Şimdi Ara

Samsung TV lerde PC den 3D iso görüntüsünü aktarma ve PC siz iso dosyası oynatabilme yöntemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
13
Favori
23.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lethegrn

    ya ben dün bilgisayardan wireless ile 3d filmi tvye gönderip izledim. avatarın 3d si idi, 12 küsür gb. blu ray olunca değişiyormu bu durum? onu da gönderemezmiyim?

    bunu yapmak için tvde veya laptopta hangi özelliğin olamsı gerekiyor?
  • upp
  • harika bir konu çok teşekkürler

    iso yöntemi mükemmel çalışıyor blu-ray kalitesinde gerçekten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    quote:

    Orijinalden alıntı: lethegrn

    ya ben dün bilgisayardan wireless ile 3d filmi tvye gönderip izledim. avatarın 3d si idi, 12 küsür gb. blu ray olunca değişiyormu bu durum? onu da gönderemezmiyim?

    bunu yapmak için tvde veya laptopta hangi özelliğin olamsı gerekiyor?

    Samsung Tv ise, kendi sitesiden Allshare programını pc ye kurup buradan tv yi de(tv nin internet bağlantısı yapabilen bir tv olduğunu varsayarak) nete bağlayıp bir birlerinin görmesi sağlanır. Sonra tv den allshare i açıp pc deki dosyalara ulaşılır.
  • Tskler
  • Öncelikle bilgiler icin tskler.. Bir kac gün önce Samsung LED TV Aldım çokta memnun kaldım..
    orjinal Blu-ray formatındaki m2ts'leri bile oynatabiliyor bir sıkıntı yok, fakat eb son "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (2011) Blu-ray 3D" iso elime geçti, iso dosyasını winrarla çıkartıp dosyaları taşınabilir hdd ye atıp usb'den tv'ye bağladım, bir iki sahne normal görüntüde oynadı, diğer dosyalara geçemedi, ve 3D olarak izleyemedim, uzantılarını değiştiysemde codec çözemedi şu ssif formatını.. Siz nasıl uzantı değişipde oynatabiliyorsunuz merak ettim..
  • Samsung d7000 tv de avatarın 3d bluray ini dediğiniz gibi yaparak açtım ancak sadece fransızca ses dosyası var diğerlerini görmüyo ne yapabilirim ?
  • merhabalar

    öncelikle bu konuya değindiğiniz için teşekkürler.Ben bahsettiğiniz konuda 2.yöntemi denedim fakat SSIF klasörü içindeki en büyük dosyanın uzntısını değiştirmeme rağmen bırakın tv de bilgisayarda bile media oynatıcılarla bu dosyayı çalıştıramadım.Acaba yanlış yaptığım bir şey mi var?
  • Teşekkürler :)
    Ben müsadenizle bir şey danışmak isityorum
    hayalimdeki tv 46d7000
    indirim bekliyorum şu aralar..
    yalnız bir yandan da harici disklere bakıyorum
    niyetim tamamen tvden film izlmeke.böyle olunca 2.5'' mi yoksa 3.5'' mi tavsiye edersiniz.
    3.5lar biraz daha ucuz gibi geldi bana ama rpmi falan daha hızlı..
    Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KORMAK

    merhabalar

    öncelikle bu konuya değindiğiniz için teşekkürler.Ben bahsettiğiniz konuda 2.yöntemi denedim fakat SSIF klasörü içindeki en büyük dosyanın uzntısını değiştirmeme rağmen bırakın tv de bilgisayarda bile media oynatıcılarla bu dosyayı çalıştıramadım.Acaba yanlış yaptığım bir şey mi var?

    Başka bir başlıkta tvninizin LG olduğunu yazmışsınız. Eğer o tvde bu yöntemi kullanırsanız işe yaramaz. Yukarıda anlatılan yöntem sadece Samsung D7000 ve D8000 modelleri için gereçerlidir.

    Media Player Classic Home Cinema (x86/x64)
    http://www.xvidvideo.ru/media-player-classic-home-cinema-x86-x64/

    adresinden programı indirirseniniz SSIF dosyasını bilgisayarda açabilirsiniz.

    SSIF dosyası : Sağ Göz İçin Video + Sol Göz İçin Video = 1920x1080 @ 60 kare/saniye demektir. Normalde tv işlemcileri kendisine zar zor yetecek işlem gücüne sahiptir. Samsung D7000 ve D8000 serisinde bulunan , Samsung üretimi Arm tabanlı Genoa (Genoa-P) işlemcisi Frame Sequence (Ard arda sıralanmış resim karesi gösterimi) yapabildiği için 3D filmi oynatmak mümkün oluyor. Kısacası bu işlemi yapmak için ekstra işlemci gücü ve SSIF dosya içindeki filmin karelerini sağ-sol diye ayırıp sonra da görüntüleri sıralı şekilde gözlüğe göndermesi gerekmektedir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gencgsli

    Teşekkürler :)
    Ben müsadenizle bir şey danışmak isityorum
    hayalimdeki tv 46d7000
    indirim bekliyorum şu aralar..
    yalnız bir yandan da harici disklere bakıyorum
    niyetim tamamen tvden film izlmeke.böyle olunca 2.5'' mi yoksa 3.5'' mi tavsiye edersiniz.
    3.5lar biraz daha ucuz gibi geldi bana ama rpmi falan daha hızlı..
    Yardımcı olursanız sevinirim.

    Kardeşim selamlar ben wd'nin 3.5 luğunu aldım ve ağzına kadar bluray doldurdum. hiçbir sıkıntı yok. D6390'ın da arkasına attım hiç görünmüyor. hızı da iyi. Bir sıkıntı yaşamadım. 1.5 tb'lık aldım tavsiye ederim....
  • herhangi bir half sbs 3d film indirdim onu tv ye harici hdd takınca oynatabiliyor muyum yoksa bilgisayardan hdmi 1.4 arabirimi ile mi oynatabilirim? baktım foruma millet d7000 ve d8000 için çözümler sunmuş 6500 göremedim sizin bu çözümü harici seagate 1 tb hdd ile samsung 40d 6500 de yapmam mümkün müdür?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theyapici

    herhangi bir half sbs 3d film indirdim onu tv ye harici hdd takınca oynatabiliyor muyum yoksa bilgisayardan hdmi 1.4 arabirimi ile mi oynatabilirim? baktım foruma millet d7000 ve d8000 için çözümler sunmuş 6500 göremedim sizin bu çözümü harici seagate 1 tb hdd ile samsung 40d 6500 de yapmam mümkün müdür?

    çoğunu hddden oynatıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amon35 -- 5 Ocak 2012; 22:34:05 >
  • 3d iso ipucu için teşekkürler.
  • Bende bunu nasıl yapsam diyordum şimdi harddiske kopyalıyorum deneyeceğim bakalım nasıl olacak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanak

    Bende bunu nasıl yapsam diyordum şimdi harddiske kopyalıyorum deneyeceğim bakalım nasıl olacak...

    Evet denedim oldu gayet güzel çalıştı.. Hakikaten bluray farklıymış...
  • Arkadaşlar ,

    Önce bir filmi SBS olarak izleyen ve daha sonra isodan yukarıda anlatılan yöntemle izleyen arkadaşlarımız görüntüde gölgelenme (crosstalk) olup olmadığı ve içe ve dışa doğru derinliğin ne kadar fark ettiğini yazabilirler mi?
  • bazı arkadaşlar 3d ekran kartı desteği olması gerektiğini filan söylüyor acaba 3d desteksiz bir kart ile destekli kart arasında fark varmıdır.
  • iso'yu rar ile çıkartıp, .ssif dosyasını .ts yaptım, media player classic ile açınca tek görüntü var, sbs değil. yaklaşık 38 GB lık bir dosya. bu dosyayı HDD'e atıp TV ye takınca sbs ya da 3d görüntü alabilecek miyim yukarıda yazan arkadaşların ifadesine göre evet ama yine de tekniğini tam anlayamadım. artık deneyince göreceğiz
  • Arkadaşlar,

    SSIF dosyalarını oynatmak sadece D7000 ve D8000 işlemcileri ile mümkün. C 2010 serisi Valencia işlemciler bu işi yapamıyor.

    Samsung 2011 D serisi Genoa (Cenova) işlemcisi Frame Squence ( Sıralı-Ardışık Resim gösterme) şeklinde video oynatabildiği için SSIF dosyasın oynatabiliyor. SSIF dosyası 1920x1080 çözünürlük ve 60 kare/saniyelik değere sahiptir. (Aşağıda açıklama mevcut, 60 kare/sn deği ,PAL veya NTSC olması farkettiriyor)

    Bluray dosya yapısı hakkında biraz bilgi vermek gerekirse :

    3D ... filmine ait iso dosyası diyelim ki 47 gb olsun. Eğer 25 gb'a kadar olursa buna BD25 , 50 gb kapasiteye kadar olursa BD50 deniyor.Bu iso dosyasını sanal cd-dvd-bluray sürücü programı ile bilgisayara yüklersek

    E:\BDMV\STREAM ......... klasörü altında filme göre değişmekle beraber 30-40 tane m2ts uzantılı video dosyaları vardır. Bu m2ts dosyalarını iki ayırmak lazım.

    1. 1gb tan küçük olanlar. Bunlar film başlarken çıkan yasal uyarı veya ses ve altyazı seçme menüsünü oluşturan videolardır. Çözünürlükleri yine 1920x1080 dir ama süreleri çok kısadır. 1-2 saniye olanlar vardır. En uzun süreli olan ise ses ve altyazı seçme menüsünde arka planda oynayan videodur. 500-600 mb veya üzeri büyüklüğe ve 2-3 dakikalık süreye sahiptir.

    2. 10 gb üzeri m2ts videolar. Bunlar filmi oluşturan dosyalardır ve 2 tiptir.

    a) En büyük dosya büyüklüğüne sahip olan m2ts dosyasını bilgisayarda açmak mümkündür. Bu dosya yine 3D özelliği olmayan eski nesil 2D bluray oynatıcılar tarafından oynatılabilir. İçinde filme ait tüm sesler içerir.

    b) En büyük m2ts dosyasından 5-6 gb daha küçük olan ile diğer göz için kaydedilmiş videodur. İçinde ses yoktur sadece video vardır. Format özelliği "streoskopik" tir ve bilgisayarda açıp izlemek mümkün olmuyor (şimdilik).

    Yukarda bahsettiğim 47 gblık örnek film için , yine örnek olarak

    00040.m2ts dosyası 25 gb olabilir. Video kısmı 20 gb , İngilizce , Almanca, ....., 7.1 DTS ses , 5.1 ses, hatta AC3 gibi sesler ise 5 gb tutsun
    00041.m2ts dosyası ise 20 gb olabilir ve diğer göz için olan , veya başka bir deyişle filme derinlik verecek olan görüntüdür.

    E:\BDMV\STREAM\SSIF .... klasöründe ise yine filme göre değişmekle birlikte 10-15 tane ssif uzantılı dosyalar olur. Bu dosyalar içinde en büyük olanı 3D video dosyasıdır. Büyüklüğü yukardaki örneğe göre 45gb tır. Yine ses ve altyazı seçme menüsünde arka plan videosunun 3D hali 800-900 mb arası yer tutar.

    00040.ssif gibi bir dosya adı olursa bize 00040.m2ts ve 00041.m2ts dosyalarının karışımı olduğunu gösterir. İllaki sıralı iki dosya olması veya m2ts ile aynı isme sahip olma zorunluluğu yok.

    SSIF dosyası 1920x1080 çözünürlüktedir ve film PAL sisteme göre hazırlanmışsa (23.976x2), NTSC ise (29.76x2) kare /sn değerine sahiptir. SBS veya FULL SBS değildir.

    SSIF dosyası aslında sanal bir dosyadır. Yani bluray disk üzerinde gerçekten var değildir. Sadece disk içerik bilgisinde (UDF, universal disc format, FAT dosya yapısının optik disklere karşılık gelen verisyonu) varmış gibi gösterilir ve iki adet m2ts dosyasına eşlenerek oluşturulur.

    Yani siz 00040.ssif dosyasını harddiske kopyalamaya çalışırsanız size, 00040.m2ts+00041.m2ts dosyalarını birleştirip, kaynaştırıp (tahin-pekmez) diske 00040.ssif olarak yazar.

    Sanal sürücüye yüklediğiniz bluray isosunu harddiske tamamen kopyalamaya çalışırsanız o zaman 45gb değil , 90 gb civarı yere ihtiyacınız olacak. Hani bu diskin kapasitesi en fazla 50Gb'tı , 90 Gb nereden çıktı demeyin çünkü bunun sebebi yukarda anlattığım SSIF dosyalarının sanal olmasıdır.

    Winrar ile çıkartılan dosyaları kontrol etmekte fayda var. Bazı dosyaları ne hikmetse çıkartmıyor , atlıyor. Sanal sürücüye yükleyip( mount) oradan da dosyaları çıkartabilirsiniz.

    Arkadaşlar konu biraz karışık , örnek vererek anlatmaya çalıştım ama yine de çok ilgili olmayan arkadaşlar için konu hala karışık gelecektir.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.