Şimdi Ara

Şeriat ülkelerinde dinsizler de şeriat kurallarına tabi mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
3.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    Yahu gücü elde edinceye kadar tabiki cici bici göstermeye çalışacaklar. Sonrada dediğin gibi iki fetvayla milletin malına karısına kızına çökecekler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Değilse şu cumhuriyet sistemi kimin totosuna batıyorda rahatsız ediyor. Çünkü boş beleş adam olup güzel şeyler elde etmek için çalışman gerekiyor bu sistemde. İşine gelirmi bu kafası basmayan cahil cühela tembel teneke tayfanın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu şeriat güzellemesi yapanları görünce yaklaşık 5 sene önce iyiki de deist olmuşum diyorum kendi kendime.Pişman olduğum nokta ise keşke daha önce olsaymışım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şeriat kuralları yetersiz kalacağı için bir tane hocaefendi karar verecek kurallara. Şeriat budur

  • Forumda her şeyi şeriat ile çözenler daha iyi bilir.

  • Gidersin içersin yaparsın ama gotunu keserler hatta göt ilede bırakmaz başka yerlerinde keserler şeriat böyle istiyorsan olma öyle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drangela61 D kullanıcısına yanıt

    Biraz geç bir cevap olacak ama. Kusur dinin kendisinde. Din kusursuz olsa elbette onu doğru anlayan birileri olurdu. Herkes mi yanlış anlıyor?


    Ben de müslüman iken sahura kalkar ve büyük bir huzur içinde tgrt'deki evliya filmlerini seyreder, inandığım dinin öyle olduğunu zannederdim. Araştırdıkça öğrendim ki Türklere anlatılan dinin gerçek islamla pek bir alakası yok. Neredeyse tamamen farklı bir din anlatılıyor bize.


    Bir kere islam yayılmacı bir dindir. Geçmişteki islam devletlerinin sürekli genişlemesinden anlayabilirsin bunu. Bu genişlemeye müslümanlar "fetih" der ama karşı taraf için bu işgal ve zulümdür. Sonuçta kendi toprağını korumaya çalışan adamı öldürüyorsun. Üstelik onların yapmadığı kötülüğü yapıp öldürdüğün adamın karısını zorla cariye yapıyorsun, izinsiz ve nikahsız ırzına geçiyorsun. Allah buna müsade etmiş, peygamber bizzat uygulamış. Ama bize öğretilen dinde bunlar konuşulmaz. Sadaka der, fakirlere yardım der. Az miktardaki iyi tarafını gösterir, çoğunu gizler. Türkler gerçek islamı bilse çoğu dinden çıkardı.





  • Ehl-i Kitap(Yahudi ve Hristiyanlar) kendi şeriatlarına göre yargılanırlar. Fakat Hristiyanlığın İslâm gibi bir hukuk sistemi yoktur. Hristiyanların bu konuda, vahye dayalı bir bilgilerinin olmadığını söylemek gerek. Hristiyanlara göre Tanrı, kuvvetle muhtemel ki, ruhani kurtuluşumuz ve ahlâki tekamülümüz için, hukuk ve siyaset alanına dair bu tür bir tafsilatlı kurallar manzumesi yollamaya gerek olmadığını düşündü. Tam da bundan ötürü Hristiyanlık bir hukuk sistemi içermiyor diye düşünmekteler.


    Dinsizlere gelince eğer dinsizliği ailesinden beri süregeliyorsa ya da İslam dışındaki herhangi bir dini terk edip dinsiz olmuşsa hayat hakkı mevcuttur. Ancak kişi daha önce Müslüman olup sonra İslam'dan irtidad ettiyse cumhura göre katli vaciptir. Dinsizler de İslami Hukuk esaslarına tabidirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A0041A01F -- 12 Kasım 2023; 19:51:57 >
  • KaranlıktaYaşayanAdam kullanıcısına yanıt

    Bakınız sizin vermiş olduğunuz kaynaklar, İslam dinine girip çıkanlar için (mürted). Ateist bir kimse veya deist veya herhangi bir müslüman dışında kimse mürted kısmına girmiyor ta ki müslümanlıktan geri çıkmadıktan sonra.


    Yazdıklarımın hepsi islamiyet ile bağdaşıyor. İstediğim yere çekebileceğim ayet ve hadis yok. Ayet ve hadis birbirini destekler. Şeriat kanunları hukuk kanunlarıdır ve örnekleri peygamber efendimiz Aleyhissalatü Vesselam ve 4 büyük halife dönemindeki uygulamaları izleyerek ulaşabilmekteyiz. Açık kalan veya güncel (dünyanın değişmesi ile ortaya çıkabilecek) sorunlar da ise önceki olaylardan ilerleyerek yeni hukuk kararları çıkartılabilir fakat günümüzde herkesin dilinde olan şeriat gelirse şöyle olur böyle olur söylemleri safsatadan ibarettir.

    Demokrasi ile yönetildiğimizi düşünüyoruz ve modern(!) hukuk ile bunu destekliyoruz. Katiller dışarıda geziyor, tecavüzcü sapık vs elini kolunu sallayarak cirit atıyor hırsızlar içeri bile girmiyor. Çok güzeliz değil mi? Aman şeriat gelmesin bu toplum zaten hak etmiyor.


    Bugün kendini müslüman diye tanıtan ve müslüman olduğunu iddia eden kimselere soralım şeriat gelsin mi istiyor musunuz diye yani referandum yapalım. Adım gibi eminim %30 oy bile çıkmaz. %10'da kalır. "Şeriat gelmesin" diyen zaten iddia ettiği "müslümanım" beyanını yalanlamış oluyor.





  • Kafa kesiciler basmış konuyu.

    Elinize fırsat geçse keseceksiniz milleti dimi.


    Atatürk ede bu yüzden gıcıksınız dimi, milleti kesip malına kızına çökmenize engel olduğu için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 12 Kasım 2023; 20:20:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şeriat güzellemesi yapanların hiç biri şuan şeriat ile yönetilen ülkelerde yaşamak istemez avrupada yaşamak ister gerçek islam gerçek şeriat bu değil derler nasıl bir şeriat yada islam hayal ediyorlarsa daha yer yüzünde yok bunların hayal ettiği,

    laik düzende şeriattan elde edipte edemediğin ne var, kanunların içinin boşaltılmasının laiklikle bir alakası yok avrupa birliği uyum yasaları çercevesinde düzenlendi, yalnız bu yasalar bize göre değil bize amerikan yasaları gerekiyor acımasız olacak polise vur yetkisi hakimede idam yetkisi verilmesi gerekiyor idamına karar verilen kişiyi sadece katlettiği ailenin üyeleri affedebilmeli o afda idam değilde hapiste ağırlaştırılmış müebbete dönüşebilmeli,

    devlete karşı işlenen suçlarda çok cetrefil var feto olaylarında gördük bu suçlarda idam ağır gelir ama yaptıgı eyleme göre orantılı ceza verilmeli, devlete karşı islenen suçlarda silah kullanıldıysa idamda olmalı ceza seceneklerinde bunun için illa şeriat istemenin bi anlamı yok şuanki yasa ile dolandırıcı kapkaç hırsız adam yaralamanın fazla bi cezası malesef yok her yapılan infaz düzenlemesi bunlara yarıyor kanunda bunlara önlem alınmalı artık ülkede aff olayı kalkmalı kader mahkumu diye diye ne var ne yok salındı içeride olanlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 12 Kasım 2023; 23:56:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Kayrabey kullanıcısına yanıt

    :)))))))))))))))



    peki tamam.

  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

    hocam dediğiniz ayetlerde "inanmayanlar" şeklinde bir çeviri hiç görmedim siz hang içeviriye baktınız acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 14 Kasım 2023; 21:12:45 >
  • Dirilis1299 D kullanıcısına yanıt

    Cocuk oyuncagi edilecek bir durum degildir ifadesi Allah mi diyor ? Allah'a havale edersin birakta cezasini kendisi bizzat versin deseydin denilseydi vs ...


    Duyar kasar gib bu sefer de son cumlende aile egitimi kusurlu sorumlulugu altindadir diyre ailesini de tohbet altinda tutan durusunuz da enteresan ! Fatura tabiri caizse kesilecek ergense ailesi uzerine filan ...


    Bu nasil Islamdir ? Bu nasil hosgorudur. Bu nasil mantikdir ?


    Sizler bir kesim vs neyse seriat olan bir ulkeye gidin ... Iran aklima geliyor ... Mezhepsel farkliliklari dert etmezler orada netekim ..



    Tatlisu Muslumanlari can atarlar esnek yasatilan Islamiyet i yasarken esnetme isine geldigi gibi ama fikren inancini dile getirirken sohbetlerde filan radikal variliklerden dem vurmalar ... Ama mutlak kesin oldurun ayetleri filan sunulursa da sen anlamadin onun meali farklidir 10 firin ekmek yemen gerek veya o mertebeye gelmeden sormamalisin kufurdur filan derler ...


    Aleni olur bu isler. Aleni olmamak zaten sozde Islamiyeti pratiksel hale getiriyor ...


    Adan Oktar da Musluman olarak kendini ifade ediyor hatta Adnan Oktar lakapli kisi diyor ki : Benim yayinlarim durusum duzenim olmasaydi Islamiyet ve Musluman in dinden sogumasi vs ideal Musluman anlayisi benim cizdiklerimdir yardimci olmustur manasinda nice demeclerini TV sinde baskalarinin kanallarinda gazetelerde sosyal medyalarda dile getirdiginde kimseler ona dokunmadi bilhassa kendilerini samimi inanan olarak gorenler hic orali olmadi ... Sadece populist Evrim karsitlari kesimler esasli karsi durdu .. Bu Evrim karsitligi da Hristiyanlikta bir kesimce vardir ve onlarin da nufusunu maddi destegini vs alenen kullanmistir ... Bunlar boyle bir yapi .


    Yani Turkiye de yasanan Islamiyet malesef ideal goreceli inanilmis bahsedildigi gibi yasanmiyor yasatilmiyor ...



    Turkiye Laik bir Devlet tir . Bitti ...



    Laiklik geregi Devlet tum dinlere esit mesafade yakin olmaliydi ama nedense Sunni Islamciligi savunmustur ... Baska dindekilere karsi Diyanet catisinda da ilgilenmemislerdir sadece islamiyet ama kismi Islamiyet ! ...



    Laiklik ile kendi dinini kendi icinde ic dunyanda yasayacaksin . Iyi insan olara disari tezahur edecektir. Disa tezahur ederken de Islamiyet teki ibadet gizlidir dusturu ile komsun bile bilmeyecek senin dinini ... Ama Islamiyet teki iyi olan seyleri elbette komsun cevren herkes bilecektir . Insan olmak bunu gerektirir.


    Fakat Turkiye'de ici bosaltilmis Cuma kulturu ritueli ile Cemaatlere kayilmasi manevi vs ihtiyaclarla ki bu duzeni bozan ikame duzenleri de kuran onyillardir hatta yuzyillardir bu islerde usta Ingilitere dir ... Ingiliz oyunlaridir gorunurde cemaatlerin vs hepsi ayni ... Amac aptallastirma aydinlanmaya engel olmak ve onlarin emperyal vs emellerinin tikir tikir isletilmesi duzenlerinin bozulmamasi ugruna yapilmaktadir.


    Bu topraklardaki hicbir olusum kendi ic dinamikleriyle yesermemistir beslenmemistir cogu ya temelden ya da sonra da Ingiltere ile ilintilidir ... Agalardan tutun cemaatlere tarikatlere vs hepsi hatta devletin bircok yapisinda da koklenmislerdir ...



    Iste boyle bir ortada seriat ulkelerinde kuralina uygun dahi olsaniz uyumlu dahi olsaniz temeli bozuk kukla olmasi ile anlamsizdir . Bu oyunu kuraliyla oynamak zorundasindir seceneklerin de bastan bellidir kaderin yani ... Ben olsam bu oyunu red ederim ozgur olurdum ... Kulun sistemi meselesi degil harici dinamiklerin pek te iyi niyetli olmayan duzenlerine karsi olunmasi meselesidir ...


    En buyuk Islam ordusu nerede derseniz ? Ingilteredir ... Bilmem anlatabildim mi ...





  • müslüman olmayanların müslümanların davranışlarına karışması kadar hadsiz birşey görmedim..müslümanlığı bilmediğiniz için zaten ateist olmuşsunuz, siz müslümanların dinine ibadetine karışamazsınız.


    müslüman dinini kendi iç dünyasında yaşarmış lafa bak, orucu iç dünyasında nasıl tutacak? evinde yemeyip içmeyip dışarı çıkınca yiyecek mi? işte islamı anlamadığınız için böyle konuşup ateist deist oldunuz zaten.


    namaz vakti gelince o namaz kılınacak, vakti kaçıracağını anlarsa yolda yürürken kılacak, isterse camiye girip kılacak, kendi iç dünyasında namaz olmaz biraz din öğrenin.


    müslüman kendi iç dünyasında hacca nasıl gidecek onu da anlat da gülelim biraz.


    müslüman kadın örtünür, bu ayetle sabittir, kadın kendi iç dünyasında nasıl örtünecek zeka, ya benğimm bajımmm ağğçık ama işyyimden başımı öydüüğyorum içimde yağşşıyorum içimde içiğmde öyyğttü içimde..


    "müslüman dinini iç dünyasında yaşamalı" diyenler etrafta müslüman görmek istemeyenlerdir, yemeyiz.



    yukarıda arkadaşa sordum hala cevap vermedi bu arada, (hocam mocam yumşak yazınca cevap verilmiyor biraz sert yazmak lazım sanırım) inanmayanlardan bahsettiği İNFAZ EDİLİR ( bir de büyük yazmışş) dediği ayetlerin hiçbirinde "inanmayanlar" şeklinde bir çeviri yok uydurup uydurup yazmayı bıraksanız da bir gerçekleri tartışsak nasıl olur.


    önce şu islam dinini öğrenin, sonra islam dinin hakkında yorum yapın zahmet olacak ama.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 16 Kasım 2023; 11:59:56 >




  • Novagate N kullanıcısına yanıt
    Lan😀!! forum ateyizleri bakın mümin kardeşlerimiz sizi ayetler göre İNFAZ emrini kurandan alıyorlar aşağıda birkaç ayeti paylaştım.

    Elindeki kahveyi alıp yere atan, vakti geldiğinde, adına kıyamet dedikleri gün milleti doğrar yakar asar derisini yüzer. Kazığa oturtur. (tarih tekerrürden ibarettir)

    Maide 33 Allah’a ve Resûl’üne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk yapanların cezası, öldürülmeleri veya asılmaları ya da ellerinin ayaklarının çaprazlama kesilmesi veya yerlerinden sürülmeleridir. Bu (ceza), dünyadaki rezillikleridir. Ahiretteyse onlar için büyük bir azap vardır. (5/Mâide, 33)


    Tevbe 5 Haram aylar çıktığında, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün. Onları yakalayın, onları kuşatın ve her gözetleme yerine onlar için oturup (onları gözetleyin). Şayet (şirkten) tevbe eder, namazı dosdoğru kılar ve zekâtı verirlerse yollarını açın/onları serbest bırakın. Şüphesiz Allah, (günahları bağışlayan, örten ve günahların kötü akıbetinden kulu koruyan) Ğafûr, (kullarına karşı merhametli olan) Rahîm’dir. (9/Tevbe, 5)

    Maide 33 Allah’a ve Resûl’üne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk yapanların cezası, öldürülmeleri veya asılmaları ya da ellerinin ayaklarının çaprazlama kesilmesi veya yerlerinden sürülmeleridir. Bu (ceza), dünyadaki rezillikleridir. Ahiretteyse onlar için büyük bir azap vardır. (5/Mâide, 33)

    Muhammed 4 Kâfirlerle karşılaştığınız zaman, hemen boyunlarını vurun. Onları iyice bozguna uğrattığınızda, (esirlerin) bağını sıkıca bağlayın. Bundan sonra, ister iyilik olarak onları salıverin ister fidye karşılığında bırakın. Savaş ağırlıklarını bırakıp (sona erinceye kadar) böyle davranın. İşte böyle... Şayet Allah dileseydi (onları helak ederek) intikam alabilirdi. Fakat sizi birbirinizle imtihan etmek için (cihadı emretti). Allah, kendi yolunda öldürülenlerin amellerini boşa çıkarmayacaktır. (47/Muhammed, 4)


    Yani İNFAZ edilmez için şeyhin imamın sizi hedef göstermesi yeterlidir (türkiyede yapılmış İslami terör örgütü suikastler örnektir)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Maşşalah höşmerim gibi dadlı dinimizi anlatan eski olaylar var da geçmişi iyi analiz edebiliyoruz

    Ben-i Feraza kabilesinin lideri, 80 yaşındaki, Ümmü Kırfe, Zeyd'e "Muhammed karını elinden aldı. Bir kadına sahip çıkamadın, kav,t" deyince, iki bacağına iki ayrı ip geçirildi ve bacakları iki deveye bağlandı, ardından kadın iki parçaya ayrılıncaya dek develer sürüldü. Şeriat ülkelerinde dinsizler de şeriat kurallarına tabi mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Şeriat rejimlerinin en büyük düşmanı iç tehdittir. İçeriye kan kustururlar. Hiç kimse şeriat rejiminden memnun değildir.

    Şeriat rejimlerinde karanlık bir din oligarkı, Kur'an ve Sünnet'ten kendi çıkarımlarını yapar ve devlet bununla yönetilir.

    Şeriat rejimlerinde "Ben İslam'ı böyle anlıyorum", "Bu ayet şu anlama geliyor..", "Senin dinin sana, benim dinim bana" gibi cümleler kuramazsınız.

    Şeriat rejimlerinde İslami otoriteler vardır. Sizin İslami fikirleriniz kimseyi ilgilendirmez. Eğer Otoriteye karşı fikir üretirseniz..!!!? Maide 33 gereği Kesililirsiniz.

    Anlayacağın, Sen İslami Fikirlerini ancak ve ancak laik sistemlerde anlatabilirsin. Aklın bir karış havada olduğu için bunu dahi görmüyorsun

    Yeryüzünde kurulan tüm şeriat sistemleri şeriatı oldukça sert yorumlamıştır. Kelleler kesti, insanları vinçlerle astı/asıyor.

    Hani bana "islamda el kesmeden maksat kişiyi o işten uzaklaştırmaktır" tarzı masallar okuyorsun ya, bunları kimseye dinletemezsin

    Ayrıca Taliban'ın da Hanefi olduğunu unutmayın, tıpkı sizin gibi, Türkiye'dekilerin %75'i Hanefi'dir. Demekki neymiş Hanefilikten de vahşet çıkıyormuş,aklını çalıştır

    TRye şeriat gelse ne olur? TVlerde İslam Parlatıcısı olarak gördüğün ne kadar adam varsa yeni sisteme uyum sağlarlar, ya da ilk onlar kesilir

    Yaşanan ve yaşanmakta olan İslam, yaşanacak İslam'ın teminatıdır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

    biraz sert yazınca gelmiş, hoşgeldin kardeş teşrif ettin.


    1) Maide 33' de senin "inanmayanlar" dediğin kelime yok gördüğün gibi.

    Allah ve resulüne savaş açanlar ve fesatlık çıkaranlar diyor, kedini fesat çıkaranlar olarak kabul ediyorsan senin sorunun zaten infaz edilir normal.

    "savaş açanlar" diyor inanmayanlar demiyor gördün mü?

    Ör: Ben de ateist değilim ama ateistlere savaş açmıyorum mesela, sen inanmayabilirsin ayette inanmayanlar demiyor savaş açanlar diyor.


    2) Tevbe 5


    Bu ayet savaş zamanı inen bir ayet bak öğren bunları, savaş sırasında inen ayet bu, inanmayanlar İNFAZ EDİLİR diye bir ayet değil, savaş zamanı gül atacak halin yok, hiçbir savaşta hiçkimse düşmaan gül atmamıştır.


    3) Muhammed 4

    Bu ayette de savaş sırasında inen ayet, bak kafam kadar esirlerden bahsediyor ortada savaş var ki esir de var.

    Al bu da diyanet çevirisi;

     Kâfirlerle savaşa girdiğinizde hemen öldürücü darbeyi vurun



    Şeriat ülkelerinde dinsizler de şeriat kurallarına tabi mi?kuran.diyanet.gov.tr
    Muhammed Suresi 4. Ayet Tefsiri - Diyanet İşleri BaşKanlığı
    https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Muhammed-suresi/4549/4-ayet-tefsiri



    Gördüğün gibi senin inanmayanlar İNFAZ EDİLİR şeklinde hiçbir anlam yok, bahsettiğin ayetlerin neredeyse hepsi savaş anında inen ayetler, maide 33'te de bir savaş durumu veya fesatlık çıkaranlar var, fesatlık çıkaranlar müslüman da olabilir kafir de.. kim fesatlık çıkarırsa İNFAZ EDİLİR veya sürülür diyor yani fesatlığın durumuna göre çeşitli cezalar var sadece İNFAZ yok, gördün mü.


    biraz din öğrenini öyle gelin zahmet olacak ama.





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.