Şimdi Ara

Seat Leon 1.2 TSI - DSG 2014 deneyimlerim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
10
Favori
73.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncelleme: 09.09.2015

    Uzun soluklu değerlendirme videosu:



    Güncelleme: 09.08.2014

    Araç ile 3400KM'i devirdim. Bunun 2500KM'si şehir içi geri kalan da şehirler arası yolculukla geçti.

    Araç uzun süreli yakıt ortalamasını 6.8L olarak gösteriyor. Yani oldukça tasarruflu bir motora sahip olduğu söylenebilir.

    Performansı beni fazlasıyla tatmin ediyor. Hızlanmak istediğimde hiç bir zaman beni kırmadı :) Bastığım gibi yaslıyor ve sollama rahat bir şekilde yapılabiliyor.

    Ses sisteminden çok memnunum

    Dış sesler olabildiğince yalıtılıyor uzun yolda rahatsızlık vermiyor. Yalıtım konusunda endişeniz olmasın.

    Uzun yolda eğer 100KM'i fazla geçmezseniz ortalama 5.4L yakın tüketimi görüyorsunuz. Ben basarım arkadaş diyenler 120-140 arası gidip gelirlerse bu 5.7'i görüyor.

    Farlarda buğu sorunundan söz ediliyor fakat aldığım galeri beni uyarmıştı bu sorun Led farlarda görülüyor diye. Ben düz farlara sahibim ve bir sorun yaşamadım.

    DSG şanzımandan kormanıza gerek yok dilerseniz 1200TL daha verip 2 yıl ekstra garanti alabiliyorsunuz aracım 4 yıl garantili ve şu ana kadar da bir sorun çıkartmadı




    Herkese Merhaba,

    1 Hafta önce doğacak çocuğum nedeni ile bize küçük geleceği kesin olan Suzuki Swift 1.2 GL aracımı satıp yerine Style donanımlı Seat Leon 1.2 TSI - DSG aldım. (Kodları ayrıntılı yazıyorum ki Google'da aracı almadan önce araştırma yapanlar rahat bulsunlar)

    Almadan önce kafamda bir kaç soru vardı ve internet üzerinde ne yazık ki detaylı bir şekilde cevaplarına ulaşamadım. Bu konunun benimle aynı sorulara sahip kişilere yardımcı olmasını amaçlıyorum.

    1. Aracın iç ve bagaj genişliği
    2. Yakıt tüketimi
    3. DSG şanzıman ile ilgili anlatılanlar
    4. Araç içi bilgisayarın yetenekleri ve ses sistemine Bluetooth ile bağlanılabilmesi
    5. Standart donanımda sunulanlar.

    Bu sorulara cevaplarım şu şekilde;

    1. Aracın iç ve bagaj genişliği


    Çok video izledim ama hiç birinde bagaja adam gibi bavulları koyup, kaç bavul aldığı gösterilmemiş. Gidip galeride bagajı görmem de beni kesmedi zira bavulları alıp denemeden kafamda yerleştirme yapamadım :)

    Ben de evdeki en büyük boy ve orta boy olan bavulları kapıp galeriye gittim ve bagaja yerleştirdim. Bagaj 1 çocuklu bir ailenin uzun yol yolculuğu için gayet yeterli kapasiteyi sunuyor. Piyasada bulunan en büyük bavullardan 2 tanesi yanına küçük bir çanta yerleştirilebiliyor. Ya da 1 en büyük 2 orta bavulu rahat bir şekilde alabiliyor. Fakat bu düzenlerde çocuk arabasını hep araç içine konumlandırmak gerekiyor. Çocuk arabasının da bagaja sığması isteniyorsa bir büyük bavul 1 orta bavul ve bir çocuk arabası olarak bagaj hacmi düşünülebilir.

    Aracın içi ise oldukça geniş, arkada oturanlar için diz mesafesi yeterli. Tabi burada yeterli az kalabilir oldukça yeterli demek daha açıklayıcı olacaktır :) Açıkçası genişlik olarak beklentilerimizi fazlası ile karşıladı.

    2. Yakıt tüketimi


    Suzuki Swift 1.2 GL aracım küçük boyutlarda ve hafif bir araçtı bu yüzden 1.2 otomatik şanzımanlı 95 beygir güç üreten moturu benim gibi asfalt ağlatma derdinde olmayan biri için performansı ve yakıt tüketimi ile keyifli bir kullanım sunuyordu.

    Şehir içindeki ortalamam 7 Litre civarındaydı tabi buna sıkışık trafikte klima kullanımı gibi ekstrem durumlar da dahil. Araç Şehir içi ağırlıklı kullanımda 7'nin üzerini görmedi.

    Leon doğal olarak daha büyük ve daha ağır bir araba olunca yakıt tüketimi ne kadar fark eder diye merak ediyor insan :)

    Fakat yakıt tüketiminin Suzuki Swift seviyesinde olması beni çok şaşırttı.

     Seat Leon 1.2 TSI - DSG 2014 deneyimlerim


    Gebze Yüksek Teknoloji enstitüsünde bir etkinliğe katılmak için yaklaşık 40km gidiş 40km geliş olmak üzere 2 farklı koşulda sürüş gerçekleştirdim. Giderken genelde sağ şeritten sakin sakin akan trafikte kesintisiz bir yolculuk yaptım. Yakıt ortalaması okula vardığımda 5.2 gösteriyordu.

    Dönüşte ise aynı yolu geri döndüm. Bu önemli zira İstanbul inişli çıkışlı yollardan oluşuyor giderken tepeden aşağı indiysem dönerken de çıkmam gerekiyor ki tam olarak aracın yakıt tüketimini anlayabilelim. Dönüşte aracı park ettiğimde ise yakıt tüketimi 6.2 görünüyordu. Ani hızlanmalar, arada sıkışan trafikte duraklamalarla birlikte beni tatmin eden bir değer oldu.

    Özellikle start stop özelliği saat gibi çalışıyor. Kırmızı ışık ve sıkışık trafik artık dert olmaktan çıktı diyebilirim :)

    Bugün yine sıkışık trafikte Maltepe'den Koşuyolu'na gittim. Yoğun trafikte sürekli dur kalklarla geçen yolculuğum 7.2 ortalama yakıt tüketimi ile sonlandı.

    3. DSG şanzıman ile ilgili anlatılanlar


    Anlatılanlar genelde korku verici ama ben sorun yaşayan grubun 2012 ve öncesinde araç alanlar olduğunu gördüm bu yüzden 2013 ve sonrası sanki daha sorunsuzmuş gibi bir görüşe sahibim. Zaten araca 2+2 4 yıl garanti veriliyor. Ek olarak sürekli servis bakımı yaptırılsa iyi niyet garantisi ile uzun bir süre aracınızdaki önemli sorunları uygun fiyatlarla yaptırma avantaji yakalıyorsunuz bu yüzden bu sorunu kesinlikle dert etmedim :) Araç yağ gibi akıyor sürüş keyfi benim için üst seviyede.

    4. Araç içi bilgisayarın yetenekleri ve ses sistemine Bluetooth ile bağlanılabilmesi

    Araç bilgisayarı dokunuşları isabetli algılıyor ek olarak ekrana dokunmaya gerek kalmadan zaten kadranlar arasına yetleştirilen dev ekran bütün işleri direksiyon üzerine yerleştirilen kaydırma tekerleri ve tuşlarla yapabiliyoruz.

    Kullanımı inanılmaz rahat. Özellikle yakıt tüketim istatistikleri çok keyifli :) Benim gibi yakıt tüketimi konusunu dert eden birine olabildiğince ayrıntılı sonuçlar vererek rahatlamasını sağlayabildi.

    Aracın ortalama yakıt tüketim bilgileri arasında aracı aldığınız günden bu güne olan ortalama değer yanında son yakıt alışınızdan bu yana geçen süredeki ortalamanızın ve gün içindeki ortalamanızın da gösteriliyor oluşu mükemmel olmuş.

    Ses sistemine telefonunuzdaki müzikleri bluetooth üzerinden aktarabiliyorsunuz.

    Spotify gibi 3. parti programlar da yine araç bilgisayarı tarafından tanınıyor ve kontrol edilebiliyorlar.

    Ses sistemi standart bir ses sitemi için üst seviyede bir deneyim sunuyor bas severler çok beğeneceklerdir.

    Ayarlar çok kolay bir şekilde yapılabiliyor öğrenmesi 30 dk almıyor.

    Araç içi görüşme sistemi çok kaliteli karşı taraf genelde araçta olduğunuzu anlamıyor. Karşı tarafın sesi de yine çok iyi bir şekilde geliyor.

    Navigasyon sistemi üst pakette sunuluyor ama keşke navigasyonlu alsaydım da bir de araçta navigasyonu konumlandırmak için uğraşmasaydım demedim de değil hani :)

    5. Standart donanımda sunulanlar.


    Standart donanımda reklamlarda gösterilen Lef Farlar, Şerit ikaz sistemi, Yorgunluk algılama sistemi, iç led aydınlatma, navigasyonlu 5.8" yol bilgisayarı yer almıyor.

    Bunlar dışındaki her şey standart olarak geliyor. Özellikle DSG şanzımanın yokuşlarda kaydırmasından korkanlar için yokuş kalkış destek sisteminin olduğunu da belirteyim :)


    Son Değerlendirme

    Ne çabuk karar vermişsin daha aracı alalı kaç gün oldu diyebilirsiniz ama eşim ve ben araçtan inanılmaz memnun kaldık. Hem yakıt tüketimi iyi hem de Suzuki sonrası süper konforlu geldi. DSG şanzıman da söylendiği gibi varmış :)

    Umarım alacak olanlara yardımcı olabilmişimdir bence bu fiyata alınabilecek en iyi araçlardan biri.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    doğacak bebek için Allah sağlık sıhhat versin
    sıfır araçların yakıt tüketimleri genelde yüksek olur, yaklaşık 3000-4000km. sonrasında yakıt tüketimi tam olarak sağlıklı ölçülebilir hale gelir.
    şahsi tavsiyem sıfır aracın üzerinde gelen yağı ve filtreyi 2000-3000km. civarında değiştirmeniz ve sonrasında her 4000-5000km.de bir aracın yağ seviyesini kontrol ederek ilave gerekiyorsa yapmanızdır. internette özellikle yurtdışı forumlarda araştırma yaptıysanız dikkatinizi çekmiştir, özellikle devirli kullanımlarda, 1.2 tsi motorlarda çok yüksek olmamak kaydı ile bir miktar yağ eksiltme toleranslar dahilinde ve normal kabul edilmektedir.
    güle güle kullanın.
  • Yeni 1.2 tsi gayet güzel değerler sunuyor, eskisi o kadar verimli değildi.Teşekkürler....
  • Abi öncelikle Allah analı babalı büyütsün. Benim bir kaç sorum olucaktı suzuki swiftle ilgili. 2013 model suzuki swift düşünüyorum tavsiye edermisiniz sanıyorum uzun bir süre kullanmışsınız. Öğrenciyim bu yüzden yakıt tüketiminin düşük olması benim için çok önemli. Swifti sadece iç hacminin düşük olmasından dolayı mı değiştirdiniz yoksa farklı sebeplerde var mıydı? Ayrıca seat ibizada alternatiflerim arasında cevaplarsanız sevinirim. @Speed-Step
  • İyi dilek ve dualarınız için teşekkürler :)

    Suzuki Swift'i 2012 Eylül ayında 34000TL civarına almış ve 1 ay öncesine kadar severek kullanmıştım. Fiyatını söylüyorum çünkü o dönemde o fiyata alınabilecek bence en iyi araçlardan biriydi.

    Yakıt tüketimi (Otomatik model için) bence başarılı şehir içinde 7 litre civarında.

    95 beygir motor gerekli durumlarda ihtiyaç duyulan ivmelenmeyi sağlayabiliyor. Ben hızlı bir şekilde sol şeride katılmam gerektiği durumlarda hiç zorluk çekmedim.

    Konsol çok şık içinde yeterli yuvalar var. Araca binen arkadaşlarımdan hep övgü duydum.

    Bagaj ve arka koltuk diz mesafesi yetersiz. Araç 2 kişi için dizayn edilmiş.

    Sert süspansiyonlar nedeniyle çukur veya tümsekler hissediliyor ve içeri ister istemez yol sesi alıyor.

    Klima bazen yetersiz kalabiliyor fanı 1'de çalıştırmak aracı soğutmuyor. 2 veya 3'e almak gerekiyor bu da ek fan sesi anlamına geliyor.

    Eğer küçük ve güzel görünen bir araç isteniyorsa sınıfında güzel bir araba fakat şöyle de bir durum var tabi;

    Şimdi fiyatları uçmuş durumda aracı 2 sene önce aldığım fiyata sattım ve park alanında oluşan bir kaç çizik de vardı. Açık söylemek gerekirse otomatik şanzıman öncelikler arasında değilse Sıfır Seat İbiza'nın 36000TL olduğu bu vakitte 2. el Suzuki Swift'e 33-34000 arası fiyat ödemek bana pek mantıklı gelmiyor.

    Seat ibiza'nın iç hacmi de Swift'e göre başarılı. Şimdi iç hacim benim için önemli değil denebilir ama kız arkadaşınızla ya da 2-3 erkek arkadaş tatile gitmek istediğinizde en azından yeterli bagajı sunacaktır. Suzuki Swift'de böyle bir imkan yok ne yazık ki.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik




  • Abi o zaman seat ibiza daha mantıklı ancak ibizalarda da çekincem dsg şanzımanıyla alakalı. Arabayı alırken eminim sende araştırmışsındır dsg şanzımanın sorunlarından çok bahsediliyor. Tutulan istatistiksel verilere görede dsg şanzıman en çok sorun çıkaran şanzımanmış. Bu verinin nedeni olarakta en çok satılan şanzıman türünün dsg olmasından dolayı olduğunu söyleyenlerde var. Arıza verdiğinde de tamir ücretinin çok tuzlu olduğundan bahsediliyor. Tabi bunu 3 yıllık garantisi bitmiş araçlar için söylüyorum. Eğer kalkışta titreme ve vites geçişlerinde takırtı sesleri varsa servise biran önce gidin derim.

    Sonuç olarak sizin Leonda bir sorun çıkmassa dsg şanzıman sorunun aşıldığını düşüneceğim ve Seata bir adım daha yaklaşacağım :) Umarım gelişmeleri paylaşırsınız...
  • Merhaba,

    DSG işini çok araştırdım sorun yaşayanların geneli 2012 ve öncesi model araçlara sahipler. Gerçi bu 2013 ve sonrasının kesin olarak sorunsuz olduğunu göstermiyor tabi ama en azından forumlarda şikayet edeni görmedim.

    Doğuş 1200TL ek ücret karşılığı 2 yıl fazladan garanti sunuyor. Bu garantiyi almayıp sürekli serviste bakım yaptıranlar içinse iyi niyet garantisi mevcut. Bizim forumda 2012 model aracının şanzımanını iyi niyet garantisi kapsamında 200TL altı bir ücrete değiştirtenler var :)

    Kısacası ben DSG işinden artık çekinmiyorum. Araç zaten 4 yıl garantili sonrasında da iyi niyet garantisi ile kapsama altında kalırım.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    Merhaba,

    DSG işini çok araştırdım sorun yaşayanların geneli 2012 ve öncesi model araçlara sahipler. Gerçi bu 2013 ve sonrasının kesin olarak sorunsuz olduğunu göstermiyor tabi ama en azından forumlarda şikayet edeni görmedim.

    Doğuş 1200TL ek ücret karşılığı 2 yıl fazladan garanti sunuyor. Bu garantiyi almayıp sürekli serviste bakım yaptıranlar içinse iyi niyet garantisi mevcut. Bizim forumda 2012 model aracının şanzımanını iyi niyet garantisi kapsamında 200TL altı bir ücrete değiştirtenler var :)

    Kısacası ben DSG işinden artık çekinmiyorum. Araç zaten 4 yıl garantili sonrasında da iyi niyet garantisi ile kapsama altında kalırım.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik

    Ayni aracın dizel otomatik versiyonunu kullanıyorum sürüş keyfi konusuna katılıyorum. Sabit hızda arac giderken yağ gibi akıyor resmen. Bu arada led far var mi? Bence aracin görüntüsünü birden audi ye çeviriyor. Son olarak ne kadara aldiniz? Güle güle kullanın ailece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hayırlı uğurlu olsun
  • Hayırlı olsun Mesut abi DSG den memnun kalman sevindirici.

    Bu arada ön konsol seni tatmin etti mi ? herkes ortak görüşü fazla sade olmuş gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 10 Mayıs 2014; 20:16:31 >
  • bu aracın bayi fiyatı nedir ?
  • konu yarım kalmış bence bilgilendirme devam etmeli.
  • hayırlı olsun guzel arac
  • Aracınız hayırlı olsun,

    Güncel tüketiminiz nedir?

    Birde 1.2 TSI lerde yağ eksiltme gibi bir durum okumuştum, sizde böyle bir durum var mıdır?
  • hayırlı olsun kardeşim aracın. bende de 2012 leon tdi copa plus var memnunum.
  • Hayırlı olsun. Bende sizinki gibi geçen hafta perşembe 1.2 tsi dsg leon aracımı teslim aldım. Arabadan çok memnunum. İnş sorunsuz bi şekilde uzun yıllar binerim. Dsgden dolayı kafam rahat olsun diye +2 yıl garanti uzatma aldım.

    Yakıt tüketimi beni çok şaşırttı
    Örnek vermek gerekirse bugün ki güzargahım sabah 8 buçuk;
    halkalıdan - esenlere
    Esenlerden - maltepe(karşı)
    Maltepeden - esenlere
    Trafik yoğun dur kalk şehir içi 6.6 litre yaktı. Benzinli bir araç için çok makul bi oran

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeKU

    Hayırlı olsun. Bende sizinki gibi geçen hafta perşembe 1.2 tsi dsg leon aracımı teslim aldım. Arabadan çok memnunum. İnş sorunsuz bi şekilde uzun yıllar binerim. Dsgden dolayı kafam rahat olsun diye +2 yıl garanti uzatma aldım.

    Yakıt tüketimi beni çok şaşırttı
    Örnek vermek gerekirse bugün ki güzargahım sabah 8 buçuk;
    halkalıdan - esenlere
    Esenlerden - maltepe(karşı)
    Maltepeden - esenlere
    Trafik yoğun dur kalk şehir içi 6.6 litre yaktı. Benzinli bir araç için çok makul bi oran

    ekstra bir donanım aldınız mı ? aldıysanız siparişiniz geçildikten sonra ne kadar beklediniz ve bu donanımlar nelerdi ? bilgilendirirseniz seviriniz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeKU

    Hayırlı olsun. Bende sizinki gibi geçen hafta perşembe 1.2 tsi dsg leon aracımı teslim aldım. Arabadan çok memnunum. İnş sorunsuz bi şekilde uzun yıllar binerim. Dsgden dolayı kafam rahat olsun diye +2 yıl garanti uzatma aldım.

    Yakıt tüketimi beni çok şaşırttı
    Örnek vermek gerekirse bugün ki güzargahım sabah 8 buçuk;
    halkalıdan - esenlere
    Esenlerden - maltepe(karşı)
    Maltepeden - esenlere
    Trafik yoğun dur kalk şehir içi 6.6 litre yaktı. Benzinli bir araç için çok makul bi oran

    ekstra bir donanım aldınız mı ? aldıysanız siparişiniz geçildikten sonra ne kadar beklediniz ve bu donanımlar nelerdi ? bilgilendirirseniz seviriniz :)

    Hayir hic bi ekstra donanim almadim beklememek icin. Ama ben alirken benim aracin ozelliklerinde full led paketli olani bosa cikmisti onun icinde 4bin ekstra istediler. Acikcasi full led icin 4bin... (Tercih meselesi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende bugün leon 1.2 style manuel için anlaştım kısmetse yarın teslim alıcam...o kdar araştırdım bi anda bunda karar kıldım umarım pişman olmam. bugün kampanya son günüydü yarından itibaren fiyatlar artacakmış sanırım...
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Mesut Bey,
    Ben de Leon 1.2 TSI ile ilgeliniyorum. Ama düz vites olanla.
    Geçen süredeki olumlu-olumsuz deneyimlerinizi ve yakıt tüketiminizi paylaşırsanız benim gibiler için faydalı olur.
    Sevgiler,
    Oğuz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.