Şimdi Ara

SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.088
Cevap
84
Favori
286.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
27. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayrton_SENNA kullanıcısına yanıt

    Sana o günde kararsız bir insan olduğumu anlatıp hatta ozur bile dilediğim halde hala bunları yapabiliyorsan hocam diyecek birşey yok

    Dediğin gibi reklam yapacak olsam zaten ilk sana attıklarımda yapmazmıydım?

    Madem pazarama reklamı yapıyorum ya Sana göre! N11 ne oluyor burada hocam?

    Yada sana özelden attığım birkaç tane değişik site ne dersin bu işe!!!

    Pazarama reklamı yapıyorum ya hani!!!

    Sana diyeceğim son söz hocam;

    Beni yapmadığım reklam ve trol olarak görüp buradaki insanlara da o şekilde ifşaladıgın için Allaha havale ediyorum

    Helbet Allah bu şekilde düşüncelerim olmadığını biliyor gerisi senin fikrine kalmış




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fergusonnn -- 25 Şubat 2024; 22:4:24 >
  • fergusonnn kullanıcısına yanıt
    Kararsızlığını bana değil, kim bilir zamanını çaldığın hangi iyi niyetli forumdaşa söyledin. 50 mesajla benim yeteri kadar zamanımı aldın, seninki kararsızlık değil başka bir şey. Diğer arkadaşlar için farkındalık oluşturabilmişimdir umarım.
  • Ayrton_SENNA kullanıcısına yanıt

    Tamam sen yine bildiğin gibi tavırlar göster

    Fazla uzatmıyorum ben kendimi Net şekilde yazdıklarımla anlattığımı düşünüyorum

    Hadi sen en iyisin ve kralsın burada tamammı!

    Kal sağlıcakla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fergusonnn -- 25 Şubat 2024; 22:10:8 >
  • mavi kadranlısı çok güzelmiş

    Seiko Alpinist SPB197J1

    hem rakam hem sembol var,

    rakamlar boyutu ideal

    kenar çerceve geniş değil sırıtmıyor

    TR de yok gibi.

    https://www.youtube.com/watch?v=RPnsi4O9JA8&list=PLWOIa0awy_yjY-MEX7h-aYPuG7X22AZc8&index=5&t=856s

    stüdyo resim çekimleri saatlerin güzelliğini sergileyemiyor, Normal çekimde kalite ve tasarım daha iyi anlaşılıyor.


     SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA




  • fergusonnn kullanıcısına yanıt
    Bu kisisel bir sey. Iki saatte cok guzel yalniz takacagin saat kisiliginede uymali. Bana uyan krem renkli olan ilk linkteki olurdu. Daha maceraci ve genc isen Portakal renkli saat cok iyi durur, ozellikle yaz aylarinda hayatina bir canlilik katar.
  • Bu otomatik saati aldım. 4r36 mekanizma kodu. Daha önce hiç otomatik saat kullanmadım. Gücünü bilek hareketimizden mi alıyor yoksa kurmak mı gerekiyor sürekli?


     SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA
  • sorrento kullanıcısına yanıt

    Bileğinizda hareket ettiği sürece kendiliğinden kurulur. Dilerseniz siz de elle kurabilirsiniz.

  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Anladım. Çok teşekkür ederim🙏
  • 4r36 mekanizmadan citizen tsuyosa 8210 mekanizmaya geçmek üzer mi? Şu anki 4r36 günde -10/15 saniyeyle çalışıyor
  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt

    Bence Seiko mekanzimaları genel kurgu olarak daha iyi mekanizmalar. Ama zaman tutma olarak soruyorsanız büyük farkları olmaz.


    Ortadan saniye ibresi isteniyosa Miyota 8200'lerde bu endirekt olarak çalışır. Kuvvet yolu daha uzun olduğu için de arada sırada veya eskidiğinde atlama yapabilir, yelkovanla hizası bozulabilir. Fakat yekovanın zaman tutuması bozulmaz. Ayarlarken geriye çevirirseniz 10-15 saniyelik atlamalar yapabilir (seconds hand stutter diye aratırsanız, videoları bulunabilir). Bu mekanzimalar sadece ileri doğru ayarlanmalı. Seiko'lar da ileri doğru ayarlanmalı, ama geri çevirmeye daha toleranslılar. Bu bakımdan, yani saniye ibresi hareketinin düzenliliği bakımından 7000'ler de, 7S'ler de, 4R'ler de daha modern tasarımlar. Küçük saniye ibresi istiyorsanız ise (1950-60'lardaki modeller gibi) bir fark yok.


    İkincisi, kurma ağırlığı Miyota'da biraz daha seslidir. Tek yönde kurma yapar, diğer yönde boşa döndüğü için rulman sesi gelir. Seiko'larda rulman sesi sadece boşluk yaptığında geldiği için bazıları bunu sevmiyor. Her küçük hareketi enerjiye çevirmede de biraz daha başarısızdır. Eğer hareketsiz iseniz belki kurma verimliliği bakımından bir fark hissedilebilir.


    Miyota elle kurarken de daha çok ses yapıyor.


    Bunlar önemliyse üzebilir. Mekanik sesleri duymak isteyen biri için, iyi şeyler de olabilir. Böyle endirekt aktarımlı saniye çarkıyla üretilmiş eski Omega'lar da var, en pahalı Sovyet mekanizmaları böyle. Önemli olan kadran, oranları vs. Uzun dönem hiç Miyota kullanmadım, bence Seiko meknizmaların hepsi 8000 serilerinden daha iyi, ama kadranı ölçüleri hoşuma giden bir Citizen olsa pek düşünmem.





  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    O zaman üstüne bir 10k daha ekleyip geçmeye değmez gibi. Direkt tissot seamaster serisine gözü diktim ona birikim yapıcam bakalım :). Sağolun hocam
  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Bence de. ETA mekanizmalarda fark olur, takvim geçişinde, kurma kolunda hareketler daha nettir, daha yakın tolerans hissedilir.

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı mekanizma spinnaker hull pearl diver aldım. İyi mi yaptım bilmiyorum ama değişiklik zamanı gibi hissettim. Safir cam da denemek istedim.
  • Arkadaşlar Seiko 5 SNKL23K1 modeli kullanan veya bilgisi olan var mı ?

    Yada en fazla 10 Bin tl civarında otomatik saat tavsiyesi olan var mı seiko tercihimdir ama kullanıp tavsiye edeceğiniz başka markalarada olabilir. İlk defa otomatik saat alacağım. Pili saat kullanıyordum genelde casio pek bilgim yok otomatik saatler hakkında. İnternetten öğrenmeye çalışıyorum. Önerilere açığım. Teşekkür ederim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ixboot -- 27 Nisan 2024; 10:54:10 >
  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Merhaba bende araştırma içindeyim. Üretim yerini nasıl öğrendiniz. Teşekkür ederim.

  • arkadaşlar uzun süredir Seiko modellerine ilgi gösteriyorum. sarı site üzerinden Seiko 5 modelini buldum. Sanırım 1980 üretim tarihli. 6309 serisi olarak yazmış. yeşil kadranlı. fiyat 1800-2000 arasında. ne dersiniz?

  • ixboot İ kullanıcısına yanıt

    Saat kadranı içerisindeki kod "J" ile bitiyorsa Japonya üretimi K ile bitiyorsa değil.

  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt

    İyi günlerde kullanın.


    Ben de Mart ayında, spor saat olsun diye ilk defa diver aldım. Diver saatlerde ne çok model var, Doxa, Edox, Sinn, Tissot... baka baka yine Seiko'yu buldum:) kaplumbağa gibi olanlardan. Silindir gövdeli büyük saat kullanamazdım herahalde. Sizinki de rahata benziyor.

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Rahat diyorlar ama boyutları seikomdan da büyük ve kalın. Tissot öncesi ara model olur diye düşünüyorum. Benim de klasik bir modele ihtiyacım var hep spor kullandım :) Size de hayırlı olsun kolunuzda eskisin hocam
  • ixboot İ kullanıcısına yanıt

    Madem ilk defa otomatik saat alıyorsunuz, Seiko SRPE51K1 gibi 4R mekanizmalı (4R35, 4r36 vs) bir model durduğunda daha rahat edersiniz. Ayarlarken saniye ibresini durdurur ve elle kurulabilir.


    Sizin gösterdiğiniz Seiko-5 modellerin hemen hemen hepsi aynı 7S26 mekanizma kullanırlar. Duruncaya kadar sorun yok, ama durunca sabaha hazır olsun diye akşamdan kurmak çok zor. Ya bir süre evde kullanmak, ya da bayağı bir sallamak gerekir.


    Maalesef ki 4R mekanizmalar sizin seçtiğiniz gibi küçük saatlerde, Seiko 5'lerde pek olmuyor. Çok kötü değil bence, senelerce Seiko-5 kullandım. Ama ilk karar noktası bence burada. Bu fiyatlarda başka Citizen veya Orient de bulunabilir. Onlara da bakın. Fakat Seiko-5 gibi küçük, otomatik saat neredeyse hiç yok.



     SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADAWATCHing Jamesyoutube
    My first 2022 Seiko purchase and its a great watch. Im very impressed. Today is the full review of my grey dial DressKx If you are interested in some of my favourite watches from AliExpress I will leave links to them below. They are affiliate links which means I earn a small amount of commission from the purchase but it does not cost you any extra money. SEESTERN: SE2021-OO2DOXA V2 - https://s.click.aliexpress.com/e/_ADPtsG Tactical Frog H5 Captain Willard Homage – https://s.click.aliexpress.com/e/_ABejXi My favourite engineered bracelet – https://s.click.aliexpress.com/e/_9uHhpI Cronos Sub Homage with the PT5000 – https://s.click.aliexpress.com/e/_ApANCy SEAGULL 1963 – https://s.click.aliexpress.com/e/_AFYGac San Martin Retro Diver Water Ghost – https://s.click.aliexpress.com/e/_AWWOc0 And the Best super affordable automatic watch The BERNY – https://s.click.aliexpress.com/e/_AMXQVE LACZ DENTON GMT – https://s.click.aliexpress.com/e/_A6G6TA PYHLIDA GMT – https://s.click.aliexpress.com/e/_AAmNHq
    https://www.youtube.com/watch?v=3zT8_3rj0FI




  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.