Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (408. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.160
Cevap
142
Favori
1.358.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 406407408409410
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clio98


    quote:

    Orijinalden alıntı: emrahdincer

    imzamda bulunan aracımdaki Alpine CD changer hata vermeye başladı.

    Radyo dan CD ye geçmeye kalktığımda, CHECK CD diye bir hata veriyor. Başka da hiç birsey yapmıyor. Birkaç tane cd koydum çıkarttım ama hata değişmedi.

    Sorunu yaşayan yada bu sorunu çözebileceğini düşündüğü bir elektronik çi blien var mı ?

    Not : Istanbul Sancaktepe de oturuyorum.

    Bildiğim kadarıyla tek bir laser diyot var CD'leri okuyan. Tozlanmış yada kirlenmiş olabilir. Eskiden CD Lens temizleyici CD'ler vardı. Eğer bulabilirseniz alıp temizlemeyi deneyin. Bulamazsanız 6'lı CD changer'ı çıkartıp, CD changer'in takıldığı yerin içine doğru basınçlı hava tutun. İşe yarayabilir.


    İçine hava falan tuttum ama işe yaramadı :(

    En son komple söküp, içini dışını cif le temizleyeceğim :P




  • ayrıntılı anlatımın ve ilgin için çok teşekkür ederim oflazca. ilk vakit bulduğumda bakımı yapıcam. saydığın herşey mevcut..:) AYRICA TÜM ARKADAŞLARIN VE İSLAM ALEMİNİN MİRAÇ KANDİLİ MÜBAREK OLSUN.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tLqA

    arkadaşlar araç bu:

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ilk-sahibinden-sinifinin-en-dolu-araci-cift-sunrooflu-52576947/detay/

    sizce değermi fiyatına? en azından 19 bine düşer sahibi bu yandan bakın fiyata. araç dizel. bu modellerin yakıtı nasıl, km ye göre iyimi? motor ömrü ne kadar. kısa bir bilgi geçerseniz sevinirim



    farkedilmemiştir diye tekrar soruyorum arkadaşlar




  • merhaba arkadaşlar, uzun süre araştırmalarımdan sonra 2006 model 28870 km de renault scenic privilege sunrooflu otomatik bir araba aldım, araba gayet temiz durumda kapalı garaj arabası..2 haftadır kullanıyorum çok memnunum..kapı kollarında soyulmalar var her scenicde olduğu gibi, bende servisle görüştüm, arabayı görerek bir rapor tutup renault maise mesaj atacaklarını, ücretsiz veya çok cüzi bir fiyata değiştirebileceklerini söyledi. pazartesi gideceğim...
    benim dikkatimi çeken bir konu var aracımda, aracımın şoför tarafındaki cam açma-kapama, çocuk kilidinin bulunduğu tuş takımı çok ısınıyor ve yolda giderken tuş takımının üstüne elimi koyduğumda oradan havanın geldiğini hissediyorum..bu konuda ne yapabilirim, normal midir, servise göstermek gerekir mi, yardımcı olursanız çok sevinirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clio98


    quote:

    Orijinalden alıntı: fordcu75

    clio 98 acaba bu parça Kalorifer Kapak Klape Motoru mu (parça no:7701207720)

    Hayır motor değil. Sadece Sigara paketinden biraz küçük bir dişli gurubu ünitesi. Direksiyonun sol alt tarafında, ön göğüsün hemen altında bir yerde. Zaten "çat, çat, çat" sesi'de oradan gelir.

    selamlar. clio 98 kardeş acaba bu parçanın bir resmini veya parça kodunu verebilirmisin.tşk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fordcu75


    quote:

    Orijinalden alıntı: Clio98


    quote:

    Orijinalden alıntı: fordcu75

    clio 98 acaba bu parça Kalorifer Kapak Klape Motoru mu (parça no:7701207720)

    Hayır motor değil. Sadece Sigara paketinden biraz küçük bir dişli gurubu ünitesi. Direksiyonun sol alt tarafında, ön göğüsün hemen altında bir yerde. Zaten "çat, çat, çat" sesi'de oradan gelir.

    selamlar. clio 98 kardeş acaba bu parçanın bir resmini veya parça kodunu verebilirmisin.tşk.

    Parça kodunu bilmiyorum. Ama adı Klima flapesi olan başka bir parça yok.




  • Clio98 kardeşimi o direksiyonun solt alt tarafında değil, eğer Havayı üfürme yönünü kontrol edense, önce teyibi sökeceksin, ordaki iki vidayı söktükten sonra vitesin ve dörtlülerin olduğu panoyu çekerek tırnaklarını kırmadan çıkart, göreceksin, teyibin olduğu panonun altında iki vida daha var, onları da söküp, o panoyuda al, (klima ve teyibin olduğu pano) pano çıkınca aynı yerde iki vida daha var, onları da al, bunlar T20 tors olması lazım, sonra vitesin bağlı olduığu yerin alt tarafındaki bakaliti takip et sağ ve sol orta bölümlerinde kapak olacak onları düz bir tornavida ile çıkart, onlarda da 2 tane tors vida var, onları da sök ve kapağı al dışarı, böylelikle kalörifer kutusuna ulaştın, Kalorifer kutusunu takip et, ortalarında bir yerde dikdörtgen şekilde bir klepe motoru göreceksin, yenisi 180TL onu sök ordan, dikkatli bir şekilde dışarı aldıktan sonra, kendine güveniyorsan, klepe motorunu tırnaklarından aç, ve büyük çarkın bir kaç dişlisinin sıyrılmış olduğunu göreceksin dişlinin aşınmış tarafını mevcut konumunun tam karşı tarafına alırsan, sana bidaha problem çıkartmaz.. size tarif ettiğim klepe motoru, aşağı, yukarı hava tevzi durumunu ayarlar.. birde yukarıda bir klepe daha var, oda sıcak soğuk ayarlar.. benim arabada içeri dışarıyı ayarlayan klepe bozulmuştuı, bunun için komple göğsün sökülmesi lazımdı.. bende kalsın dedim.. bizim rahmetli scenic in sökmediğim yeri kalmamıştı.. hatta sunroof un tamiri için 850 TL istemişlerdi bende tavanı söküp onuda kendim tamir etmiştim toplam 85 TL ye malolmuştu.. .. Renaultun 1.6 16V motorunda bir usta kadar uzmanım.. Hele bir sağ arka cam krikom vardı.. ayda bir kez cam aşağı düşüyordu.. parça 2,5 TL idi.. ama söküp takması en az 1,5-2 saati buluyordu.. böyle uyuz uyuz problemlerinden dolayı sattım zaten arabayı.. her 3-4 ayda bir tıkırtılarını kesmek için 6-7 saat uğraşmak zorunda kalıyordum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LahanaSever -- 3 Temmuz 2011; 6:28:09 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LahanaSever

    Clio98 kardeşimi o direksiyonun solt alt tarafında değil, eğer Havayı üfürme yönünü kontrol edense, önce teyibi sökeceksin, ordaki iki vidayı söktükten sonra vitesin ve dörtlülerin olduğu panoyu çekerek tırnaklarını kırmadan çıkart, göreceksin, teyibin olduğu panonun altında iki vida daha var, onları da söküp, o panoyuda al, (klima ve teyibin olduğu pano) pano çıkınca aynı yerde iki vida daha var, onları da al, bunlar T20 tors olması lazım, sonra vitesin bağlı olduığu yerin alt tarafındaki bakaliti takip et sağ ve sol orta bölümlerinde kapak olacak onları düz bir tornavida ile çıkart, onlarda da 2 tane tors vida var, onları da sök ve kapağı al dışarı, böylelikle kalörifer kutusuna ulaştın, Kalorifer kutusunu takip et, ortalarında bir yerde dikdörtgen şekilde bir klepe motoru göreceksin, yenisi 180TL onu sök ordan, dikkatli bir şekilde dışarı aldıktan sonra, kendine güveniyorsan, klepe motorunu tırnaklarından aç, ve büyük çarkın bir kaç dişlisinin sıyrılmış olduğunu göreceksin dişlinin aşınmış tarafını mevcut konumunun tam karşı tarafına alırsan, sana bidaha problem çıkartmaz.. size tarif ettiğim klepe motoru, aşağı, yukarı hava tevzi durumunu ayarlar.. birde yukarıda bir klepe daha var, oda sıcak soğuk ayarlar.. benim arabada içeri dışarıyı ayarlayan klepe bozulmuştuı, bunun için komple göğsün sökülmesi lazımdı.. bende kalsın dedim.. bizim rahmetli scenic in sökmediğim yeri kalmamıştı.. hatta sunroof un tamiri için 850 TL istemişlerdi bende tavanı söküp onuda kendim tamir etmiştim toplam 85 TL ye malolmuştu.. .. Renaultun 1.6 16V motorunda bir usta kadar uzmanım.. Hele bir sağ arka cam krikom vardı.. ayda bir kez cam aşağı düşüyordu.. parça 2,5 TL idi.. ama söküp takması en az 1,5-2 saati buluyordu.. böyle uyuz uyuz problemlerinden dolayı sattım zaten arabayı.. her 3-4 ayda bir tıkırtılarını kesmek için 6-7 saat uğraşmak zorunda kalıyordum..

    Benim bahsettiğim Klima flapesi dediğim yerde. Yani direksiyonun sol alt tarfında göğsün içinde kalıyor. Buna eminim çünki parça değiştirilirken bizzat başında durup baktım. Elektrikçi yetkili servisin elemanı olduğundan aracı iyi tanıyordu. Bu yüzden aracın ön göğsünü tamamen sökmeden, sadece bazı parçaları çıkarttıktan sonra elini diresiyonun sol tarafından sokup, yukarıdaki flapeyi söktü. Zaten Klima çalıştığında, "çat, çat" sesinin geldiği yerde burasıydı. Bahsi geçen flape sadece bir dişli gurubu. Senin bahsettiğin iç-dış hava sirkülasyon motoru gibi geldi bana. Flape'nin görevi havayı Ön cama, Ayaklara, yada öndeki havalandırma ızgaralarına yönlendirmek. Sanırım farklı paröalardan bahsediyoruz. Birde benim bassettiğim araç Scenic II. Scenic I'de yeri farklı olabilir.




  • merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum çünkü 2005 model 1,6 16v privilege scenic ıı aldım.

    Benim sorum şu olacak. Aracımda radyo/teyp var bunun yerine cd calar taktırmak istiyorum. Direksiyondan kumanda yeni taktırdığım cihazı kontrol etmeye devam eder mi? Cd çalar orjinal reno cd çaları değil herhangi bir marka. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • ARKADAŞLAR BU ARABAYI ALICAM ACİL CEVAP BEKLİYORUM NASILDIR
    ARABA İLE UZUN YOLA ÇIKICAM .
    OTOMATİK VİTES RAHAT GİDERMİYİM
    100 KM Yİ GEÇMİYORUM AİLEM VAR.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-renault-scenic-2002-model-72-000km-de-kacirilmayacak-araba-53401573/mega-foto/?photo=7
  • Ben bazı arkadaşların yorumlarına hasta oluyorum yok 115 hp çok zayıf yok araba çekmiyor sesten durulmuyor ya arkadaşlar bütün scenic lerde aynı sorun yok ki benim oturduğum sokakta 3 tane scenic 2 var hiçbirimiz bahsettiğiniz sorunları yaşamıyoruz desek yeridir, millet ayıla bayıla gidip WW. JETTA alıyor ve çok güçlüymüş sözde 1.6 sı 102 hp piyasanın vazgeçilmezi ve yıl geçtikçe değeri artan altın gibi arabaları 2000 modelini 4 sene önce 14 e aldık şuan 16500 e alıcı var(focus ghia) o derece WW Bora , Ford focus v.s. hepsi 100 , 103 hp civarı ve öyle hafif araçlar da değiller 1200 kg ma yakın araçlar ee bunların HP leri(torkları falanda yüksek değil) çokmu yüksek sanki çokmu fazla çekiyor yokuşta , bir çok marka araç kullandım ve teknik olarak ta takip ediyorum, Scenic 2 lerde sadece 100 kg bi fazlalık var ve araç belirttiğim araçlardan neredeyse 15 hp fazla yani 100 kg için fazlasıyla yeterli , opel meriva 100 - 102 hp, ford c-max 1.6 ghia 100 hp ve araç 1400 kg, opel zafira 2004 1.6 105 hp ve 1400 kg civar, WW.TOURAN 100 hp 1400 kg dan fazla tüp takılmıyor ve bahsettiğim araçların hepsini de denedim çevremde var hiç biri scenic kadar güçlü değil aynı sınıf araçlar zaten scenic i tercih etmemin sebebi de benzinliler içinde en randımanlı ve ekonomik olanı gazı 2.200 den alıyorum ve şuan yol bilgisayarım 9.3 gösteriyor, imkanı olan gelip görebilir verileri (ve son bir aydır Manisa içinde kullanıyorum) yani ortalama 20 kuruş civarı yakıyor km de ben arkadaşlarımın ne zafirasında nede c-max ta yolbilgisayarında ort. yakıtın 10 un altına indiğini görmedim uzun yol yapmalarına rağmen......(bu araçla 199 km yi de gördüm aydın otobanında ki bu sınıfta bir araç için çok büyük bi rakam, km 199 dan fazlasını göstermiyor devir 6 lardayken bu hızdaydı 7 ye yaklaştı halen aynı gösteriyordu)
    Yukarıda bazı arkadaşlar 2.5 LT dizel araçlarla 1.6 lt benzinli aracı kıyaslamışlar ya arkadaşlar insaf.. birkere 90 hp dizel bi araç bile 130 hp benzinli araçtan çok fazla tork ve çekiş gücüne sahiptir ve dizelin özelliği maksimum gücü 2.5 3000 gibi düşük devirlerde vermesidir..
    benzinli araçlarda ağır araçların çoğu zaten 4000 devirde canlanır gücü öyle hissedersin 2.5 de vites değiştirisen o araba 50 hp bile güç hissetirmez...aracı alırken insan önce ne istediğini bilmeli ona göre araç bakmalı çok aşırı performans isteyen adamın zaten bu sınıfla ne işi parası varsa alsın scenic yanına 12 liraya marea hlx 1000 lirada tuning 175hp canı güç istedimi ona biner(performansa göre fiyatı çok uygun olduğu için yazdım)....240 ta görür 260km de görür....
    işin kısacası bir aracı sınıfındaki aynı tip motorlu ve aynı model araçlarla kıyaslayın....ondan sonra hiç scenic kullanmayan kişiler aracın çok kötü olduğunu zannediyorlar... Scenic lerin dizelleri sınıfına göre biraz geride olabilir ama benzinlisi tasarım ve spor görüntüsü-performans-ekonomi olarak kesinlikle sınıfındaki araçlardan üstün...(4 ay gibi bir süre yaklaşık 18 tane aracı denedikten sonra en son scenic 2 aldım ve başlarda performans zayıf gibi geldi yanlız usta arkadaşlarla aracı denerken performansın değil scenic2 lerin gaz pedalının biraz tepkisinin geç olmasından ve payının fazla oluşundan dolayı böyle birşey olduğunu fark ettik bazı araçların gaz pedalı sert(telli yada tepki kademesi az) ve basınca birden kelebek açılıyor bu nedenle güçlü hissi alıyoruz. oysa ki aynı güç gaza asılsak bile fazla fark etmiyor ama scenic te gaza asıldığında 3000 devir üzerine çıkmaya başlayınca araba acayip kaçıyor...baya da uzun oldu




  • Yanlış anlaşılmasın 18 tane araç denedim derken 18 farklı model değil aynı tip aracın çeşitli versiyonlarıyla birlikte, birde bahsettiğim ve kıyasladığım araçların hepsi 1.6 benzinli araçlar 2004-2005 modeller...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adrenaline-tr -- 4 Temmuz 2011; 23:15:47 >
  • 2 seneyi geçti Scenic kullanıyorum. Daha önce 1.6 Clio HB aracım vardı. Scenic'in 1.6 'sını kullanmadım fakat şu an kullandığım 136 HP'lik Scenic, Eski 1.6 'lık Clio 'dan daha performanslı ve çok iyi hızlanıyor.
  • Diğer versiyonları bilemem ama benim kullandığım 1.6 otomatik Scenic performanslı bir araç değil. Benim performanslı araçtan kastım rampada dahi korkusuzca sollamaya çıkabilen, normal hızda seyrederken 3 sn. içinde 150+ hızlara çıkabilen veya ışıklarda standart 1.6 araçları (Focus, Corolla, vs) geride bırakabilen araçtır.

    Yani böyle hedefleriniz varsa Scenic size yaramaz. Ama bunları yapmak isteyen adam da neden Scenic alsın? Eğer kanı kaynayan bekar bir delikanlı veya henüz flört hayatı devam eden taze bir çift iseniz zaten Scenic size göre bir araç değil.

    Şehiriçi kullanırken zaten performansı görme imkanı yok (olmamalı). Tatile giderken de LPG ile boş ağırlığı 1,5 tonu geçmiş araç, üzerine minimum 3 kişini ve bir dünya bagajın ağırlığı ile 2 tona merdiven dayıyorsunuz. Bir de performans törpüsü klasik otomatik şanzımanınız varsa sollamalarda bırakın da biraz zorlansın. Yüksek MPV yapıya rağmen virajları pek çok C sınıfı araçtan daha sağlam alan, müsait yol ve aptal cesareti varsa +190 km/s hızı bir tarafını yırtmadan görebilen bir araca da haksızlık etmeyelim.

    Altınızda Scenic varsa bağlayacaksınız CC'yi 90-100 km/s hıza, hava güzelse açacaksınız sunroof'u 2.kademeye, rahat huzurlu gideceksiniz. İlle sollama yapacaksanız da birincide pas geçip ikincide yapacaksınız. Sık sık mola vererek keyifli keyifli gideceksiniz. Ailesiyle yola giden insan için en güzel yolculuk tipi budur ve bu da Scenic'in en iyi yaptığı şeydir.

    Son olarak aracı Jetta'yla, Focus'la kıyaslamayın. İlle kıyaslayacaksanız C-Max'la, Touran'la kıyaslayın. Yok eğer ille de Jetta veya Focus'la aşık atacaksanız Megane tercih edebilirsiniz. Millet Megane'la 230 km's görüyormuş

    Not: Uzun zamandır Scenic'ten başka araç kullanmamıştım. En son geçenlerde 1.6 dizel Jetta kullandım ve evet Jetta Scenic'ten çok daha performanslı. Bir de 2.0 TDI DSG Passat kullandım, o Jetta'dan da 2-3 gömlek daha iyiydi.




  • Performans iyidir. Performans para gibidir. Ne kadar çok olursa olsun insanlar daha çoğunu isterler. Mesela 200 HP arabası olan arabasını 250 - 300 HP yapmak ister, Keza 400 HP olsa 500 HP olsun ister. Bunun sonu yoktur.
  • arkadaşlar illa scenic isteyen ve performasn isteyen varsa gitsin 2.0 olanları var ama kesinlikle manuel olmalı otomatik performası acayip düşürüyor onlardan alsın o araçlara hks buji , buji kabloları , 5 lik yay, dereceli eksantrik mili, açık hava filitleresi (tek başına işe yaramaz ancak set halinde 15 hp fark yapıyor) en son olarak ta buna uygun bi chip yaptınmı canavar gibi araba olur 230 250 lik bi eksantrik mili zaten aracınız sesini ve torkunu acayip fark ettirecektir(takribi araç 35-50 hp arası fark edecektir, tabi yakıtta buna endekli olarak 100 km de 1 litre falan artacaktır yani yüzde 10) hem çoğu kimsenin yapmamış olduğu bir modifiyeli araca sahip olursun hemde aracın ailen için çok konforlu olur. sonuçta scenic ler donanım olarak çok iyi araçlar modifiyeyi rahatlıkla kaldırır
    bu yazdıklarım tabi parası olan ve modifiyeyi seven kişiler için ben marea da dereceli eksantrik mili, komple krom abarth egzozt takımı açık hava filitresi ve ultrasonic buji kullandım chip yaptırmamış olmama rağmen araç 120 ile giderken bile koltuğa yaslıyordu zaten araç stock olarak 200 e geliyordu yaptığım işlemler aracın toplam hızından ziyade ivmelenmesini neredeyse 3 e katladıı ışıklarda önünde duran araç olmuyordu yalnız marea ların fren sistemi , süspansiyon ve bağlantı kolları çok iyi olmadğı için çok tehlikeli durumlara yol açabiliyor , scenicin orjinal donanımı bahsettiğim şeyler içiin gayet yeterli teker genişlikleri , kolların bağlatıları fren sistemi ve disklerin boyutları , araç ağırlığı ve yere basınç noktaları hepsi çok iyi
    SCENİC 2 1.6 manueller(benim aracım 1320KG ki bu çelik jant olmayan araçlarda daha düşük) ışıklarda pegeout 307 focus ve corolla gibi araçların benzinli versiyonlarına çok iyi kafa tutabilirsiniz ve performans takıntınızda bir nebze de olsa törpülenir bizim araçlarda telli değil elektronik gaz pedalı var yani tepki biraz geç bastıktan biraz sonra araç tepki alıyor ASR yi kapatıp dururken yarım debriyajda tepkiyi alıp gaz verdikten sonra devir çok önemli gücü hissetmek istiyorsanız aracın max ve sürekli tork verebileceği devirlerde yani 4 -5 bin devir arası tutmalısınız, bu şekilde 2. viteste ne benzinli focus nede 307 yetişemiyor kendi kuzenimle en az 5 6 kere kapıştık tepkiden fark ediyor 2 viteste zaten farkı koymaya başlıyorsunuz 3 te arada 1 boy fark oluyor ilk başta sanki geçiyor gibi oluyor yalnız sebebi ağırlık bizim araç ağır olduğu için ama 2. viteste siz uzarken o bakıyor.(aracı ikinci el aldığım için hiçbir şeyi denemekten çekinmiyorum sonuçta benimle birlikte yaşayacak değil ve denediğimiz yerler çok kalabalık ve tehlikeli yerler değil en fazla yoldan çıkarız o da etrafı tarla hiçbirşey olmaz)
    -allah nasip ederse scenic e de bişeyler yapmayı düşünüyorum ama ne yazıktırki aracın hem parçaları çok pahalı hemde modifiye yapmak için baya uğraşmak istiyor çok param olursa sırf farklı olsun diye yapacam
    yukarıda bahsettiğim devir olayı yokuşlarlarda da çok önemli manuel aracın farkı zaten bu bilenler Manisa-İzmir sabuncubeli yokuşlarını bilir aracı 4 binlerde gezdirdiğiniz zaman kesinlikle 4 le yokuşu çok rahat ve hızlanarak çıkıyorsunuz devir düşeceğine artıyor , yalnız 2 3 arası girerseniz 3 ten bile 2 ye düşüyorsunuz araç neredeyse çekmiyor
    -arkadaşlar bu işler biraz merak meselesi aracı araştırdığınız zaman performansın neden çok fazla kasıldığını öğrenmeye başlıyorsunuz ben ilk bu aracı aldığımda aracımda arıza var zannetmiştim çünkü ışıkta ben gaza bastığımda araç tepki alıncaya kadar millet gitmiş oluyordu daha sonra yabancı sitelerde araştırdım ve gördümki donanım ile alakalı ve sanayideki arkadaşlarla birçok şeyini keşfetmeye başladık aracı iyi tanıdıktan sonra 100 hp üzere her araç performaslıdır ve SCENİC 2 ler boyutlara göre o kadar da ağır araçlar değil 1320 KG normal birçok sedan araç zaten 1200-1250 kg civarı ki
    SCENİC 2 araç sınıfındaki bütün benzinli araçlardan hafif 1320 kg (sınıf ortalaması 1400-1450 kg) ,
    HP yüksek 115 hp (sınıf ort.100-102 hp)
    donanımı fazla bir araç (standardında bile birçok şey mevcutken sınıfındaki araçların boşu ile dolusu arasında uçurum var sanki farklı araçlar)
    SESSİZ (sınıfındaki araçların ses ölçümlerine bakıldığında scenic 2 nin sunroof a rağmen daha sessiz olduğu görülüyor, birkaç derginin scenic 2 ve sınıfındaki birçok araç hakkında testi mecut)
    yine sınıfında 1.6 benzinliler arasında yakıtı en uygun olanı (karışık olarak c-max 100 km de 10 litre altına düşemiyor, zafira 11-12 litre civarı , corolla verso 13 yazanını gördüm , scenic sadece şehir içi en azından benim aracım 9 larda ortalama 20-22 kuruş km )
    bütün bu yazdıklarım araç alırken flash belleğime kaydetmiş olduğum araç teknik özellikleri ve dergi testlerinden alınmadır... bazı yanlış anlaşılmaları ve bilmeden yazılan yorumları gördüğüm için birçoğunu yazma gereği duyuyorum zaten yazdığım şeyleri birçok kişi internetten çok rahat karşılaştırıp bahsettiğim şeylerin ne kadar doğru olduğunu görebilir....
    ben burada SCENİC ler sedan araçlardan iyidir tezini savunmuyorum sedan araç performans açısından her zaman çeşitli üstünlüklere sahiptir ancak SCENİC 2 sınıfında gerek spor ve HB araçları anımsatan duruşuyla gerekse teknik yapısıyla doğru kullanıldığında sedanlara yakın performans verebilmekte....yalnız dizeller için bunu söylemek mümkün değil sınıfındaki araçlar 110 hp civarıyken ve muazzam torklara çıkabiliyorken , hala 80 hp lerde bi motor niye takılmış anlamış değilim....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adrenaline-tr -- 7 Temmuz 2011; 23:32:53 >




  • ARkadaşlar belkide aranızda en uzun KM scenic kullanmış kişi benim.. 120.000 Km kullandım, 7 defa yurt dışına çıktım... Ailemle doya doya gezdim.. Hayatımda kullandığım en güzel araçlardan birisiydi.. Çekiş konusunda çok bi sıkıntım yoktu.. Genelde aracı devirli kullanırdım.. Ama seri kullandığınızda yakıt neredeyse iki katın bile üzerine çıkardı.. babamda, megane 2 privilage faz 2 var 2008 model, araba dizel nekadar basarsan bas uzun yolda 6,5 litre mazotu geçmiyordu.. ancak benim araba hem onun kadar çevik değil, hemde onu kullandığım şartlarda kullandığımda 12 - 13 lt gaz yakıyordu.. Sunroof çok keyifliydi, ama 100 Km hızdan sonra rüzgar sesi almaya başlıyordu.. araç 100 Km hıza kadar çok sessiz, ondan sonrada acayip derecede sesli bir araçtı.. Ön takımı çok ama çok hassastı, Orjinal parça kulanmama rağmen, kütahyanın gediz ilçesine taşındıktan sonra her 3 ayda bir öntakım yaptırmaya başlamıştım.. aracın kim ne derse desin, 100 km den sonrası kesinlikle bir vw kadar güven vermiyor.. ESP siz olsa binilmez kesinlikle.. Elektronik konusunda çok başarılı bir araçtı.. donanım olarakta, bir BMW X5 ten eksiği yok fazlası vardı.. Şuanda Caravelle Combi L aracım var..
    yaşadığım olmusuz deneyimler olmasına rağmen, yine taksi alacak olsam, gözüm kapalı kesinlikle SCEnic alırım.. Hayatımda kullandığım en güzel arabalardan birisi idi.. Ama asla LPG li almam.. çünkü LPG tesisata sonran bağlandığı için.. araç sık sık elektronik arızaları veriyor..
    Bu arada Caravelle kesinlikle scenicten Daha oturaklı ve sessiz.. hatta geçen hafta 10 güne yakın aracı aldıktan sonra istanbulda kaldım, işlerimi bitiremedim. bana t5 i tavsiye eden ustama, ya usta hiç bir araba scenic in yerini tutmaz.. o daha iyiydi dedim.. oda dediki yarın uzun yola çıktığımızda, H. usta söylemişti scenic nere Vw nere diye.. hakkatende 1 saat 10 dakika kesintisiz 165-200 Km arası gittim.. araç sanki 90 la gidiyor.. bizim sesli radar olan hanım bile hız yaptığımın farkına varmadı..
    bu arada scenic 199 dan sonrasını göstermiyor diyenler yanılıyor.. düz yolda 208 Km, yokuş aşşağı 221 km hızı gördüm.. Hemde LPG de ilk aldığımda bende de 199 u geçmiyordu, bor powerden sonra.. araba yumuşamıştı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LahanaSever -- 10 Temmuz 2011; 16:04:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahdincer

    imzamda bulunan aracımdaki Alpine CD changer hata vermeye başladı.

    Radyo dan CD ye geçmeye kalktığımda, CHECK CD diye bir hata veriyor. Başka da hiç birsey yapmıyor. Birkaç tane cd koydum çıkarttım ama hata değişmedi.

    Sorunu yaşayan yada bu sorunu çözebileceğini düşündüğü bir elektronik çi blien var mı ?

    Not : Istanbul Sancaktepe de oturuyorum.


    Arkadaşlar sorunu çok basit bir şekilde çözdüm. Tamirciler ise sadece açıp bakmaya 50 lira istediler. Kafa değilmesi lazım onunla birlikte 150 olur dediler.

    Peki ne oldu, Teybi yerinden çıkarttım (CD Changer ı degil ;) ) ve tüm bağlantılarını soktum. Sonra tekrar yerine taktım ve guvenlik kodunu girdim. CD changer ı denedim ve artık çalışıyordu :)

    Başına gelen olursa ilk deneyeceği şey bu olsun ;)




  • herkese merhaba arkadaşlar,

    2001 model Scenic 1.6 RXT araç almayı düşünüyorum. BRC marka lpg'li. 158bin km'de. fiyat da 18bintl civarı...
    ben de bir renault kullanıcısıyım ancak, daha büyük ve otomatik bir araç ihtiyacı hasıl olduğundan böyle bir niyete girdim.
    İlgili araç hakkındaki bilgi ve deneyimlerinizi paylaşmanız mümkün mü ?
    şimdiden teşekkür ederim.
  • Merhaba Arkadaşlar

    2008 model scenic 2 im var geçen sene ağustos sonu aldım ve aldığımdan beridir otomatik klima iç çevrime aldığımda hava bayaa bir kesiliyor mais'e götürdüm sceniclerde bu normal dediler inanamadım defalarca anlattım bundan önce kullandığım tüm araçlarda iç çevrime aldığımda dış çevrimden daha fazla hava üflüyordu dedim ancak maisteki yetkili ısrarla bu scenicler özel bi durum programı öyle dedi ve ben halen inanmış değilim gerçekten bu böylemi cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler... saygılar...

    not: polen filtresi yeni değişti ve bakımları tamdır
  • 
Sayfa: önceki 406407408409410
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.