Şimdi Ara

Sıfır araçta DSG Arızası (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.048
Cevap
30
Favori
133.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
309 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederim arkadaşlar
  • Gecmis olsun. Bu dsg konulari canımı sıkıyor 5 bin km de dsg li aracim var insan korkuyor. Arkadasimin araci 2007 model 70 binde dsg 1 kez bile ariza vermedi sans birazda.
  • Bas bas bagiriyoruz dsgden uzak durun diye,sekil sevdasi a gidip aliyosunuz somra caniniz yaniyor. Almayin almayin
  • kullanım hatası diyen ileri zekalılar DSG nin nesi yanlış kullanılacak hele ki 300 km de.
  • Guzel kardesim, bu DSG sanzimanlar hakkinda onlarca konu acildi. Sans meselesi tabi ama her olasiligi dusunmek lazim. Keske bulasmasaydin bu gruba. Ama dert etme, cana gelmemesi cok iyi bir sey. Bilen anlar sadece. Gecmis olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 14 Ocak 2017; 0:53:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı satarken beklet, o ara fiyat artarsa müşteriye yansıt; ya da aracı almak için insanı 700 800 km uzaklıktaki başka şehire gönder...



    Araç daha ilk gününden patlasın, para iadesi yapma, yeni araç verme, farklı araç öner; üstüne de fiyat farkı çıkar (mesela bana göre sedanı daha ucuz olsa bile hb tercih ederim)



    Sonra da buna rağmen satış rekorları kır...



    Cidden söylüyorum; doğuş az bile yapıyor, bizim millet böyle, hakediyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İssiz Adam -- 14 Ocak 2017; 8:26:51 >
  • Çok vakit geçirmeden mahkemeye gitmek gerekiyor. Bundan sonra siz değil onlar sinir harbi yaşasın. Sizle değil avukatınızla muhattap olsunlar. Distribütör kusurlu ürün satmanın ve insanları mağdur etmenin bedelini ödemeli. Araç değişimini acilen sağlamanın yanında araçsız kaldığınız günleri ve manevi zararını da tazmin etmeliler ki akılları başlarına gelsin.
  • Bunların başına şikayet edicen burda kendilerini kral sanıyorlar. Almanya dan çocuk gibi azar işitince doğuş hemen adam olur. Fazlasıyla zararını karşılar
  • Doğuşa olan öfkem dahada arttı, böyle firmalar barınmamalı bu ülkede.Vatandaşa verilen değer 0 be.Geçen arkadaşım Almanyadan döndü o anlattı ağzım açık dinledim.



    Bilirsiniz Frankfurt havalaanı Dünyanın en iyi havaalanları arasında.Uçuş saatleri çok geç olduğu için çevresindeki vatandaşlar gece uyuyamıyoruz diye suç duyurusunda bulunmuş ve davayı kazanmışlar.Frankfurtda saat 22:00'dan sonra uçuşlar yasak, eğer acil bir durum veya başka bir şekilde inen uçak olsa dahi firma oradaki belediyeye tazminat cezası ödemek zorunda.





    Bir Almanyaya bak birde bize, utanılacak haldeyiz
  • Çok geçmiş olsun. İnşallah dava istediğiniz gibi sonuçlanır.

    Anlamadığım bariz belli ayıplı mal olduğu, neden savunursunuz ki? Çok çok kaba bir şekilde kullandığım DSG Caddy var kullanıcı hatası ile bozulacak olsaydı 140.000 km de benim Caddy bozulurdu. 1.4 TFSI Q3 kullanıyorum; yeri geliyor 150 tane beygiri de kullanmaya çalışıyorum yüksek devirle ve vitesi elle çat çat atarak, yeri geliyor sakin sakin gidiyorum bozulsa o bozulurdu. Arkadaşım A4'ünü çok sakin kullanır o da bozulmadı. Eski A3 ümüz de bozulmadı. Demek istediğim sakin de kullansanız kaba da kullansanız kullanıcı hatası ile alakası olduğunu sanmıyorum ki @Yusuffirat bir başka DSG araç kullandığını da belirtmiş. Hele ki 300 km de nasıl kullanırsan kullan kullanıcı hatası olabilir mi şimdi? @Yusuffirat Bey bu konuda bence tamamen madur durumda. Umarım davanızı kazanırsınız, sonucu merakla bekliyoruz.
  • Soyle birde bir araba parasi daha tazminat odeseler bu ulkedeki hukuku gormus oluruz. Palyaco kiliklilara vermisler disbirutorlugu. Bir bunlara birde borusana bakiyorum kalite ve musteri memnuniyeti daglar kadar farkli.
  • Maalesef kendi hükümdarlığını kurmuş, hak hukuk tanımayan ve hala kapısında insanların sıraya girdiği leş bir firma hadisesi daha duyuyoruz. Duymaya da devam edeceğiz.



    Bu şirketlere bu cesareti kim veriyor? Müşterisini mağdur edip, üstüne haklı çıkma fütursuzluğunu nasıl gösteriyorlar? Cevabı çok basit.. Ülkemizdeki follofoş olmuş adalet sisteminden!



    Adamlarda itibar kaybetme korkusu yok nasıl olsa. Millete kırbacı vurdukça daha çok talep göreceklerini anladılar. Onlar vurdukça, kapılarındaki kuyruk katbekat uzuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun.



    Servisten aracın sorunu ile ilgili bir doküman almayı unutmayınız. Servis istasyonları, müşterinin şikayet ve isteklerini (değişim vb) servis raporuna yazma ve ürünün sorunundan bahsetmesi zorunluluğu, Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliğinde açıkça yazmaktadır. Kanun hükümleri dışında yapılan bütün uygulamalara karşı noter ihtarlı hareket ediniz.



    Malın, satışı sonrası ilk 6 ay içerisinde, kullanıcı hatası dışında göstermiş olduğu arızalar, o malı ayıplı kılar. Malın ayıplı olması durumda müşterinin sorgusuz sualsiz;



    1.satılandan vazgeçip iade etmesi,

    2.tamir istemesi

    3.misli ile değişim,

    4.malın fiyatından indirim hakkı vardır.



    Bu kanundur ve kimse kanundan üstün değildir. Birkaç yıllık mahkeme macerası sizi bekleyecek ancak kesinlikle istediğinizi alacağınıza emin olunuz. Sadece manevi olarak kendinizi yıpratmamanızı tavsiye eserim.



    NE DE OLSA, MAHKEME SONUCU ALMIŞ OLDUĞUNUZ İADE KARARI SONRASI, HAKLILIĞINIZIN VERMİŞ OLDUĞU KEYİF PAHA BİÇİLEMEZ OLACAK. BİR BAŞKA KEYFİ DE, KULLANICI HATASI OLDUĞUNU İDDAA EDEN ARKADAŞLARA MAHKEME İLAMINI RULO YAPARAK GÖNDERDİĞİNİZDE DE YAŞAYABİLİRSİNİZ.




  • Rent a car arac satin almis olabilirsiniz.

    Aracta boya degisen varmi bi kaportaciyla kontrol edin. Size devrik kazali arabayi satmis olabilirler.

    Belkide serviste test surusu arabasidir. Kilometrenin sifir olmasi sizi yaniltmasin.

    Belki diger aracin sanzumani bozuktu bununkiyle degistirdiler bilemezsiniz.



    Bendede 2006 passat var dizel otomatik.Servise gittigimde siz ne iş yapiyorsunuz dediklerinde mobilya firmalarina sunger satiyorum diyorum hayretler icinde bakiyorlar.

    Ogrenmenin yasi olmadigini volkswagen bana gostermis oldu. dediginiz Bu ariza serviste 3000tl. Ilk 2 yil standart garanti oldugu icin boyuna adaptasyon ayari yapip yapip gonderiyolar yagi degisiyolar ariza kayitlarini siliyorlar araci is dis yikiyorlar. Yeni yazilim yukledik deyip ikna etmeye calisiyolar. Serviste tamir olmadigi icin sanzumandaki uniteye mudahale yapmiyorlar.

    Sizin avukat destegine ihtiyaciniz var.

    Avukata 3000tl verip toplamda 6000tl almaniz lazim. Kaskonuz varsa yedek arac alabilir bunun faturasinida karsiya kitleyebilirsiniz. Bi avukatinizla gorusun.serviste tamiri 10gunu gecen butun urunlerde muadilini vermeleri gerekiyorda.

    hani 30gun maksimum tamir süresi var ya.

    Simdi paranizi almaniz icin biraz daha farkli olaylarin da gerceklesmesi gerekir.

    Ben Burda servisin iyi niyetini goruyorum.

    Degisim e tamam demisler.

    Elindeki aracla ikna etmeye calismislar.

    Sizin araba nin sanzumani tamir eder gonderirlerde siz aractan sogumussunuz.

    Sanayi ile servisin farki:

    Servis sizden 5000tl alir arabanizi size geri verir.

    Sanayici aractan sizi sogutur degerinin 5000tl altina ustaya satarsiniz.



    Ornegin start stop benim arabada yokta.

    Boyuna marş motorunu zorluyor. Yarin marş basmacak 100tl yakittan tasarruf edeyim derken 1000tl mars dinamosundan.



    Servis fazla yag dolduracak siz farkedemeyeceksiniz egzoz filtreniz dolacak 6000tl serviste yine size yansitacaklar.



    sanayide Kirmizi antifriz yerine mavi antirifriz ilave edeceksiniz radyator devirdaim pompaniz bozulacak. En az 1500tl triger ile birlikte degistirmek zorunda kalicaksiniz.



    Yolda kalmaya hazir olun cunki bu arizlarin hepsi cekici ile servise gidecek.



    150.000 kilometrede yag sogutucu serpatininiz su sogutucu parca ile etkilesime girecek su koydugunuz yerde bi bakmissiniz ki yag dolmus.

    Her 100.000kilometrede turbonuz degismesi gerekecek yine cekiciyle servise.

    Turbo disarda 2000tl iken ayni turbo serviste 6000tl.

    Turbonun basit bi valfi arizalanicak devreye girmeyecek acma kapama yapan n75valfi. 50tl lik parca yuzunden ne sanayideki usta 2000tl almadan ne servis 6000tl almadan sizi birakmayacaklar. Ustune ustluk 1 veya 2 gun arabasiz kalacaksiniz. Motoru soguk bi aracin Turbo degisimi 3dakika bile surmuyor.





    Daha kronik arizaladan hic bahsetmiyorum onlarda komple motor yakiyorsunuz. Mesela yag mili belli bi kilometreden sonra disliyi cevirmez oluyor motor yaglama yapamiyor. Turbo dahil butun sistemi yakiyorsunuz. Sonuc:kullanici hatasi cunki arac uyari vermis siz durmamis oluyorsunuz.



    Axa sigorta cekici hizmeti lastik patlamasi keyfi yakit bitmesi ariza durumundada geliyor en hizli sirketlerden birisidir.



    radyoyu kapatip 10senedir dinlerim gelen sesleri halen cozebilmis degilim.

    Simdi radyosu sogukta ozellikle eksi derecelerde sesi acayim derken sesi kesiyor yeni problemimde bu.



    Garantisi biter bitmez volkswagen ocaginiza incir agaci dikemedi ise sifirini alin.



    Arac sanzuman arizasi verdiginde 20 yi gecmemistir kendisini sozde korumaya almistir.



    Bi onceki nesilde guc kaybi yasaniyordu sebebini de soyleyim. Volkswagenin onayladigi sanzuman yagi serviste 60.000kilometrede bir degismezse garanti disi kalirsiniz.



    aracin sanzuman yagi sicakligini olcen kabloyu eritiyormus. Bu hasar goren kablo sanzuman sicakligini okuyamadigi icin 200beygirlik araba 100beygirden fazla guc uretmiyor. Gaza basiyorum gitmiyor dediginizde de enjektorler turbolar sistem temizlikleri ugras dur. Hic faydasi olmuyor tabikide.



    Kaloriferden econ tusu ve havalandirmada yuz isaretli olan yeri secip menu 19 secenek 2 yaptiginizda sanzuman sicakligini soyluyor.

    Elinizde servisteki test cihazi yoksa. Klimatronikten yag sicakligini gorebiliyorsunuz.

    Sabah resmini gonderebilirim.



    Araca kaskosuz binmeyin. Kendi kredilerinden alinan araclarda garanti 4 yila uzatiliyor diye biliyorum.

    2yilin sonunda surekli servis gormus arabaysa iyi niyet garantisi adi altinda kronik ariza bile olsa arizanin yuzde otuzunu sizden alip tamir yapmaya basliyolar.

    Musteriyi kacirmiyorlar.



    Memnunmusunuz derseniz de cok memnunum aracin dis goruntusu insanlari kudurtmaya yetiyor. Neye biniyorsun dediklerinde passat diyorum hemen arabayi biliyolar. Hıı deyip bi sessizlik oluyor. Volkswagen felan demiyorum. Daha boyle ilerki sorularda dizelmiydi otomatikmiydi felan konusuluyor. Sonra yakita,aracin MTV sine bok atilmaya calisiliyor. Bende 100kilometrede 4litre yakiyor diyince inaniyorlar. turbo tam guc devredeyken 30litre yaktigini nerden bilsin.

    Almanlar yapiyor deyip havami atiyorum keyfime bakiyorum.

    Ici beni yakar disi seni yakar atasozu sanki volkswagen icin soylenmis.




  • Gercekten basiniza gelen duruma uzuldum ayni aractan bende de var umarim davanizi kazanirsiniz ortada ayipli bir urun var ve bahsettigimiz firma Dogus oto yoldan gecen birinden almiyorsunuz,sahsi fikrim en buyuk kabahat ulkemizde ki yasalarda tuketiciyi korumak adina hic bir dogru duzgun yasa yok amerikada yada almayada filan ayni olay olsa aracin hemen yenisini verip ustune ozur hediyeleri gonderip bilmem kac bakim hediye ederler ama iste guzel ulkemde her alanda oldugu gibi bu alanda da kanunlar yetersiz.. Allah yardimciniz olsun
  • sıfır araç almazsanız başınıza her şey gelir diyenler vardı ?
    maalesef bu ülkede vatandaşı tam koruyan hukuk yeterli değil
    sonunda hakkını veriyorlar ama siz o arada canınızdan bezmiş oluyorsunuz
  • doğuşun ilk skandalı değil son da olmaz.. baskın çıkarsan hakkını alırsın geçmiş olsun..
  • Aklıma bu olay geldi yine Doğuş ile ilgili, umarım sizin davanız da böyle sonuçlanır.



    Olay:

    https://youtu.be/ikPWa9o2M68



    Sonucu:

    https://youtu.be/T1V2xE3eNgo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi full_speed_89 -- 14 Ocak 2017; 2:20:40 >
  • Rezil yahu bu tr deki otomobil distrübütörleri bizim araçta boya çapağı çıktı tırnak ucu kadar ama yemeğin üçüne düşmüş sinek gibi tiksindiriyordu. Araçta boya olduğundan şüphelendik bişey çıkmadı ama hiç oralı olmuyorlar. 2 bakım ücretsiz ve sonralarını indrimli yaptılar anlaştık.



    Bu durumlar avrupada yaşansa doğuşuna falan bakmaz cezayı keserler. Sen araç almışsın. Bu araç garantili. Ve daha bir hafta olmamış arıza vermiş abuk subuk teklif sunuyorlar. Muadili sedan mı bu aracın? Yoksa getirteceksin! O kadar. Yada tam ücret iadesi yapacaksın.

    Kalitesizlikten öte değil yapılan.



    Hakkınızı arayın. Almanya ile tekrar görüşün. Avrupada mektuplar çok önemlidir. Özellikle dilekçeler. Varsa öyle bir şnasınız dilekçe ile durumu izah edin. Eklere fotoyu ve doğuş ile olan görüşmeleri de ekleyin.

    Geçmiş olsun.




  • Fotolar gelince tüm fanboylar mesajlarını silmiş
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.