Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (410. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.160
Cevap
142
Favori
1.357.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 408409410411412
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet.bascetin
    edit: eğer privilege modellerde deri koltuk hariç farklı bir artısı yoksa altta linkini koyacağım arabayı alabilirim
    http://www.otokent.com.tr/Araba/36713-2005-model-renault-scenic.aspx


    Arkadaşım bu araba Scenic'in en boş olanı. Ben olsam almazdım. Ne elektronik park freni var, Ne Alaşım Jant, Ne Cam tavan, Ne otomatik klima, Nede ortadaki kolçak (Resimdeki kolçak orjinal değil) Scenic'i Scenic yapan özellikler bu arabada yok. Bomboş bir araba bence.. Tofaş Şahinden bir farkı yok !




  • privilegede içerisi bej olur. diğer özelliklerinin hepsi aynı yanılmıyorsam. ayrıca olsa olsa anahtarsız çalıştırma, far yagmur sensörü vs.. gibi şeyler vardır en fazla. dikkat çeken en büyük özellik bej olması. bunuda oto döşemecide ekstradan 1000 tl verip deri koltuk ve deri bej direksiyon yaptırmak pekte zor değil. hemde döşemeler sıfır olmuş olcak. ucuza dynamic bulursanız kaçırmayın.


    quote:

    Orijinalden alıntı: SERKISOF

    Arkadaşlar selamlar,

    2003 model scenic 1.9 Dynamic DTI aracımı birkaç ay içinde satma niyetim var. EDC'li modeller gelince niyeti bozdum. bakalım hayırlısı.

    Aracım 178000'de, 120000'de almıştım 4 yıl oldu herhalde, tanıdıktan aldığım için baktırmadım, ama bildiğim kadarıyla değişen sadece depo kapağı var. onun da eskisi duruyor arabada, ama çizikler var, ön ve arka tamponda, beni çok rahtsız etmediği için rötuşlatmadım. bir de ön yolcu kapısında görmediğim park demirine sürtmüşlüğüm var.

    sizce araba ne kadar eder, ilana koyarsam ne yazmalıyım.

    şimdiden teşekkürler.




    Size bir sorum var. 1.9 DTİ'nin yakıt tüketimi ne kadar acaba ? şehir içi ve şehir dışı?
    Birde içeri çok fazla ses alıyor mu?





  • SCENİC 2 lerde PRİVELEGE de DYNAMİQUE den fazla olarak deri koltuk ve döşeme ile bazı privelegelerde ön koltuklarda ısıtma bulunması,
    geri kalan bütün özellikler aynı yani privelege de dynamique de fulldür birde sadece deri döşeme vardı diye privelege 2000 3000 tl fazla vermeye değmez
    döşemeciler aynı kaplamayı 750-1200 tl arası yapıyorlar hemde sıfır kaplama oluyor

    BU ARADA SCENİC 2 İLANLARINDA ŞUNLARA DİKKAT EDİN HERKEZ DYNAMİQUE YAZMIŞ ANCAK ARAÇLARIN BİR ÇOĞU BAZI OPSİYONLAR ALINMIŞ AUTHENTİQUE YANİ ASLINDA DONANIMSIZ MODELLERDEN ASIL FULL OLAN ARAÇLARIN RUHSATLARINDA DYN.PTPE DİYE YAZIYOR BAZI FORUMLARDA VE ÇEVREMDEN GÖRDÜĞÜM ÜZERE BİR ÇOK ARAÇ DYN. ZANNEDİLMESİNE RAĞMEN ASLINDA FULL OLMAYAN ARAÇLAR
    DYNAMİQUE LERDE
    OTOMATİK YÜKSEKLİK AYARLI HAREKETLİ XENON FAR, OTOMATİK PARK FRENİ, ÖZELLİKLE HIZ SABİTLEYİCİ , HIZ SINIRLAYICI, KESİNLİKLE VAR BU YOKSA FULL MODEL DEĞİLDİR ÇOĞU ARAÇTA CAM TAVAN V.S. DİĞER ÖZELLİKLERİ SAYMIYORUM BİLE OPSİYON OLARAK BULUNUYOR YALNIZ FULL MODEL DEĞİLLER İNTERNETTE BİRÇOK İLANDA FULL DİYE YAZILAN ARAÇLARIN ÇOĞU HIZ SABİTLEYİCİSİZ FULL OLMAYAN MODELLER
    YANİ ALACAĞINIZ ARAÇTA DYNAMİQUE İSE KOLTUKTAN ISITMA HARİÇ HIZ SABİTLEYİCİ , HIZ SINIRLAYICI , CAM TAVAN , OTOMATİK PARK FRENİ, OTOMATİK YÜKSEKLİK AYARLI XENON FAR , ABS , ASR, AFU v.s.... şimdi yazarsam ekrana sığmayacak
    AUTHENTİQUE en boş model cam tavanlı otomatik park frenli ve çelik jantlı olanları da oluyor
    DYNAMİQUE FULL MODEL
    PRİVELEGE FULL MODEL DYNAMİQUE DEN TEK FARKI DERİ DÖŞEME VE DERİ KOLTUKLAR, BİRDE BAZILARINDA ÖN KOLTUKLAR ISITMALI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adrenaline-tr -- 16 Temmuz 2011; 22:14:49 >




  • Linkteki araç gerçekten de bomboş. Bunu Scenic'ten saymayız.

    Scenic donanım seviyeleri biraz karışık bir araç. Pek çok özellik paket olarak opsiyon verildiği için her dynamic aynı olmuyor. Internetteki ilanlar da bazen çok detaylı olup aracı iyi anlatırken bazıları üşengeçlikten, unutkanlıktan veya kötü niyetten yetersiz veya yanlış bilgi verebiliyor.
    İlanını incelediğiniz Scenic'in fotoğraflarına bakarak detayları siz de çözebilirsiniz. Örneğin aşağıdaki fotoğraflara bakarak (arabam.com'dan alınmıştır) şunları anlayabilirsiniz;

     SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM
     SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM
     SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM

    Araçta xenon var denmişse far yıkamalara bakın. Scenic'lerin farlar hep merceklidir ama sadece orijinal xenonlarda far yıkama bulunur. Far yıkama fıskiyeleri yoksa çakma xenondur.

    Dikiz aynasının ön cama bağlantısının dış kısmında görünen minik yuvarlak yağmur sensörü olduğunu gösterir.

    Direksiyonun solunda yer alan far kolunun üzerindeki yazı (Auto yazar) far sensörü olduğunu gösterir.

    Direksiyon yan kollarının hemen altındaki düğmeler (solda + ve -, sağda R ve O) ve far ayar düğmesinin altındaki yuvarlak düğme hız sabitleyici ve sınırlayıcı olduğunu gösterir.

    Kolçağın orijinali resimdeki gibidir. Farklı ise sonradan uydurmadır (orijinali süperdir).

    Resimde görmek zor olabilir ama dikiz aynasının altında gece-gündüz ayar kolu yoksa kendinden kararan dikiz aynası vardır.

    Direksiyonun sol tarafında , sol havalandırma ızgarasının hizasındaki geniş kol otomarik park frenidir. Zaten bu durumda el fren kolu yoktur.

    Sunroof, sis farı ve park sensörleri zaten dıştan görünür.

    Otomatik klimada dijital ekran ve artı formumda tuşlu düğmeler vardır. Manuel klimada çevirmeli düğmeler bulunur.

    Resimdeki jantlar privilage jantıdır. Dynamiclerde de alaşım jant vardır ama değişiktir (standard Megane II dynamic jantı). Araçta bunların haricinde jant bulunması ayrıca kaza göstergesi olabilir.

    Katlanır aynaların görsel tespiti yok sanırım. Deneyerek anlaşılabilir.

    Lastik basınç sensöründe sibopların dışarıda kalan kısmı standart siboplara göre daha uzundur ama bunu da fotoğrafta tespit etmek pek mümkün değil.

    Daha da aklıma gelmeyenler vardır. Bir şu var, görsel olarak var olması o donanımın doğru çalıştığını göstermez. Hatta serviste ekspertizde bile her hatayı göremezsiniz. Bu nedenle aracı mutlaka test edip bu donanımların düzgün çalıştığını bizzat görmek de lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet.bascetin

    vallahi daha ucuzda bulabiliyorum ama privilege modelden almak istediğimden fiyatlarda yüksek oluyor

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2005-model-daha-dolusu-yok-54359491/detay/#

    şunu buldum ama renk çok itici.



    Scenic'in o rengini gözünle görsen bu kadar itici gelmeyebilir. Ama renk bir tarafa da o araba otomatik vites değil




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN


    quote:

    Orijinalden alıntı: oflazca


    quote:

    Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

    şu mondeo yu bir satabilirsem kaskosuda yeni bitti scenic lere göz diktik. dizel yada lpg li nedir şehir içi yakışları çok fark var mıdır ?


    Şehiriçi 25 kuruş, şehirdışı 20 kuruş dediğinize göre hemen hemen aynı yakarlar. Ama performansta Scenic çok geride kalır. Scenic daha donanımlı ve şehiriçinde pratiktir ama uzun yol konforu Mondeo ile aşık atamaz.

    Mondeo'yu Scenic ile değiştirmek istemenizin nedeni nedir? Mondeo Scenic'ten önce ciddi ciddi almaya niyetlendiğim bir araçtı ama biraz da fiyatı yüzünden kısmet Scenic oldu. Hala da yolda bir Mondeo görsem süzerim. Gerçi ben dizel Ghia veya LPG'li Ghia-X bakmıştım.


    hocam 2 bin tl lik kasko değeri biçildi. gerçi ben mtv sini düşürdüm ettim ama bu çok yüksek.

    scenic lerin ilanlarında okduğumda 15 kuruş falan yakıyor diyorlar. o beni etkilemişti biraz ama yalanmıymış ki :S

    benim için park sensörü yağmur flaan cart curt önemli değil ben atarım kolu silecek çalışır. az yakması önemli artık...


    Dizel veya düz vitea benzinlileri bilemem ama LPG'li otomatik ile uzun yolda 120'yi geçmezseniz ancak 15 kuruş yakarsınız.
    Çoğu Scenic gibi benimki LPG'li otomatik ve şimdiye kadar sadece bir kere (geçen sene) o kadar az yaktım. Onda da gazı Ankara'dan 1.80 TL.ye almıştım ve otobanda bile 80-90 km's ile gitmiştim. Araçta da 3 kişi vardı.
    Yoksa otobanda 130-140 ile gideyim derseniz ve hele bir de araç yüklüyse 20 kuruşu bulur. Şehiriçini ise hiç sormayın. Dur kalk trafiğe neredeyse hiç girmediğim halde 25 kuruşa yaklaşıyor. bir de köprüye falan girsem 30'a doğru gidecek sanki.




  • e benim mondeo kadar yakıyor desenize :S mondeodaki konfordan neden vazgeçeyim ki o zaman :)
  • Arabam Scenic II Bende Aldesa Sıralı sistem var.2 hafta önce izmirden Rizeye gittim.Toplam 3.584km yapmışım.Aldıgım gazları hepsini kagıda yazdım.Ve Hesapladım. Çıkan Sonuç: 20 kuruş
  • Bende Allah (c.c.) kısmet ederse önümüzdeki Cuma günü (22.Temmuz) İstanbuldan Scenic ile yola çıkıyorum. Rota, Önce Afyon (1 gece köyde Ablamda kalıcam), Ertesi gün Marmaris, (Hanım ve çocuklar Ablasında tatildeler. Onları alıcam) Aynı gün Kumluca üzerinden Adrasana gidiyoruz. 6 Günde ben tatil yapayım dedim. Sonra dönüş İstanbula. Yol bilgisayarını İstanbuldan yola çıkarken bir kere sıfırlayacağım. Dönene kadar Bakalım kaç km ve ne kadar benzin yakıcam 2.0, Benzinli otomatik Scenic ile.. Gelince yazarım inşallah.
  • Rabbim kazasız yolculuklar nasip etsin. yeteri kadar dinlenin öyle yola çıkın lütfen. 1 saat bile çok önemli..


    lewel123 20 kuruş mu ? scenic ? çok muş ya..

    ben mondeo ile edirneye gittim geldim baya trafiğe saptım dönerken 22 kuruş falan tuttu hani 20 ye gelecekmiş düzgün gitsem birde 200km/h le gittim baya...

    mondeonun gözünü seveyim diyeyim :) scenicten daha uygun beklerdim

    - gerçi bende saçmalamadım bu fiyatlarla ne kadar uygun ? (!)
  • quote:

    quote:

    Orijinalden alıntı: SERKISOF

    Arkadaşlar selamlar,

    2003 model scenic 1.9 Dynamic DTI aracımı birkaç ay içinde satma niyetim var. EDC'li modeller gelince niyeti bozdum. bakalım hayırlısı.

    Aracım 178000'de, 120000'de almıştım 4 yıl oldu herhalde, tanıdıktan aldığım için baktırmadım, ama bildiğim kadarıyla değişen sadece depo kapağı var. onun da eskisi duruyor arabada, ama çizikler var, ön ve arka tamponda, beni çok rahtsız etmediği için rötuşlatmadım. bir de ön yolcu kapısında görmediğim park demirine sürtmüşlüğüm var.

    sizce araba ne kadar eder, ilana koyarsam ne yazmalıyım.

    şimdiden teşekkürler.




    Size bir sorum var. 1.9 DTİ'nin yakıt tüketimi ne kadar acaba ? şehir içi ve şehir dışı?
    Birde içeri çok fazla ses alıyor mu?


    Yakıt durumu kullanıma ve kullanım yerine göre değişir, benim tespitlerim şöyle,
    Öncelikle Renault'un araçlarında belli bir model yılına kadar yol bilgisayarı verileri %10 hatalı çıkıyor, depoyu fulleyinde 50 lt alıyor, ama ışık yanınca yol bilgisayarı 45-46 lt civarı harcadın diyor. dolayısıyla yakıt tüketim değerlerinde bunu hesaba katmak gerekli, benim vereceğim rakamlar yol bilgisayarı verileri.
    Genelde Ankara'dan Antalya'ya giderken ve dönerken hep ölçerim, giderken 4,2 lt/100km verir, dönişte ise, dönüşte ise, 4,6/4,7lt/100km verir,
    şehir içi, Ankara'da konya-samsun yolu güzergahinda kullanırım, yazın, 5-5,5lt/100km aralığında oynar, kışın biraz daha 6lt'ye yaklaşır,
    Değerler böyle




  • http://www.renault2.com/page.aspx?id=9&vid=10672

    http://www.araba.com/3981247/Renault%20Scenic
    http://www.arabam.com/ikinciel/Ilan/IlanResim?IlanId=2999224&ResimSiraNo=1

    Linklerdeki araçlar ile ilgili ( fiyat vb. konularda ) düşüncelerinizi alabilirmiyim ?

    halen scenic arayışım sürüyor ... Clio 2 Hb aracımı satışa çıkardım, satılmasını müteakip scenic almayı planlıyorum.. Otomatik vites, büyük bagaj, konfor ihtiyacıma cevap verebilecek en uygun araç scenic...
    bu arada benim aracın linkini de ekliyorum, çevrenizde böyle bir araca ihtiyacı olana öneririm.. sorunsuz ve çok ekonomik...

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2005-clio-hb-1-2-16v-lpg-54023513/detay/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeka

    http://www.renault2.com/page.aspx?id=9&vid=10672

    http://www.araba.com/3981247/Renault%20Scenic
    http://www.arabam.com/ikinciel/Ilan/IlanResim?IlanId=2999224&ResimSiraNo=1

    Linklerdeki araçlar ile ilgili ( fiyat vb. konularda ) düşüncelerinizi alabilirmiyim ?

    halen scenic arayışım sürüyor ... Clio 2 Hb aracımı satışa çıkardım, satılmasını müteakip scenic almayı planlıyorum.. Otomatik vites, büyük bagaj, konfor ihtiyacıma cevap verebilecek en uygun araç scenic...
    bu arada benim aracın linkini de ekliyorum, çevrenizde böyle bir araca ihtiyacı olana öneririm.. sorunsuz ve çok ekonomik...

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2005-clio-hb-1-2-16v-lpg-54023513/detay/


    aeka, ilk linkteki (renault2) araç bence ilk tercihin olmalı. Çünki 2.0 16V yani performans sıkıntısı yaşamazsın. Aynı araçtan bende de var. Çok memnunum. Ancak fiyatı çok düşük. Acaba kazası falan mı var ? Bence ilk aracı araştır. Mümkünsede kaçırma.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clio98


    quote:

    Orijinalden alıntı: aeka

    http://www.renault2.com/page.aspx?id=9&vid=10672

    http://www.araba.com/3981247/Renault%20Scenic
    http://www.arabam.com/ikinciel/Ilan/IlanResim?IlanId=2999224&ResimSiraNo=1

    Linklerdeki araçlar ile ilgili ( fiyat vb. konularda ) düşüncelerinizi alabilirmiyim ?

    halen scenic arayışım sürüyor ... Clio 2 Hb aracımı satışa çıkardım, satılmasını müteakip scenic almayı planlıyorum.. Otomatik vites, büyük bagaj, konfor ihtiyacıma cevap verebilecek en uygun araç scenic...
    bu arada benim aracın linkini de ekliyorum, çevrenizde böyle bir araca ihtiyacı olana öneririm.. sorunsuz ve çok ekonomik...

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2005-clio-hb-1-2-16v-lpg-54023513/detay/


    aeka, ilk linkteki (renault2) araç bence ilk tercihin olmalı. Çünki 2.0 16V yani performans sıkıntısı yaşamazsın. Aynı araçtan bende de var. Çok memnunum. Ancak fiyatı çok düşük. Acaba kazası falan mı var ? Bence ilk aracı araştır. Mümkünsede kaçırma.


    Evet fiyatının uygun olması beni de şüphelendirmişti. Araçta 5 parça boya , 1 değişen varmış.. Hava yastığı açılmamış ama önemli kaza yaptığı belli. o sebeple vazgeçtim.. normalde kaç paradır piyasası o araçların ? bir de yakıtı ve vergisi ne civarlarda ?




  • aeka; Bu araçların 2. eli çok zor bulunuyor. dolayısıyla belli bir piyasası yok. Ben benim aracı 2009 Haziran ayında 29 bin TL'te almıştım. Ancak araç henüz 16 bin km'deydi ve 2007'de trafiğe çıkmıştı. Daha temizini bulmak mümkün olmadığından ve almak istediğim arabayı bulmuş olduğumdan aldım. Şimdi 70 bin km'de. Bu arabaların hepsinde deri koltuk yok. Benimki tam full. Resimdeki araçta tam full ama ciddi kazası varsa boş ver.

    Yakıtına gelince Ben LPG taktırmadım. Düşünmüyorum. 1.5 ton, 2.0 L motorlu ve Otomatik vites olmasına rağmen şehir içinde yazın (Klimalı) 10.5 L/100 km, kışın ise 9.5 L/100 km 95 oktan benzin yakıyor. Severek kullanıyorum.
  • clio98 teşekkür ederim yorumların için... inşallah ben de bulurum aradığım gibi bir araç..
  • arkadaşlar merhaba.25bin civarına temiz scenic bulabilirmiyiz? nelere dikkat etmeliyiz ikinci el bir scenic için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halog

    arkadaşlar merhaba.25bin civarına temiz scenic bulabilirmiyiz? nelere dikkat etmeliyiz ikinci el bir scenic için?


    Eğer benim gibi takıntılı değilsen bulabilirsin
    Ben tam üç ay oldu İstanbul ve yakın illerinde 2005-2009 arası, dizel, sunroof'lu, esp'li ve illa da 105 beygir olan modelini aradığım için daha bulamadım . İnşallah azimliyim, bir yılda olsa bekleyip bulucam. Sen de senin için aradığın araçta olmazsa olmaz dediğin özellikleri yazarsan ona göre bulup bulamayacağını söyleyebiliriz. Yoksa 25 bin TL civarına Scenic bir sürü var, hem de 1,6 benzinli privilege 2005-2006 modeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bimel34


    quote:

    Orijinalden alıntı: halog

    arkadaşlar merhaba.25bin civarına temiz scenic bulabilirmiyiz? nelere dikkat etmeliyiz ikinci el bir scenic için?


    Eğer benim gibi takıntılı değilsen bulabilirsin
    Ben tam üç ay oldu İstanbul ve yakın illerinde 2005-2009 arası, dizel, sunroof'lu, esp'li ve illa da 105 beygir olan modelini aradığım için daha bulamadım . İnşallah azimliyim, bir yılda olsa bekleyip bulucam. Sen de senin için aradığın araçta olmazsa olmaz dediğin özellikleri yazarsan ona göre bulup bulamayacağını söyleyebiliriz. Yoksa 25 bin TL civarına Scenic bir sürü var, hem de 1,6 benzinli privilege 2005-2006 modeli.


    Dizel olması tercihimiz olur.Çok uzak olmadıktan ve ekspertiz yaptırabileceğimiz bir yer olduktan sonra şehir dışında da olsa olur.Kalkar gider alıp geliriz sıkıntı olmaz.
    Esp olursa iyi olur.Ama bütçeyi aşacaksa olmayacak.Sunroof şart değil.Olursa iyi olur tabi.105bg dışında hantal olacağını düşünüyorum.105bg uygun olur.Ama hepsinin de dışında expertiz kontrollü araç olması çok önemli.
    Sahibinden.com da fiyatlar şişirilmiş iyice.Oto pazarından bakmak ideal olacak sanırım bizim için.
    Hocam gidip gezdin mi galeri,oto pazarı vs.? :)




  • Maalesef zaman ve iş dolayısı ile gezemedim ama internet üzerinde sabahtan akşama her boş kaldığım anda bakıyorum sitelere güncellenen birşeyler var mı diye? İstediğin özelliklerde araç için dinamik versiyonun paket eklenmemişi yani esp, sunroof v.s. olmayanı bulunabilir. Ama işin kötü yanı dizel olupta 105 bg olanını bulmak zor. Hep ilanlarda 85 bg olanları var. Gerçi kullanıma göre o da fena değil ama az daha performanslı olsun dersen mecburen 105 bg bulmak lazım. Ekspertizli araç bulmak imkansız ancak dod veya renault2 gibi sitelerde ekspertizli araç bulabilirsin. Onun haricinde satıcı ile görüşüp kendin götürüp güvendiğin bir yere, orada yaptırtman lazım. İnşallah gönlünce bir araç bulursun fazla beklemeden.

    (edit = link çok uzun sayfanın şeklini bozuyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bimel34 -- 25 Temmuz 2011; 13:55:12 >
  • 
Sayfa: önceki 408409410411412
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.