Şimdi Ara

Sapphirre r9 280x toxic ile World Of Tanks Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Cumartesi günü Vatan Bilgisayardan Sapphirre r9 280x toxic satin aldım. Eve geldim kurdum. En son beta 14.7 indirdim ve deneme amaçlı 3dmark test programlarını çalıştırdım. Puıanlarıma baktım sorun yok. World of tanks açtım ve oynayayım dedim. Ancak bilgisayar oyundayken 1 - 10 dk arası bir zamanlarda reset atiyor ve bu reseti atarken gücü kapatıp açıyor. İlk dedim eyvah power supplay kaldırmıyor. Üzerinde High Power 700 Watt Psu var. Ancak daha sonra gene deneme amaçlı Watch Dogs kurdum. Ultrada 30 dk oynadım bir sorun yapmadı. Deneme amaçlı War Thunder kurdum 30 dk oynadım sorun yapmadı. Ancak ne zaman worl of tanks açsam 1 - 10 dk arasında reset atıyor ve atarken gücü kapatıp açıyor. 14,4 Whq driverına döndüm sonuç gene aynı. Windows 8 i baştan kurdum gene aynı. Ekran kartı ısınmıyorda tam yük altında 65 derecelerde çalışıyor. Msi ın strees test programı var onda gpu tam yük altında 10 dk test yaptım. 69 derecede sabit kaldı gene sorun yok. Sizce sorun ne olabilir ? Psu desem watch dogs da ultrada grafikler daha ağır onda yapar veya war thunder veya stress testindede reset atar. Sorun sadece world of tanks da. Bir türlü çözemedim. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.







  • eser_83 kullanıcısına yanıt
    bende 280x toxic var watch dogs oyununda kafasına göre atıyor mesela. Diğer oyunlarda sorun yapmıyor. World of tanks grafik ayarlarını düşürmeyi dener misin veya oyunu tekrar yüklemeyi denedin mi ?
  • PROOFF P kullanıcısına yanıt
    Hayır oyunu yeniden yüklemedim ama işletim sistemini baştan yükledim. Oyunu zaten klasör halinde kopyalıyorsun direkt açılıyor. Ancak bugün baştan indirip kurmayı denerim. İşin ilginci sadece bu oyunda yapıyor. Psu desem her oyunda yapar. Ultrada Watch dogs oynadım 1 saat 50 kere reset atması lazımdı. Ticket açtım world of tanksa. Kafayı yemek üzereyim.
  • aşağdaki linkten directx güncelle. ardından C:\Users\ERHAN\AppData\Roaming\Wargaming.net içindeki world of tanks klasörünü sil oyuna gir ayarlarını sıfırdan tekrardan yap.



    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35
  • deta53 kullanıcısına yanıt
    Direct x i zaten güncellemiştim. Ancak oyunun klasörünü kopyalayıp direkt yeni windows kurduktan sonra geri atıp çalıştırdım. Yani her hangi bir kurulum yapmadım. Normalde bu şekilde yapardım hep çalışırdı. Akşam sıfırdan oyunu indirip kurup deneyeceğim.
  • Kartın Performansı 10 numara yalnız bu oyunda yapıyorsa yeniden yükleyin,driver,directX,format,ekran kartının biosunu güncelleyebilirsiniz.
    Watch Dogs Ultrada problem yoksa kafanız rahat olsun.
  • NotimeTodie kullanıcısına yanıt
    Evet kart gerçekten harika ısınma sorunuda yok 3 fan işini iyi yapıyor. Daha 72 i geçtiğini görmedim. 1 saat watch dogs ultrada sorun olmadı. Dediğin gibi eğer psu veya kartta sıkıntı olsaydı kesin reset atardı. Akşam bios sürümüne bakacağım birde world of tansı yeniden yükleyeceğim. Bakalım ne olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eser_83 -- 18 Ağustos 2014; 10:07:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eser_83

    Evet kart gerçekten harika ısınma sorunuda yok 3 fan işini iyi yapıyor. Daha 72 i geçtiğini görmedim. 1 saat watch dogs ultrada sorun olmadı. Dediğin gibi eğer psu veya kartta sıkıntı olsaydı kesin reset atardı. Akşam bios sürümüne bakacağım birde world of tansı yeniden yükleyeceğim. Bakalım ne olacak.

    Umarım sorununa çözüm bulursun
    Şurada güzel bir incelemesi yapıldı okuyabilirsiniz isterseniz




  • NotimeTodie kullanıcısına yanıt
    Şurada derken link gelmemiş :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eser_83

    Şurada derken link gelmemiş :)


    Pardon linki yapıştırmayı unutmuşum

    http://forum.donanimhaber.com/m_95871262/f_//tm.htm#95941089
  • eser_83 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    World Of Tanks benim de Ocak ayından beri severek oynadığım bir oyundu.Ancak son zamanlardaki match making sisteminin saçmalıkları yüzünden artık dayanamadım ve hesabımı sildirmek zorunda kaldım.

    Sorununuzun çözümüne gelirsek; kendinizde zaten tekrar yükleyeceğinizi belirtmişsiniz.Benim de önereceğim yol bu olacaktır.Maalesef multiplayer oyunlarda dosya taşıma sistemi ile oyuna girilmeye çalışıldığında böyle sorunlar oluşabiliyor.Bende de daha önce oyuna hiç girmeme sorunu oluşmuştu ve oyunu istemcisi üzerinden yeniden indirerek ancak bu sorunu çözebilmiştim.

    Sizde direkt olarak hiç uğraşmadan istemcisi üzerinden oyunu tekrar indirin.Torrent vs. ile de uğraşmayın, direkt normal yolu ile indirin.Umarım sorununuz çözüme kavuşur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 18 Ağustos 2014; 12:30:22 >
  • Sorunu çözdüm arkadaşlar. Vatanda psu 650 W yeter demişlerdi. Ancak Sapphire'nin sitesinde 750 W istediğini gördüm. 750 W alıp takınca sorun düzeldi. Ancak işin ilginci şu sadece World of tanks da bunu yapıyordu. Grafikler Bf4 den düşük ancak ekran kartına Bf4 den fazla yük bindiriyordu demekki 3 - 4 dk da reset attırıyordu. Şuanda bir sorun kalmadı çok şükür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eser_83

    Sorunu çözdüm arkadaşlar. Vatanda psu 650 W yeter demişlerdi. Ancak Sapphire'nin sitesinde 750 W istediğini gördüm. 750 W alıp takınca sorun düzeldi. Ancak işin ilginci şu sadece World of tanks da bunu yapıyordu. Grafikler Bf4 den düşük ancak ekran kartına Bf4 den fazla yük bindiriyordu demekki 3 - 4 dk da reset attırıyordu. Şuanda bir sorun kalmadı çok şükür.

    powerınızda bir sıkıntı vardı o zaman. Ben 600w psu ile kullanıyorum daha teklediğini görmedim çünkü
  • High Power marka üzerinde 650 w yazıyor ama o değeri vermiyordu muhtemelen. Şuan sıkıntı yok çok şükür.
  • --Konu Dışı--

    World of Tanks, ilk çıktığı 2010 yılında çok iyi idi. Olması gerektiği gibi, daha az sayıda ama yeterli çeşitte tankla, oyunu gerçek anlamda tecrübe etmiştik. Maus'u, IS-7'yi aldın mı, olayını hissederdin.
    Gerçek para olayı da henüz yoktu, her gün hesabına 100 altın eklenir, eşit şartlarda oynardın.

    Şimdi grafikler, fizik motoru çağ atladı; ama milyon çeşit tankla oyunun da suyu çıktı. Neticede, tankların zayıf noktalarını ve bölge bölge zırh kalınlıklarını akılda tutmak gerekiyor; sayı çoğalınca kafa karışıyor.
    Yetmezmiş gibi, pre mermiyi de oyun içi creditle alınabilir yaptılar, arcade'leşti.

    300 mm zırhlı, abuk subuk toplu bir TD çıkıyor karşına; Maus'a açı vermişin mermişin hikaye kalıyor. Clan ve platoon'la üstesinden gelinir tabii, ama hep öyle oynanmaz ki.

    Eskiden, random maçlarda %60 win rate'li, Ferdi'yle bir maçta 12 kill almış iyi bir oyuncuydum. Yeni halini bir türlü sevemedim.
    2011 Aralık'ta, saçma Fransız tanklarını eklediklerinde bıraktıydım, iyi yapmışım. MMO'ları ilk haliyle, para hırsıyla rezil edilmeden önce oynayıp, geçmek gerekiyor.

    --Konu Dışı--



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 23 Ağustos 2014; 20:40:21 >




  • eser_83 kullanıcısına yanıt
    battlefield 4 multi 64 kişilk harita bir oyna sıcaklık nasıl ekran kartı ramlerinden olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.