Şimdi Ara

Ses Sistemleri Uzmanlarına!! Bağlantı Yardımı/Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar internette çok araştırdım, kadıköyde yazıcıoğlu nu bilen vardır oralarda sordum biraz ama kimseden kesin bir cevap alamadım. Bu işin gerçek uzmanlarından cevap bekliyorum. Creative in kendi sitesinden de mesaj attım ama onlar da daha cevap veremediler. Neyse zorluğunu anlattıktan sonra problemi anlatmaya çalışayım;

    Creative Sound Blaster Audigy 2 NX almayı planlıyorum fakat aklımdaki soru şu; bende normal bilgisayar için olan sanırım analog denilen 3 jack çıkışlı 5.1 ses sistemi var (Microlab m-1113). Eğer bu creative in ürününü alırsam diyelim ki ses sistemini ürüne bağladım, ürünü optik kablo ile XBOX 360 a bağladım, xbox ta oyun oynarken gerçek 5.1 ses i alabilecek miyim? Yani her hoparlörden ayrı ayrı ses istiyorum, mümkün mü?







  • Merhabalar, sanırım giriş çıkış bağlantıları biraz karışmış. Sizin hoparlör setinizde ön sağ-sol / arka sağ-sol ve Sub Merkez için üç adet giriş bulunmakta. Bu girişler ses kartınızın analog çıkışlarına bağlı. Birde oyun konsolunuz var bundan optik dijital çıkış alabiliyorsunuz fakat bağlantı kurmaya çalıştığınız ses kartının dijital bağlantısıda büyük ihtimal ile sadece ses çıkışı için kullanılmaktadır. Yani iki çıkışı birbirine bağlamış olacaksınız.

    Sanırım sizin istediğiniz xbox dan gelen optik dijital bağlantıyı ses kartına verip orada analog olarak işlendikten sonra hoparlör sistemine dağılması. Bu işlem ses kartının özelliklerini tam olarak bilmemekle birlikte pek imkânlar dahilinde gelmedi.
  • satın aldım ürünü sanırım bugün gelecek. resimden anlayabildiğim kadarıyla hem optik giriş hem optik çıkış var, ama gelince deneyip buradan bilgi veririm tekrar
  • Arkadaşlar yardım edin lütfen 3 saattir falan uğraşıyorum. Keşke almasaymışım atıcam hoparlörleri de bilgisayarı da televizyonda ne varsa onu izliycem neymiş bluray film falan..

    Aldım bu cihazı Audigy 2 NX, windows 7 driverlarını da kurdum falan sistem çalışıyor gözüküyor ama 2 arka hoparlörden ses alamıyorum. Ayarlara girmeye çalıştığım zaman ses sisteminiz desteklenen cihazlar arasında bulunmuyor diyor. Bu aletin bir özelliği de ses kartı olması değil mi? Ne işe yarıyor acaba ben mi yanlış biliyorum? 5+1 den çıkan 3 adet jack ı gereken yerlere bağlamama rağmen hala 2 hoparlörden ses alamamak ve bu aptal sisteme 190tl verip 30tl ye de optik kablo almak çok canımı sıktı.
    Lütfen biri çözüm üretebilir mi? Her türlü tavsiyeyi deneyecek kadar boş vaktim var, yeter ki işe yarasın


    Edit: Konuyu Xbox ile başlatmışım ondan bahsetmeyi unuttum sinirden. Xbox ile ilgili bir sorunum yok fazlasını beklemiyorum artık, sadece ön hoparlörlerden ses geliyor. Şimdilik umrumda değil bilgisayardaki problemi halletmek istiyorum öncelikle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theo -- 29 Haziran 2011; 15:58:01 >




  • Creative ürünlerinde sadece driver kurulumu işe yaramaz, kutu içinde gelen kendi yazılımını kurmadan arka kolonlardan ses alamazsın.

    Sanırım USB bir karttı bu. Creative yazılımını kurduktan sonra o menüde bir ayar vardı tam yerini hatırlamıyorum ama orayı tikleyince rearlardan ses geliyordu.

    Yıllar geçti unuttum kartın özeeliklerini, alıp bir kaç gün sonra iade etmiştim. Sürekli pc kilitleniyordu.

    Birde soruyu yanlış yerde sormuşsun. Bilgisayar ile ilgili yerde sorsan daha çabuk cevap alırdın.
  • Programını da yükledim. Denetim masasına Device Control diye bir öğe attı ama ona giremiyorum işte desteklenmiyor falan diyor. Creative Media Source diye birşey yükledi onun içinde Control Panel var oradaki seçenekleri yaptım, 5.1 diye. Onun dışında bir ayarı yok her yerini kurcaladım herşeyini yükledim sildim yine yükledim çare olmadı. Başka bir önerin olabilir mi?
  • Bütün olabilecekleri denemiş görünüyorsun, dinlediğin müzik veya izlediğin film 5+1 ondan eminsin değil mi?

    Birde kullandığın player in ayarlarını kontrol et istersen. Ne kullanıyorsun? Creative'in playerimi?

    Ayrıca creative'in sitesinden birde yazılım güncellemeyi dene. Belki bir çözüm olur.
  • 2 adet film denedim ayrı ayrı, biri AC-3 biri DTS ikisi de 6 kanallı. Program olarak Splash Pro kullandım filmlerde. Müzik olarak 2 tane test şarkı indirdim. Bir tanesi normal bir parça, bir diğeri test bir kadın söylüyor işte center front left front right falan, müzikler wma formatında idi. Windows media player ı da kullandım Creative in kendi programını da kullandım müziklerde. Ayrıca windowsta sağ alt köşedeki ses simgesinde yapılandırmada hoparlör resimlerinin üzerine tıklayarak da denedim. Yani başka bir yolu zaten yokmuş gibi gözüküyor herşeyi denedim. Creative in sitesinden driver ı güncellemiştim zaten, son olarak Driver Genius Pro kullanıyorum onunla tarama yaptım o da yeni olduğunu söylediği bir driver serisi buldu onu da yükledim yeniden başlattım fakat hala aynı yerdeyim. Olmazsa satmayı düşünüyorum, 1 günlük ürün. Bu geceye kadar halledemezsem gece satılığa çıkarıcam.




  • Win7 de kartın CMSS özeeliği çalışmadığı için sorun yaşıyorsun. XP olsa kartın çatır çatır çalışır.

    Neyse, birde jetaudio programı ile dene,

    Win7 nin ses ayarlarından 5+1 yada 7+1 seçip kolonları yapılandırdın mı?


     Ses Sistemleri Uzmanlarına!! Bağlantı Yardımı/Sorusu


     Ses Sistemleri Uzmanlarına!! Bağlantı Yardımı/Sorusu




  • Bu arada kartı satmaktansa iade edip başka kart al istersen, dahili kartlar her zaman daha düzgün çalışır.

    Birde powerdvd9-10-11 versiyonları ile dene, bu program çok geniş ayar yapma özelliğine sahip. Tabii full sürümünü bulman gerek, demo sürümlerde yine 2 kanal ses alırsın.
  • aşağıdaki gibi bir konsol açılsaydı sorun çözülecekti (CMMS)

    creative in driver sitesini iyice bir araştır, belki bu destek gelmiştir.

     Ses Sistemleri Uzmanlarına!! Bağlantı Yardımı/Sorusu
  • by@li yardımların için çok teşekkür ederim. Şu an Creative Software AutoUpdate programını buldum ama nasıl buldum ben bile bilmiyorum toplamda 102mb lık bir update yapıyor. Ayrıca ürünü yurtdışından gelen birinden aldım, yani geri iade şansım yok zaten satsam benim için çok daha iyi olur diye düşünüyorum çünkü ben hem xbox için hem de bilgisayarda film izlemek için istiyordum böyle bir cihazı, bunun yerine playvision diye bir alet varmış eğer bunu satabilirsem onu almak istiyorum. Keşke daha önce bilseydim direk playvision alırdım.

    Önerilerin içerisinden windowsun yapılandırmasını kullanmıştım ondan bir sonuç alamadım. Bu update in bitmesini bekliyorum çalıştırabilirsem haber veririm. Bir de CMSS bende zaten çalışıyor ve EAX de çalışıyor. Bu ürünü sadece hırs yaptığım için deniyorum artık, olsa da olmasa da satıcam çünkü




  • Bir de update devam ederken biraz siteleri biraz da ürünün yüklediği programların özelliklerine bakabilme şansı buldum da bu ürün beni aşıyor sanırım ben çok basit bir araç istiyordum yaklaşık 15 tane falan program yükledi
  • Yukarıda verdiğim eax console xp versiyonu için, win7 versiyonu daha kısıtlıydı diye hatırlıyorum.
    EAX çalışıyorsa yukarıda verdiğim resimdeki çentikli yeri açtığında bütün kanallardan ses alabilmen gerekir.

    Sorun çözülürse kullan niye satacaksınki, pireye kızıp yorgan yakılmaz

    Mutlaka bir çözümü var bu sorunun, sonuçta bilgisayarda çözümsüzlük gibi bir durum pek olası değildir ve her sorunun bir çözümü mutlaka vardır.

    Ama iyice inceleyip etüd edip sorunu birazda mantık yürüterek bulmaya çalışmak.

    Şuanda kafam dolu aklıma başka bir şey gelmiyor. Belki soruna el atacak birileri çıkar.
  • yaptım çok teşekkür ederim by@li update i yaptıktan sonra Creative MediaSource diye bir şey de yükledi masaüstünde üst tarafta duruyor, onun içindeki ayarlardan yaptım CMSS kapalı iken de 5.1 geliyor ama satsam iyi olcak yoksa xbox yine aynı şekilde olcak ben xbox ı da 5.1 kullanmak istiyorum. Sanırım tatil gelince elim boş kaldı yapıcak iş arıyorum kendime ama playvision da durucam artık

    Şimdi müsaadenizle bir film izliyim artık
  • Bu arada birkaç saat sonra başka bir iş bulmazsam kendime ürünü satışa çıkaracağım, haber vereyim dedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theo

    yaptım çok teşekkür ederim by@li update i yaptıktan sonra Creative MediaSource diye bir şey de yükledi masaüstünde üst tarafta duruyor, onun içindeki ayarlardan yaptım CMSS kapalı iken de 5.1 geliyor ama satsam iyi olcak yoksa xbox yine aynı şekilde olcak ben xbox ı da 5.1 kullanmak istiyorum. Sanırım tatil gelince elim boş kaldı yapıcak iş arıyorum kendime ama playvision da durucam artık

    Şimdi müsaadenizle bir film izliyim artık


    Rica ederim, işe yaradığına sevindim. Genelde kutudan çıkan cd deki sürücüler eski oluyor ve bir çok zorlukla kullanıcılar karşılaşabiliyor.

    Xbox ın optik çıkışı varsa onuda ses kartına bağlarsın. Xboxın ses ayarlarında sesi çözerek yollama gibi bir seçenek varsa sesi 5+1 dinleyebilirsin.




  • Bu sistemle ilk filmimi izledim ve müthiş diyebilirim. Basslarda hiç bir ayar yapmamış olmama rağmen subwoofer ımı değiştirmişim gibi oldu ve ani sesler geldiği zaman eskiden problem olmazdı ama şimdi oturduğum yerden zıpladım. Bir ara siren sesinin gerçekten dışardan geldiğine inanmıştım .Son olarak sinema salonlarındaki gibi bir eko var ve bunun kaliteyi arttırdığının farkına vardım ama yine de ortalama haftada 3-4 film izliyorsam 20-25 saat xbox oynuyorum bu yüzden yarın Audigy 2 NX im satışta olacak, ilgilenenlere şimdiden duyrulur!




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.