Şimdi Ara

Seagate 7200.11 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, öncelikle söylemek isterim ki forumda araştırdım, bu konu hakkında herhangi bir şey bulamadım maalesef.
    Seagate in başlıkta da yazmış olduğum 7200.11 serisi 500GB hard diskim var. Daha önce okuyanlar bilirler, bu seride BIOS sorunu mevcut. Her ne kadar internette güncelleme verilse de 400GB tan fazlası sürekli dolu olduğu için güncelleme durumunda bütün bilgilerimin gitme olasılığından dolayı güncellemeyi ertelemiştim. Geçenlerde içindeki öncelikli dosyaları yedeklemek istediğimde acı gerçekle karşılaştım ve hard disk uçtu. BIOS ta görüyor ama ilerlemek istediğimde bilgisayarı resetliyor ve görünmüyor.
    Garantiye verecek olsam birebir değiştirecekler, içindeki bilgiler gidecek. Fdisk atayım tekrar düzenleyeyim dedim kabul etmedi. Windows u bir açabilsem programlarla kurtaracağım ama bu zamana kadarki çabalarım nafile.
    Uzun lafın kısası eski hard disklerde devre kartını değiştirdiğimizde hard diski kurtarabiliyorduk. Sormak istediğim bu işlemi SATA disklerde de yapabiliyor muyuz? Eğer ki yapılıyorsa ki sanırım oluyordur, 7200.11 serisi için devre kartı bulabilir miyim? İçinde yıllardır biriken 40GB+ fotoğraflar ve okuldan kalan ve iş için gerekli 30GB+ döküman var. En önemlileri bunlar. Diğerleri müzik, film vb. Sitede illâki bilgisayarcıda veya teknik serviste çalışan arkadaşlar vardır. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.







  • cesitli ikinci el sitesinde 32mb seagate 500gb diskler satiliyor. onlara bakabilirsiniz.




  • En son linkteki yöntem ilgimi çekti. Yarından itibaren gerekli donanımı temin edip en kısa sürede çalışmalara başlayayım. Teşekkür ederim. İnşallah verilerimi kurtarırım sorunsuz olarak.
  • bbesbas sistemine 2. bir hdd takıp sistemi ona kur veya başka bir bilgisayara hdd ni takıp ordan yeni firmware yüklemeyi dene belki board değiştirmeden kurtarabilirsin.
  • devre kartı değişince çalışır
    bende 3 tane 7200.11 var ve biri arızalandı
    aslında benimkinin devre kartı sağlamdı fakat bad sector vardı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.