Şimdi Ara

Sharp inverter klimamdaki sorunumla ilgili uzmanlığınıza ihtiyacım var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar. Klimalarla ilgili burada bu kadar üstat varken derdimi paylaşmak istedim. Sorunum Sharp 24000 Btu inveerter cihazımla ilgili. Sanırım modeli ayxp24-gr yanlış hatırlamıyorsam. Bu cihazı 2007 şubatta istanbul'da taktırdım. Bir sorun yoktu. Sonra Fethiye'ye taşındım. Klimamı da naklettirdim. Ufaktan ısıtma sıkıntıları başladı. En son kendi evimi alıp yerleştim, klimam 3. evine taşınmış oldu. Sıkıntım iyice arttı. Şöyle ki; kompresör az güçte çalışırken ısıtıyor. Örneğin 25-26 c derecelerde falan bir sıkıntı yok gibi. Ancak 28 ve yukarısına getirirsem, hele de 32 yaparsam kompresör yaklaşık 30 sn ile 1 dk arasında aniden duruyor ancak iç ünitenin fanı sanki kompresör durmamış gibi üflemeye devam ediyor. Dolayısıyla içeride oluşan hava akımı üşütüyor. Bu durum iç sıcaklık 20-22 derece olsa bile oluyor. Yani ayarladığım sıcaklığa gelmeden oluyor. Zaten normalde bu cihaz inverter olduğundan ayarladığım ısıya yaklaştığında kompresörü ve iç fanı kendi yavaşlatıyordu, kompresör durunca da iç ünite çok hafif üfleyip iç ısıyı sabit tutacak şekilde bir hava akımı sağlayıp gerektiğinde kompresör tekrar devreye giriyordu. Siz durup kalktığını fark edemiyordunuz. Şimdiki durumda kompresör tam güçte çalışırken bir anda stop ediyor. Yani anormal bir durum var.

    Durumla ilgili yaptığım tespitler şöyle:
    -Dışarıdaki hava soğukken (0 ila 3 C derece civarında) bu durum daha az oluyor. Kompresör tam güçte daha uzun süre çalışıyor. Örneğin 30 C derecede stop etmeden çalışıyor. Dış ısı 10 C derece veya üzerinde olursa ayar 27-28 olunca da stop etmeler oluyor. Bu arada bu cihaz 26 derecede çalışırken oda 20-21 C derece civarında kalıyor. Ayar sıcaklıkları sizi aldatmasın. Belki bu da bir anormalliktir ama buna alıştık.
    -Kompresör stop ettikten sonra yaklaşık 5 dk falan sonra tekrar ılık üflemeye başlıyor. Bir süre sonra tam güçte çalışmaya başlıyor ve birkaç dakika sonra yine stop ediyor. Bu döngü böylece sürüp gidiyor. Ayar 32 C derece ama içerisi 19-20 C dereceden yukarı çıkamıyor.
    -Soğutma modunda tam emin olamasam da buna benzer bir sıkıntı olmuyor.
    -Tam güçte çalıştığı sırada üflenen sıcaklık gayet iyi. Sanırım 55 C derece üzerinde.
    -İç ünitenin fanını maksimumda çalıştırırsam kompresör daha uzun süre tam güçte çalışabiliyor. Fakat dış sıcaklık belli bir seviyenin üzerindeyse bu da fayda etmiyor. Fan hızını en düşükte tutarsam kompresör daha çabuk stop ediyor. Fan otomatik ayarı da fayda etmiyor.

    Bir de şunu ekleyeyim:
    En son montajda gevşek kalan bir somun nedeniyle cihazın gazı boşaldı. Montajdan hemen sonra çalışan cihaz birkaç saat sonra kompresör çalıştığı halde herhangi bir ısıtma-soğutma yapamadı. Servis geldi, r410a tüpünden bir miktar gaz bastı. Ancak kompresördeki gazı tamamen boşaltmadan, üzerine ekleyerek ve göz kararı yaptı bunu. Herhangi bir ölçü kullanmadı. Belki sorun gaz seviyesiyle ilgilidir diyorum ama emin olamadım.

    Tespitlerim ve söyleyeceklerim bu kadar. Bu uyuz problemle ilgili söyleyecek bir şeyiniz olur mu acaba?







  • R410 kesinlikle ilave olmaz.Gaz atılıp derinlemesine vakum yapılıp tekrar gramajında,tüp ters çevrilerek likit halde gaz verilmeli.Bu konu ile ilgili şu konuyu mutlaka inceleyin.Bunlar bizim kendi yazdıklarımız değil kesin bilimsel yazılardır.Bu konuda hiç taviz yok.
    http://forum.donanimhaber.com/m_25253508/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38318939
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.