Şimdi Ara

Ses Sistemi Seçimi Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba. Foruma ilk kaydım 2007 falandı ama girmeye girmeye kaybettim üyeliğimi. Benim sorum çok basit aslında. bir kaç güne kadar ses sitemi almayı düşünüyorum ve oldukça kararsızım. Forumda neredeyse girmediğim konu kalmadı hepsini okudum ama geneli eski tarihli yazılar. kısacası ses sistemi almak istiyorum ve kullanan, benden daha tecrübeli arkadaşlardan fikir sahibi olmak istiyorum.

    Bütçem en fazla 350tl ve ses sistemini bilgisayarda kullanıcam. Beklentim derin bassı hissettirebilecek bir sistem almak. Bu konularda cok bir bilgim yok logitech z5500 dinlemiştim hosuma gitmişti tabi ki bu fiyata öyle bir sistem almak zor ama en azından ona en yakın almayı düsünüyorum.

    2 modelde kararsız kaldım.

    Logitech Z523 2+1 http://www.hepsiburada.com/logitech-z523-siyah-speaker-980-000321-p-BD84614

    ve

    Logitech Z506. http://www.hepsiburada.com/logitech-z-506-surround-5-1-speaker-980-000431-p-BD85340

    Fiyat farkını da anlamadım gitti zaten önceki konularda bu sistem hep daha ucuz ama dolar kurundan sanırım simdi daha pahalılar. bu fiyata baska bi sistem önerilerine de acıgım.

    z506 5+1 modelini alırsam ses kartına da gerek varmış sanırım yoksa tam performans alamazmışım. sağlam bir bilgisayarım var ama ses kartım yok. Cok uzattım sanırım

    Özet geçmek gerekirse 350tl'ye derin bass hissini veren en iyi sistemi almak istiyorum önerileriniz nedir? lütfen paylasın







  • yardımcı olabilecek kimse yok mu arkadaslar? bahsettiğim ürünlerin sahipleri fikir sunsa da yeterli olabilir
  • Merhaba ,

    Z-523 de çift Subwoofer var hem önde hem altında . Sizde Bass'ı hissettirebilecek bir sistem aradığınız için Z523 çift Subwoofer yapısı sayesinde ihtiyacınızı fazlasıyla karşılaştıracaktır .
  • yorumda bulundugunuz icin tesekkür ederim. peki z523 alırsam ses kartına ihtiyacım olur mu ve sanırım kutusundan bilgisayar girişi için kullanılacak kablo cıkmıyormuş. sanırım bir markete gidip oradan bilgi almam gerekiyor.
  • Sistem 2+1 olduğu için gerek yok ses kartı almanıza . Onboard ses kartı ses sisteminizin ihtiyacını fazlasıyla karşılar .
  • ben z506 kullanıyorum iki sene önce almıstım 225 e teknosadan. memnunum bası hissettiriyor ama artık daha büyügüne gecme vakti geldi. ses kartı kullanmıyorum bilgisayarda realtek ayarını yapınca tüm uydudAn ses geliyor
  • NeVeR LooK BacK Acaba dediğiniz z523 ü z506 ya da z623 ile karıstırıyor olabilir misiniz? z523 evet 2+1 ama cift subwoofer sanırım z506'da var.

    oguzz01 yorumun icin tesekkürler cogu kullanıcı herhngi bi 5+1 ses kartı olmadan tüm hoparlörün çalışamayacagını söylüyor o yüzden demistim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revencha -- 4 Ağustos 2015; 2:26:53 >
  • Çift woofer değil kardeşler .Düz diyaframlı olan pasif radyatördür. Port gibi istenmeyen sesler yaymaz tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nipp10 Hangisini tavsiye edersin z523 2+1 olanını mı?


    bir de nasıl oluyor da 2+1 kagıt üzerinde 5+1den daha düşük performansa sahipken daha pahalı oluyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revencha -- 4 Ağustos 2015; 3:51:58 >
  • Hocam gucle bas istiorsan kesinlikle z5500 al.su andaki modelleri guclu bass vermiyor logitechin. Ikinci el temiz z5500 bulursan al.hic baska biseye bakma.ben bass hastasiyim.bende joma x870 ve yamaha amfi var.tabikide z5500 ile kiyaslanmaz.simdi arkadaslar bu ne dio derler:)). O butceye z5500 bulursan al derim.veya 3 5 daha verip bence z5500 bul.unatmadan soylim tabi x fi ses kartalrindan al.x fi extrem olabilir.onuda bulabilirsen ikinci el.butceni zorlar belki ama deger.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the-music -- 4 Ağustos 2015; 23:15:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi hocam , evet ne diyor bu derim ben :)

    Eğer sistemi sadece Oyun ve Film izlemek için kullanacaksanız arkadaşa bende katılır Z-5500 alın derim ama Z-5500 Almak yerine de Z906 Almak daha mantıklı olur . Hem tonlama olarak daha iyi hem daha toplu bir sistem .

    Performans olarak da daha iyi bir sistem . Ama ben tavsiye etmiyorum , sonuçta bass'dan ibaret bir sistem , tüm frekansları yutabiliyor . Müzik dinlemek işkence açıkçası .

    Eğer sadece müzik için istiyorsanız size Logitech'ten uzak durun derim . Öncelikle sistemi ne amaçla kullanacağınızı düşünün ve ona göre karar verin . Müzik için Logitech düşünüyorsanız ilerde pişmanlık yaşarsınız .

    Ama diyorsanız ki müzik içindeki her melodiyi & frekansı duymaya gerek yok bass olsa yeter Logitech alın , Ama arkadaşın dediği gibi , 2. El bir Z-5500 veya bütçenizi yükseltirseniz Sıfır Z-906 Alın .

    Müzikteki kaliteye önem veriyorsanız Stereo sistem alın .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Revencha

    Nipp10 Hangisini tavsiye edersin z523 2+1 olanını mı?


    bir de nasıl oluyor da 2+1 kagıt üzerinde 5+1den daha düşük performansa sahipken daha pahalı oluyor?

    Dinleyip test ederek satın almanı tavsiye ederim. Bir pikap ve stereo hastası olarak z5500 ü hiç beğenmemiştim mesela. Arkadaşın lafına bakıp X540 almıştım biraz kullanıp sattım. Özellikle tizleri kötü logitechlerin. Ha thx vardır filmde multimedya da iyidir ona eyv.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için tesekkür ederim. z5500 üretilmiyor 0 bulşmak imkansız gibi bisey elektronik aletlerin 2. ellerine de ben güvenemiyorum hepsini gectim zaten o kadar bütcem yok benim eger olsaydı z906 alırdım az biraz sesini dinlemiştim sistemin. benim bütcem en fazla 350tl. o yüzden z523 2+1 alırsam ses kartına ihtiyacım olmadan isteğimi bi doğrultuda karsılayabilirim ya da z506 5+1 alıp 100 liraya ses kartı almayı planlıyordum. özellikle müzik icin istiyorum günümü çoğu oyun oynamakla geciyor ama yine de müzik arka planda calıyor. yarın öbürgün teknosaya gidip denicem ikisini aynı magazada bulabilecegimi sanmıyorum ama birini dinlesem yine de fikir sahibi olurum. kusura bakmayın size de belki basit sorular soruyorum ama fiyatına göre iyi olmasını istiyorum. tekrar tesekkür ederim
  • Revencha kullanıcısına yanıt
    Ne tarz müzikler dinlersiniz bilmiyorum ama aşırı baslı tekno yada house müzik dinlemiyorsanız Logitech sizi müzik anlamında tatmin etmeyecektir. Her yerde yazıldığı gibi tweeter yani tiz sesleri veren parçası olmayan logitechler bana göre odun gibi ses veriyorlar. Bu sebeple hiçbir Logitech ürününü müzik için tercih etmeyin derim.

    Alternatif olarak 120-150tl'ye Pioneer'ın hsm 50 diye geçen raf tipi hoparlörünü alın.
    http://hifi-sessistemleri.com/hifi-ses-sistemleri/18/Pioneer-S-HM50-Ev-Sinema-Hoparloru.html
    http://www.sanalpazar.com/Pioneer-S-hm50-Hoparlor__isp19047895

    Yanına da bu hoparlörleri beslemek için T sınıfı diye geçen amfilerden bir tane alın. Her halükarda Logitech'ten daha iyi bir performans alırsınız.

    Ucuz olan amfi modeli, lepai lp 2020
    http://m.ebay.com/itm/Lepai-Hi-Fi-Audio-Amplifier-LP-2020A-20WX2-Stereo-Amp-12V-3A-Power-2X15W-speaker-/181748910902?nav=SEARCH

    Yada biraz daha pahalı olan benim de kullandığım smsl sa-s3 t2021 olabilir.
    http://m.ebay.com/itm/SMSL-SA-S3-TA2021B-25W-HIFI-Class-T-Digital-Amplifier-FREE-SHIPPING-/120755034224?nav=SEARCH

    Sistemi böyle kurmanın avantajı bu hoparlörlerin daha da iyi hoparlörleri sürebilme potansiyelinin olmasıdır. Sonrasında bütçeniz müsait olduğunda daha iyi bir hoparlörü de alıp bu amfi ile kullanabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 5 Ağustos 2015; 11:32:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yorumunuz icin tesekkürler. 2 adet bahsetttiğiniz pioneer hoparlörü alırsam onu bilgisayara nasıl baglayabilirim ve ses kartı almama gerek kalır mı? amfi falan hiç baglamadım bu konularda cok acemiyim :)
  • Revencha kullanıcısına yanıt
    O Pioneer hoparlörler pasiftir yani kendi içinde bir amfisi yoktur. Bu sebeple o hoparlörlere gerekli gücü vermek için üstteki mesajımdaki gibi bir amfi almanız gerekiyor.

    Verdiğim linkteki amfilerin resimlerine baktığınızda arkadaki bağlantı yerlerini görebilirsiniz. Hoparlörler amfiye 2x1,5mm'lik ses kablosu ile bağlanabilir. En basitinden Mediamarkt'larda metresi 3-5tl arasına hoparlör kablosu satılıyor. Onlardan da alabilirsiniz.
    Yada metresi 10tl civarı biraz daha iyi olan alttaki gibi kablolardan ihtiyacınıza göre 2-3mt alabilirsiniz.
    http://www.dukkanhifi.com/p-2071-Inakustik-Star-Hoparlor-Kablosu-Seffaf.html


    Daha sonra da pc'yi amfiye bağlamak için 3,5mm kulaklık - rca kablo almanız gerekiyor. Bu kablolar 3-5tl'ye de satulırken üst seviye hifi sistemler için üretilenleri 1000tl'ye kadar çıkabiliyor.
    http://www.hepsiburada.com/dark-3-metre-2-x-rca-analog-ses-3-5mm-stereo-kablosu-2-x-rca-erkek-1-x-3-5mm-stereo-disi-pm-evdarkaurcax35l300

    Ses kartı konusu ise ayrı bir konu. Ilk etapta bütçenizi amfi, hoparlör ve kablo için kullanırsınız. Daha sonra paranız olunca ses kartı yada dac alırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yardım ve fikirlerin için çok tesekkür ederim. her şeyi ile anladım. dediğiniz gibi amfi alıp hoparlörü bağlarsam bozulma olmadan derin bassı duyabilirim dimi. tahtaya wurur gibi wurmaz yani kolonlar. sanırım sizin kullandıgınız amfinin türkiye satısı yok zaten çok profesyonel bisey de yapmıcam düsük bir bütceyle olanın en iyisi olsun bari.
  • Revencha kullanıcısına yanıt
    Linkini verdiğim hoparlörler çok aman aman bas vermez ama logitechlerden daha iyi bir ses kalitesi alacağınız aşikar.

    Daha sonra 500-700 arası bir paranız olduğunda daha iyi bir raf tipi hoparlör alırsanız sistem daha da iyi olur.

    Ama çok bu hoparlörlerden çok derin bir bas beklemeyin. Sonra yanlış yönlendirmiş olmayayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acıkcası bunlar çok meşakkatli benim için yani yurtdısından amfi getirmek extra kablo almak vs. Ama yorumunuz ve ilginiz için tesekkürler gerçekten ilgilendiniz benimle. sanırım 2+1 alıp orta düzeyde ses ile derin bass hissini yaşasam yeterli simdilik benim icin. hem ses kartıyla falan da ugrasmak zounda kalmam. tabi ki ses konusu bir tutku herkes her zaman daha iyisini ister planlarım var öyle büyük bir ses sitemi kurmak icin daha 1-2 sene bekelmem gerekiyor simdilik beni dediğim gibi derin bass hissini verecek bi sistem oyalasa yeterli. sadece bilgisayarımda kendi odamda dinleyecegim. eve cıktıgımda oyun ve film odası kurmak gibi bir düşüncem var iste o zaman dediğiniz kolonlar ve bilgiler benim işime yarayacak. tekrar tesekkürler
  • eger müzigi bilgisayarsan dinliceksen realtek ayarını yapınca ses kartı almana gerek yok tüm uydu calısıyor ama telefondan yada tv ye takıp calacaksan arka iki uydu calısmayabiliyor. o 2+1 sisteme vereceginden daha az miktar verip z506 al benim gibi bass delisiysen isini rahat görür ama bunu aldıktan sonrA KESKE z906 alsaymısım dedim cünkü belli bi süre dinkedikten sonra ses yetmiyor daha büyügüne gecmek istiyorsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.