Şimdi Ara

SANSUİ AU X1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok uzun zamandır yaptığım stereo amfi araştırmalarım sonucu (pio a-757 düşünüyodum) hiç hesapta olmayan SANSUİ AU-X1 aldım.Cihaz nerden baksanız 30 yıllık ama içi dışı pırıl pırıl.Oldukça ağır bir alet tam 28 kg..
    Ancak cihaz ile ilgili internetten herhangi bir kaynak , kitapçık , kılavuz vs. önemli olduğunu düşündüğüm son kullanıcıya yönelik bilgiler içeren bir dökümana rastlamadım.
    Nesine dikkat etmeliyim huyu suyu nedir hiç bilmiyorum.Yanlış bişey yapıp cihaza zarar vermekten korkuyorum.Zaten yeterince yaşlı bir de küçük bir kaza olursa diye düğmelerine basarken bile bin kere düşünüyorum.Bu cihazdan kullanan , huyundan suyundan anlayan , püf noktalarını bilen arkadaşlar varsa , cihazla ilgili yapacakları her türlü bilgilendirme ve verecekleri tavsiyelere şiddetle ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.
    Aşağıda spec.içeren bir döküman var.Bu değerler altında ne tür hop.kullanmam gerekiyor.Hop.watt olarak değerleri en az ne kadar olmalıdır.
    Bu cihazla ilgili sorun yaşarsam ki inş.öyle bişey olmaz malum o ağırlıkta bir aletle nereye nasıl gidilir bilemiyorum artık ama hadi oldu diyelim,servis noktaları nerelerdir,Ankara da bulunur mu.

    Power Amp.Section

    Min.rms both channels driven , from 5 hz to 20.000 hz (frequency response)
    No more than % 0.007 thd
    240 watts per channel into 4 ohms
    180 watts per channel into 8 ohms
    100 damping factor into 8 ohms
    Hum and noise 125 dB
    95 dB Channel seperation at 1 hz

    Pre Amp. Section

    İnput Sensitivity and impedance (at 1 hz)
    Phono 1,2 (mm) 2.5 mV/47k ohms
    Phono 1,2 (mc) 0.1 mV/200 ohms
    Aux,Tuner,Tape Play 200mV/47k ohms

    Max.İnput Capability (at 1 hz)
    Phono 1,2 (mm) 330 mV
    Phono 1,2 (mc) 40 mV

    Output Voltage and İmpedance (at 1hz into 47k ohm load)
    Tape Rec 200 mV/600 ohms
    Preamplifier Output 1 V/600 ohms
    Max. Preamplifier Output 20 V/1k ohms

    Hum and Noise
    Phono 1,2 (mm) 91 dB
    Phono 1,2 (mc) -156 dBV
    Aux,Tuner,Tape Play 100 dB

    Major Functions
    Subsonic Filter -3dB at 16hz
    Jump -14dB
    Preamplifier Output 1,2
    Power Amp.Operation external input 1 (DC integrated) , external input 2 (AC or DC)
    Power Amp.Level 0 to -60 dB

    AC Outlets switched max.100 watts , unswitched total 300 watts
    Power Voltage 100 120 220 240 v 50/60hz
    Power Consumption 500 watts

    129 transistors , 69 diodes , 16 zener diodes
    61.1 lbs
    48*20*45







  • bu cihazı daha önce kullanan kimse yok mu
  • Hocam Ankarada Nereden Aldın.. Onu Sorayım İlk önce..
    İkincisi bu tür cihazlar yani 20 veya 30 yıllık cihazlarda kondansatörler zamanla kuruduğu için ses kalitesi ilk yıllardaki gibi olmayabilir.
    zamanla ses kalitesinde bozulmalar yaşanır...

    http://www.classicsansui.net bu sitede işine yarar şeyler bulabilirsin.

    Tıkla SANSUI AU-X1 Service Manuals diye arattır çıkar ben buldum ama işini inşaallah görür...http://www.classicsansui.net/images/Schematics/Sansui%20AU-X1%20Service%20Manual.zip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbil -- 26 Temmuz 2009; 13:58:58 >




  • selam ankaradan almadım GG üzerinden açık artırmayla aldım.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Ancak bahsettiğiniz problemlerden haberim yoktu.Uzun süre kullanamazmıyım bu aleti.Beni yolda bırakır mı,aklıma kurt düştü şimdi.Verdiğiniz link için de ayrıca teşekkür ederim
  • service manual dan ziyade user manual olsa ne güzel olurdu :)
  • Bu cihazı aldığına göre birşeyler biliyorsundur diye düşündüm ben cihazın user manual'lik neyi var kardeşim .. düm düz cihaz..

    arkadan yaptığın bağlantıya göre öndeki sağda olan switch lerden neyi kullanacaksan onu seçiyorsun.. bide hoparlörleri bağladınmı tamam.. bas treble ve höparlör seçici anahtarlar var bide..

    neyini öğrenmek istiyosun..
    son sistem micro işlemci kontrollu receiver + amp lerden değilki user manuale ihtiyacın olsun....

    ama yinede ankaradasan meteoroloji genel müdürlüğüne gel.. sana öğrenmek istediğin bir konu varsa yardımcı olmaya çalışırım..

    Pm den telefon numaramı atıyorum.. cihazın performansını merak ettim gelirsen bende cihazı bi incelerim. ne durumda diye..
  • Yuh artık daha neler.Sayende stereo amfi kullanmasını da öğrendik saol kardeş çok naziksin ya.Benim derdimin cihazı kullanmaktan ziyade cihazın kullanımıyla ilgili dikkat edilmesi gereken püf noktalarla ilgiliydi.30 yıllık cihaz olduğunu tekrar hatırlatayım istersen.Birbakıma gayem performans testi yapmak.Herneyse amfi kullanmayı öğrettiğin için çok teşekkür ederim çoook sağol :)
  • Ha bu arada cihazı incelemek istersen ben de Polis Kolejindeyim.Demetevler İstanbul yolu üzeri..
  • Güzel kardeşim bozulacak bir şey yok..cihaz performans olarak gayet üst düzey bir ürün. bunu test etmek için kolon v.s. yoksa diye seni davet ettim
    test imkanı var benim burada.. ama yanlış anlamışsın..


    ben senin ihtiyacın görülsün kafana takılanları beraber istişare etmek maksatlı söylemiştim..

    Neyse sana kolay gelsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbil -- 30 Temmuz 2009; 14:24:01 >
  • Demedi demeyin o alet bir gün hık mık pıkh der gider :)
    Kapasite olayı gerçekten doğru özellikle kuplaj kondansatörleri kurudukça sesde bozulmalar başlar beslemeyle ilgili olanlar kurumaya başladımı ilk önce performans ve güç düşmesi sonrada zaten anlarsınız...
    Püf noktalarına gelincede her elektronik aletde olduğu gibi nemden rutubetten koru güneş ışığı direk üstüne gelmesin sağı solu rahat olsun çok sıkıştırma hop kablolarını yuvarlayıp bobin kıvamına getirme bağlantıların sıkı ve tam temas halinde olsun falan filan işte.....
  • nasıl bu kadar emin olduğunuzu anlayamadım.Piyasada vintage cihazlar güncel cihazlara nazaran daha pahalı fiyatlara alınıp satılırken , insanların tercihi olmayı hala sürdürebiliyorken siz neden böyle olumsuz bir hava estirdiniz anlayamadım.Eski bir cihaz elinizde mi patladı o yüzden mi böyle yazdınız..
  • Eski cihazlar için özellikle amfiler için kondansatörlerin kurumasından dolayı performanslarının düşmesi seste bozulmalar oluşması gibi etkenler olduğunu duydum ama hiç rastlamadım çok fazla sayıda eski amfi kullanıp dinlemesemde bunların içinde dinlediklerimin performansları oldukça iyiydi. Ayrıca bende 1980 yılında üretilmiş olan rotel marka bir amfi kullanmaktayım hiç bir sorunu yok gayet iyi bir şekilde çalışıyor hatta birlikte kullandığım technics sb-3030 hoparlörler için çok fazla güçlü diyebilirim. Amfilerin aslında diğer cihazlara göre daha sağlam bi yapıları var pek fazla sorun çıkarmazlar çalışıyorsa çalışıyordur çalışmassa hiç çalışmazlar. Eğer iyi bir marka ve model amfi almışsanız sorun yaşama ihtimaliniz oldukça düşüktür kanısındayım. Kullanmış olduğunuz sansui amfiyi dinleme fırsatım hiç olmadı ama gördüğüm kadarıyla üst seviye ve oldukça güçlü bir cihaza benziyor zaten iç resimlerinden ne kadar kaliteli olduğu belli. Uzun yıllarca sorunsuz kullanmanız dileğiyle.




  • verdiğiniz bilgiler ve dilekleriniz için teşekkür ederim
  • Elimde patlamadıda patlayanlar hep beni buluyor her nedense. Herneyse bu işlerde anladığım tek şey var ne kadar kaliteli cihaz alırsan al eğer kısmetin yoksa hayırlı değilse bir şekilde olmuyor illa bir yerden patlak veriyor hacı hoca işine döndü bu iş ama sen sakın o aletin bir tarafına nazar boncuğu filan yapıştırma.
    İyi günlerde keyifle kullanırsınız inşallah.
  • :)
  • Peki bu cihazda tonlama düğmeleri yok.Bass treble vs.Acaba equalizer kullanmalımıyım.
  • Hiend seviyesinde cok iyi bir cihaz almıssınız. Gule gule kullanın.
    Bu ayarda guncel bir ampli almaya kalktıgınızda kucuk bir servet odersiniz.
    Dikkat ederseniz cihazınız monoblok tasarım ve sanırım pre katını beslemek icinde ayrı bir trafo var.
    Ayrıca power ampli kullanılma ozelligide bulunmakta.
    Bu tip amplilerde ses kalitesi onemli oldugundan tone konulmaz. Saf ses icin ciddi bir muhendislik calısmasıdır elinizdeki urun. Bas tiz gibi devreler sesi deforme ederler. Hatta kumanda bile koyulmazki ses frekansını olumsuz yonde etkilemez. Yani bir cesit audiophile insanlara yonelik bir calısma ornegi.
    Audiophile insanlar kılı kırk yaran detaylarla ugrasırlar. Tonlamayı devrelerle degil, speaker kablolarıyla yaparlarki 1000 lerce dolara kablo alırlar. Bu cihazı anlamak icin audiophile gozuyle bakmak lazım.
    Kondansator sorununa gelince uzun sure power verilmeden yatan cihazlarda kuruma olabilir. Ama boylesine kaliteli bir hiend uretimde bu sartlarda dusunulmus ve gerekli onlemler alınmıstır merak etmeyin.
    Dip gurultu ve calısmasında bir puruz yoksa cok takılmayın.
    Bu tip cihazlar evladiyelik mantıgı ile uretildiginden bilincsiz yada hor kullanılmadıgı surece kolay kolay arıza
    yapmaz. Arada bir bakım yaptırmak faydalı olacaktır. Nedir bu bakım tozların temizlenmesi, potansiyometrelerin spreylenmesi, mekanik aksamın yaglanması, transistor lerdeki ısı ileten macunlar eskidiyse yenilenmesi vs vs gibi seyler. A-757 den daha iyi bir cihaz bu.
    Bu aarda A-757 dede belli bir dB den sonra cihaz tum tonları otm kapatıyor. Sanki bas tiz yokmus gibi konuma geciyor. ideali budur zaten. Ben hep flat konumda dinliyorum zaten. Olması gerekende bu. Eko falan kesinlikle dusunmeyin cihazın anlamı pek kalmaz. Tonlama ihtiyacı uyumsuz hoparlorden dolayı olur genelde.
    Uygun kaliteli hoparloru buldugunuzda zaten tum tonlar dengeli ve dogal cıkacak ton aramayacaksınız.
    Hiend de kurallardan biri cihazların yada hoparlorun sese hic bi katkıda bulunmamasıdır. Ne bir sey eklemeli nede cıkarmalıdır. Aldıgı sinyali degisiklige ugratmadan hoparlore iletmeli hoparlorde kendi yorumunu katmadan bize ulastırmalıdır. Bu kolay bir sey degildir. O yuzden bu cihazla bu kadar komplike ve pahalılar.
    İsi bilen ve zor begenen insanlar icin yapılmıslardır. Tekrar gule gule kullanın.




  • Verdiğin güzel bilgiler için bende teşekkür etmek isterim resimlere bakıldığında zaten pioneer a 757 den daha kaliteli olduğu belli oluyor.bende 757 aldım bu akşam detayluı bir inceleme yapıcam yanlız bu kadar kaliteli ampliye yakışacak bir hop henüz yok belli bir süre bu şekilde idare edeceğim.757 almamda ikarahal üstadın yorumları etkin rol oynadı bunuda sölemeden geçemeyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikarahal

    Hiend seviyesinde cok iyi bir cihaz almıssınız. Gule gule kullanın.
    Bu ayarda guncel bir ampli almaya kalktıgınızda kucuk bir servet odersiniz.
    Dikkat ederseniz cihazınız monoblok tasarım ve sanırım pre katını beslemek icinde ayrı bir trafo var.
    Ayrıca power ampli kullanılma ozelligide bulunmakta.
    Bu tip amplilerde ses kalitesi onemli oldugundan tone konulmaz. Saf ses icin ciddi bir muhendislik calısmasıdır elinizdeki urun. Bas tiz gibi devreler sesi deforme ederler. Hatta kumanda bile koyulmazki ses frekansını olumsuz yonde etkilemez. Yani bir cesit audiophile insanlara yonelik bir calısma ornegi.
    Audiophile insanlar kılı kırk yaran detaylarla ugrasırlar. Tonlamayı devrelerle degil, speaker kablolarıyla yaparlarki 1000 lerce dolara kablo alırlar. Bu cihazı anlamak icin audiophile gozuyle bakmak lazım.
    Kondansator sorununa gelince uzun sure power verilmeden yatan cihazlarda kuruma olabilir. Ama boylesine kaliteli bir hiend uretimde bu sartlarda dusunulmus ve gerekli onlemler alınmıstır merak etmeyin.
    Dip gurultu ve calısmasında bir puruz yoksa cok takılmayın.
    Bu tip cihazlar evladiyelik mantıgı ile uretildiginden bilincsiz yada hor kullanılmadıgı surece kolay kolay arıza
    yapmaz. Arada bir bakım yaptırmak faydalı olacaktır. Nedir bu bakım tozların temizlenmesi, potansiyometrelerin spreylenmesi, mekanik aksamın yaglanması, transistor lerdeki ısı ileten macunlar eskidiyse yenilenmesi vs vs gibi seyler. A-757 den daha iyi bir cihaz bu.
    Bu aarda A-757 dede belli bir dB den sonra cihaz tum tonları otm kapatıyor. Sanki bas tiz yokmus gibi konuma geciyor. ideali budur zaten. Ben hep flat konumda dinliyorum zaten. Olması gerekende bu. Eko falan kesinlikle dusunmeyin cihazın anlamı pek kalmaz. Tonlama ihtiyacı uyumsuz hoparlorden dolayı olur genelde.
    Uygun kaliteli hoparloru buldugunuzda zaten tum tonlar dengeli ve dogal cıkacak ton aramayacaksınız.
    Hiend de kurallardan biri cihazların yada hoparlorun sese hic bi katkıda bulunmamasıdır. Ne bir sey eklemeli nede cıkarmalıdır. Aldıgı sinyali degisiklige ugratmadan hoparlore iletmeli hoparlorde kendi yorumunu katmadan bize ulastırmalıdır. Bu kolay bir sey degildir. O yuzden bu cihazla bu kadar komplike ve pahalılar.
    İsi bilen ve zor begenen insanlar icin yapılmıslardır. Tekrar gule gule kullanın.


    işte böyle bir açıklama bekliyordum.Çok teşekkür ederim.Çok faydalı oldu benim için.




  • @ikarahal yazacağım herşeyi yazmış +1 diyorum

    ekleyeceğim şu var elindeki anfi 80lerin sonu 90 ların başı üretimi bir model 30 yıllık bir model olduğunu düşünmüyorum ama gerçekten çok çok güçlü bir anfi ve iyi bir sistemi var çok basit ve cılız hoparlörler le kullanmanı tavsiye etmem ya cihaza yada büyük ihtimal hopalörlere zarar verir ciddi yüksek watt lı hoparlörler için imal edilmiş kaliteli bir üründür üzerinde hem primer hem seconder sargı var power ünitesi ayrı beslemeli.. nekadara aldın meark ettim, çok daha bilinen (marantz,pioneer,sony,onkyo) bir marka olsa emin ol çok uçuk fiyat lı olcaktır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.