Şimdi Ara

Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU] (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
3
Favori
18.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Venom59

    Animasyonlar falan her şey 2013'te çıkan oyunla aynı zaten göründüğü üzere. Vuruş hissi hiç yok deniyor. Gizlilik mekanikleri fena değil aslında. Tomb Raider Underworld oyununda bile araç kullanma imkanımız vardı motor kullanıyorduk bir bölümde. Şimdi ise yeterince gelişmeyen, fazla bir yenilik barındırmayan, neredeyse aynı bir oyun var anlaşılan. Uncharted 4 oyununu kuzenimin PS4'ünde oynamıştım gerçekten mest olmuştum. Şimdi bu tarzda Indiana Jones oyunu geliştiriliyor PC'ye de çıkacak. Umarım güzel bir oyun olur.

    Evet 2013teki oyunun kalıntıları çok belli oluyor. Günümüzde doğal olarak o dinamikler sırıtıyor. Animasyon konusunda çok tembellik yapmışlar. Mesela düşmana arkadan tırmanma baltanla saldırıyorsun araya giren animasyonda düşman önünü dönmüş oluyor veya en basitinden Laranın ölümüne 3-4 animasyon koymuşlar ve genelde ölümünle alakasız ara videolar görüyorsun. 2013te oyunda suda kayarken her ölümde Laranın kafasına kazık girme animasyonu gösterilirdi. Burdada benzer kafa. Suda 100 kere öl 100ündede kafana kazık giren ara videoyu görüyorsun hesabı aynı mantık. Maalesef yapımcılar çoğu konuda eskileri temel alıp yenilik için çok tembel davranmışlar.


    Uncharted 4 gerçekten grafik, animasyon, hikaye, ana ve yan karakterler olarak çok başarılı. İnce işçiliği çok iyi. Uncharted 4 seni Tomb Raidera göre daha serbest bırakıyor. Tomb Raiderda çoğu yerde bir scriptle belirlenen çemberin içinde hareket ettiğini çok hissediyorsun. Tabikide bu oyunda eskimiş dinamiklerin kullanımından kaynaklanıyor. Uncharted 4se bu konuda çok daha özgür bırakıyor oyuncuyu. Birde Uncharted serisi seni sürekli farklı mekanlara götürüyor. Mesela Uncharted serisinde bir karakter diğerine bulduğu belgedeki haritaya bakıp hazine şu ülkedeymiş diyor sonrasında şıp o ülkeye uçuyorlar. Ama Tomb Raiderda olsa olsa en fazla 5 dakika uçurum kenarında yürünüp saklı köye falan ulaşılıyor. Uncharted sana daha geniş haritalar sunuyor. Doğal olarakta araba kullanma gibi lükslerin oluyor. E araba kullanma lüksün oluncada araç kovalamaca sahnelerinde çok güzel ekstra aksiyonlar yaşatıyor oyuncuya. Tomb Raider serisi genelde yatay olarak değilde dikey olarak büyük alanlar sunuyor. Boss konusundada Uncharted serisi çok üstün kalıyor. Tomb Raider 2. oyununda önce çöl bölümü sonra arkasından gelen karlı bölüm ve bu bölümdeki sovyet yapılarında çatışma falan oyunu güzelleştiriyordu. 3. oyuna çok şey katılabilirmiş ama daha çok yenilikler yeni seriye saklanmış gibi.


    Indiana Jones oyunundanda haberim var. Umarım arada kaynayan tırt birşey çıkmaz. Yeni çıkacaklardan Indiana Jones, 007 James Bond ve State of Decay 3 oyunlarını merakla bekliyorum. Shadow of the Tomb Raider içinse hala karar veremediysen oynanış videolarına bakabilirsin. 8 saat aralıksız bulmaca çözsem sıkılmam diyorsan tam sana göre. Grafik olarakta Laranın suratı hariç çok güzel oyun. Nedense 2. oyunda Laranın suratı ve mimikleri harikayken burda çok başarısız plastik makyaj yapılmış gibi yapay bir yüz var. Aksiyonsuzluk ve zorlama hikaye oyunu çok zayıflatmış. Uncharted 4teki 1 saatlik hikaye ve aksiyon bu oyunun toplam hikaye ve aksiyonundan fazladır muhtemelen.


    Bu arada oyunun gizlilik mekanikleri güzel. Ama aksiyon az olduğu için tam tadını almaya başladığında oyunda başka aksiyon kalmıyor zaten. Oyunda aksiyon demo gibi birşey olmuş. 3 dakika falan aksiyona girip sonra 6 saat bulmaca çözerken buluyorsun kendini. O yüzdende en kral oyun mekaniğinin bile önemi kalmıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhans19 -- 23 Mart 2021; 22:51:6 >




  • gokhans19 kullanıcısına yanıt

    İkinci oyunun da geçtiği yerleri sevememiştim bir türlü. Açılış mükemmeldi oysa. Sonradan karlı yerler, mekanlar beni çok baymıştı ikinci oyunda.


    Dayanamadım aldım açıkçası ilk iki oyunun hatrına, üçlemeyi tamamlayım dedim. Grafikler gayet iyi, önceki oyunda da başarılıydı. Ama Lara'nın görünümünde bir gariplik var gerçekten dediğiniz gibi, bu grafiklere göre karakter nedense sırıtıyor bazı anlarda iyi gözüksede.


    Yakın zamanda yeni bir Tomb Raider gelir mi bilmem ama Mısır'da geçen güzel hikaye ve aksiyon barındıran bir Lara oyunu daha görmek isterim açıkçası, tabii ki köklü değişiklerle beraber.

  • Merhaba Mezarcılar :)


    İlk oyunun hayranı, ikinci oyunu ise sevmiş birisi olarak üçüncü oyun ile ilgili şüphelerim vardı. Aynı mekanik ve hikaye işleyişi artık üçüncü oyunda baymıştır, Ana yapımcısı da Avengers sevdasına bu oyunda koltuğu başka firmaya bıraktığı için beklentilerimi düşürmüştüm. Ama beklediğimden daha iyi çıktı yahu.Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU] 


    Öncelikle oyunun olumsuz yönlerinden bahsedeyim. Mekanikler, hikaye işleyişi hâlâ aynı. Gizem, yanında da Supernatural olaylar üç oyundur aynı şekilde işleniyor. Mekanikler, özellikle platformlar biraz geliştirilmiş sadece. En azından ikinci oyun kadar sıkıcı olmamış skill gelişimi. Grafikler geliştirilmiş, çevre ve uzak mesafe çizimlerindeki sıkıntılar aynen devam ediyor. Bir diğer sıkıntısı loot olayının basite kaçmış, kullanımı için gerekli bir aksiyonun yaratılmaması olmuş. Sürekli full envanter ile dolaşmak bir yerden sonra sıkıyor. Aksiyon kısmı da keşfin yanında zayıf kaldığı için bir süre sonra lootları pas geçer oldum. Bir kaç bölümde gaz verici aksiyonun dışında bir de son görevde biraz silah sıkmak biraz saçma olmuş.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Rambo bölümü iyiydi ama bak. Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU] Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU] Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU] Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU] 


    Olumsuz yönler bu kadardı. Biraz da beni kendine çeken kısımlarından bahsedeyim. Öncelikle ikinci oyundaki her bölüm farklı mekan yerine bu kez yarı açık dünya ve geniş bölümler üzerinden ilerlenmiş. Başlarda bu durumdan rahatsız oldum fakat oynadıkça hikayeden ikinci oyun kadar kopmadığımı farkettim. Bir diğer beğendiğim nokta Yapımcı Firma risk alarak 2 farklı kaçış sahnesi yapmış. Genelde oyunlarda bu durumdan script bazlı olduğu için pek hoşlanmam. AC Rogue dışında beğendiğim kaçış sahnelerinden ikisi de bu oyunda oldu.


    Oyuna Mezar keşiflerinin yanında köylerden alınabilen yan görev seçeneği de getirilmiş. Oyun süresini uzatmaya yönelik oldukları için 2 tane falan yaptım, biraz dallanıp uzun sürdükleri için sıkıcı geldi. Zorunlu tutulmamaları bu yönden hoş olmuş. Yan görev severler için ilgi çekici olabilir. Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU] 


    Fazla uzatmayacağım, beklentilerimi düşürdüğüm için eğlenceli 17 saat geçirdim. Hatta İftara kadar zaman geçsin diye 7-8 saat aralıksız oynayarak bitirdim oyunu. Günün sonunda 3 oyundur aynı mekanik ve oynanıştan ekmek yiyen bir seri ve artık bu şekilde devam etmemesi gerektiğini anlamış olmalarını umut ettiğim bir Ana Yapımcı Firma var.Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU] PC'de alternatifi olmadığı için bu kadar rahat olduklarını düşünüyorum. Umarım soft-reboot şeklinde toparlarlar. Dördüncü oyunda görüşmek üzere. Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU] 





  • Shadow of The Tomb Raider' a yeni gelen güncelleme ile DLSS sürümü 1.0 dan en güncel sürüm olan 2.3 e yükseltildi. Aynı zamanda gerçek zamanlı gölgelerde/Ray Traced Shadows iyileştirme sunan güncelleme ile oyunu daha yüksek performansta ve daha keskin görüntü eşliğinde oynayabilirsiniz elbette RTX sahipleri için bu geçerli. Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]  Oyun Ray Tracing ve DLSS destekleyen ilk oyunlardan birisiydi fakat DLSS 1.0 yer alıyordu. Yeni güncelleme ile en son sürüm eklendi. Sadece bu oyuna değil serinin önceki oyunu olan Rise Of The Tomb Raider' ada DLSS 2.3 desteği getirildiğini hatırlatalım. Oyunu NG + ile tekrar oynamak için bu güncellemeyi bekliyordum. Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU] 





  • DLSS güncellemesi sonrası oyun performansını test ettim. Güncellemenin geleceğini bildiğim için önceden indirmiştim ve test etmem daha kolay oldu.


    Güncelleme öncesinde


    DLSS 1.0 değerlerim 1440P En Yüksek ayarlar ve Ultra Ray Traced Shadows aktifken oyun içi Benchmarkta ortalama 76 Fps


    Güncelleme sonrasında


    DLSS 2.3.2 değerlerim 1440P En Yüksek ayarlar ve Ultra RT Shadows aktifken oyun içi Benchmarkta 92 Fps


    DLSS güncellemesi sonrasında RT performansıda optimize edilmiş ve DLSS kapalı halde iken bile 1440p en yüksek ayarlarda 60 Fps üzeri geziniyor. Öncesinde DLSS kapalı iken RT eşliğinde oyunu oynamak mümkün değildi. Bu güncellemeyle hem daha yüksek performans hemde daha keskin görüntüler eşliğinde oynanıyor. Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU] 





  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Bir ekleme de ben yapayım. Oyundan Denuvo kaldırılmış. Performans getirisine katkısı olmuş olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt

    Denuvo ile bir ilgisi yok tamamen DLSS güncellemesi performans getirisi sağlıyor. Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum. Birkaç ay öncesinde GTX 1650 ile oynarken oyundan High ayarlarda 40 fps üstü stabil bir şekilde oynamıştım ama birkaç kere teklemeler olmuştu. Denuvo'nun kaldırılması kesinlikle performansa etki edecektir. DLSS güncellemesi RTX kartlarda performansı arttırabilir ama GTX kartlarda da performans getirisi sağlayacağını sanmam.

  • Denuvo bazı kullanıcıların sistemlerinin yetersizliğini görmeden oyun performansını düşürdüğüne inandığı hatta donanımları bozduğu söylenen bir plasebo etkisinden başka bir şey değil, kaç yıldır orjinal oyun alıyorum haliyle hepsinde Denuvo var ne SSD lerim bozuldu nede oyunlarda başka bir sorun yaşadım. Bu oyun özelinde Denuvo' nun oyundan çıkarılmasının oyun performansına hiç bir etkisi yok. Güncelleme gelmeden önce DLSS kapalı test ettim bugün Denuvosuz yine test ettim sonuç aynı tek farkı DLSS in yeni güncellemesi oluşturuyor oda RTX lere diğer kartlara hiç bir etkisi yok. Eğer oyunlarda tekleme yani stutter oluşuyorsa SSD ye yükleyin artık HDD de oyun oynama dönemi bitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne harika bir oyun ya, yeniden başladım bugün ve %100 bitirmek istiyorum, sanırım en önemli özelliği karakterin yaşadıklarını oyuncuya çok iyi aktarmaları, Lara nın verdiği tepkiler, mücadelesi düşmesi kalkması atlayıp zıplaması oyun içi veya sinematikler olsun gerçekten o survival adventure hissini yaşadığını anlatıyor seyirciye, hele o ilk başta ayağının kayalara sıkıştığı sahne ve yarıktan kurtulması oyucunun içini ürpertiyor ve nasıl bir oyun olacağına işaret ediyor :)


    Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]
    Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]
    Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]
    Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]
    Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]
    Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]
    Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]
    Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]
    Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]
    Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]
    Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]
    Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 24 Ekim 2021; 12:0:17 >




  • Bu oyunu da bitirerek yeni üçlemeyi tamamladım. Grafik olarak zaten çok iyi. İkinci oyun bir tık daha iyiydi ama yine de eğlendim. Bulmacalar da zor değil ama tadındaydı. Çatışmalar ise daha iyi olabilirdi. Özellikle son boss savaşını beğenmedim. Yine de güzel bir deneyimdi. Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU] 

  • Oyunu az once bitirdim muhtesemdi,umarim yakin zamanda serinin devami cikar :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]


    Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]


    Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]


    Shadow of the Tomb Raider (2018) [PC ANA KONU]




  • Koş koş koş, tırman, puzzle çöz. 

    Koş koş koş, puzzle çöz.

    Tırman tırman.


    Oyunun büyük çoğunluğu resmen böyle geçiyor. aksiyon oranının bu kadar az tutulması beni sonlara doğru biraz sıksa da çocukluktan gelen Tomb Raider bağım nedeniyle oyunu oynadığıma memnunum. Eski oyunlarının hemen hemen hepsini oynamışımdır. Bu oyun aksiyonu en düşük olanı maalesef. Square Enix'in markayı kaybettiğine sevindim açıkçası. Yeni gelecek seri umarım daha keyifli olur.

  • Kalemistik kullanıcısına yanıt

    Bana bir bölümde çocuk bilmece soruyordu. Bilmeceyi çözmem için bulmaca çözmem gerekiyordu. Bulmaca işinin suyu çıkmış. Oyunun yarısından itibaren yeni şeyler toplanamıyor çünkü toplananları harcayacak bir aksiyon yok.

  • gokhans19 kullanıcısına yanıt

    Aynen neye yanaşsam "dolu" yazıyordu. Aksiyona girilmiyor ki tüketelim.

  • angel of darkness'ı remake yapsalar keşke,bayadır uykuda yine bunlar :D call of dutye lara geliyomus biraz orda özlemimizi gideririz artık

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.