Şimdi Ara

Scorn [ANA KONU] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • IGN de 7 vermiş. Metasını da 70 den açmış.



    Scorn [ANA KONU]IGNyoutube
    Scorn reviewed by Leana Hafer on PC. Also available on Xbox. If Scorn were much longer than it is, I think it would have overstayed its welcome. But the fact that it's such a bite-sized sprint through the grisly and surreal made it memorable and satisfying. The frustrating combat, mercifully, only haunts a fraction of that playtime. But the superb, darkly mystifying art direction and ambient soundtrack suffuse the whole thing like rancid blood bringing a creaky corpse back to life. It's an uneasy, sometimes disorienting experience from end-to-end. Yet, it's one I don't regret plunging into.
    https://www.youtube.com/watch?v=fXH54YkFuuo
  • 1:30 saat kadar oynadım. Oyun bulmaca odaklı ve hiç bir şekilde ne yapman gerektiğini söylemiyor. Oyuncunun elinden tutan bir yapısı yok. Tamamen keşfederek tamamlamanız gerekiyor bulmacaları. Bir sonra ki bölümlerde bu şekilde açılıyor. Şimdilik şöyle bir yere geldim ve oyundan çıktım.



    Scorn [ANA KONU]



    Açıkçası gamepass ile gelmemiş olsa 5 TL bile vermem. Sebebi gördüğüm kısma kadar ki oynanış çok sığ. Bulmacalar hiç iyi değil, zaten gidebildiğiniz alanlar sınırlı. Alanda 3-4 kez dolandıktan sonra neyi nereye götürmeniz gerektiğini az çok anlıyorsunuz. Oyun ilerde açılır mı ya da ben devam eder miyim daha bilmiyorum çünkü ilk 1:30 saat itibariyle baya sıkıldım.





  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    ben oyunu silahlı falan, o kadar olmasa da doom gibi bir aksiyon oyunu sanıyordum yıllar evvel seyrettiğim videosundan, aklımda yanlış kalmış zaar. normalde belki oynardım fakat beklentilerime ters düşünce yarım saat kadar bakınıp çıktım. sevenlerine iyi eğlenceler.

  • ilerde silah veriyor oyun düşmanlar vs. de geliyor ama oyunun kaçıncı saatinde gerçekleşiyor bunlar bilmiyorum. biraz ağır açılıyor sanırım. oyunun en büyük eksilerinden biri de merak unsurunu pekiştirememesi. anlamsız bir açılış sahnesi ile başlıyor ve nerede, neyi, neden yapıyoruz sorularına cevap bulamadım. belki bu sorular için daha erkendir bilemiyorum.

  • Oyunu indirdim ama incelemeler sonrası başlasam mı bilemedim. Burada oynayan arkadaşlarda pek beğenmemiş sanırım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasomen kullanıcısına yanıt

    indirdiyseniz bir bakın bence.

  • hasomen kullanıcısına yanıt

    İncelemelere bakıp oyun oynanmaz deneyin bence kendiniz belki çok seveceksiniz.

  • combat kısımlarına geldim biraz ama aşırı dengesiz. düşmanlar iyi hasar veriyor ama bize oyunun başında verdiği silahla 4 kere vuruyorum anca ölüyor. bir de can doldurma diye bir şey yok sanırım. şuan bir yerdeyim ve önüme çıkan bir düşman zehir tükürdüğünde ölüyorum hemen. can doldurma diye bir şey bulan var mı?

  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Kontrolcü ile rb tuşu ile doluyor klavyede hangi tuş bilmiyorum ama healing var. Bende 2 saat kadar şans verdim yok pek sarmıyor özellikle bazı bulmacalar anlamsız, hele bir tanesi beni çıldırtıyordu neredeyse ama oyun buga girmiş doğru yaptığım halde ilerleyemedim. 5-6 senedir geliştiriliyor sanırım daha iyi bir şey beklerdim en azından kendi adıma.. yazık olmuş.

  • spader S kullanıcısına yanıt

    bende tam mesajı editliyordum. klavye'de de E tuşu iyileştiriyormuş. bende oyunsuzluktan devam ediyorum speedrun şeklinde, sürekli koşarak oynuyorum şuan.

  • 5 dk da sıktı oyun yapıyorsun oyuncuyu içine çekecek bir başlangıçda yap yani.

  • az önce yaşadığım olaydan sonra alt+f4 çakıp direkt sildim oyunu.


    bu zehir atan yaratıklardan kaçmaya çalışıyordum çok az bir canla. save noktasına geldiğim gibi o zehir atan yaratık dibimde zehir attı ve öldüm. save noktasından tekrar başladığımda en son öldüğüm senaryonun birebir içine doğuyorum. yani karakter spawn oluyor anında zehir geliyor ve ölüyorum. bu döngüden çıkamadım ve oyunun kayıt listesindeki save'i baya gerilerde. bende sinirlendim çıktığım gibi sildim oyunu. bari otomatik save noktaları biraz safe zone olsun. doğdum an az canla hasar alıyorum, kıpırdayamıyorum.

  • Beyler oyunda konu yok 2 saat oynadım ama ortam çevre o kadar harika ki oynatıyor.

  • yarın deneyeceğim indiriyorum şimdi gamepassten

  • sildikten sonra LIRIK'i seyrediyordum. adam mini boss fight sırasında öldü ve son save'i başlamadı.



    https://www.twitch.tv/videos/1624029105



    05:17:43 sonrası.


    deli oldu sonra aynı benim olaya benziyor. bir önce ki save'de ebesinin nikahında.


    EDIT: sanırım steam doğrulamasıyla boss a yakın bir kayıttan başladı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 15 Ekim 2022; 0:40:55 >
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    20 yıl öncesinin teknolojisi bu resmen. Geçmiş olsun hocam...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The Frost kullanıcısına yanıt

    Aynen, amacı oyuncuyu delirtmek olan oyunlardan save update gelmedikçe oynanmaz.

  • Oyunu fiyat güncellemesi almadan önce Steam' den satın almıştım. 2014 te ilk gösterildiğinde çok etkileyiciydi ama 2 saat kadar oynadıktan sonra karşıma bambaşka bir oyun çıktı ve kendime daha fazla eziyet etmemek adına bu amaçsız oyunu iade ettim. Oyun çok sıkıcı, atmosfer fena değil ama oynayan bir arkadaşıma sordum sonuna kadar böyle gidiyor diye söyleyince 5 saatimi çok daha iyi şeylere harcamak için devam etmedim. Oyunun kendisi gibi öyle tuhaf bir kayıt sistemi varki tam bir çile, 2. bölümde oyundan çıkmam gerekti sonra geri gelip devam edeyim dedim bölümün en başına attı ve o ana kadar oynadığım kısım boşa gitti. Hafızamdan bir an önce çıkarmam gerek bu oyunu.Scorn [ANA KONU] 

  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Oyun hangi tuşun neye yaradığını bile söylemediği için sağlık yenilemeyi bende bulamadım ilk, o yüzden bu ne saçma sapan bişeydir diyip hile indirdim hemen. Ölümsüzlük ve tek vuruşta öldürme hilelerini açtım, oyunun odak noktası aksiyon olmadığı için bir şey kaybettirmedi. Bulmacaları çözüp, etrafı inceleyip konuyu irdelemeye çalışarak oyunu bitirdim. Kısa zaten baya.


    Bütün mesele enteresan çevre tasarımlarına ve yapılara bakarak hikayeden bir çıkarım yapmak. Ama oyun sonu o kadar yoruma açıktı ki, bir bütünlük kurup anlam vermek çok zor. Net olarak belli olan tek şey; insanların biyo-mekanik bir fabrika tarafından devamlı olarak üretildiği, ve bide her canlıyı ve her yeri ele geçirmiş olan kanser tarzı bir parazitin varlığı. Bize de zaten musallat oluyor bu parazit.


    Daha derin şekilde anlayabilmek için youtube'dan hikaye açıklama videolarına baktım bitirdikten sonra, her biri farklı bir teori ile hikayeyi açıklamaya çalışıyor ve her birinin de çok mantıklı ve uyumlu tarafları vardı.


    Mesela kimi açıklamalar, uzaylı bir medeniyetin bu biyo-mekanik dünyayı inşa ettiğini, insanları da hiç konuşamayan, bilinci neredeyse kapatılmış, tamamen itaatkâr ve doğurgan bir köle medeniyetine çevirdiğini, ama ortaya çıkan parazit yüzünden onların da yok olduğunu falan söylüyor. -Ki gerek insan heykellerinin, gerekse insan formlarının ağızları yok fark ettiyseniz, ağız kısmı tamamen birleşik bir et parçası yani. Dolayısıyla konuşamayan ve itaat edip çocuk doğuran bir medeniyet inşa edilmeye çalışılmış olması teorisi mantıklı geldi bu bakımdan.


    Bir başka teoride ise, yarı mekanikleşmek isteyen(Cyberpunk gibi yani) ve tamamen normal kalmak isteyen iki insan grubunun savaşının sonuçları olduğunu söylüyor bu evrenin. Zira, bu tip bir çıkarım yapmakta mantıklı geliyor çünkü oyunda iyi kötü yarı organik yarı mekanik silah kullanmak mümkün. Üstelik ana karakter bunu kullanmayı da biliyor, demek ki eski dünyada bir savaş vardı. Üstelik insan üreten bu hastalıklı fabrikaları yapan akıllı mühendisler olması lazım. Mekanik bir sistem dönüyor, bilinçli hazırlanmış dev bir sistem. Uzaylı tarzı bir medeniyetin işi de olabilir, kıyamet öncesi insanlığın kendi işi de olabilir. Ama her nasılsa artık işler ters gidip, kanser gibi yayılan bu organizma ortaya çıkmış. Bir bölümde paraziti sökmeye yarayan bir makine vardı, demek ki geçmişte henüz medeniyet yıkılmamışken bu parazit ortaya çıktı, ama parazite karşı olan savaş kaybedildi.


    Her neyse yapılan hikaye çıkarımlarının çoğu da oyunun ismine uyum sağlıyor. Scorn, yani aşağılanmak, hor görmek veya görülmek. Oyunda harbiden de insan medeniyetine sanki basit bir biyolojik atık muamelesi yapılmış gibiydi. Değişik şekillerde sömürülen insan heykelleri, makine tarzı bir şeylere bağlanmış hamile kadın figürleri, biyo-mekanik bir borudan boşaltılmış çıplak insan cesetleri, vesaire. -Yani sen sus, konuşma, sadece doğur ve kölelik yap dercesine görsel bir anlatım tarzı da var oyunun.


    Zaten son bölüm, nasıl yorumlarsanız yorumlayın her şekilde geçmişte bilinçli bir medeniyetin bir başkent inşa ettiğini, ve hatta kendilerine ait bir kültürel yapıları da olduğunu dolaysız bir şekilde gösteriyordu.


    Ulan kapitalist sistemin zihinlerimize yaptığı işkencenin fiziksele dökülmüş hali gibi hissettirdi oyun bu bakımdan. Scorn [ANA KONU] 


    Oyun yavan, pek güzel değil, ama yoruma açık hikayesi beyin yakıcı, bu konuda ben hakkını veriyorum. Hikaye var mı yok mu o bile belli değil aslında ama olumsuz ve umutsuz vaka türevindeki yorumlamaların tümüne açık. Özellikle de oyunun sonuna istinaden.


    Sağlam bir potansiyeli varmış aslında, bu ""malzemeyi ve hikaye temelini ben vereyim sen bundan çıkarım yap"" tarzındaki hikaye'ye, ve bu grafiklere uygun keyifli bir oynanışı olsaymış adından bolca söz ettirebilirmiş belki de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 18 Ekim 2022; 6:27:10 >




  • Süresi az dedik, sabırla bitireceğiz dedik ama bir buga denk geldik. 2 tane asit atan yaratık ile kapışıyordum ve birisini öldürdüm. Animasyonlar karışınca korkuluk gibi bir yere takılı kaldım. Oyundan çıktım girdim, dosya doğrulama yaptım falan ama yine de düzelmedi. Bölüme tekrar başlamak dışında yapabileceğim bir şey kalmadı. Yaklaşık 35 dakikalık oynanışı hiç edince çıktım oyundan direk.

    Yahu zaten vasat bir oynanış sunuyorsun, oynanış süresi desen 5-6 saat diyorlar. Kısa bir deneyimi bari sağlıklı sağlayın arkadaş. Son yıllarda benim için en büyük hayalkırıklığı oldu diyebilirim.

    Atomic Heart iyi çıksa bari.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.