Şimdi Ara

Sapphire 4870 Toxic 1gb ile HIS 4870 Iceq4 1gb karşı karşıya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün neredeyse 1 senedir beklenen iki ürün ülkemize getirilmiş durumda.İki üründe revizyon geçirmiş 2 nesil modelleri ile gelmişler. Toxic şuan exa da var gözüküyor. Iceq4 ise Mascom'un (dağıtıcı firma) sitesinde yerini almış ve büyük ihitimalle bugün veya yarın dağıtımı yapılır satıcılara.

    Ben aylardır Iceq4 bekleyen biri olarak bir de Toxic'in performansına (ikisi arasında 1-2 fps ancak vardır) bakayım dedim incelemelerden. Okuduklarımdan anladığım, tahim ettiğim gibi Iceq4 soğutma konusunda daha başarılı ama çok az farkla. Fakat Toxic soğutma konusunda kaptırdığı 1-2 dereceyi fan sesi ile kapatmış gibi. Toxice nazaran daha fazla fan sesi veriyormuş Iceq4.

    Iceq4 770/1000
    Toxic 780/1000 hızlarındalar. Aralarındaki hız farkları kullanıcının yapacağı o/c ile kapatılabilir yada daha ilerisine taşınabilir.Tahminime göre eşdeğer bu iki kart aynı hızlarda en yüksek değerler ile kullanılabilir.

    Yapılmış incelemeler ise;

    ICEQ4
    http://www.driverheaven.net/reviews.php?reviewid=706&pageid=1 vehttp://www.guru3d.com/article/his-radeon-4870-iceq4-turbo-review/
    TOXİC
    http://www.driverheaven.net/reviews.php?reviewid=696

    Benim gibi, 4870 süresini doldurmak üzere iken ülkemize ancak bu vakitte gelen bu iki kartı bekleyenlerdenseniz ve bu kartlardan birini aldıysanız burada yorumlarınızı görmek isterdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starless -- 24 Şubat 2009; 17:18:41 >







  • görüntü ve sogutma olarak sapphire daha iyi gibi gözüktü bana.ben olsam sapphiri alırdım.
  • Hıs ICEQ her zaman gönlümde bir numaradır.. umarım 4890 a bu modeller direk gelir..
  • Eczanet adlı arkadaşa katılıyorum . IceQ modelleri daima benim gözümde Atinin en güzel kartları olmuştur . Benim seçimim İceQ+ olurdu ancak aralarında çok büyük bir fark yok fiyatları yakınsa tavsiyem geçerli ancak arada fiyat farkı yüksek ise Toxic alırsan hiç birşey kaybetmessin .
  • Soğutma ve görüntü kalitesi bakımından hangisi daha iyi oluyor sizce?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RevidaL

    Soğutma ve görüntü kalitesi bakımından hangisi daha iyi oluyor sizce?


    soğutma konusunda yazıyı okumadığı farzediyorum. görüntü kalitesini sorman manidar. ne fark olmasını bekliyorsun?
  • bugüne kadar his'ten hiçbir sorun duymadım forumda ama sapphire'ın bazı kartlarında sorun olduğunu duymuştum bios güncellemesi gerekiyor vs. gibi.sanırım his daha güvenilir.
  • Ya bi dakka HD4870 ömrünün sonuna gelmedi daha yaw. 2 sene paşalar gibi idare ettirir adamı. Sonrasında ayar fln kısarsız ayar kısarak 4seneye uzar sonra çerçeveletip asarsın.
    Sorunun cevabıda tabiki HIS ICEQ!!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipoTTi -- 24 Şubat 2009; 18:36:39 >
  • Kesinlikle katılıyorum. Hatalı ürünleri test etmeden piyasaya sürüp sonra da bu ürünlere bios çıkarıp, kendi sitesinde yayınlayıp, al bunu yükle kartın düzelecek diyen daha sonra da ama bak bunu yüklersen kartın garanti dışı kalır diyen firmanın ürünlerini almayı düşünenlere hala hayret ediyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: sky27

    bugüne kadar his'ten hiçbir sorun duymadım forumda ama sapphire'ın bazı kartlarında sorun olduğunu duymuştum bios güncellemesi gerekiyor vs. gibi.sanırım his daha güvenilir.
  • HIS in kalitesi tartışılmaz. Ancak toxic modeli de Saphire'in amiral gemisi. En kaliteli üretimleri olsa gerek toxic modeli. Bence toxic'de de sorun çıkmaz.
    Ama tabiki ben de kesinlikle normal bir saphire kart almazdım. Kalite kontrol diye bir şey yok, ucuza kaçıyorlar. Bu ucuza kaçma işi kartta kullanılan ram'in vs. nin kalitesine de etki ediyordur.
  • Sapphire
    gözümden düştü benim
    his alırdım ben açıkcası
  • Bugün olsa HIS alırdım ama geç kaldılar Connect3D aldım. Gerçi hala 100 tl'ye yakın fiyat farkı var, belki yine Connect3D alırdım
  • connect 3d guzel bır kart hayırlı olsun...ben ıse bılmıyorum saphıre gercekten sabıkalı ama toxıc fan olayı benı ona cekıyor..ıcq ıse sogutması ve kalıtesı


    acıkcası cok kafam karıstı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Númenóre

    connect 3d guzel bır kart hayırlı olsun...ben ıse bılmıyorum saphıre gercekten sabıkalı ama toxıc fan olayı benı ona cekıyor..ıcq ıse sogutması ve kalıtesı


    acıkcası cok kafam karıstı



    aynen.




  • Bugün kart alacak olsam ve 550 civarı bir bütçem olsa tercihim kesinlikle 4870 iceq4 olurdu.. His'in iceq serisi kartlarını diğer ati kartlarla karşılaştırmak hakarettir
  • Benimde gönlümde bu kart var. Hemen alayım istiyorum aslında ama Cebit fuarından sonra bakın ne kartlar çıkacak ona göre karar vereceğim...
  • iki kartta cok guzel ancak toxic deki hava sogutma sicak havayi disari atmiyor yani atiyor ama sadece belli bir kismini atiyor cunku kartin uzerindeki siyah koruma nin arka kismi acik ve isinan hava kasa icine de gidiyor bu yuzden his bu konuda daha iyi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.