Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (358. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: simos35 , simos35 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 14 Misafir (3 Mobil) - 12 Masaüstü4 Mobil
5 sn
8.482
Cevap
199
Favori
1.208.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nasıl bir olay bende anlamadım da ilk defa cildiyeye gideceğim inşallah bir çözüm bulunur, size de acil şifalar diliyorum tekrar teşekkürler.
  • Arkadaslar domates, cilek, seker tetikliyor dikkat edin.
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    Bunun kremle ilaçla çözümü yok bence yeme içme stres kendi içinde olan bişey hepimiz kaç kere doktora gittik ben çözen görmedim daha alışıyon yaşamaya.
  • Kesin çözümü yok maalesef.

    Yeme içmeyle alakası olduğu söyleniyor, evet belki tetikleyebilir ama asıl sorun STRES. Stresi çözerseniz, ne yerseniz yiyin sorun olmayacaktır.

    Stresi çözemiyorsanız, kremlerle kontrol altına almaktan başka çareniz yok. Sebep olan mantar, MALASSEZIA FURFUR. Bu mantar ile ilgili araştırma yapın, internette makaleler var.
  • Hocam farklı türleri var anladığım kadarıyla benim kafadakiler sivilce benzeri anlamadığım şey o tam egzama türü gibi de değil, en azından az buçuk doktor tespit edebilse keşke zannetmiyorum ama bir umut dediğiniz gibi, ayrıca bu head and shouldersin etkisi geçmiyordur inşallah dimi zamanla diğer ilaçlar gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 24 Kasım 2019; 14:29:12 >
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    Yani onunda geçer heralde şimdiye değin alışmadığı şey görmedim ama formül yenileniyor bunların belli aralarla o yüzden bağışıklansa bile yeni çıkanını alırsın devam edersin zaten egzamalıysan suya sabuna pek dokunma haftada 2 kere yıka saçını yeter 4 güne 1 falan. Pek kafaya takma bende yüzümdede var hiç bi zararını görmedim.
  • streamin S kullanıcısına yanıt
    yüzünüzdeki kepeğe iyi mi geldi kefir bendede seboreik dermatit car şu an durumun nasıl içmeye devam ediyormusun ?
  • Seboreik Dermatit


    Seboreik Dermatit

    50 kere yazıldığı üzere ; lanet bir hastalık bu.

    Bende saçda çok bir sorun yok ; kaşıntı var az miktarda birde5 yıllık periyotta bir miktar saçım döküldü. Yanlız korkunç bir yağlanma var.

    Problemi yüzde yaşıyorum. Önce burun kenarlarinda başlayan egzama şuan yanak haric yüz ve kulağa yayildi.Hep aynı senaryo ; yüzüm yanıyor kaşınıyor bazen kendi kendine bazen benim krem kullanmam sonucu pul pul dökülüyor ve 2 haftalık rahatlık süreci başlıyor.

    Özellikle burun kenarlari felaket bazen günde 2 kez deri değiştiriyorum.

    Önceleri kortizon kremleri kullandim ama bu nalet mantar bağışıklık kazandı birde derimi kanatmaya başladı bu kremler.

    Sonra Elidel'e geçtim ,1 günde silgi gibi siliyor ama bazi yerlerde kanser yapabilir gibi yazilar var.

    Kontrolsüz çoğalip cilde zarar veren bir mantar var ve tıp buna bir çare bulamıyor , insan gerçekten hayret ediyor.




  • Sorunu fazla olmayanlar için faydalı olabilir belki. Duştan sonra kuruyordu bende. Özellikle burun kenarı dudak üstü kısmı. Duş sonrası kaliteli erken hasat soğuk sıkım bir zeytinyağı sürüyorum artık, az miktarda. Baya bir faydası oldu bende.
  • Beyler yüz için tavsiye edebileceğiniz mümkünse kortizonsuz krem veya losyon var mı? Kaşlar kepeklendi burun kenarı kızardı.
  • TolkiensPipe kullanıcısına yanıt
    Biraz pahalı ama protopic krem kullanıyorum ben yıllardır çok memnunum 2 versiyonu var ben daha yoğun olanı kullanıyorum yüz için ama hiç sıkıntı olmadı şükür
  • Arkadaslar benim sorun seboreik dermatit mi baska bir sey mi bilmedigimden sorayim dedim hikayeyi bastan anlatayim

    Ben 21 agustosta kunduraci gogsu ameliyati oldum gogsume bar konuldu 5 gun hastanede kaldim surekli terliyordum vs saclar yaglandi les gibi havasiz kaldi 3. Gun hastanede yattigim yastik sac doluydu cok fena dokuluyodu ve kepek doluydu ameliyatdan once hic kepek sorunum yoktu yikanmamda yasakti tabi eve geldik lif ile temizleye calistik ama cozum olmadi saci kestik o gun bugundur saclarim uzamiyor kisa kaldim ve dokulmeler devam ediyor kepekde devam ediyor cok hizli yaglaniyor sakaklarda acilma var uste var bolge bolge gitmis bir anda ne oldu bu saca bir ameliyat olduk onceden sakalimda kasimda da kepek oluyodu ama gecti suan sadece sacta var seboreik dermatite mi yakalanmisim ben ama sacda uzamiyor yav kasintida ole yok bana ne oldu cildiye randevusuda bulunmuyor.
  • uzun yıllardır bende de bu dert var.. maalesef net çözümü yok

    ilk aşamada çenede başladı sonra saç ta bir bölge kızarlıklık var. zaten ezelden beri kepek sorunu olan bir insanım.. 2. aşamada göğsümün ortasında kırmızı leke oldu. bu zaman zaman geçiyor ve özellikle birşeye çok üzülür stres yaparsam coşuyor, buna adım gibi eminim mesela.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkyTech74

    Şampuanı dönüşümlü kullanan arkadaş var mı? Var ise kaç günde bir saçlarını yıkıyor.

    Head & Shoulder Clinical ben de kepek yaptı da.
    O şampuan var olan plakları döküyor kafa derisindeki. Kepek yapmaması lazım.

    Yinede head and shoulders hergün kullanılacak bir şampuan değil. Saç dökülmesini arttırıyor biraz.

    Ben 4 günde 1 kullanıyorum o şampuanı. Fazla uzun süre de bekletmiyorum kafamda, yine de işini yapıyor.

    Saçlarımı ise 2 günde 1 yıkıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AİGUN -- 9 Aralık 2019; 20:39:55 >
  • AİGUN kullanıcısına yanıt
    Vichy aldım bugün yanında Energisant küçük 50ml bedava geldi. Onunla değişimli kullanıcam. Haldır şaldır yaramadı bize. Üstüne çok döktü saçlarımı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 9 Aralık 2019; 23:5:17 >
  • Yüz için ne kullanıyorsunuz? Saçımı vichy dercos hallediyor ama artık yüzüme etki etmemeye başladı.
  • coresatin aldım faydasını görmedim sonra daha detaylı araştırdım.. coresatin 2015-2016 civarı kortizonlu iddaları ve firmanın yeteri kadar acıklama yapmaması dolayısıyla (içeriği açıklanmıyordu) eski tüp halinden şimdiki plastik ve kapaklı halini almıştır.. ne hikmetse firma her ne kadar ürün içeriği değişmedi desede değişen ambalajı ile mucizevi krem yerini sıradan bir nemlendiriciye bıraktı.bu farklı kişilerden okududuğum en az 30 kişinin paylaşımıdır..hatta bir arkadaş cok faydasını gördüğü için stoklayarak almış.yenileri cıktıktan sonra ve elindeki stok bitmek üzereyken 2017 de yeni kutusunu almış, kullanmış faydasını görmemiş.. eski tüptekini sürünce faydasını hemen göstermiş. arkadaşın dediğine göre kortizonu kaldırdıkları için artık yenisi bir işe yaramıyor.ve bunu güncel olarak birçok kişi söylüyor..eksiden bakabilirsiniz.. ve en ilginç tarafı isviçrede türk firması tarafından yapılıp sadece türkiyede satılan bir kremmiş bu ! keşke yıllar öncesindeki yorumlara bakarak 69,5 tlyi sokağa atmamış olsaydım..




  • Yaklaşık 8 yıldır bu illeti çektim. Son 1 yıldır ufak kızarmalar dışında hiçbir sorun yaşamadım. 1.çözüm kesinlikle cildinizi yağlı bırakmamalısınız. Günde 2 kez eczanede satılan kaliteli sabunlarla yüzünü yıkaman lazım. Ben bu sayede ben çok iyi bir etki gördüm.asıl şimdi yazacağım çok önemli. Düzenli bir şekilde günde en az 3 litre su tüketin. Su cilt için herşeydir.iddia ediyorum. Düzenli olarak günde en az 3 litre su içen biri bu illeten büyük oranda kurtulur. Benim yüzümü soracak olursanız,ilk yıllarda özellikle berbat durumdaydı. Dışarı bile çıkamıyordum, utandığımdan. Şimdi ise dediğim gibi ayda 1 kez kızarırsa hafiften kızarır 2 güne geçer. Onun haricinde maşallah diyelim pürüzsüz bebek gibi cildim var.bu hastalığı yeni yaşayanları çok iyi anlıyorum. Bende aynı yollardan geçtim. Bu ufak tavsiyem ile fayda saglarsam ne mutlu bana




  • Bogachan9696 B kullanıcısına yanıt
    Hocam valla benim günde 4 litrede fazla su içmek zorunda olduğum bir dönem olmuştu, siz yazınca hatırladım, bu derdi en az yaşadığım dönem oydu. Gerçekten su içme alışkanlığı ile bir ilgisi olabilir sanki.
  • merhabalar 2-3 yıldır bende bu hastalıktan müzdaribim geçen gün rastgele aktardan şu şampuanı aldım. 15 gündür kullanıyorum pullanma ve kaşıntı namına hiçbirşey kalmadı tamamen doğal bir şampuan
    mecit efendi ardıç katranı şampuanı.
    https://www.mecitefendi.com.tr/index.php?sayfa=urun&link=ardic-katran-sampuani-400-ml-638
  • 
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.