Şimdi Ara

Samsung TV lerde PC den 3D iso görüntüsünü aktarma ve PC siz iso dosyası oynatabilme yöntemi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
13
Favori
23.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • buludag89 kullanıcısına yanıt
    Maalesef herhangi bir gelişme kaydedemedim.Birkaç yabancı forumdan da araştırma yaptım ama sorunu çözemedim.Sorunun tvden olduğunu düşünmeye başladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TylersStepSon

    Maalesef herhangi bir gelişme kaydedemedim.Birkaç yabancı forumdan da araştırma yaptım ama sorunu çözemedim.Sorunun tvden olduğunu düşünmeye başladım.

    sorun yukarda arkadaşın belirttiği gibi işlemciden kaynaklı sanırım. Samsung un işlemcileri bunu işleyebiliyor olmalı. Ben de avatarın 46gb lık iso versiyonunu indirecektim ama senin yazdıklarını görünce indirmedim. Eğer 3D olarak göstereceğini bilsem indirirdim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TylersStepSon

    Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.Uzun süredir donanımhaber forumlarını büyük bir keyifle takip ediyordum ve sonunda üye olma zamanının geldiğini düşünüp üye oldum.Umarım üyelik sürem boyunca yardımcı olabileceğim mesajlar yazıp güzel konular açabilirim.
    Bende ufak bir yardımım olması açısından ilk bilgi paylaşımımı arkadaşımızın vermiş olduğu yöntemle ilgili yaptığım denemeyi sizlere aktararak yapmayı uygun gördüm.LG 32LA620S ve LG 32LA660S tvlerde bu yöntemi denedim.Avatar.3D.BluRay.1080p.iso formatındaki 46.6 GB lık filmimin içindeki en büyük SSIF dosyasının uzantısını TS ye çevirdim ve WD marka harici HDD min içine attım.Daha sonra ana usb girişinde tv ye bağlayarak dosyayı açtım.Film müthiş bir görüntü kalitesiyle açıldı ve filmin içindeki ses dosyaları arasında geçiş yapabildim.Ancak altyazılara ulaşamadım ve en önemlisi film 3D olarak açılmadı normal 2D görüntüyle açıldı.Bugün birkaç deneme daha yapacağım eğer çözüme ulaşabilirsem onuda yazarım.Umarım ufakta olsa bir bilgilendirme olur bu.

    bende aynı sorunu yaşıyorum malesef...tv 50ph670s
    39 gb lik silent hill rev. indirip daemon tools vasıtası ile dosyaları çıkarıp (winrar hata veriyor oyüzden daemon kullandım ) ustanın dediği gibi ssıf klasöründeki en büyük dosyayı ts formatına çevirdim (convert etmeden sadece uzantının ismini değiştirerek)
    filmi bir üst klasörde normal bluray olarak açıyor ve izleyebiliyorum ileri geri sarabiliyorum v.s
    ama ssıf klasöründe uzantısını değiştirdiğim en büyük dosyayı açmak istediğimde donup kalıyor ....
    ilk denememde sabredemedim tv yi kapatıp açtım
    2. de ise sabrettim 15-20 dakika bekledim (dosya büyük belki açar dedim) yine olmadı pıfffffffffff
    ayrıca dün dlna ile gördüğüm dosyaları bugün göremiyorum bağlantı v.s herşey normal onada taktım kafayı
    bugün hüsranla geçti tv olayları.......




  • baycocophoenix kullanıcısına yanıt
    Birebir aynı olayları yaşadım bende ve artık vazgeçtim.:) Mkv uzantılı daha küçük boyutlu olanları indiriyorum napayım.Ama en kısa zamanda sağlam bir mediaplayer alacağım.Kesin çare o sanırım.
  • müthiş bir konu....beni media player almaktan kurtardı...kib
  • benim elimde 3 tane 3d blu ray iso var ve 3 dolarak açamadı nerede yanlıs yapıyorum acaba
  • Bu olayı keşfeden arkadaştan allah razı olsun. Bluray oynatıcı veya media oynatıcı almak için araştırma yaparken keşfettim konuyu artık

    3d bluray filmlerin uzantısını MKV yapıp genel olarak sorunsuz izliyorum. Fakat ses ile alakalı ufak problemler çıkmıyor değil.

    Örneğin filmlerde birden çok dil seçeneği oluyor.
    Genelde İngilizce dil seçeneğinde sesin özelliği DTS-HD High-Res Audio English 2046 kbps 7.1 türü olduğu için
    filmde ingilizce hariç diğer tüm dilleri duyabiliyorum

    televizyonlda DTS desteği olmadığı için orjinal dilin seslerini alamıyorum.


    Film izlerken ses alamayan arkadaşlar indirecekleri filmlerin ses özelliklerini kontrol edebiliyorlarsa kontrol edip o şekilde indirsinler.Nasıl kontrol edeceğiz derseniz. Forumlardan indiriyorsanız filmin özellikleri yazmaktadır. BD İnfo şeklinde yazar.Bu BD İnfo detaylarında aşağıdaki gibi yazar

    Örnek vermek gerekirse
    AUDIO:
    Codec Language Bitrate Description
    ----- -------- ------- -----------
    DTS-HD High-Res Audio English 2046 kbps 7.1 / 48 kHz / 2046 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 /
    48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)
    Dolby Digital Audio Czech 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -4dB
    Dolby Digital Audio Hungarian 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -4dB
    Dolby Digital Audio Polish 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -4dB
    Dolby Digital Audio Russian 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -4dB
    Dolby Digital Audio Thai 448 kbps 2.0 / 48 kHz / 448 kbps / DN -4dB

    Bu filmi televizyonda izlerken ingilizce ses alamazsınız. sadece diğer sesleri alırsınız. Ancak DTS destekli ses sistemi varsa ingilizce sesleri alabilirsiniz.

    AUDIO:
    Codec Language Bitrate Description
    ----- -------- ------- -----------
    Dolby Digital Audio Russian 640 kbps 5.1 / 48 kHz / 640 kbps / DN -4dB
    DTS-HD Master Audio English 3825 kbps 5.1 / 48 kHz / 3825 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)

    böyle özellikli bir filmde de sadece rusça sesi duyarsınız, ingilizce ses alamazsınız


    Bunları çok teknik bilgim olduğu için yazmıyorum. Sadece baya çok deneme yanılma yöntemiyle keşfettim. Açıkçası Yanlışım varsa düzeltmenizi isterim.

    Birde televizyona 7+1 ses sistemi bağlamadan dts sesleri başka bir aparatla veya cihazla almam mümkünmüdür.




  • rexothek kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Tam aradığım konu...
  • pudinkk kullanıcısına yanıt
    bende ise yaramadı arkadaşlar acil ardım
  • Peki 3d olmayan blu ray filmlerde en büyük m2ts dosyasını açacağım fakat film birden fazla dosyaya bölünmüş ise nasıl yapacağım. Mesela hızlı ve öfkeli 7 blu ray var bende. Stream klasörü içinde onlarca parçaya ayrılmış..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herhangi bir 3d projeksiyonla iso 3d film izleyebilen var mı bilgisayarla projeksiyona bağlanıp? Olmayi olmayi olmayi kafayı yiyecem :(
  • Hocam teşekkürler. Ben de bilgisayarla projeksiyondan birtürlü 3D iso izleyemiyordum. Açıkçası bi çok yöndem denedim program denedim olmadı. Sonunda media oynatıcı almaya karar vermştim ama yazınızı gördüm ve birdaha deneyeyim dedim ve sonunda 3D bluray iso yu power DVD ile sorunsuz açtı. Anladığım kadarıyla daha önce denemelerimde Win10 kuruluydu. Şuan win7 kurulu. Demek işletim sisteminde n kaynaklıymış. Şuan bilgisayar projeksiyona bağlıyken filme tıklıyorum( power DVD programı ayarlı vidyolar) otomatik 3D olarak algılıyor ve menü açılıyor. Burda tek dikkat edilmesi gereken projeksiyonun 3D seçeneklerinden "otomatik" seçili olmalı.
  • Hocam çok teşekkürler. Ben de bilgisayarla projeksiyondan birtürlü 3D iso izleyemiyordum. Açıkçası bi çok yöndem denedim program denedim olmadı. Sonunda media oynatıcı almaya karar vermiştim ki yazınızı gördüm ve birdaha deneyeyim dedim ve sonunda 3D bluray iso yu power DVD ile sorunsuz açtı. Anladığım kadarıyla daha önce denemelerimde Win10 kuruluydu. Şuan win7 kurulu. Demek işletim sisteminden kaynaklıymış. Şuan bilgisayar projeksiyona bağlıyken PowerDVD ile aç diyorum otomatik 3D olarak algılıyor ve menü açılıyor. Burda tek dikkat edilmesi gereken projeksiyonun 3D seçeneklerinden "otomatik" seçili olmalı.

    Bu arada ekran kartım GT740m işlemci, i5 4200m, 8gb ram. Takılmadan kasılmadan izleyebiliyorum. Yani üst seviye bi makineye gerek yok. Ekran kartı 3D destekli falan olmalı değil. Çünkü benimki 3D vision sürücüsü destekli bi kart değil. Benim anladığım Windows 10 da sıkıntı var yada belli bi ayar gerekli.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.