Şimdi Ara

ASUS SERVİSPOİNT REZALETİ (ROGSTRIX RTX2060 servis hasarı 9500 TL O.Ücreti) - EPOSTA ETKİNLİĞİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
3
Favori
10.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • abekaynana123 A kullanıcısına yanıt

    aynen onu demek istedim hocam, tekrar teşekkürler :)

  • Fiziksel hasar bu yanık değil

  • armax kullanıcısına yanıt

    4-5 ay oluyor, fişi atmadıysam eve gidince resmini cevapta paylaşabilirim.

  • Asus...


    Bedava verseler evime sokmam. Asus olan bütün aletletim(2x anakart, laptop, ekran kartı, modem, monitör) ömrünü doldurmadan bozuldu. Kimseye tavsiye etmem, almak isteyeni vaz geçiririm.

  • YETKİLİ SERVİSİN SORUMLULUĞU

    Tüketici ile yetkili servis arasında doğrudan bir sözleşme ilişkisi bulunmamaktadır. Yetkili servis sözleşmesi, edimin ifası bakımından üçüncü kişi yararına sözleşme niteliğinde olup; tüketici bu sözleşme hükümleri uyarınca yetkili servisten ifa talebinde bulunma hakkına haizdir.2 Satış sonrası hizmet verme borcunun asıl yükümlüsü, üretici veya ithalatçıdır.3 Servis istasyonları, bu borcun ifası bağlamında, TBK m.116 hükmü uyarınca, ifa yardımcısı konumundadır.4 Yetkili servisin anılan dört seçimlik hakka yönelik bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Eski yasa olan 4077 sayılı TKHK kapsamında-yani 28.05.2014 tarihinden önceki satışlarda-yetkili servisin sorumluluğu söz konusu olmadığı gibi yeni yasa 6502 sayılı TKHK kapsamında-28.05.2014 tarihinden sonraki satışlarda-yetkilisi servisin ayıptan doğan seçimlik haklara ilişkin sorumluluğu bulunmamaktadır.

    Nitekim Yargıtay 13.Hukuk Dairesi'nin 2016/16294 E., 2018/11416 K. Sayılı ve 27.11.2018 tarihli ilamı;

    "4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 4'üncü maddesine göre ayıplı mal ve hizmetlerden kimin sorumlu olacağı düzenlenmiştir. Buna göre, imalatçı, üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve kredi veren ayıplı malden ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur.Yetkili servisin sorumlu olacağına dair hiçbir düzenleme mevcut değildir. Yine 6502 sayılı yasa 9.maddesi de servis hizmeti verenin ayıplı maldan sorumluluğuna dair düzenleme içermemektedir."

    şeklindedir.

    Yine Yargıtay 13.Hukuk Dairesi'nin 2016/13684 E., 2018/7579 K. Sayılı ve 03.07.2018 tarihli ilamı;

    "Buna göre satıcı, üretici ve imalatçı ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Yetkili servisin sorumlu olacağına dair hiçbir düzenleme mevcut değildir. Görüldüğü gibi satın alınan malın yetkilisi maldaki ayıptan dolayı tüketiciye yasal olarak sorumlu tutulmamıştır."

    şeklindedir.

    Dava etseniz sonuç alamayacağınız gibi kaybedip avukatlık vekalet ücretlerini de ödersiniz. Dava edecekseniz satıcıyı dava edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yine şaşırtmadı Asus. Yıllar önce Asus laptopumda sorun yaşamıştım ve hiç alakası olmadığı halde kullanıcı hatası dediler. Bir şekilde her şeyi kullanıcı hatasına sokuyorlar. Asus'un hayatta yanına yaklaşmıyorum artık.

  • ASUS TR tarafından arandım, öncelikle ikna olmadığımı belirteyim.


    Yurtdışı ile yazıştığım mailler vs. sonucunda onarım merkeziyle detaylı bir şekilde incelendiği görselleri yurtdışına da sorduklarını ve bu durumun kartın aşırı voltaj almış olmasından kaynaklanabileceği ve kullanım kaynaklı olduğu ve biz konuya asus merkezin müdahil olduğunu söyledi.


    Servispointle alakalı bir çok kullanıcı şikayetlerinin tesadüften fazlasını ifade ettiğini ve iddia edilen fiziksel hasarın da hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirttim.


    Bizlerde konuya müdahil olduk aynı düşünceye bizlerde sahip olabiliyoruz bizlerde eleştiriyoruz biz bu konuyu yurtdışındaki ilgili birime hasar görsellerini ileterek danıştık, kendileri de teknisyenle aynı fikirde olduğunu bu nedenle kullanıcı kaynaklı yaşanabileceğini onayladılar. dedi.


    Onarım bedelinde insiyatif kullanarak toplamda 5250+250 TL 'e düşürebilirlermiş fiyatı. (KABUL ETMEDİM)


    Cihaz çalışır vaziyetteymiş, testlerde hata verdiği için böyle bir onarım teklifi tarafıma iletmişler.


    Kabul etmediğim için termal fan bloğu değişimi ve macun sürülerek iade edileceği, ileride gpu'nun sorun yaratabileceği bilgisini aldım.


    Ek olarak dün bana gelen epostada "Serviste işlemler kamera altında yapılmaktadır. Bu nedenle servis tarafından cihazlara hasar verilmemekte , hasar verilirse sorumluluk alıp ücretsiz işlem yapılmaktadır. Bu görüntüler tarafınızla paylaşılmamakta ve mahkeme tarafından istenirse paylaşılmaktadır. " ifadesi paylaşılsa da telefonda kayıtların olmadığı sadece dış kutu hasar almış mı almamış mı o şekilde bir tespit yapılabildiği iletildi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 28 Eylül 2022; 16:31:0 >




  • asus gb msi gibi firmalar gözünde 3.sınıf ülke konumuna düştük bu yüzden servislerde öyle amerikada avrupadaki gibi en ufak sorunda değiştirelim demiyor son 5 yıldır durum böyle vasat altında servislerle muhatap oluyoruz dhye youtube konu video atmasan hakem heyetine vermezsen firmalar ilgilenmiyorlar

  • armax kullanıcısına yanıt

    Sonuç olarak dediğime geliyor hocam olay bu arada kart size gelirken tekrardan güvenlik bandı yapıstırılarak gelicek, içini açıp fiziksel hasar mı almış bakayım derken garantiden de olacaksınız şuan durumunuz çok karışık. Şahsen bu şekilde kullanırdım eğer kartın kullanımında bir sorun yoksa ama siz zaten kartı sıcaklıkları yüksek diye gönderdiniz muhtemelen aynı sorun devam edecek.

  • armax kullanıcısına yanıt

    Dostum sana net bir iki birşey söyliyim kafanda otursun


    1) Hani diyorya aşırı voltaj almış felan burası hikaye = Çipden önce yanacak ,gidecek, gg olacak, yerler var pcb de. Bunu geçelim. Ayrıca PSU çöp değilse gpu ya zarar vermeden kapatır makinayı.


    2) Asus a konuştuklarını zannetmiyorum. Seni yumuşatmak için yazılmış olabilir.


    3) Tek umudun kamera kaydı orada velet elindeki tornavidayı sıyırtmış çizmiş mi ne olmuş tek yolu bu.


    4) ASUS ROG NA foruma gir oradan konu aç oranın admini iletir ve sen direk onlarla iletişime geç aradan sahtekarları çıkar, kendi gözünle gör cevabı.

  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt

    Tekrar teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığınız için. Hepsine katılıyorum, zaten ikna olmadım.


    ASUS ROG Forum: umarım buradan bir sonuç alırım


    https://rog.asus.com/forum/showthread.php?130621-ROG-STRIX-RTX-2060-ASUS-Turkey-service-complaint-(disgrace)


    link: DH den tıklayarak değil, tarayıcıya kopyala yapıştır yaptığınızda açılıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 28 Eylül 2022; 16:55:33 >
  • Asus, vestel den beter olmuş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda firma yetkilisi varmı?
    Ekleyin asusa tren yapalım.
    Boş yere Asus mokunu tercih etmiyor değiliz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus rog laptop alacağım, ama bi sorunu çıkarsa şunlarla muhattap olmak istemediğim için Asustan vazgeçiyor gibiyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sulobey10 kullanıcısına yanıt

    benim asus tuf 3070Ti ekran kartım vardı 6 ayda cw verdi oda inliyordu

  • Öncelikle geçmiş olsun ülkemizde ne yazık ki berbat bir servis sorunu var tüm markalar için geçerli.


    Sorun büyür ise tüketici hakem heyetine başvurun size kamera kayıtları var deyip, sonra sadece kutu açılımında alındı demeleri bile aptalca bir geri dönüş olmuş.


    Ekran kartınız hiç açılmamış ise hatanın sizle olmadığı zaten kesinlik kazanıyor iken; üstüne bu sıkıntıyı üstünüze atmalarıda komedi. Ola ki kullanıcı hatası deniyor ise ekran kartının hiç açılmadığını belirten, mühür tarzı vida üsttü kağıdın olmadığını görüp ürünü baştan garanti kapsamında değil deyip servisin kabul etmemesi gerekiyordu.


    Ayrıca tüketicinin hep yanında olmuş ve bu konularda deneyimli biri olan Adem Helvacı üstünden konunun üstüne gidip, tüketici hakem heyeti işlemleri için gerekli yardımı alabilirsin.


    Kendisinin youtube kanalı Adem Helvacı diye aratırsan bulursun. Birde bu tarz durumların konuşulduğu, tavsiye ettiğim kişinin de admin olduğu tavsiyeforumu adlı siteye girip bir yardım istemende yararına olur.


    Link veremiyorum çünkü nedense farklı bir forum vs. durumlarında direk attığım mesajı adminler siliyorlar..





  • armax kullanıcısına yanıt

    @Ek olarak dün bana gelen epostada "Serviste işlemler kamera altında yapılmaktadır. Bu nedenle servis tarafından cihazlara hasar verilmemekte , hasar verilirse sorumluluk alıp ücretsiz işlem yapılmaktadır. Bu görüntüler tarafınızla paylaşılmamakta ve mahkeme tarafından istenirse paylaşılmaktadır. " ifadesi paylaşılsa da telefonda kayıtların olmadığı sadece dış kutu hasar almış mı almamış mı o şekilde bir tespit yapılabildiği iletildi.



    Tam olarak benim dediğim hikaye video filan yok hiç bir zamanda olmadı. Aşırı voltaj ile o iz oluşmaz nereden biliyorsun derlerse aşırı voltaj verip bozmaya çalıştığımız kartlar oldu bizim.Hatta bu forumda 2013-2015 yılları arasında sidik yarışı gibi kart yakmışlığımız var (gtx 980 olması lazım ) hiç biri bu hale gelmedi. 5500tl Zaten kartın değeri bile değil 3000 civarına 1660s 4500-5000 civarına çok rahat 2060 -6600 bulunuyor .

  • Valla bu işler biraz kısmet heralde. Ben de geçen ay fanı bozulan rog strix 3090'ı yolladım servispointe, ürün 5 gün sonra tamir edilmiş şekilde gönderildi. Bol şans diliyorum.

    Ancak yine de bu olayı anlamak mümkün değil; bu yanık feln değil, bariz zedelenme. Ve bu zedelenme muhtemelen blok ile gpu arasına sıkışan inatçı termal macunu kastırarak açmaya çalışırken yaşanmış. E zaten servis ürünü açmış, daha önceden açılmış olsa cihazınızı zaten açmadan garanti kapsamı dışına çıkarırlar. Vallahi inanılır gibi değil.

  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz foruma yazdım hocam teşekkür ederim yanıtınız için 🙏🏻

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.