Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (470. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 468469470471472
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelmiker

    şehir çorum

    ancak petek boyu tahmini. ölçmedim, belkide 8 dir. yani bana odalarda duran petekler o kadar küçük gelmedi

    eca içinde bazı arkadaşlar 40 derecede kombi açıyor dediler buda faturada 50 - 70 lira gibi fark atıyor dediler

    8 mt yse gerek yok bence.
    bence tam ölçün petek boylarını. kombileri yazdım
    karar tercih sizin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelmiker

    şehir çorum

    ancak petek boyu tahmini. ölçmedim, belkide 8 dir. yani bana odalarda duran petekler o kadar küçük gelmedi

    eca içinde bazı arkadaşlar 40 derecede kombi açıyor dediler buda faturada 50 - 70 lira gibi fark atıyor dediler

    52-53 derecede çalıştırısanız tabi kombi suyu sıcaklığına inince 40-41 de tekrar çalışacaktır. Bu gayet normaldir. 30 dereceye kadar inmesini beklemeyin.
    ECA Confeo Premix S'in verimliliği % 90 ve A sınıfı. Kendini verimlilik konusunda kanıtlamış durumda. Diğer kriterlerini araştıracaksınız.
    Burada yeniçeri üstada şu noktada katılıyorum; daha önce yazdığımız cevaplarda, kombi seçimini yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini belirtmiştik. Kombi seçiminde değerlendirilecek önemli unsurlardan birisi de verimlilik kriteridir. Bu nedenle diğer değerlendirme unsurlarını tekrar sıralamamda yarar var.
    Bana göre kombi seçiminde;
    1- Bilinen ve güvenilir bir marka olması(satış sonrası desteğinin iyi, ürünlerine sahip çıkan Firma olması)
    2- Fiyatına göre verimliliğinin iyi (mümkünse A yada B sınıfı, condense yada premix yoğuşmalı) olması,
    3- Sık problem çıkaran, şikayet edilen modellerden olmaması,
    4- Servis ağının yaygın, size yakın ve ilgili-bilgili olması.
    Bu hususların önceliğini kendinize göre değiştirebilirsiniz. Kişiye göre marka tercihi değişebilir. Ben Bosch-Beretta, siz Ferroli yada Buderus, bir başkası da ECA-Ariston'a güvenebilir. Üstelik bunların çok kısa sürede kullanılamaz duruma geldiğine ilişkin net veri elimizde yok. 10 yıllık Beretta bacalıyı tepe tepe kullanıyorsam, bir başka güvenilir markayı da 8-10 yıl kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Bu seçimde insanlar imkanları olsa tabi Vaillant, Buderus vb pahalı premix yoğuşmalı olsun ister. Ancak Condense yoğuşmalıları bile Premix yoğuşmalının üzerinde satarlarsa, "premixler çok pahalı, 1.250-1.350 TL ye konvansiyonel hermetik kombi yerine bari Bosch'un Condense yoğuşmalı modelini 1.500 TL ye alayım, 1 yılda yakıt farkından kapatırız" derseniz, fiyat unsuru devreye girer. Oturup burda hesabını yapacaksınız.
    Örneğin, servisi yörenizde olmayan hatta servisi problem olan bir kombiyi dahi almayın. Araştırmalarınızı iyi yapın. Çevrenizden kullananlardan sorun. Elinizde GOOGLE gibi bir silah var. Bununla istediğiniz marka-modelin ne olduğunu araştırabilirsiniz.
    Umarım problem çıkarmayan bir model alırsınız. Sonra da burda kullanıcı görüşlerinizi paylaşınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    Değerli kardeşim Ege, buralarda yazanlar ne yazmış, nerden alıp yazmışlarsa kesinlikle yanlış yazmış. Doğrusu;


    Tabii ki polemik değil, her ikimizde doğruyu bulmaya çalışıyoruz. Ama burada bir gariplik var. Şöyleki; ben çok iyi biliyorum ki Premix olupta yani Premix S olmayıpta hem sıcak su için hem ısıtma için kullanılabilen kombi mevcut. Sizin belirttiğiniz fiyat kataloğu hakikaten beni de şaşırttı. Bu Premix ve Premix S lerin her 2 versiyonu da olabilir mi acaba.

    Sonuçta kullanıcılar bu model kombi alırlarken ihtiyaçlarını belirlesinler ve buna göre sorgulasınlar. Özellikle internetten yapılan alışverişlerde bu konu çok daha önemli..



    />



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 23 Şubat 2011; 9:11:37 >




  • ilgi ve cevaplara teşekkürler

    elbette her konuda olduğu gibi, servis ve verimlilik, fiyat / performans oranı kombidede önemlidir.

    google ye sormak kolay ama verilen cevaplarda bir hayli kafa karıştıran cinsten. bu sebepten ötürü, kıyasıya fikir tartışmalarının yapıldığı, herkesin doğrusunu kabul ettirmeye çabaladığı, en tecrübelilerin yazıp yorumladığı bir forum olan bu forumu; doğru seçimi yapmamda yardımcı olacak en doğru adres diye düşünüyorum.

    eğer doğru anlamışsam;

    faturayı kabartmadan, hem ucuz, hem kaliteli, hemde yoğuşmalı olan bosch modeli.

    doğru mu anlamışım acaba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelmiker

    merhabalar

    yeni ev aldım ve kombi ihtiyacı hasıl oldu. piyasayı biraz dolaştım ama gezdikçe kafam karıştı. en sonunda vaillant ta karar kılacaktım ki baymak bayiinin sözleri üzerine yine kafamkarıştı. iddiası ise, yoğuşmalı kombi olmayan dairelerden çevre vergisinin, önümüzdeki birkaç yıl içinde daha fazla olacağı yönünde. yani eski tip kombileri kullananların değiştirmezse vergilerden ve cezalardan darbe alacağı.

    bu durumda, ev 130 neti olan güney doğu batı cepheli, dış cephe mantolamalı en üst katın bir altı.

    petek uzunluğu tahminen 6 metre

    bütçem bu aralar sıkışık, eca kalora düşünüyordum ama işin içine girince taksitle daha yüksek fiyatla iyi bişey almalıyım dedim.

    bu durumda 1700 e kadar çıkabilirim.

    kış ayı sebebiyle işim biraz acil. o yüzden konuya fazla göz atamadım. kısa yoldan yardımcı olursanız sevinirim


    1.700 TL ye kadar olan bütçenizde aşağıdaki kombileri öneririm.
    1- Bosch Classic Condense (premix yoğ) 24.080 kcal/h " 1.729 TL tek çekim kombi.com fiyatı (Çoğu Sitede 18.750 kcal/h gücünde diye belirtilmesine karşın broşüründe 24.080 kcal/h gücünde diye söz edilmektedir)
    2- ECA Confeo Plus (premix yoğuşmalı) 20.640 kcal/h yaklaşık 1.644TL tek çekim kombi.com fiyatı
    3- Ariston Genus " " 20.640 kcal/h " 1.615 TL tek çekim kombi.com fiyatı
    4- Bosch Classic 2000W 1.425 TL tek çekim kombi.com fiyatı
    Bu kombilerden herhangi birini seçebilirsiniz. Ucuz bulduğunuz yerden alın. Fiyatları ve Siteyi vermemin nedeni; taktıracağınız kombiciyle pazarlık edebilmeniz içindir. ANcak mutlaka oda termostatı da almalısınız. Pazarlığınız böyle yapın. 1.729 TL ye (Kombici.com fiyatı) Bosch Classic Condense (premix yoğuşmalı olup, Bosch Condense 2000w modeli ile karıştırmayın, bu condense yoğuşmalıdır ve Condense yoğuşmalı olanının fiyatı Kombi.com fiyatı 1.425 TL dir) hiç düşünmeden alırdım.
    Kombi için ödeyeceğiniz para fazla gelirse, 1.250-1.300 TL ye konvansiyonel (eski sistem hermetik) kombi alacağınıza Bosch Condense 2000W modelini 1.425 TL ye alın. Premix değil condense yoğuşmalı olsa da Bosch Classic 2000W rahatlıkla tercih edilebilir.
    Tabi bu tercihleri yaparken yukardaki mesajda yazdığım kriterlere göre değerlendirmelisiniz. Bazı modellerin sessizliği konusunda ikili görüşler var. Çevrenizde kullananlardan sorunuz.
    Premix yoğuşmalı modeller REEL VERİMLİLİĞİ % 90 ve üzerinde olan A sınıfı olsa da, Condense Yoğuşmalı modeller(Örneğin Bosch Classic 2000W gibi) arasında en fazla %3-4 yakıt farkı olabilir. Genelde aynı markanın premix yoğuşmalı modeli % 90 verimliyken, Condense Yoğuşmalı modeli % 88 verimlidir. Ama yoğuşmalı olmayan konvansiyonel hermetik kombide bu fark % 20-25 i bulabilmektedir. Örneğin çok yaklaşık hesaplamalarla; premix yoğuşmalı kombiyle yılda 1.000 TL lik doğalgaz yakıyorsanız, Condense yoğuşmalıyla yaklaşık 1.030 TL, konvansiyonel hermetik kombiyle 1.200-1.250 TL yakabilirsiniz.
    Kullanırken oda termostatını monte ettirin, kullanmadığınız odaların petek vanalarını kısın yada tanesi (kombi.com da) 25 TL den ECA termostatik vana takın. Kesinlikle kapatmayın. Bu tür kullanım kat kaloriferi sistemine değil, soba sistemine uymaktadır. Odalar arasında yalıtım iyi olmaz ve kapılarının altından gelen soğuk hava diğer odaları da olumsuz etkilerr. Bunun yerine ciddi tasarruf için mutlaka ama mutlaka oda termostatı ile kullanın.
    Yoğuşmalı kombi ile daha fazla harcarsınız iddiası bilimsel ve gerçek değildir. Aksine 40-50 dereceler arası yoğuşmadan kaynaklanan yukarda sözünü ettiğim ekonomik kullanım olacağından daha az yakarsınız. Bu sözlere itibar etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 22 Şubat 2011; 16:40:18 >




  • KÜÇÜK BİR NOT....ECA Confeo PLUSH Yoğuşmalı değil normal hermetik bir kombi fiyatı çok daha düşük....Yoğuşmalı olan ise ECA CONFEO PREMİX S olarak satılıyor..Evimde 5. yıla girdim kullanıyorum...Fiyatı yazdığınız gibi....www.aydinisi.com.tr başka bir yerwww.hosver.com buralardan fiyat bakınız...İstediğiniz ambara teslim yapıyorlar..Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Şubat 2011; 18:19:33 >




  • ECA AVCILAR YETKİLİ SERVİSE sayın Azmi Beye SORDUM...Yukarıda arkadaşlarım yazmışlar.CONFEO .PREMİX ile CONFEO PREMİX S arasında SICAK SU ÜRETİMİ farkı var...Sadece ısınma amaçlı kullanılan yerler için yoğuşmalı kombi premix ISINMA VE SICAK SU KULLANIMI için ihtiyaç duyulan yerlerde ise yoğuşmalı kombi PREMİX S Piyasaya verilmiş... Önceki yıllarda üretilen bütün modellerde sıcak su üretimi vardı..Ben kullanıyorum...AYRICA ÇOK FAZLA SICAK Su tüketimi olan evler ve spor salonları, iş yerleri v.b.için ECA CONFEO PREMİX HARİCİ BOYLERLİ modelleri mevcut..İlgilenen ve araştıran arkadaşlarıma www.eca.com.tr Saygılarımla..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    KÜÇÜK BİR NOT....ECA Confeo PLUSH Yoğuşmalı değil normal hermetik bir kombi fiyatı çok daha düşük....Yoğuşmalı olan ise ECA CONFEO PREMİX S olarak satılıyor..Evimde 5. yıla girdim kullanıyorum...Fiyatı yazdığınız gibi....www.aydinisi.com.tr başka bir yerwww.hosver.com buralardan fiyat bakınız...İstediğiniz ambara teslim yapıyorlar..Saygılarımla..

    Aydınısı.com'dan 155 TL ye ECA (Honeywell) kablolu oda termostatını görünce şaşırdım. Tüm modellere uyumlu olduğunu araştırınca buldum. Bu model başka yerlerde en ucuz 194 TL. Diğer fiyatlar Kombi.com'a göre bu Sİtede yüksek sayılır. Bence yararlı bilgiler Taşkafa, arkadaşlara fikir verecektir.
    Her ilginç Siteye bakmakta yarar var. Fiyat arama motorlarında rastlanmayan siteler çıkıyor ortaya. Serbest piyasanın yararları bunlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egé

    .............Şöyleki; ben çok iyi biliyorum ki Premix olupta yani Premix S olmayıpta hem sıcak su için hem ısıtma için kullanılabilen kombi mevcut.

    Sizin belirttiğiniz fiyat kataloğu hakikaten beni de şaşırttı. Bu Premix ve Premix S lerin her 2 versiyonu da olabilir mi acaba.

    Sonuçta kullanıcılar bu model kombi alırlarken ihtiyaçlarını belirlesinler ve buna göre sorgulasınlar. Özellikle internetten yapılan alışverişlerde bu konu çok daha önemli..

    />


    Haklısınız, dediğiniz gibi adı sadece Premix olan yani adı Premix S olmayan ve hem sıcak su hem de ısıtma amaçlı üretilmiş olan kombi mevcuttur. Hatta geçen yılın ortalarına kadar hepsi böyleydi diyebiliriz. Daha sonra şimdilerde olduğu gibi Premix olanlar sadece ısıtma amaçlı üretilmeye Premix S olanlar ise hem ısıtma hem de sıcak su temin amaçlı üretilmeye başlandı. Ancak şu anda piyasada her 2 üründe bulunuyor. Yani Premix olup hem ısıtma hem sıcak su temini için üretilmiş olan da piyasada var, sadece ısıtma amaçlı üretilen Premix de.. Bu nedenle dediğiniz gibi kullanıcıların dikkatli olmasında fayda var..

    Tabii bunları bilmek için işin içinde olmak lazım. Üretici sitesindeki son bilgiler buraya koca koca puntolarla alınırsa ve hep bu son durumdaki gibi üretim yapılmış zannedilip buna göre genelleme yapılırsa görüldüğü üzere diğerlerinin de şaşırması gayet normaldir diyebiliriz....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akropol -- 22 Şubat 2011; 23:53:23 >




  • İmmergas radyatörler nasıldır, bilgisi olan arkadaş varmı. Selamlar
  • Yatak odası 16 M2-1,6Mt. (Pencere 180/145) PeteklerinHepsi 50'lik,
    Çocuk Od. 10 M2-0,7Mt. (100/145)
    Antre 6 M2-0,9Mt.
    Mutfak 6,5 M2 (215/145)(Antre ile aynı Petekden ısınıyor.)
    Banyo 6M2 -0,4Mt. (40/60)
    Tuvalet 3 M2. (40/60)
    Çocuk Od. 15M2-0,9Mt. (75/145)(Balkon Kapısı70/210),
    Salon 27M2-( 1,8-1,3-1,0Mt.Petek)-(325/145-200/145-160/145 Pencere) (90/210Balkon Kapısı)
    Toplam 89,5M2 Net kullanım alanı ve 8,6Mt. 50'lik Petek(ECA-DEMİRDÖKÜM Karışık)
    Tüketim değerleride şu şekildedir.
    Eylül ayı 28m3- 17,5Tl.
    Ekim ayı 204m3-130Tl.
    Kasım ayı 112m3-72,5Tl.
    Aralık ayı 312m3-204Tl.
    Ocak ayı 374 m3-246Tl.
    03 Şubat-24 Şubat tarihleri arası 280m3-184-Tl. iyi çalışmalar.
    Değerli yorumcu arkadaşlar oda termostatı ile ilgili bazı şeyler okudum kafam karıştı. Dün akşam kombinin çalışmasını takip ettim. Dışarıda olduğu için uzun süre yanında duramadım. Durabildiğim kadarıyla çalışması şu şekildedir.
    Kombi 45C. ayarlı. Oda termostatı 21C.de. Dış sıcaklık 14C.
    Saat 18:24 35C.Çalıştı
    18:26 45C. durdu.
    18:40 35C. çalıştı.
    19:02 53C. durdu.
    19:20 35C. çalıştı.
    19:22 45C. durdu.
    19:25 35C. Çalıştı
    19:45 53C. durdu.

    Kombinin 45C.den yukarı çıkmaması gerekmezmi. Sizce oda termostatı ile bu çalışma şekli doğrumu. Tüketim değerleri nasıl.Selamlar.




  • Daha önce yazmıştım ama unutulmuş olabilir diye yeniden yazıyorum. Kombi ECA Fortius Plus
  • @doğant1959 yukarda yazdınız çalışma şekli klasik kombi fabrika ayarına göre on/of çalışma tarzı. Anlaşılan sizin termostat sadece kendini çalıştırıyor kombinin çalışmasına hiç bir katkısı yok bu şekilde çalıştıktan sonra termostata ne gerek var. Termostat ile kombi ilişkisinde bir sorun var. Hiçbir termostatta bu şekilde bir çalışma şekli olmaz. Hangi arkadaşımızda bu şekilde bir çalışma varsa mutlaka konuyu yetkili servise danışmaları gerekiyor.

    - Genel bir ifade kulllanacağım üzerineze alınmayın sizde durum çok farklı olabilir. Olayın bu şekilde olmasının en büyük nedeni termostı kombiden sonra almışsak hemen yakında bir elektrikci buluyoruz yada kendimiz bağlıyoruz duvara asıyoruz ve termostatın çalıştığını düşünerek kendimizi kandırıyoruz.

    Bazı durumlarda istisnalar olsada kombiler yanında termostat hediye verilmediği sürece termostatsız çalışma proğramına ayarlı şekilde gelir. Termostat kullanımında bu bağlantıdan sonra komib çalışma şeklinin termostat ayarlı moda getirilmesi gerekir. Bu konu hep atlanan yada servis ücreti ödememek için gözden kaçırılan bir mevzu bu şekilde bir uygulama yapan arkadşımız varsa en yakın zamanda ayarlarını kontrol etmesi gerekir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    @doğant1959 yukarda yazdınız çalışma şekli klasik kombi fabrika ayarına göre on/of çalışma tarzı. Anlaşılan sizin termostat sadece kendini çalıştırıyor kombinin çalışmasına hiç bir katkısı yok bu şekilde çalıştıktan sonra termostata ne gerek var. Termostat ile kombi ilişkisinde bir sorun var. Hiçbir termostatta bu şekilde bir çalışma şekli olmaz. Hangi arkadaşımızda bu şekilde bir çalışma varsa mutlaka konuyu yetkili servise danışmaları gerekiyor.

    - Genel bir ifade kulllanacağım üzerineze alınmayın sizde durum çok farklı olabilir. Olayın bu şekilde olmasının en büyük nedeni termostı kombiden sonra almışsak hemen yakında bir elektrikci buluyoruz yada kendimiz bağlıyoruz duvara asıyoruz ve termostatın çalıştığını düşünerek kendimizi kandırıyoruz.

    Bazı durumlarda istisnalar olsada kombiler yanında termostat hediye verilmediği sürece termostatsız çalışma proğramına ayarlı şekilde gelir. Termostat kullanımında bu bağlantıdan sonra komib çalışma şeklinin termostat ayarlı moda getirilmesi gerekir. Bu konu hep atlanan yada servis ücreti ödememek için gözden kaçırılan bir mevzu bu şekilde bir uygulama yapan arkadşımız varsa en yakın zamanda ayarlarını kontrol etmesi gerekir.

    Sayın Yeniçeri bağlantıyı ECA'nın Samsun'daki servisi yaptı. Kombi termostata göre çalıştığını sanıyorum. Termostatı kapat ayarına getirince kombi duruyor. Derecede ayarladığım dereceden en fazla yarım derece yukarı çıkıyor. Çoğunlukla ayarladığım derecede duruyor. Yinede bir ayarsızlıkmı var diyorsunuz. Ona göre servisi arayacağım. İyiki bu forum var. Bu sayede yeni bir şeyler öğrenme şansımız oluyor.Cevabınızı bekliyorum. Selamlar.




  • Sayın Yeniçeri, aklıma gelen bir şeyi sormak istiyorum. Diyelimki termostat kombiye uzak olduğu için kombi ile termostatın haberleşme bağlantısı kesildi. Bu durumda kombi nasıl çalışır. Çalışmayımı keser. Yoksa kombi hiç oda termostatı yokmuş gibi kendi değerlerine göremi çalışmaya başlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogant1959

    Sayın Yeniçeri, aklıma gelen bir şeyi sormak istiyorum. Diyelimki termostat kombiye uzak olduğu için kombi ile termostatın haberleşme bağlantısı kesildi. Bu durumda kombi nasıl çalışır. Çalışmayımı keser. Yoksa kombi hiç oda termostatı yokmuş gibi kendi değerlerine göremi çalışmaya başlar.


    Üstadım kesinlikle bir uyumsuzluk var servise mutlaka sorun. Ayrıca @sserin arkadasımızın açtığı termostatla ilgili sayfayı okumnazı öneririm. Orda genel bilgileri paylaştık faydalanabilrisiniz. Kombiniz normal termostatsız kullanımda çalışıyor.

    Saat 18:24 35C.Çalıştı
    18:26 45C. durdu. İki dakika sonra devre dışı kalıyor normal değil

    18:40 35C. çalıştı.
    19:02 53C. durdu. Devamlı olarak bu ve benzeri bir zaman aralığında çalışması gerekiyor.

    19:20 35C. çalıştı.
    19:22 45C. durdu.

    19:25 35C. Çalıştı
    19:45 53C. durdu.

    Bir ihtimal termostat sapma derecesi doğru olarak ayarlanmamış olabilir yukardaki örnekke iki zaman aralığı normal diğer iki zaman aralığında iki dakika çalışmış olması doğru değil. O arada kapı pencere açılmış ani ısı kaybı olmuş kombi devreye girmiş olabilir eğer öyleyse normal diyebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 24 Şubat 2011; 12:43:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogant1959
    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    @doğant1959 yukarda yazdınız çalışma şekli klasik kombi fabrika ayarına göre on/of çalışma tarzı. Anlaşılan sizin termostat sadece kendini çalıştırıyor .

    İyiki bu forum var. Bu sayede yeni bir şeyler öğrenme şansımız oluyor.Cevabınızı bekliyorum. Selamlar.


    Her ne kadar üfürükcüde olsak arada faydalı bilgiler veriyoruz demekki :)
  • Üstad, bence kombi-termostat çalışmasında, arkadaşımızın ayarladığı kombi azami ısısı devre dışı kalmış. Başka bir anlatımla, kombi-termostat kendine göre (kombi kartına uygun)modülasyon yapıyor ama ayarlanan kombi azami ısısını dinlemeden. Çünkü arkadaşımız kombiyi 45 dereceye ayarladığı halde, kombi 53 dereceye kadar keyfi çıkabiliyor. Burada önemli olan husus; ayarlanan oda sıcaklığına gelindiğinde kombi kapanıyor mu? Eğer kapanmayıp çalışmaya devam ediyorsa, dediğiniz gibi daha büyük sorun var "oda termostatı devre dışı"demektir. Oda ısısında kapanıyorsa, ayarlanan kombi azami ısısı devre dışı, karta göre modülasyon yapıyor demektir. Bunu açıklamasında yarar var.
    ECA Fortius Plus özellikleri içinde; ""%35 - 100 aralığında geniş güç modülasyon oranı"" ifadesi var. Sanırım sistem kartı buna ayarlı. Arkadaşımız, servise başvurarak "kombi azami ısısını kendim ayarlamak istiyorum, buna göre ayarlanabilir mi?" diyebilir. Olmazsa azami ısıyı 45' değil de örneğin 55 e ayarlasınlar. Daha yüksek belirlenirse soğuk havalarda iyi gibi görünür, çabuk ısıtırak kombiyi kapatır. ANcak sarfiyatı çok arttırdığı gibi, oda ısısına gegeldikten sonra uzun süre çalışmayarak psikolojik olumsuz etki yaratabilir. Bazıları "kombi uzun süre çalışmıyor,petekler buz gibi" diye şikayet ediyor. Ben de "oda ısısı kaç? Ayarladığınız düzeye gelmiş mi?" diye sorduğumda "evet" diyorlar. O zaman kombi neden çalışsın ki? Bu nedenle kombi azami ısısının, evin durumu ve cephesi, bulunulan kent göz önüne alınarak makul ölçüde belirlenmesinde yarar görüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 24 Şubat 2011; 12:50:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    Üstad, bence kombi-termostat çalışmasında, arkadaşımızın ayarladığı kombi azami ısısı devre dışı kalmış. Başka bir anlatımla, kombi-termostat kendine göre (kombi kartına uygun)modülasyon yapıyor ama ayarlanan kombi azami ısısını dinlemeden. Çünkü arkadaşımız kombiyi 45 dereceye ayarladığı halde, kombi 53 dereceye kadar keyfi çıkabiliyor.
    ECA Fortius Plus özellikleri içinde; ""%35 - 100 aralığında geniş güç modülasyon oranı"" ifadesi var. Sanırım sistem kartı buna ayarlı. Arkadaşımız, servise başvurarak "kombi azami ısısını kendim ayarlamak istiyorum, buna göre ayarlanabilir mi?" diyebilir. Olmazsa azami ısıyı 45' değil de örneğin 55 e ayarlasınlar. Daha yüksek belirlenirse soğuk havalarda iyi gibi görünür, çabuk ısıtırak kombiyi kapatır. ANcak sarfiyatı çok arttırdığı gibi, oda ısısına gegeldikten sonra uzun süre çalışmayarak psikolojik olumsuz etki yaratabilir. Bazıları "kombi uzun süre çalışmıyor,petekler buz gibi" diye şikayet ediyor. Ben de "oda ısısı kaç? Ayarladığınız düzeye gelmiş mi?" diye sorduğumda "evet" diyorlar. O zaman kombi neden çalışsın ki? Bu nedenle kombi azami ısısının, evin durumu ve cephesi, bulunulan kent göz önüne alınarak makul ölçüde belirlenmesinde yarar görüyorum.


    Bu söylediğiniz ihtimallerde olabilir. Kombinin 53c cıkması sapma derecesinin biraz yüksek olduğu anlamına geliyor. Bir ihtimal dış hava sıcaklığına ve ortam ısı kaybına uygun bir derece secilmemiş olabilir. Termostatın 2 dakika için kombiyi çalıştırması düşündürdü beni acaba termostat yakınında ısı yayan bir cihazmı var termostatın algılamısnı olumsuz etkileyen bu ihtimalde olabilir.




  • Arkadaşlar geçerken uğradım sapma derecesi dediğiniz olay kombi 43 C de ayarlı ise hep bu derecede yanmıyor..(.+ ) ve ( - ) 10 C olarak radyatörlerden dönen suyun sıcaklığına göre çalışıyor.. yarım saat yandığı oluyor, 15 dak da kestiği oluyor...Ben şimdi dışarıda yağmur ve rüzgar var 4 C hava sıcaklığında 41 C de ayarlı yakıyorum...51 ile 32 C arasında istediği gibi gidip geliyor asla el sürmüyorum..Ev çok şükür 23 C de.. Evimdeki ECA CONFEO PREMİX .S. KOMBİ AYARLADIĞINIZ SICAKLIKTA SABİT ÇALIŞMIYOR. Devamlı inip çıkıyor...Bu normal çalışma şekli....saygılarımla. ÇOK SOĞUK HAVALARDA 41 C YE AYARLIYKEN kendini 48 C ye çıkarıp devamlı hiç sönmeden o derecede 2 saat yandığı zamanlar oluıyor...Çünkü 41 c evi sıstmaya yetmiyor... Evi ısıtınca normal fasılalı yanıp sönme durumuna geçiyor..termostat falan hiç bir şey yok...Hiç el sürmüyorum.. Üç yıl önce çok soğuk bir kış yaşadık. 50 C ye kombiyi ayarladım devamlı 55 C de saatlerce yandı...Ev ısındıktan sonra 40 - 59 arası fasılalı yanıp sönmeye başladı. .Asla el sürmedim..Ev yeniydi duvarlar ıslaktı , yalıtım yoktu, çok zor ısınıyorduk...Çok şükür o günler geçti..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 25 Şubat 2011; 16:32:46 >




  • 
Sayfa: önceki 468469470471472
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.