Şimdi Ara

Şeriat ülkelerinde dinsizler de şeriat kurallarına tabi mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
3.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim bildiğim şeriat ülkelerinde Müslüman harici yalnızca Hıristiyan ve Yahudilerin belli vergi ödemeleri karşılığı yaşam hakları var. Yani senin yaşama hakkın yok oralarda. Kurallar senin öldürülmeni emrediyor. Şeriat ülkelerinde dinsizler de şeriat kurallarına tabi mi? 

  • Kuranda fitne ortadan kalkıncaya kadar savaşın der. Şimdi ben bir şeriat ülkesinde yaşasam illaki müslümanlar ile bazı konuları tartışıp kafalarına soru işareti düşürürüm. Bu ise islama göre fitne demektir ve benim idam edilmem gereklidir. Şeriatla yönetilen yerde verginizi verip yaşarsınız ama koyun gibi yaşamak şartıyla.


    Medeniyetlerin gelişmesi için tartışmak ve sorgulamak 1. derecede önemlidir ama bunlar din için tehdittir ve bertaraf edilmesi gerekir. Zeki insanlar özgürce tartışamadıkları diyarlardan göç ederler, ortalık yalakalara ve çapulculara kalır. İşte müslüman ülkeleri bu yüzden asla gelişemezler.

  • Nevzat.Yildiz N kullanıcısına yanıt
    Örnek değil ....Kaynak Lütfen ????

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çocuk bir şey sordu yine dövüşmeye başladınız.


    OMG Hamza napıyor bunlar?

  • OptikForm kullanıcısına yanıt

    :)) komikmisiniz yahu.. açın interneti biraz dediklerinin hepsi gırla

  • Nevzat.Yildiz N kullanıcısına yanıt

    tamamen saçmalık diyorsun yani. evet haklısın cahilliğin bir başkasına da zorla cahillik yapmazsan ölürsün demesinin başka bir saçmalığı. bu dünyada inandıklarını düşünenlerin coğrafyalarında neden pislik hijyensizlik savaş terör var işte bu yuzden. neymiş sınavmış. ne bitmez sınavmış bu gariban zavallı çocukların sınavı. cahil ana babadan dünyaya gelmiş olmak galiba en büyük sınav. elin gavuru dediğiniz adam 2 katlı dubleks evinde arabasını park edip sokakları tertemiz yollarda akşam 1 kadeh viski içtiği için bu sınavdan geçer not alamayacak. evet. yersen.

  • blueice32 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle yaşadığımız dünyada hepsini görüyoruz, bu sebeple din bireyin tanrı ile kendisi arasında yaşamalı herkes aynı hayatı yaşamak zorunda değil, kim neye inanıyorsa yaşasın ama başkasının alanına müdahale etmesin, bundan dolayı laiklik bir ülke için vazgeçilmez bir yönetim tarzıdır, herkes istediği gibi yaşayabilmesi gerekir, yasarkende başkasının alanına müdahale etmemeli, bir insan giyimiyle kusamiyla inancıyla değil zekasıyla ilimiyle bilimiyle değerlendirilmeli dünya herkese yeter , yeterki kullanmasını bilelim, şeriat isteyenler turkiyede ne isteyipte yapamıyorsunuz soylermisiniz size namaz kilmanizami engel olunuyor ibadet yapmanizami engel olunuyor, yoksa tek engel milletin giyimi kuşami (bayan voleybol milli takım ornek) karma eğitim (erkek kız aynı sıra ve sınıflarda okuma) otobüslerde kadin erkek ayrımı olmadığımı, ne isteyipte yapamıyorsunuz, İran ile afganistanda yaşamak istemiyorsunuz, ama şeriat isterimde isterim, şeriat gelince ne olacak direk cennetmi mujdelenecek, bu ülkede yaşayıp değerini bilmeyen çok insan var, Allah ataturkten razı olsun ülkeyi kurtarmış ama çağdaşlık için devamını getirememiş, sonrasında ülke yonetenlerde işini ehli yapan değilde secimle geldiği için bi yere varamadık malesef... Ülkenin dinden önce hedefi sanayi,savunma,tarım,hayvancılık,ilim,bilim olmalı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 5 Kasım 2023; 22:44:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bizim pembe düşünceli müslümanlar kafalarında hemen bir şeriat uydurup yazıp çizmiş.

    Ne çabuk unuttunuz la Suudi zindanlarında çürüyorum diye yalvararak laik ülkeden yardım isteyen ilahiyatçıyı 🤣🤣🤣



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 5 Kasım 2023; 23:32:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şeriat toplumunda yaşayabilmen için ;


    1-Müslüman olacaksın

    2-Kuran'da bahsedilen kitap ehline mensup olacaksın.Bunlarda hrıstiyan ve yahudilerdir


    Puta tapıyorsan ya da hiçbir dinin yoksa şeriat toplumunda yaşaman mümkün değildir.Ya 'müslüman' olacaksın ya oradan göç edeceksin ya da müslümanlarla savaşmayı tercih edeceksin.Müslüman olmazsan,göç etmezsen ya da müslümanlarla savaşıp yenilirsen sonun mutlak suretle 'ölüm' olacaktır.Ailen ve varsa mülkünde 'ganimet' adı altında el konulacak ve müslümanlar arasında pay edilecektir.


    Ama mesela bir hrıstiyan ya da yahudi olarak şeriat toplumunda birçok kısıtlamalara maruz kalarak yine de yaşayabilirsin.Öncelikle şeriat devletine 'cizye' adı verilen vergiyi ödemek zorundasındır.Bu vergiyi ödediğin sürece şeriat devleti ne sana ne ailene ne de mülküne dokunmaz.Ama vergiyi ödemezsen ya müslüman olacaksın ya göç edeceksin ya da müslümanlara karşı savaşmayı deneyeceksindir.Kısacası hrıstiyan ya da yahudi olarak vergi verdiğin sürece şeriat devletinde yaşayabilirsin.


    Kısıtlamalardan kastım ise şunlardır;mesela müslümanlarla aynı mahallede aynı okulda ve aynı ortamda yaşayamazsın,aynı kıyafetleri giyemezsin, müslümanların sahip olduğu ayrıcalıklara sahip olamazsın,devlette memur ve asker olamazsın,müslüman bir kadınla ya da erkekle evlenemezsin vs...Bu konuda kesin ve katı bir şekilde toplum birbirinden ayrı hale getirilir.Örneğin bugün Suudi Arabistanda müslüman olmayan hiç kimse Mekke ve Medine şehirlerine sokulmuyor.


    Son olarak yukarda ilk madde olarak 'müslüman olacaksın' dedim ama bu bile başlı başına yeterli olmayabilir.Mesela Şii bir müslüman sünni bir şeriat devletinde barınamaz aynı şekilde Sünni bir müslümanda şii bir bir şeriat devletinde barınamaz.Zira hem Sünniler hem de Şiiler birbirlerini 'dinden sapmış' olarak görür.Osmanlı döneminde özellikle Yavuz ve Şah İsmail arasındaki mücadelenin temeli bu mezhep ayrılığıdır.Gerek Yavuz gerek Şah İsmail hüküm sürdükleri yerlerde kendi mezhepleri doğrultusunda baskı politikası yürütmüştür.Yavuz,Anadolu'da kızılbaşlara baskı uygularken Şah İsmail'de İran'da Sünnilere baskı politikası uygulamıştır.


    Bu yüzden yaşadığın şeriat devletinin kabul ettiği mezhebe bağlı olmakta çok önemlidir.





  • Eskiyi istiyorsan osmanlıya, yenisini istiyorsan Malezya ya bak.

    Ateist de şeriat ülkesinde yaşar, ateistliği savunup, topluma yaymaya çalışmadığı sürece. Bu bağlamda zina, içki, kumar, faiz gibi İslam ın reddettiği şeyleri kendi topluluğu içinde gizli olarak yapması gerekmektedir. İslam ıtırcıkla pıtırcık değildir, kılıcı keskindir. Bozgunculuk çıkaran kişinin öldürülmesi hakdır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakara 193
    O hâlde bir fitne kalmayıncaya ve din sâdece Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın! Fakat (küfürden) vazgeçerlerse, o takdirde zâlimlerden başkasına düşmanlık yoktur.
    Yumuşatın bakalım, öyle demedi, böyle demedi, şöyle demek istedi, böyle demek istedi,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • z.turk30 kullanıcısına yanıt

    İslam ülkelerindeki şeyhlerin vs liderlerin eşleri şeriata tabii değillerdir tıpkı Hz. Muhammed gibi ...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hikodaci kullanıcısına yanıt

    Hocam kendi şeriat anlayışını yazmışsın tamamen, yazdıklarının çoğu islamiyetle bağdaşmıyor islamiyetin çıktığı topraklarda yaşanan şekliyle kabullenmeyip kendi kafana göre bir anlayış harmanlamışsın ki vicdani olarak bazı şeyleri kabullenemeyince bu yolu seçmekten başka çare de kalmıyor doğru. Şimdi kurandan ayetlerle veya hadislerle bana gelebilirsin ama çok iyi biliyorum ki her iki hükmü de verebilirsin istediğin yere çekebileceğin ayet hadis kombinasyonları var, muhattabı sesini çıkarmadığı için herkes farklı yorumlar üretebiliyor...


    Kaynakta verelim, bilmeyenler için buhari birçok islamiyet anlayışında çok güvenilir bir hadis kaynağı olarak değerlendirilir.



    Şeriat ülkelerinde dinsizler de şeriat kurallarına tabi mi?
    Şeriat ülkelerinde dinsizler de şeriat kurallarına tabi mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 6 Kasım 2023; 9:37:29 >




  • KaranlıktaYaşayanAdam kullanıcısına yanıt
    Normal ateist, deist yada farklı din mensubu ile mürted ( İslam inancından sonra, farklı bir inancı tercih eden yada inkar eden) arasında fark var. Konu sahibinin sorusu, inançsız olarakta yaşayabilirmiyim olmuş. Evet yaşayabilir. Ama aleni olarak İslamı seçtikten sonra, tekrar ben bu dini kabul etmiyorum derse geçmiş olsun. İnanç kutsaldır çocuk oyuncağı edilcek bir durum değildir. Sadece aileden İslam üzere yetiştirilip, ergenlikte inkarcı olan kişiyede aynısımı olur onu bilemiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • blueice32 kullanıcısına yanıt

    ''Suudi Arabistan'da kafelerde kadınlar ve erkekler için ayrı bölümler var, ayıca ülke genelinde alkol kesinlikle yasaklanmış durumda.''

    Şeriat ülkelerinde dinsizler de şeriat kurallarına tabi mi? 

  • blueice32 kullanıcısına yanıt

    Kafir olarak ölürse evet sınavdan kalacak

  • Dirilis1299 D kullanıcısına yanıt
    Cezasını Allah verecek kuluna noluyor?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dirilis1299 D kullanıcısına yanıt

    Bebelere senet sepet yapmayın,akıl baliğ olunca anlatın islamı,boru gibi soruları görün,oyuncak olmasın din iman,çaktınmı köfteyiŞeriat ülkelerinde dinsizler de şeriat kurallarına tabi mi? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    Hırsızlık yapanada aynısını söylesene, yada vatan hainliği yapana. Bişeyler oturmuyo degil mi? :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.