bende sıfırlama yapmadım sizin rehber gelince yeniden sıfır bi yazılım atıp sizin rehberi uygulaycağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superdestek -- 31 Ocak 2024; 11:18:35 >
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    Peki hocam merak ettiğim tlf hafifletmek için direk root atsam garanti bozulur mu , bozulur ise sıfırlamak işe yara mı

    Bir de xda forumda yazıyordu root atınca güncelleme gelmiyor muş doğru mudur bu

  • Tarun kullanıcısına yanıt
    Garanti tabi ki bozulur root ile, Knox sayacını tetikliyorsunuz. Bildiğim kadarıyla ve cihazlardan gördüğüm kadarıyla Knox tetiklendiği vakit cihaz kendi bilgilerini Samsung sunucularına iletiyor, kilidi kapatıp cihazı sıfırlayıp Odin üzerinden yazılım atsanız bile servis cihazı almayabilir. Bu konuda kesin bir şey söyleyemiyorum ama benim bilgim bu yönde. Cihazınız Snapdragon ise BL kilidi açamazsınız, Exynos ile olur.

    Ama daha önce de belirttiğim gibi, Samsung için bulacağınız ROM'ların yüzde 99'un One UI tabanlı olur. Yani aslında resmen cihazdaki bazı paketleri debloat edip yayınlıyorlar ROM diye. Malum OneUI açık kaynak kodlu da değil, çok bir şey değiştiremiyorlar. Exynos cihazlar için Gcam de yok, bu durumda pek bir şey kazanmazsınız.

    Cihazda neredeyse her şey debloat edilebilir durumda bu arada. Ben listeyi biraz hafifleterek deniyorum ama cihazınız çok eskiyse tüm Knox uygulamaları da dahil olmak üzere her şeyi kaldırabilirsiniz.

    S20 FE'de tüm Knox uygulamalarını kaldırınca beklenmedik wakelock'lar oluşmuştu. S23'te gözlemlemedim öyle bir şey. Ama ben cihazı artık proje cihazı olarak değil de sürekli cihazım olarak kullanacağım, bu yüzden zararsız olduğunu düşündüğüm ne varsa açıyorum. Ve şunu söyleyebilirim ki pil ve performans yönünden elle tutulur bir fark göremedim. Bu yüzden zararsız uygulamaların cihazda yüklü kalmasında bir veyis görmüyorum.




  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    Hocam muhafazakar bir debloat listenizi sabırsızlıkla bekliyorum. ONEui 6.1 çıktıktan sonra fazla bir değişiklik olur mu debloat için?

  • optimus95 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hiç sanmıyorum. Genel olarak paketler aynı, geçen Quick Share için dev bir güncelleme geldi ama paket adı halen aynı. Kaputun altında değişen şeyler illa ki olur, ama çok etkileyeceğini sanmıyorum. One UI 6.1 eski bildirim panelini geri getirmediği sürece ben geçmeyeceğim ama geçen arkadaşlar bildirim sağlar ters giden bir şey olursa.

    Yakında burada Shizuku ve Hail uygulamaları ile wireless debugging işini de paylaşmayı düşünüyorum. Hail ile gereksiz uygulamalar uyutulup tek tıkla geri getirilebiliyor. Ben günlük kullandığım OnePlus cihazımda o uygulamayı kullanıyorum. Olumlu etkisini gördüm. Samsung'da da iyi çalışıyor gibi. One UI 6.1 geldi mi bu arada?
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    Yok hocam Şubat 15 den sonra bekleniyor. Bu vektör tabanlı animasyona geçmiş samsung daha akıcı olmuş bu sayede deniyor,Ben de geçicem 6.1 çıkınca bakalım.

  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    Cihaz a54 özellikle yazın aşırı ısınma ve hızlı pil tüketimi için root yapıp hafifletmek istiyorum, sırf bu sorunlar yüzünden satmayı bile düşünüyorum

    Cevap için teşekkürler hocam

  • Hocam yakın zamanda Xiaomi için rehber yapmayı düşünüyor musunuz?

  • NFC'de sorun yaşamamak için .bat komutları içerisinde hangi komutları dahil etmememiz gerekiyor?

  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.