Şimdi Ara

ASUS SERVİSPOİNT REZALETİ (ROGSTRIX RTX2060 servis hasarı 9500 TL O.Ücreti) - EPOSTA ETKİNLİĞİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
3
Favori
10.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kartta yanık falan yok.Bildiğin adamlar fiziksel hasar vermiş. Bunu da sana kullanıcı hatası yapmışsın diye yutturmaya kalkmışlar. Bu konunun üzerine gitmeni tavsiye ederim.


    Bir kere daha ülkemizde ki servis rezaleti şaşırtmıyor.


    2015 yılında intel işlemcimi değiştirmek için ülke içinde muhattap bulamazken intel gibi bir firma sorgusuz sualsiz birebir değişim yapmıştı.


    Keşke kartı vermeden önce çalışır halde ki videosu olsun kutusu içeriği ne var ne yok hepsini kayda alsaydınız.Garantiye ne verirsem vereyim bunu yapıyorum.Çok şükür bugüne kadar bir sorun yaşamadım.


    Birde şu gerçeği kabullenmek lazım 3 günlük eline tornavida almamış adamlara böyle kıymetli kartları teslim ediyorlar.Sorsan profesyonel rma servisidir.

  • LordSkeletor kullanıcısına yanıt

    bu kararlar bana kısmen malın servise ulaşmadan önce ayıplı olmasıyla alakalı gibi geldi. serviste zarar gören mallar için farklı yollar olabilir

  • Açıkçası servis hatası gibi geldi zaten içi açılan kart olsa servis bir kere müdahale etmez o aşamada bırakır şu servis rezaletleri yüzünden insanın bu ülkeden ekran kartı alası gelmiyor yeminle git yurt dışından garantisiz kart al daha iyi, keşke göndermeden önce kartın çalıştığına dair video falan çekseydiniz o zaman ne diyebilirlerdi çok merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 28 Eylül 2022; 22:19:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Misal chipi diyelim arızalı bile olsa RTX2060 sadece çipseti ve değişimi 9500 TL mi olur? Sıfırı daha ucuz hatta RTX 3060 alınıyor bu fiyattan daha aşağıya. 8000 tl ye kadar gerilemiş durumda fiyatlar.


    Asus alma-aldırma cidden rezalet bir servisi varmış. Ürün almakla bitmiyor satış sonrası desteği de iyi olan bir firmadan almak lazım böyle ürünleri.

  • Kart nasıl hasar aldı bilemem ama bir arkadaşın dediği gibi servis kart açılmışsa tutanaksız almaz. Ksldı ki onarım ücretine bak çay demle. Daha iyi kart alınır o paraya. Bende aldığım kartın onaylanmış cashbackini bekliyorum. İkı ayı geçti ve içimde kötü bir his var. Asus globale iletin şikayetinizi daha hızlı çözüm üretebilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı bir kaç forumda da (reddit vs.) böyle bir şeyin yüksek voltajla olamayacağı, olsa dahi transistörlerin hasar göreceği şeklinde cevaplar gelmeye başladı..



    @RElS

    @Juggernaught

    @Aerosol 34

    @Modality


    Yanıtlarınız için teşekkür ederim;



    Bugün ASUS TR tarafından arandığımda büyük lütuf ile %72 inisiyatif indirimi uygulayarak 5500 TL 'e düşürdüler, tabi ki de kabul etmedim.

  • Asus'tan bu servis işlerinden dolayı fena soğudum normalde ürünlerini severim fakat bakıyorsun ülke her anlamda vasatın dibini yaşıyor, yeni Türkiye dedikleri buysa ben eskisini istiyorum hemde en acilinden. Amazon geldi başta çok güzeldi şu sıralar o da ülkenin gidişatına uydu.. yani buraya en iyiyi getirsen vasata dönüşüyor demek ki sorun sende!

    Yazıklar olsun diyecek başka laf yok yarın herkesin başına gelebilecek bir durum, sen yemek içmek kadar elzem olan hukuğu öldürürsen kabile devleti kafasında yönetilmeyi makul görürsen sonuç bu olur. Sesini çıkarabilen işini gördürür halkın çoğunun hakkı yenir bu her yerde böyle olur, şaşmaz.

    Bugün, en ufak fırsatta neden herkes Batı'ya gitmek istiyor? adam hakkının yenilmeyeceğini biliyor bundan daha önemli bir konu yok yaşadığımız somut dünyada, herkesin gücü, parası bir yere kadar yetişir. Bugün batı'ya sıradan birisi olarak git, orada 2.sınıf ve dışlanan birisi olarak bile bu ülkede sahip olduğundan daha fazla hakka sahip olursun bu nasıl iş?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 29 Eylül 2022; 1:51:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • kardeş bunlar sıfır daha yeni jelatininden çıkmış anakartın arkasına kendileri çizik atıp aynısını yaptılar. asus alırken arkasında böyle düzenbaz bir servis olduğunu bilerek alın.

  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt

    işte tam olarak bu herkesin başına her şey her an gelebilir bu ölüm olur hukuksuzluk olur haksızlık olur bir şekilde başına bir şey gelir türkiye sınırları içerisinde yaşıyorsan ve türkiye devletine bağlı vatandaş isen yolun sonu devlete düşüyor ve ADALET HUKUK SIFIR 0 olduğu için hiç bir zaman haklı hakkını kazanamıyor lanet olsun ki durum böyle

  • Sırf şu sebepten ötürü Asus ürünlerini artık evime sokmayacağım buraya kadar........

  • iyice saçmaladılar 2060 eski model ekran kartın tamir ücreti 9 bin tl yuh beee üstüne biraz daha ekleyip sıfır 3060 alıyorsun

  • Asus'tan bir ürün alıyosanız garantisi yokmuş gibi düşünmek lazım ben bunu anladım bi de kayıt yapınca 3 sene garantiyi uzatıyolar filan ,lan servis kim servi aha işte bunlar bende anakartı yolladımdı kutuma, elektrostatik poşetime el koymuş anakarta bişeyler yapıştırıp sökmüşler geri yollamışlardı bişey yok deyip.


    Bunlar eksik deyince de üste çıkıp foto çektiniz mi denmişti komik,serviste kamera yok heralde,neyse yazayım foto çekip yollayın yollayacaksanız yoksa diyecekleri bu hatta video çekin.

  • abekaynana123 A kullanıcısına yanıt

    Asus Thor 1200w psu led arizasi nedeniyle servise gönderdim ellerinde yokmuş falan filan iade 3k çıktı psu olmuş 8-9k velhasıl ne desem bisey değişmedi degismesinide beklemiyordum vatan dan almıştım vatan da olan olaylardan hiç bahsetmiyorum bile

    Asus global e fatura ile tecrübe ettiğim tüm olayları içeren mail ile verip veriştirdim

    sonuc kısa süre içerisinde (3-4 is günü içersinde ) sıfır psu ile değişim yapıldı birde Asus global ile isim yokmuş buradaki yetkili servis ile görüşmeliymişim diye bildirim olarak mail geldi

    konu sahibi arkadaşa tavsiyem tansiyon,şeker,sinir,stres gibi service pointe temas etmek sonucu yukarıda belirttiğim oluşabilecek durumlardan kaçınmak ve sağlığınızı korumak icin sakin kalmaya çalışınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öne çıkartan, mesaj yazan destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Her hangi bir gelişme ve sonuç yok.



    ASUS'a toplu olarak mail atmak isteyenler için;


    ServiceCenter_EMEA@asus.com

    serviceCenter@asus.com


    TR ve GLOBAL üst düzey (MÜDÜR, YÖNETİM VS.) çalışanlarında e posta adresleri de ayrıca mevcut..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 29 Eylül 2022; 11:34:7 >
  • # Ace # kullanıcısına yanıt

    Adem beyin cevabını aynen paylaşmak isterim, sakıncası varsa da hemen kaldırırım.






    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    dın; İnisiyatif, indirim, sizi çok düşünüyoruz, bizler sizin için varız bla bla bla lafları ''Sıçtık ama sıvamamaya çalışıyoruz''un meali niteliğindedir.Devletin resmi görevlilerine açık ve net şekilde dosya numaralı somut örnekleri ile ''Servisleri vatandaşı dolandırıyor'' diye rapor edip acil bir şekilde YETKİLİ SERVİS YÖNETMELİĞİ çıkartılmalı diye bas bas bağırmamın altına yatan en temel neden de bu zaten.
    Kim bu yetkili servisler kardeşim? Sarıların sülo, karalaın Hüso.Kim verdi bunlara bu yetkiyi? Kızılların RüsoAl süloyu vur Rüsoya hemşerim bunları denetleyen tek bir Devlet birimi dahi yok ki.
    Asus yetkili servisi demek, Asus yetkililerinin kendi uygun gördükleri birisine yetki vermeleri demek. Asus'un kendisinin yetki verdiği bir işletmenin Asus'u zarara uğratacak kararlar almasını kim nasıl bekleyebilir ki? Bakın sosyal mecrada heryer Servispoint, BDH bbilişim, Gürgençler, Zırihtiyarlar vs vs diye yetkili servis şikayetleri dolu. Sebebi gayet ortada.
    Yetkili servisin garanti dışı bıraktığı her üründen hem yetkili servis kendisi kazanıyor hem de temsil ettiği firma kazanıyor.Yetkili servis garantiden işlem yaparsa kendisi sadece firmanın verdiği 3 kuruş işçiliğe mahkum kalacak o yüzden garanti dışı bırakıp kat kat fazla parayı tüketiciden almak işine geliyor.
    Yetkili servisin garanti dışı bıraktığı her üründen firma kazanıyor çünkü garanti dışı bırakıldığı için o yedek parçanın parası, firmanın kasasından çıkmamış oluyor.
    Elbette ki bunu firma da servis de inkâr edecektir ancak işlerin bu şekilde yürüdüğünü DEVLET dahil yedi düvel biliyor.
    Şimdi;Bu işin hukuki kısmında ispat yükü karşı tarafa ait zira o ürünün daha öncedenaçılmış olduğunu ve/veya tüketici kaynaklı bu hasarın oluştuğunu iddia eden taraf bunu ispat etmekle de yükümlüdür.. Müddedi isnadını ispatpa mükelleftir o kadar.
    Haa bu farklı durumlarda ilk 6 ay için karşı tarafta, sonrası için tüketici tarafındadır ancak burada YETKİ kavramı işin içine giriyor yani tüketici bir mağduriyet neticesi ürününü YETKİLİ denen işletmeye yolluyor. İşletme ürünü AÇMADAN EVVEL o ürünün açılmış olduğuna dair emareler tespit edip kayıt altına almış mı? hayır. Bu emareler nedeniyle profesyonel bir işletme olarak ''Bu üründe açılma emareleri var bu nedenle bu noktadan sonrasını sadece paket kontrol amaçlı geniş çekim kameraları değil, yakın çekim kamera ile ilerleyelim'' demiş mi? Hayır. Peki ne demiş? Kafasına göre ''bunu tüketici yapmıştır'' demiş. İspatı nerede? Yok. Peki nereden bilelim tüketicinin yaptığını? Çünkü ben yetkili servisim ben öyle diyorsam öyledir. DEĞİLDİR işte güzel kardeşim değildir.Yetkili servisin ağzından çıkan laf kanun değildir ve bu Ülkede hiçbir firma servis marka işletme de Devletten ve Devletin kanunlarından üstün değildir.
    Size şu yazdıklarımı direkt olarak önce kendilerine de iletin, gereğini yerine getirmiyorlar ise direkt olarak bu şekilde Devşletimize de durumu aktarın ve hatta Türk Medeni Kanunu madde 2 ye atıkfta bulunup, Yetkili servisin suiistimal içerikli ve çıkar amaçlı girişimde bulunduğundan hareketle güven karinesinin yıkıldığını, bu işletmenin sizin ürününüz üzerinde yapacağı herhangi bir işlemin garantisi bitmeye yakın olan bir ürün için güvenlik tehditi oluşturduğundan dolayı malın komple değişimini talep edin.
    Bakınız TMK Madde 2 ne demiş?
    I. Dürüst davranmaMadde 2 - Herkes, haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır.Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 29 Eylül 2022; 11:34:25 >




  • armax kullanıcısına yanıt

    Hocam, güzelce bir metin hazırlar mısınız ?


    Servislerde yaşanan durumlardan ötürü. Buraya da paylaşırsanız, bizler de gönderelim.


    Bu işler böyle giderse, insanlar sırf servis yüzünden Asus ürünü almayacaklar.

    Bu konuya ciddi olarak dikkat çekilmesi gerekiyor. 100-200 Lira'lık ürünler de değiller ki bunlar.


    Ciddi olarak bir ses getirmek gerek. Asus TR eli cebinde uzaktan izliyor.


    Bir Mobo, bir GPU fiyatları ortada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 29 Eylül 2022; 12:21:20 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

    Tabi hocam hem TR hem de ENG yazacağım.



    Bu artık sadece benim kişisel sorunum olmaktan çıktı, şu anki çabam genel olarak kullanıcıların ASUS mağduriyetlerin bitmesi.



    Sadece benim işim çözülsün tavrında değilim (foruma hitaben sadece belirtmek istedim)

  • Lan bari fiyatı düzgün vereydiniz kartı sıfır alsa adam daha ucuz...

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.