Şimdi Ara

Sanayi esnafı niye haramdan korkmuyor ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
0
Favori
25.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
302 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Net olarak söylüyorum, birçoğu birşeyden anlamıyor... (işinin ehli, az bulunan gerçek ustaları tenzih ediyorum)

    Nerde o eski, iş bilen ustalar... Bunların ki sök tak ustalığı... İşten önce, ne kadar söğüşlerim onu düşünüyorlar...

    Geçenlerde sanayide oto elektrik işi yapan 3 dükkan gezdim. Tamiri mümkün olan parçaya; tek kullanımlık, bunlar sökülüp temizlenemiyor, at bunu yenisini al, o da bikaç sene gider zaten... gibilerinden kendilerinden emin sözler sarf ediyorlar...

    Baktım bunların anladığı, yapacağı iş değil (!), 1 saatlik uğraş ile kendim hallettim...

    Demek ki parça sağlammış, 1300 lira verip yenisini almak gerekmiyormuş, 5 liraya da tamir edilebiliyormuş...

    Parça sökülüp dağıtılınca görüldü ki, dişli etrafındaki yağ kir tabakası parçayı kilitlemiş, temizlenip greslendi, eskisinden de iyi çalışır durumda...

    Buyrun burdan yakın...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haram diye bu işe başlarsak önce bankaların kapanması lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aldıgınız yerin kilidin farklı oldugunu söylediğini belirtin bakalım ne diyecekler.
  • sadece tek sektörde mi haramdan korkmama var yani ?

    ben şimdiye kadar hiçbir zaman serviste iş yaptırmadım ve hiçbir sıkıntı falan yaşamadım ,siz kime gideceğinizi bilmiyorsunuz
    bir defa 10 yıllık tanıdık tamirci olsa dahi mutlaka başında durmaya çalışırım ,ki gerçek usta bakışından konuşmasından bile belli olur (tabi sende de bir derece tecrübe varsa)

    beğenmediğim işi gerekirse yarıda dahi bıraktırırım ,hatta yıllar sonra kızıp bıraktığım ustalar oldu (iyi usta olmasına rağmen)

    sanayi esnafı ile arkadaş olmadan rastgele gittiğiniz yerlerde sıkıntı çıkma ihtimali çok yüksektir ,bir yığın tanıdığım var ama misal geçen sene tamirci değiştirmek istediğimde ,tavsiye edecek biri yok mu diye sorduğumda şuna git diyen olmadı ,çünkü kimse senin sıkıntın çıktığında uğraşmak istemiyor ,yılların ustası da olsa ,süper usta da olsa tesadüf bir sıkıntı çıkartsa bize tavsiye edene çatarız öyle değil mi ?

    herkes servisi öneriyor ama servislerde duyduğumuz tonla sıkıntı var ve bazı durumlarda onlarda sanayide yaptırdığı işler oluyor

    iyisini arayıp bulacaksınız kardeşim başka yöntem yok ve dediğim gibi mümkün olduğunca başında duracaksınız

    şimdi ise müşteri seçen (normalde müşteri usta seçer) bir usta buldum ve 1 yıldır hiç gitmediğim için belki beni istemeyecek :)
    araba sorun çıkartmıyorsa niye gideyim ,o olmazsa bulurum başka iyi bir usta

    ancak hiçbir usta sıfır hatalı değildir ,bir dalgınlığına gelir yada o gün bir sıkıntısı vardır ,hayatta yapmayacağı bir hata yapabilir




  • Otomobil tamiri yaptıranların kulağına küpe olsun,Hiç bir zaman aracı bırakıp gitmeyin neresi olursa olsun ister yetkili,isterse sokak arası tamirci aracın arızasının ne olduğunu,neden olduğunu bilmelisiniz itirazları duyuyorum herkes bilmek zorunda mı diyorsunuz gezin 3-5 tamirci mutlaka birisi söyleyecektir,aldığınız parça değişimi yapılırken aracınızın başından ayrılmayın bana baba tavsiyesidir,vaktiniz yoksa ya bilen bir eş dost ile yada müsait olduğunuz zaman yaptırın.
  • Geçmiş olsun kardeşim!

    Arkadaşların bir kısmı demişler ben de aynısını diyeceğim, araştırın 1 tane mekanik ustanız olsun, elektrikçiniz olsun. Diğer ustalara gerek olursa zaten bu ustalarımız sizi yönlendirebilir de.
  • Sanayi esnafına da fatura veya fiş ile iş yapma zorunluluğu getirilmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 30 Ekim 2019; 14:20:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepsi cumaya gider, gitmeyen esnafı dışlar halbuki. Sorun sizde ama. Şeytan var zannediyorsunuz. Şeytan aslında yok. Şeytan insanın ta kendisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Birazda elektrikcier kazansın degi mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Sanayi esnafı niye haramdan korkmuyor ?


    Bak ustam senin yaşadığın sorunun aynısını 8 ay önce bende yaşadım. Konunun birinde de nasıl çözdüğümü yazmıştım ama onun görüntüsünü bulamadım. Şimdi sorununa gelirsek ilk başta TSi motor almayacaktın. Tsi zulümdür,dolandırılmaktır,verdiğin parayı çöpe atmaktır. Nice garibanın parası sanayilerde servislerde bu Tsi denen lanet motorun rölantide titreme ile kendini belli eden piston kırması sorunu ile çarçur olmuştur.
    Teşhis:
    Evet yalnış duymadın 4. Nolu pistonun kırık-çatlak. Rölantideki titreme bu yüzden. Şimdi tekrar seni üzecek birşey daha; tam motor yaptırmanada gerek yoktu. %99 kırık-çatlak olan parça yerinden kopmadı ve gömlek çizmedi. Sadece 4.pistondan düşük kompresyon ve rölantide titreme hissetmen bu yüzden.
    Sebep:
    Tsi lerdeki piston başlarında kullanılan alaşımın dandik olması.İlk serilerde doğu avrupa üretimi dandik piston kullandı vw.
    Çözüm:
    4.nolu pistonu ve diğer piston başlarını(çünkü değiştirmezsen diğer pistonlarda kırılacak)vw nin revize ettiği yeni sağlam alaşımlı piston başları ile değiştir. Başka birşeyini ellettirme yoksa daha çok havadan problem uydurur paranı alırlar. 4 adet piston seti avrupada yaklaşık 300€ civarında burdan fiyat fikri vereyim sana.
    Daha fazla bilgi için:
    Google ve youtube a ve sikayetvar a tsi piston kırması yaz yüzlerce örnek göreceksin.

    Geçmiş olsun arabayı yaptır ve hemen de sat.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse bu ülkede çocukları okumassan seni sanayiye gönderirim diye tehtid eden ailelerle dolu ve çocuk derslerde başarısız okuldan atılmış bi halt olamayacağı belli ise sanayiye bir ustanın yanına veriliyor zamanla is öğrenip kendi dükkanını açıyor zaten toplum eleginde bir defa elenmiş diğer bireylerden ayrismis toplum değerleri sizin kadar yüksek degil. Hepsi bu şekilde tabiki demiyorum sizin rastgelsiginiz paranızı değiştirdik diyerek çalan tipler bunlar. Bir diğer mevzu ise araçta bir sorun var ve siz bunu çözmeye çalışıyorsunuz birkaç sebebi olması muhtemel neyapacaksiniz deneye deneye bulmaya calisirsiniz. Maliyetler zaten yüksek onu değiştirdik olmadı bunu değiştirdik düzelmedi bulana kadar bi dünya paraniz gidiyor işçilik için diye yorumlayabikirsiniz ama belirtisi net değilse bu şekilde çözüm aranıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Malum dine mensup oldukları için olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dusuk iq + yuksek ozguven.. Usta diye pesinden gezdigimiz gotunu kaldirdigimiz adamlarin ozeti bu cogu isini deneme yanilma yontemiyle yapiyor. Calisan kombiye bakim icin cagirdigim eblek usta kombiyi bozup sonra motoru yanikmis felan dediydi adami birakmadim yaptirdim geri. Serefsiz kabloyu sokmus. Ankarada bi ustam vardi ilk arabam da dacia solenza arabanin iki rolanti motoru da bozulmus ikisi de degisecek dedi. Biri uyandirdi da yirttim o donemde kim ne dese inaniyordum. Simdi kim ne dese inanmiyorum. Biyik bukule bukule kaytan insan opule opule seytan olurmus. Usta musta sallamayin arkadaslar cogu normal hayatta muattap olmayacaginiz eblek tipler. Sanayici sucu kombici elektrikci vs. Bos beles tipler adamlara uzman doktor muamelesi cekmeyin ve asla guvenmeyin okuma yazmayi 5 senede soken tipler ama okumus adamlari tek ayak ustunde opuyorlar. Tek silahlari da cahil ozguveni ve sizin iyiniyetiniz.ayni arizayi en az 3 ustaya(!) Sormadan karar vermeyin. Sazan olmayin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne demişler kork allahtan kormayandan. Her sey yapabilir bir insan allahtan korkmadigi surece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kimseyi sanayi ustalarının eline düşürmesin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En son 1 ay once arabanin sofor tarafi kapisinin cami tek basista sona kadar acilmiyordu goturdum usta elektrikciye makinaya bagladi hata mesajinda driver door felan bisey yaziyor yemin ederim adam bana sordu driver neydi diye. Etrafinda da bir suru beyaz yakali ezik musteri ustam ustam diye pesinde geziyor bu tipin. Aman sirinlik yapalim da az kaziklasin diye. Nasil bilmezsin ya driver hic duymadin mi diyorum yok bu baska bisey kapiyi sokecez o zaman anlasilir felan diyor. Kalsin dedim ciktim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xkrc kullanıcısına yanıt
    Boşunamı okudum okulunu. Birazda biz kazanalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağlayın yetkili servise gidenleri enayi yerine koyanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.