Şimdi Ara

Senet hakkında Bilgisi olanlar içerii (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • K.chaLi kullanıcısına yanıt
    hocam çok sevinirim akşam bi sonuca kavuşturalım senetin fotoğraflarını gönderirim size pm olarak
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    hiçbir bilgim yok malı mülkü hakkında 4 aylık iş arkadaşımdı bir gün konuşurken eve haciz geldi evde herkes rezil durumda yaşlı babannem vs dedi bende vatandan telefon aldım gittim bozdurdum verdim buna parayı
  • Hocam elindeki senedin bono olup olmamasına göre "bedeli teminattır" kaydının sonucu değiştireceğini söylemiştim. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurmanızı önermemin nedeni ise şahsın borcuna sadık olmadığını düşündüğüm içindi. Zaten en son mesajınız da bu durumu doğruluyor. 4 aylık bir tanıdığınıza bir borç vermişsiniz ki güven ilişkisi kurmak için kısa bir süre. Kaldı ki borcuna sadık olan bir kişi ile diyalog halinde olmanız gerekirdi. Senedin ödeme tarihi yaklaşmasına rağmen sizinle irtibata geçmemiş gibi duruyor.

    Kısacası elinde senet var ise icra takibi yapmanız en olağan yol. Ancak elinizdeki senet şayet bir bono ise ki bono da bir tür senettir; bu senedi alıp Asliye Ticaret Mahkemesi'nden ihtiyati haciz talep etmek en hızlı tahsil yöntemi olacaktır. Bir avukata başvurduğunuzda yapması gereken ilk iş budur. Neden diye sorar isen, bu gibi ihtiyati haciz kararları duruşma açılmaksızın 2-3 gün içinde veriliyor. Diyebilirsin ki haciz ne ihtiyati haciz ne? İhtiyati haciz bir nevi geçici haciz demektir. Sen bunu elinde bono var ise asliye ticaret mahkemesinden istersin, mahkeme borçluyu çağırıp sormaz bile gel kardeşim sen gerçekten borçlu musun diye. Senede bakar; unsurları tamam ve vadesi gelmiş ise kararı verir. Sen de o kararı alıp icra takibi başlatırsın. Bu suretle başlattığın icra takibinde daha borçluya tebligat dahi gitmeden malına mülküne haciz koyarsın.

    Öncesinde ihtiyati haciz kararı almadan icra takibi başlatamaz mıyım diye sorar isen. Buna engel yok ama bu sefer adama tebligat gidecek. Adam tebligat adresinde mi değil mi? Bir ton sorun çıkacak. Üstelik adam icra takibinden haberdar olacak vs. Umarım borç düşük bir meblağdır. İşiniz zor gibi duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 2 Mayıs 2018; 21:58:58 >




  • K.chaLi kullanıcısına yanıt
    hocam verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim şimdi tam olarak anladım. senetin fotoğrafını pm olarak gönderiyorum
  • Covboy0606 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam dediğim gibi bu senet bono aynı zamanda. Ödeme tarihinde bir avukata verin hemen ihtiyati haciz kararı alıp işe koyulsun. Arkasında teminat senedidir yazmasına vs takılmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.