Şimdi Ara

SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
39
Favori
112.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bi şeyi ne kadar incelerseniz o kadar kusur bulursunuz. Örneğin 2014 fr aldık yaklaşık 5 gün önce burda yazılanların hiçbiri beni rahatsız etmedi. Tabi brni rahatsız etmemesi arabayı sorunsuz yapmıyor veya yok anlamına da gelmiyor kişiden kişiye değişiyor. Ama bu durum herşeyde böyledir. Telefon alırken ince eler sık dokursunuz bi hatası çıkar illa ki veya başka bişey içinde bu şekilde. Dünyanın parası verilen arabalarda bile ne gibi sıkıntılar oluyor. Bence çok kafaya takmamak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.Soylu kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle... Galeri işleten bir arkadaşım var. En düşük araba Bmw 3.20d... X5, A5, A6 vs vs hepsine bindim. A5 in kapısını kapatınca güneşlik zangırdıyor...

    Duymaya çalışınca bulunuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu trim sesi meselesi sadece Seat'a özgü değil. Burada iyi niyetli şekilde paylaşımlar yapılıyor ancak diğer kullanıcılar seat'ı kötü sanabilir. Birçok araca bindim ortalama malzeme kalitesi olarak, yalıtım, trim sesi konusunda seat iyi denilebilir. Ona bakarsanız Mercedeste bile trim sesi var.

    İç işçiliği, malzeme kalitesi, yalıtım olarak Seat çoğu markadan üstün.

    Leon almadan önce bu konular nedeniyle şüpheye düşmüştüm. Aracım 7500 kilometrede iyi ki almışım diyorum. Rakibi c sınıfı araçlardan eksiği yok fazlası var. Trim sesi konusunda hassas bir kullanıcıyımdır. Buna rağmen iyi diyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar. İki buçuk yıllık leon mk3 1.6 tdi dsg kullanıcısıyım.
    Aracım 2013 model,2014 trafiğe çıkışlı. Şu anda 52bin km'de.

    Ben de araçtan gelen sesler konusunda çok hassasımdır ancak sanırım şanslı bir leoncuyum.
    Sunroof ve kapı fitillerinden gelen gıcırtı ile alcantra koltuğun plastik kısma sürtünmesinden gelen gıcırtı dışında trim sesi problemim hiç olmadı.
    Fitil gıcırtıları için çok çeşitli sprey denedim. En güzeli henkel in kauçuk sprey ürünü. Aylarca kesiyor. Bagajımda hep bir tüp bulunuyor. Özellikle mevsim geçişerinde 2 fıs fıs ,tamamdır. Koltuğun deri kısmı ile plastik kısmı arasına da siyah keçe yapıştırdım. Belli de olmuyor zaten. O da sıkıntı olmuyor.
    Bir ara sadece sol kapı hoparlörden cızırtı tıkırtı gelir gibi oldu(kış aylarında) sonra kesildi.
    Bu gösterge paneli tıkırtısı bende hiç olmadı.
    Bir ara serviste sanırım a sütunlarının içine yalıtım malzemesi koydular. Güncelleştirme yapıldı diye bir bilgi vermişlerdi(iyileştirme anlamında)
    Benim tek sıkıntım dsg oldu. 30bine doğru 2. Vites titremesini hissettiğim gibi garantiden kavramayı değiştirttim ve iyileştirilmiş kavrama takıldı.
    Bu sene artık aracımı değiştireceğim ve gerçekten leondan sonra bu tasarımda ve bu dolulukta başka bir araba bulmak çok zor.
    Audi ya da bmw ye geçiş yapacağım ama leonumun tipi hiç birinde yok gerçekten. Ama artık bana sedan lazım.

    Sözün özü,çok takılmayın ufak tefek seslere arkadaşlar.
    Arabanızdan soğutmayın kendinizi. Leon kendi sınıfında ,fiyat performans olarak çok mantıklı bir araç.
    Ben alırken donanımlı almıştım(17jant,led,sunroof,alcantra vs) ve topu topu bu donanımlara arabanın %9-10 u kadar ekstra para vermiştim.
    Bu da oldukça makul bir rakkamdı.
    Şimdi audiye katlanır ayna ,farklı koltuk ekletiyorum,eyvah eyvah,uçuyor fiyat. Bmw testinden çıkıp resmen şunu söyledim;
    ya 40.yıl ,m paket vs. alacağım,ya da bmw den vazgeçeceğim çünkü düz bmw benim leondan basit duruyor resmen. (tabi motor,sürüş,şanzıman olarak laf yok,çok keyifli bmw)

    Özetle,2007 yılından beri leon kullanan biri olarak;
    kusurları da elbet vardır ama leon candır diyorum.

    Bakımını yapın,yumuşak lastik takın,azıcık ilgi gösterin yeter :))

    Kalın sağlıcakla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gyrmann kullanıcısına yanıt
    merhaba arkadaşlar, ben polo 2015 en ust paket sahibiyim. çocuk olayından dolayı arabamı değiştireceğim yalnız bir türlü kafama yatan bulamıyorum. polo trim sesi konusunda gerçekten iyi tık yok maşallah. leon da tümseklerde bozuk yolda giderken kapının lastiklerinden gelior ses. uygulama yapan oldu mu ? bir de 65 bin tl civarı leon dan baska alternatif de yok. baya trim sesi varmış okudum tüm yazıları bu konudaki. karasız kaldım. leon a odaklanmıştım walla ama trim sesi çok muş

    trim sesine uyuz olurum. her abada vardır ama leon da baya var anladıgım kadarıyla. ocativa da dusunuyorum ama leon çocuklu aile kuşlanıcısı varmı aranızda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singlewalf -- 18 Ağustos 2016; 17:41:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: singlewalf

    merhaba arkadaşlar, ben polo 2015 en ust paket sahibiyim. çocuk olayından dolayı arabamı değiştireceğim yalnız bir türlü kafama yatan bulamıyorum. polo trim sesi konusunda gerçekten iyi tık yok maşallah. kapı gıcırtısı olayı var fitillerden dolayı. servis slikon sprey sıktı ama geçici çözüm bence. ay nı sorun leondada var sanırım tümseklerde bozuk yolda giderken kapının lastiklerinden gelior ses. uygulama yapan oldu mu ? bir de 65 bin tl civarı leon dan baska alternatif de yok. baya trim sesi varmış okudum tüm yazıları bu konudaki. karasız kaldım. leon a odaklanmıştım walla ama trim sesi çok muş

    trim sesine uyuz olurum. her abada vardır ama leon da baya var anladıgım kadarıyla. ocativa da dusunuyorum ama leon çocuklu aile kuşlanıcısı varmı aranızda.

    hocam

    diğer konuya da yazmışsın
    https://forum.donanimhaber.com/m_63160758/mpage_707//tm.htm#119423507
    konusu çok daha aktif




  • singlewalf S kullanıcısına yanıt
    hocam başlığın başında da belirttiğim gibi benim 2013 mart üretimi aracımda denk geldiğim seslerin çözümleri bunlar. şu anda aracımı sorunsuz ve sessiz kullanıyorum. çoğu kullanıcı şikayetçi değil veya hiç duymuyor. öte yandan farklı sesler de olabiliyor.

    son model bmw 3.20i de bile kapı gıcırtısı sorununu servis çözebilmiş değil. ihtiyacını ve bütçeniz leona uygun ise bence alın. benim 2 arkadaşım vw olsun diye polo aldı ve benim arabaya her bindiklerinde aldıklarına pişman oldular. genişlik, yol tutui ve performans anlamında neredeyse aynı paralara üst segment almış oluyorsunuz.
  • İşin aslı bu sorunlar beni leondan bayağı bir soğuttu, çünkü ben araçtan gelen sese çok huylanan biriyimdir, he tamam müzikle biryere kadar sesi bastırırsın ama nereye kadar ? Ayrıca sizin kadar bu şekilde maharetim olmadığı için öyle sökme takma işlerine girecek cesaretimde yok. Ben Golf 1.6 tdi Comfortline ile 1.4 Fr act leon arasında gidip gelmekteyim. Gönlüm Tdi den yana ama leonun tsi nin boşluğundan ve 1.4 fr modelin ekonomik motoru ve +10 opsiyonundan dolayı Leon tdi yi düşünmüyorum. Golf ile leon arasında 10 bin TL lik bir fark var ve 1.4 FR comfort Golf'ten bariz şekilde donanımlı ama gel gelelim özellikle golfün 2.el piyasasının çok iyi olması vd malzeme kalitesi insana cazip geliyor, malzeme kalitesi benim için çok önemli olmasada acil durumda aracı satmak gerekirse 1.4 fr Golf kadar çabuk satılır mı ? Bu sorunu cevabını merak ediyorum. Ayrıyeten sizin yaşadığınız bu sorunlar 2016 model araçlarda da cevap ediyor mu ? Son olarak 2017 de Leonun yeni kasa çıkaracağından bahsediliyor bu konuda bilginiz var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: raptap

    İşin aslı bu sorunlar beni leondan bayağı bir soğuttu, çünkü ben araçtan gelen sese çok huylanan biriyimdir, he tamam müzikle biryere kadar sesi bastırırsın ama nereye kadar ? Ayrıca sizin kadar bu şekilde maharetim olmadığı için öyle sökme takma işlerine girecek cesaretimde yok. Ben Golf 1.6 tdi Comfortline ile 1.4 Fr act leon arasında gidip gelmekteyim. Gönlüm Tdi den yana ama leonun tsi nin boşluğundan ve 1.4 fr modelin ekonomik motoru ve +10 opsiyonundan dolayı Leon tdi yi düşünmüyorum. Golf ile leon arasında 10 bin TL lik bir fark var ve 1.4 FR comfort Golf'ten bariz şekilde donanımlı ama gel gelelim özellikle golfün 2.el piyasasının çok iyi olması vd malzeme kalitesi insana cazip geliyor, malzeme kalitesi benim için çok önemli olmasada acil durumda aracı satmak gerekirse 1.4 fr Golf kadar çabuk satılır mı ? Bu sorunu cevabını merak ediyorum. Ayrıyeten sizin yaşadığınız bu sorunlar 2016 model araçlarda da cevap ediyor mu ? Son olarak 2017 de Leonun yeni kasa çıkaracağından bahsediliyor bu konuda bilginiz var mı ?

    Honda toyota focus ve şimdi leon aldım.... Size yorumum şu; sorunsuz araç yok... Ama şu performans honda. Konfor tokluk yol tutus focus... Ama leon da kötü değil malzeme kaliyesi focusun gerisinde biraz ama golf 7 de o kdr şatafatlı değil yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ilker0607 kullanıcısına yanıt
    Aynen Leon tabiki kötü değil ama kronik sorunlar çok kişide yaşandığı için insanı çok düşündürüyor yoksa her araçta sorunlar olabiliyor dediğiniz gibi birazda şans işi sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar abartıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon düşünüyordum soğudum yeminle.2. Elde neye dikkat etmeliyim diye soracak konu arıyordum ilk sayfadaki seri sorunları görünce tırstım. 2015-16 leonlarda bu sorunlar giderildi mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar mk3 leon um var ama bu camlar beni çıldırtmak üzere... Tek tuşla açılmıyor kapanmıyor sağ cam içinse basılı tutmak gerekiyor... Kapılar ise çok hafif sanki şahin kapısı gibi tokluk yok.. İnşallah alışırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba

    2012 model leon aracından buz gibi soğudum.kasislerde arka koltukta 2-3 kişi oturduğu zaman lok lok ses geliyor.tek başıma iken gelmiyor. amortisör diye baktırdım ama değilmiş.neyden kayaklanıyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 22bin km oldu bahsettiginiz sorunlar mevcut degil.. 2015 model.. trim sesi yokmu var tabiki ama bu yollarda olmamasi imkansiz..
  • Selam abilerim kardeşlerim.
    Ön kol dayamayi sökmek istiyorum (içine kadife kaplama yapacağım) acaba nasıl sökülür daha önce söken oldu mu?

    Junkerss hocam yardiminiza ihtiyacım var :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ewwliya kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Kol dayamanın içindeki göz kısmını sökmek kolay. Bölmeleri ayıran dik duvar çıkıntılarından birini tutun ve yukarı doğru çekin

    Bu da bonus :) direksiyon tarafındaki küçük gözün nasıl söküleciğini çektiğim video

    https://youtu.be/HztNhZ5wA5o

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkür ederim hocam bu kadar kolay olacağını dusunmemistim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon 1.2 style dsg sahibiyim. Bu araca sonradan direksiyon değişimi ve yazılımla f1 kulakçık vites eklenebiliyor deniyor. Yazılımı hallederiz ama direksiyonu ozellikle sifir olarak nerden bulabilirim, veya temiz çıkma bulabilir miyim, servisler satar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 28 Aralık 2016; 11:23:18 >
  • Herkese merhabalar benim aracım 26 aylık ve 27.500kmde. Kapı içi sesi, gösterge paneli zırıltısı, sunroof tıkırtısı, bas zırlaması, kemer tokadı bölgesi sesi vs bu trim sesleri bende mevcut, e daha dün halamın oğlunu aradım o benden 1 ay sonra aldı bende sunroof tıkırtısı yok çünkü sunroof yok abi diye dalga geçmeye başladı. Aynı gösterge paneli sesinden kapı içi zangırtısından, tümseklerde çapraz geçerken kapı fitil ya da plastiklerinin esnemesinden aynı şekilde o da şikayetçi. Yaklaşık 1 yıl önce yakın bir arkadaşım v40 R-Design aldı aynı yollardan geçtik benim Leonun dağılacak sandığım yollarda V 40 gram esnemiyo ve trim sesi adına bi şey çıkarmıyodu. Bu adam bu arabayı 110 bine aldı şimdi dolu paket bi leon da oldu en az 100 bin. Kümsryi markadan soğutmak için söylemiyorum ama biz kendimizi kandırıyoruz meganı focusu falan örnek göstererek. Hangi audi volvo bmw sahibi kapı içini göstergeyi söküp zırıltı kesmeye çalışmıştır ben görmedim duymadım. Eşimin Micrası bile trim sesi açısından Leondan daha başarılı diyebilirim. Aracı ilk aldığım zamanlarda hemen bu sorunları yaşamadım ama kondisyonu çok uzun soluklu olmadı benim açımdan. Kasa olarak hala bana çok hoş gelse de premium havadan çok uzak vw teknolojili bol trim sesli bi araç işte. Büyük konuşmayayım ama sanırım benim ilk ve son Seat'ım olacak. Herkese iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.