Şimdi Ara

Sıfır 2008 Allure vs. C4/C4X Shine Bold

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sıfır 2008 allure ile C4/C4X Shine Bold hemen hemen aynı fiyatta (1.5M kusur) şu an. Motor ve şanzıman aynı, 1.2 puretech eat8.

    Citroen 250 bin TL krediyi 0.99 faizle verirken (250 binin geri ödemesi 271 bin), Peugeot 300 bin TL'yi 3.5 faizle veriyor (300 binin geri ödemesi 390 bin).

    Allure ve shine Bold arasında ciddi donanım farkı var (Ön kamera, acc, kör nokta uyarı, akıllı far sistemi, aktif fren destek sistemi, kablosuz şarj vb.)

    C4 daha avantajlı görünmesine rağmen 2008 taze makyajlandı... Hangisini seçmek lazım?



  • Gençseniz, tek kişi ya da evli çiftseniz 2008 işinizi görür ama ben bayide inceledim dıştan görünen o kaslı duruş içeride hacim olarak bulunmuyor, arka koltuklar dar, içi kasvetli, bagajı 434 lt diyor ama o bagaj 434 lt nasıl olmuş ben anlamadım, 380 lt egea bagajından küçük, cidden küçük, mt ile ölçün, en, boy, yükseklik olarak küçük ama 434 lt, belki tavana kadar almışlardır hacmini.

    C4 hiç bakmadım ama yeni C4x aldım, C4x aile aracı olarak hem iç hacim hem bagaj hacmi hem donanım olarak fark atar 2008 e. Tipi tabi değişik, arka profili mesela hanımda çocuklarda hiç beğenmedi ama ben aracın en çok arka profil duruşunu sevdim. Tipine severseniz geri kalan her şeyde C4 ya da C4x alır bu mukayesede.-bana göre-
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    5 yaşında bir çocugumuz var, daha önceki mazda3 ve Honda Hrv araçlarımın bagajları yeterliydi, çok bagajla işimiz olmuyor açıkçası, hiç sedan araç kullanmadım daha önce. 2008'in bagajının kagıt üzerinde o kadar geniş görünmesi benim de çok garibime gitti. Şöyle bir görsel vardı broşürde:
    Sıfır 2008 Allure vs. C4/C4X Shine Bold

    Hiç sedan araç sevmememe rağmen C4X çok hoşuma gitti. Eşim, ş.içi kolay kullanım, park etme, yer bulma vs. açısından bakınca rahat kullanmam dedi gerçi, sürterim içim acır dedi, o sebeple C4 de seçenekler arasında duruyor...

    Tek eksi yanı gösterge ekranı... Onu da C5 aircross gibi olmasa bile en azından 2008lerin 2D ekranı gibi yapsaymış, PSA grubunda en ideal araç olurdu bence kesinlikle.




  • rock steady kullanıcısına yanıt

    Orada bir hata ya da başka bir durum var bence,

    Egea HB bagaj ölçüleri 100X80X50 ile 380 lt

    2008 bagaj ölçüleri 100X76X40 ile 434 lt



    Zaten C4 ve C4x in en zayıf yanı Tetris ekranı gibi olan gösterge ekranı, onu oraya koymaya insan utanır yahu.


    Sanırım aracı kullanım sürem boyunca o ekranla yıldızımız hiç barışmayacak.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Bu arada hayırlı olsun size de... Yanıtınız için de ayrıca teşekkür ederim.

    Ekran neticede zaruri bilgileri gösteren bir araç diye düşünüyorum, sineye çekerim gibime geliyor :)

    Özellikle android auto'yu (ilk defa) aktif kullanabileceğimden orta ekran ihtiyaçlarımı karşılar diye düşünüyorum.
  • rock steady kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, umarım siz de gönlünüze göre içinize sinen araca sahip olursunuz.


    Bu bütçe (1.5 milyon) maalesef sıkıntılı, illa bir şeylerden feragat etmek gerekiyor, önemli olan ihtiyaçlarınızı en iyi görecek ve içinize en çok sinecek aracı bulmak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 7 Mart 2024; 22:50:32 >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Vw ler, skodalar da öyle. Kağıt üzerinde 600 litreler havada uçuşuyor ama pratikte alakası yok. Bagaj altındaki stepne bölmelerini falan da dahil ediyor bazı markalar. Hareketli koltuk varsa onu da maksimum bagaj olarak lanse ediyor.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Markalar bazen farklı hesaplamalar ile (dediğiniz gibi stepne boşlukları v.s. dahil ederek) farklı hacimler yazabiliyor ama 2008in olayında bir gariplik var. Egeanın 380 lt bagajına kızımın katlanır bisikletini uğraşarak koyabiliyordum, aynı bisikleti 2008 in 434 lt bagajına mümkün değil sığdıramadım.

  • Bu arada Peugeot kredi konusunda da bı aldatma yapıyor gibi geldi bana, sorduğunuzda 2.6 faizden kredi var diyor ama pratikte 3.5'a falan denk geliyor o oran...
  • C4x değişik bır tasarıma sahip, herkese hitap etmiyor. Ancak shıne bold paket çok donanımlı , İç mekan ferah, bagajı büyük. Esınızı ikna edebilirsenız c4x mantıklı. olmadı c4 te mantıklı araç. 2008 bence en kötü seçenek.


    Tüm bunların dışında, alternatif olarak , seat leon 1.0 etsı style ı önermek ısterım. Plus paketle birlikte, ufak bır pazarlıkla bütçenize uygun rakama alabılırsınız. Bence c4 ten çok daha ıyı bır araçtır.

  • utku.pasa kullanıcısına yanıt
    Leon kesinlikle güzel araç, C4'den de güzel ama c segment bir hb yerine hafif yüksek bir crossover olacak tercihim yine de.
  • C4X Shine Bold kırmızı için 1.525 TL satış bedeli ve 250 bin Tl kredi üzerinden kapora verdim. Araç teslimi 20-25 gün sonra.

    Kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock steady -- 8 Mart 2024; 13:41:36 >
  • rock steady kullanıcısına yanıt

    Hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde binmek nasip olsun. Az önce de benim bayi aradı, haftaya teslim edilecekmiş aracım.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Sağolun, size de kazasız belasiz güzel günlerde kullanmak nasip olsun ins.
  • C4 ile C4x arasında ki fark nedir . İkiside aynı segment değil mi
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Ne anlamda fark? Fiziksel (arka kısım) farklar var, birde forumdaki konusundan anladığım kadarıyla C4X daha güncel ve daha kullanışlı bir yazılımla geliyormuş.


    Üst fotoğrafta Beyaz olan, alt fotoğrafta gri olan C4X, sedan diye geçiyor.


    Sıfır 2008 Allure vs. C4/C4X Shine Bold


    Sıfır 2008 Allure vs. C4/C4X Shine Bold



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 8 Mart 2024; 14:12:47 >




  • Moueson kullanıcısına yanıt
    C4X sedan, C4 HB versiyon oluyor, yani temel fark arka kısımdaki dizayn ve bagaj hacmi. Segment aynı dediğiniz gibi. C4X henüz 1 senelik bir araç, C4 ise 2021'den beri aynı kasayla satışta. 2023 ekimden sonra üretilen her iki araç da aynı yazılım ve donanımla geliyor bildigim kadarıyla.
  • rock steady kullanıcısına yanıt

    C4 e makyaj gelecek yıl sonuna doğru..Mild Hibrit , çift kavrama şanzıman olacak..Bir de çok eleştirilen gösterge paneli değişecek

  • tartekin kullanıcısına yanıt
    Kıymetli bilgi, teşekkür ederiz. Hibrit olayına ısınamadım ben, Türkiye olarak hazır oldugumuzu düşünmüyorum, parcası, bakımı, değişimi vs... gereksiz masraf gibi geliyor. 1 senelik benzinden ettiğimiz tasarrufu gidip servise bırakacağız gibime geliyor. Gerçi bunların mantığı daha cevreci olması ama gel gelelim ne norvec'deyiz ne de İsvec'de...
    Sırf ekran için 1.2 puretech'den vazgecmek istemem.
    Gerçi yeni 3008 de hibrit ve tam elektrikli seçenekle gelecekmiş, demek ki yavaş yavaş 1.2 puretech sayfası kapanıyor...
  • rock steady kullanıcısına yanıt
    Ben de elektrikli ye ısınamadım,hibriti bir geçiş olarak görüyorum.Gercekten kalkışlarda devreye giren,tüketimi düşüren bir mild hibrit akılcı olabilir.. Diğerleri daha da masraf çıkarır zamanla diye ben de korkuyorum. PSA da en uzulecegim EAT 8 in kalkması olacak .Tam otomatik şanzımanlar çok azaldı TR piyasasinda
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.