Şimdi Ara

Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı. (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
578
Cevap
12
Favori
104.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beklemekte fayda var. Açık uçlu biteceği bariz ama isayama manganın sonunu baştan ayarlandığından hayal kırıklığına uğrayacağımı düşünmüyorum. Beklentilerini yüksek tutan birisi değilim internetteki çoğu elitistin aksine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    Hocam ben geçen sayıda yazdım titan olanların tekrardan insan olacağını , erenin öleceğini de kaç sayıdır yazıyorum zaten. Çok hayal kırıklığına uğratmadı, sayıyı da beklemek lazım tabi... genelde sızıntılardan çok daha doyurucu ve mantıklı oluyor manganın tamamı.


    Onun haricinde bittiğine bende seviniyorum. Hayır seriden nefret ettiğimden değil tabi ki Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı. . Aot izleyicisi 3. sezondan başlayarak o kadar kötü bir hal aldı ki; eski zamanlarda olan teoriler, kaliteli tartışmalar uçup gitti adeta..... Bir kesim çıktı full ship denilen gudubet amacıyla izleyen, yeagercı bir kesim çıktı eren hariç tüm karakterlere öfke gösteren .... bir ara mikasanın mı historianın mı cinsel organı daha güzel kokar diye tartışmalar dönüyordu..... düşün artık durumun berbatlığını. EH seviciler erenin karakterini historia'ya, EM seviciler ise erenin karakterini mikasaya indirgedi vs...(EM artık onaylandı buna lafım yok burada lafım tüm hikayeyi eren-mikasa-historia'ya indirgemek). Burada kendime de suç buluyorum bende bir ara isayamanın anlatmak istediği ana noktayı kaçırdım, sonra anime başlayınca; udo ve sophia'nın ölümlerini görüp üzülünce, asıl ramzinin ölümünde neler hissedeceğim ben deyince aslında anladım.... isayamanın asıl anlatmak istediğini


    Eğer aot shounen bir dergide yayınlanmasaydı, uyduruyorum seinen bir dergide yayınlansaydı bile full soykırım ile biteceğini düşünmüyorum. Soykırım bu sonuçta dile kolay (hoş dünyanın çoğunluğunda soykırım oldu gibi bir şey , ramzinin ırkı falan full ezildi devler altında... artık orta doğulular diye bir ırk olmayabilir mesela aot evreninde). Bir açıdan bakılınca dark bir son oldu; ama bazı bir kesim full dark bir son bekliyordu hayal kırıklığına uğradı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victor zsasz -- 6 Nisan 2021; 18:42:35 >




  • Sızıntılara dikkatli baktım da , şu kısım hoşuma gitmedi. Manga çıksın şu kısmı nasıl bağladığıyla ilgili olarak isayamayı gömebilirim.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Eren wakes up in the Paths and meets Ymir. Ymir and Eren have a debate about whether or not humanity deserves to survive. Eren says that even if the world can be cruel, his friends prove the goodness of humanity in impossible odds, which enrages Ymir, and she wraps him up in chains before striking him with a bolt of lightning. Ymir suddenly collapses, unconscious.
  • Cevaplanmamış sorular var. Hepsini 1 bölüme sığdırmaya çalışırlarsa tatmin etmeyecek. Bazı soruları cevaplamazlarsa yine tatmin etmeyecek. Yada şöyle yaparlarsa hiç şaşırmam. Mangayı 139 da bitirip esas finali film şeklinde de yapabilirler. Sonuçta çok popüler bir seri. Altın vuruş yapıp parayı kaldırmak isteyebilirler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı. Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı. Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı. Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı. Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı. 




    Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı.




  • Okeanix kullanıcısına yanıt
    Ahahahahahah

    Eren = Lelouch from Wish



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einar Solberg -- 7 Nisan 2021; 19:38:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eren "sadece 1 manga chapterıyla berbat bir karaktere dönüşenler" kervanına katıldı, gerçi böyle bir kervan var mı onu bile bilmiyorum

    Neyse en azından Yaegaristlerin elinde savunacak hiçbir şeyleri kalmadı

    Edit: Yok fikrimi değiştirdim, Yeageristlerin haklı çıkmasından daha kötü bu chapter. Umarım trolldür leakler, yoksa tamamen saçmalık. Troll olma olasılığı da az değil,
    Eren son formundayken "Annem ne düşünürdü acaba" diye düşünüyor, şimdi bu adam kendi annesini mi öldürmüş cidden
    Ayrıca önceki leaklerde olduğu paneller sızmadı. Bence troll.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einar Solberg -- 7 Nisan 2021; 20:10:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • victor zsasz kullanıcısına yanıt
    Hocam ben zaten AnR sonu ya da aşırı karanlık bir son beklemiyordum, sadece Eren'in yaptıklarının sonucunun ağır olmasını istiyordum. Böyle olunca Eren hiçbir şey kaybetmedi. Evet birsürü insan öldürdü ama yakınları olmadığı sürece sadece sayıdan ibaretler Eren için sonuçta.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kore rawların 2/3'ü yayınlandı. sızıntılar doğruymuş. en azından büyük bir kısmı. çeviriyi bekleyeceğim ama gerçekten tuhaf bir şekilde bitmiş gibi görünüyor.

  • Isayama geleceği tahmin etti.


    Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı.
  • Erenin lelouch ile bir benzerliği yok bence. Eren bildiğin kötü adama evrildi zaman içinde. Mesela bir diyalog daha sızdı emin olmadan paylaşmak istemedim; kore sızıntıları düşünce bu diyalogda büyük ölçüde doğrulandı gibi. Eren dina'nın titanını manipüle ederek annesini yemesini sağlıyor (hatırlıyorsanız bertolt'u görünce dina kafasını çevirip ;erenin evlerine doğru yönelmişti, işe bunu sağlayan erenmiş). Soruyorum bu durumda eren iyi bir adam mıdır ?. Bana göre psikopattır, sonuçta bu eren manga boyunca zeke,historia hatta reiner'ı bile manipüle etti mi etti (en fazla zeke'i manipüle etti)..... Soykırım yaptı mı ? yaptı...... En son çıkan sızıntıda da annesinin ölümünde de parmağı var mı var.


    İşte benim buradan bir tepkim olacak isayamaya, geçen sayı olsun bu sayıda da olsun, ereni insanlaştırmaya, iyi bir noktaya koymaya çalıştı; bırak kardeşim ya erende böyle kalsın, manga tarihinin en korkutucu karakterine dönme hikayesini tecrübe edelim birlikte. İleride deriz ki vay be eren de neydi ne oldu...... Kutsal amaçlarla başladığı yolculuğu içinde olan psikopatlığın iyice ortaya çıkmasıyla en ürkütücü villain'e döndü. ( içinde var olan dememin sebebi, eren kendi söylüyor " özgürlüğüme karışan kişiyi gözümü kırpmadan öldürürüm diye, yani doğuştan böyle). İsayama karakteri grileştirecem diye saçmaladı bence, bırak karakterin hikayesi siyahta tamamlansın





  • Yalnız öyle bir son ki hiçbir fan neredeyse memnun kalmadı . Bu manga tarihinde bir ilktir benceShingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı. 


    Eren sevenler beğenmedi- Check !!!

    Warriors sevenler beğenmedi - Check!!!( Çoğunluğunun reiner'dan daha büyük beklentileri vardı final bölümünde )

    EH ve EM'ciler beğenmedi - Check !!!

    Yeageristler delirdi - Check !!!

    Teori kasanlar beğenmedi(anr,zaman,döngü vs)- Check !!!

    Ben biraz kafamı toplayıp, bir şeyler karalamayı düşünüyorum son hakkında..... Çeviri gelsin üstünden bir kaç gün geçsin, ortam durulsun. Sakin kafayla düşüncelerimi yazmayı düşünüyorum bakalım

  • Attack on Titan in a nutshell.


    Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı.


    Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 7 Nisan 2021; 22:39:58 >
  • son 15 sayıda ittifak kısmını aşırı uzun tutulup boş aksiyon yaşanınca cortlayacağı belliydi de böylesi.. bilemiyorum

  • victor zsasz kullanıcısına yanıt

    Isayama bir dahi, adam herkesin nefret edeceği bir son yazmış.

  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Hocam bu dahilik değil sıçıp batırmak oluyorShingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı. .Sızıntılarda laf etmedim ama yarım yamalak ingilizce çevirisine bakılınca isayama gerçekten kötü yapmış final bölümünü.

    Bu mesaj üzerinden herkese genel bir biçimde detaylandırırsam;


    Erenin ölmesi veya titan olanların tekrardan insan olmasıyla ilgili herhangi bir sıkıntım yok.(Hatta geçen bölüm bunları beklediğimi yazmıştım). Burada asıl sıkıntı bunların oluş biçiminin boktan ve saçma olması. Adeta 3. sınıf mangakalar derinliğinde bir işleyiş yapmış isayama. Aynı noktaya çok daha iyi bir biçimde gidebilecekken, klasik shounen mantığıyla oldu bittiye getirmiş. Mesela;


    Ymir'e ne oldu ?

    Parazit bey gözükmedi bile ne oldu ?

    Mikasa-ymir bağlantısını anlamadım ? her şey aşk mı yani(Benim ingilizcem mi yetmedi acaba diye düşünmüyor değilim)

    Historia'yı anlamadım, resmi çeviride daha iyi anlaşılır umarım.(şuan bildiğin diktatörlere döndü historia karakteri)

    Ayrıca bu bölüm şunu hissettim sanki isayamanın çizdiği karakterler anasına küfretmiş gibi hepsinden intikam alır gibi bir hali vardı. Nasıl mı ?

    -Abi erenin o hali nedir yaShingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı. Ühühühhüh mikasanın başka erkekle olmasını istemiyorum, benimle olsun benimle ühühhühühü bu nedir aga biz aşk mangası mı okuduk. Tamam mikasanın erene ilgisi vardı da, eren cool takılmıyor muydu ? bu ne hal şimdi.


    -Reiner'ın mektup koklamasına millet delirmiş bana o kadar karakter dışı bir hareket gelmedi. Burada asıl sıkıntı isayamanın berbat mizah anlayışı ve 1. sezondan kalma şakaları devam ettirmesi.... at suratlı jean, historia'ya yanık reiner.... gerçekten mi ? onun üstünden kaç sene geçti. Biraz daha ortama ve yaşlarına uygun espri yapılabilirdi.


    Titan güçlerinin kaybolmasını tam bağlayamadım mesela, iyi bir ingilizce çevirisi gelsin anlarım belki


    Bu bölüm güzel olan 2-3 şey vardı

    1- Levinin erwin ve takımını görmesi

    2-Gabilerin mutlu olması

    3- En sevdiğim panel ise; paradiste faşist bir devletin kurulması(yeageristler tarafından). Bu çok mantıklı bir olay ve son bölümün en güzel tarafıydı.(hatırlarsanız eren dünyaya savaş açınca, paradisliler içki içip kutlamıştı bu durumu). Hatta bir yerde okuduğuma göre arminler vatan haini falan ilan edilmiş (kesin değil bu durum, resmi çeviri gelsin anlarız). Bu kısmı çok sevdim


    Ekleme editi: Dünyanın %80'ini (resmi olarak,son mangada doğrulandı) katleden birini de bu kadar aklamazsın be isayama..... bir ara reiner eren iyi çocuktu falan diyordu.... Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı. Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı. (Yahu bu adam liberio'yu yıktı, udo ile zophianın ölmesine sebep oldu hadi diğerleri neyse de reiner'ın bunu demesi o kadar saçma ki ). Üstteki mesajlarımdan birinde bunu biraz detaylandırmıştım hatta




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victor zsasz -- 8 Nisan 2021; 3:23:25 >




  • victor zsasz kullanıcısına yanıt

    Ben böyle olacağını 15 Chapter önce anlamıştım zaten, AoT benim için 15 chapter falan önce kafamda bitmişti.


    MAL'da da yazdım bence AoT en iyi komedi mangası, okurken bu kadar güldüğüm başka bir manga olmadı.


    Memeler chapterlardan daha eğlenceliydi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 8 Nisan 2021; 3:6:57 >
  • Final bölümüne kadar Eren'in founder yeteneğini ilk kez kullandığı sahne dışında bir kere bile Eren'in Mikasaya aşkını gören oldu mu? 1 kere ya 1 kere. Final bölümüne ve ondan bir önceki bölüme kadar Eren Mikasaya aşık diyenlerin 1'i bile çıkıp düzgün bir kanıt gösteremezdi. Gitti Eren tam bir simp çıktı, olacak iş değil.

    Ayrıca biri ben yaşayayım diye dünyanın %80'ini öldürüyorsa o benim arkadaşım falan değildir, iyi de hatırlamam. Baksana bu bölüme hepsi de üzgün. Armin de komedi, bizim için mass murderer olduğun için teşekkür ederim nedir

    Neyse, en azından 123 bölüm iyi bir manga okuduk. 123'ten sonrasını herkes kendi yazsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einar Solberg -- 8 Nisan 2021; 10:22:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok beğendim, başından sonuna kadar gayet de güzel bir yolculuk oldu.


    Emeğe saygı diyorum bunca yıl takip ettik, mangayı okurken baştan sona bir sürü bağlantı da çok iyi şekilde yedirilmişti, en sondaki muhabbetler ise ekstra güzellik kattı.


    En azından gantz gibi şipşak bitmedi. Serinin müzikleri bile bir sürü parça ayrı ayrı kalite.


    Belki extra bir chapter da çıkararlar, yıllar sonra ne oldu diye, ova izletirler.


    Bir eserin daha sonuna geldik, vay bee.

  • Ben iyi son bekleyenlerdendim. Kendi sonumu yazacam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.