Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (359. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.496
Cevap
199
Favori
1.212.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 357358359360361
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende bu sorunu sizler gibi yıllar boyu çekiyorum.
    Kendi kendime geliştirdiğim bir yöntemle yüzümde %95 iyileşme oldu ve kızarmadan idare ediyorum.
    Tedavi yöntemi nedir derseniz. YÜZÜNÜZÜ ASLA ELLEMEMEK. Olay tamamen bunun altında yatıyor
    Ellenen yer kızarıyor. Ellemezsen çok hızlı bir şekilde iyileşme oluyor.
    Ve yılların tecrübesi olarak bir şey daha keşfettim, beyaz un acayip azdırıyor bu olayı. Beyaz un tüketirken iki kez düşünün.
    Not: Head and shoulder ile kafamı ve yüzümü yıkamaya devam ediyorum. 3-4 günde bir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WaylandIZMIR

    Arkadaşlar bende bu sorunu sizler gibi yıllar boyu çekiyorum.
    Kendi kendime geliştirdiğim bir yöntemle yüzümde %95 iyileşme oldu ve kızarmadan idare ediyorum.
    Tedavi yöntemi nedir derseniz. YÜZÜNÜZÜ ASLA ELLEMEMEK. Olay tamamen bunun altında yatıyor
    Ellenen yer kızarıyor. Ellemezsen çok hızlı bir şekilde iyileşme oluyor.
    Ve yılların tecrübesi olarak bir şey daha keşfettim, beyaz un acayip azdırıyor bu olayı. Beyaz un tüketirken iki kez düşünün.
    Not: Head and shoulder ile kafamı ve yüzümü yıkamaya devam ediyorum. 3-4 günde bir.
    aynen
  • Bende de var bu uzun zamandır(6-7 yıldır), 3-4 yıl öncesine kadar kafam kabuk kabuk oluyodu ağır ataklarda baya kötüydü, doktor bi karışım verdi eczanede yaptırdım uyguladım.. Geçti o kabuklanma kısmı. Hala burun çevresi saç hizalarında hafif hafif oluyor ama çok takmayınca inanın geçiyor. Hissetmiyorsunuz bile, başlığı tesadüfen görünce bi yazayım dedim. Mevzu takmamak, ve surata-saça çok dokunmamak. Ben de head&shoulders kullanıyorum diğerlerine nazaran daha iyi geliyor.

    Burun çevresine surata vs sudocrem kullanıyordum iyi geliyordu ama şuan kullanmıyorum, kullansam daha iyi olabilir ama gerek görmüyorum artık pek umursamaz oldum durumu.

    Herkese geçmiş olsun
  • Yüz için coresatin 3 günde geçiriyor hatta 4 gün. Hiç beğenmedim 65 liram çöpe gitti daha önce la roche posay kullandım o daha iyiydi. Ondan önce dermecto kullandım en iyisi oydu kullanır kullanmaz kızarıklık kabuk hemen geçiriyordu ancak 3 ay ömrü var açtıktan sonra her 3 ayda ona para dayanmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    Hocam valla benim günde 4 litrede fazla su içmek zorunda olduğum bir dönem olmuştu, siz yazınca hatırladım, bu derdi en az yaşadığım dönem oydu. Gerçekten su içme alışkanlığı ile bir ilgisi olabilir sanki.
    hocam doğru söylüyorsunuz , su içmeyi alışkanlık edinmek tabi bir kaç bardak değil 3,4 litre civarı egzamayı sakinleştiriyor.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonamenouser -- 4 Ocak 2020; 20:45:15 >
  • buri7508 B kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın reis ben sakaryada yaşıyorum bende 10 senedir var gitmediğim doktor kalmadı sadece kortizonlu bi hap var ıtraspor bir tek o iyi geldi ama zararlı diye bıraktım sonra twkrar başladı ama dediğin gibi adanaya iş için gittim 3. Günde komple kesildi şaşırdım 3 ay sonra sakaryaya dönüş yaptım tekrar başladı suyun etkisi aşırı fazla
  • Ne zaman "2-3 gün kremi sürmeyeyim bakalım ortaya çıkacak mı?" diye test yapsam her seferinde "ben geldim karşim" diyor. Ölene kadar kurtulamayacağız anlaşılan.
  • John WICK kullanıcısına yanıt
    Merhaba, dermecto’nun hangi kremi? Link atabilir misiniz?
  • from_anatolia kullanıcısına yanıt
    Dermecto ectoin %7 yazan krem.

    Coresatini çöpe attım burdanda duyurmuş olayım bende hiçbir işe yaramadı coresatin olan 65 lirama oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 10 Ocak 2020; 18:6:39 >
  • John WICK kullanıcısına yanıt
    Coresatin değiştiğinden beri hiçbir işe yaramıyor eskisi ne güzel hemen etkisini gösteriyordu. Yenisinden bende de 1 kutu var öylece duruyor.
  • Merhabalar

    Nizoral Kullanan Varmı hiç? Etkisi Nasıl Sizce? Memnunmusunuz? Saç Döküyormu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nonamenouser

    Çözümü yok demeden önce bu çözümü deneyin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirius_black

    Tekrar yaziyorum.. Kombucay'i bir arastirin.. Ister evde yapabilirsiniz ister hazir alabilirsiniz.. Epey arastirdim baya fayda goren var..
    @Sirius_black 'a katılıyorum. Bir süredir bende kombucha kendim evde (6 aydan fazla) yapıyorum. Neler mi değişti? Kombucha faydalarını kısaca anlatayım. Bağışıklık sistemimin kesinlikle güçlendiğini hissediyorum, hatta yaşıyorum. Uyku düzenim yerine geldi. Şeker toleransım düştü ve bu inanılmaz konforlu bir beslenme düzeni getirdi. Yapması oldukça kolay. Ben kombucha üretimi üzerine çok marka denedim. Hatta mantarı yurdışından getirdiğimde oldu. Ama en iyisi shamansecret kombucha kiti oldu. Yeni başlayacak olanlar için hem kullanımı kolay hem de içinde herşey var. Gerçi ben üretim miktarımı oldukça fazlalaştırdım. Ortalama 5 üretimde bir mantar değişiyor. Bende bir sürü mantar oldu haliyle. Konu komşu kim varsa hem kombucha faydalarını anlatıyorum hem de mantar hediye ediyorum.Kombucha




  • Sakal dipleri acıyan var mı. Seborik dermetit var 2017 de başladı ama bu aralar çok fazla sakallarım acıyor. Dokunamıyorum bile. Sizde de böyle bir acı oluşmuş muydu?
  • Arkadaşlar bu işin %80'i beslenme ile ilgili buna kesinlikle gözlemledim. Benim zaten bacaklarımda ve dirseklerimde normal egzama vardı. Ondan sonra kafamda da seboreik dermatit başladı. O zamanlar 188 boy 92-93 kilo %25-30 yağ oranı ile şişko biriydim. Daha sonra diyet ve spora başladım. 83 kiloya kadar indim. Sadece yağ vermedim yanında kas kütlesi de yaptım. Bu dönemde yediğim tek karbonhidrat sabahları 1 dilim ekmek ve etin yanında pilavdı. Şekeri sıfırlamıştım. Bunlarla paralel olarak seboreik dermatitimde çok ciddi bir azalış oldu. Kafamdaki kızarıklıklar, kaşıntı ve kepek ciddi derecede azaldı. Daha sonra sporu saldım. Diyeti de hafiflettim. Bu ara ise iyice artık her gün tatlı, şeker, vb. yiyorum ve kafam her gün kepekli. Eskiden 2 günde 1 duş aldığımda bile çok sorun olmuyordu fakat şuan dün duş alıyorsam bugün kafamda kepek oluyor.
  • SerhatPro S kullanıcısına yanıt
    Hocam kombucha yaparken kültür olarak elimizdeki kombuchadan bir miktar koymanın da yeterli olduğunu görmüştüm bir yerde doğru mu, denediniz mi hiç? Bu fiyatlara ana almaktansa öyle oluyorsa daha mantıklı görünüyor.
  • Arkadaşlar merhaba bende yaklaşık 10 yıldır egzama sorunu çekiyordum. saçlarda özellikle zamanla arttı kafamın diğer yerlerine dağıldı kaşıntı kepek vardı.

    devlet hastanesine 5 kez özel hastanelere 5 kez gittim.

    Çoğunlıkla klasik keterol kanazol yazıldı devlet hastanesınde özelde 1 kere serum şişe yapıldı 3 4 tane de değişik şampuan denedim. hepsi geçiçi oldu.

    ve son zamanlarda iyice azmıştı keterol falan işe yaramıyordu.

    En son bu sayfayı takip edince baya bilgi aldım önce doğal yönteme geçmeyi denetim migrostaki bittim sabununa ne kadar dogal bilmiyorum ama çok övüyorlardı. Kullandım ve işe yaramadı ama inat ettim kimyasallı şampuanlardan kullanmak istemedim. ( o sabun ne kadar dogal bilmiyorum ama en azından öyle ınanarak kullandım.)

    sonra head shoulders clinical strength en çok övülen oldugunu burada gördüm ve en son dayanamayıp aldım ve diğer şampuanlardan farklı bir etki yaptı ilkınde kafam kızardı durdudu ikinci yıkamamda ise direk geçti. Bu kadar nasıl etkili oldu anlamadım etkisi için 3 ay bekledim yazmak için 1 kere bile çıkmadı.

    80 lira civarında pahalı diye düşünenler düşünmeden alsın zaten bezelte tanesi kadar erkek sacına yetiyor.

    Ben hafta 1 kere pazar günleri yıkıyorum. onun dışında normal sapuan kafama sürmüyorum bittim sabunuyla kafamı yıkıyorum. Çok memnunum.

    son kullanma tarihi 01.2021 haftada bir yıkadıgım için beni 1 yıl götürür.

    Kullanmayan arkadaşlara direk almalarını tavsiye ediyorum.




  • Zeen kullanıcısına yanıt
    Merhaba, saçınızın yağlanma durumu nedir? Bıttım sabunu kepek yapıyor mu? Tırnağınız ile saçınızı kazırsanız tırnağınızın içi beyaz hamur kıvamında doluyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 357358359360361
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.