Şimdi Ara

SİGARA BIRAKILIRMI ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
4.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • START;

    Arkadaşlar, 13 yıldır bağımlıyım. Sigarayı bırakmaya daha önce karar vermiştim, Yarın, haftaya, bayrama derken tam 2 sene 4 ay geçmiş.Kayış sıyırdı tepem attı, baktım olacak gibi değil bugünü yağrını yok; yarın 13. ulusal sigara bırakma denememe kaldığım yerden devam edeceğim.Nedense buraya yazma ihtiyacı hissettim.

    Belki bu denememde başarısızlıkla sonuçlanacak, ama şuan öyle bir gaza geldimki anlatamam.Canım her sigara çektiğinde mutlaka buraya yazacağım. Eğer başarısızlığa uğrarsam ne olur ??? yapacak birşey yok

    Bu sefer farklı bir metot denemyi düşünüyorum, belki dahada zorlaşacak ama bunuda denemkten zarar gelmez, sonuçta kaybedecek birşeyim yok. Tutarsa kazanacağım sağlık, para ve özgüven.

    Yardımcı hiçbirşey kullanmıyacağım, sakız, çekirdek, yemiş, nikodin bandı vs.vs.
    Sigara içmeye karar verdiğimde, sigarayı elime aldıktan 10 dk sonra içeceğim,gerekkirse dakika tutacağım, yani bir anlık kararla değil 10 dakikalık, kendime düşünme süresi vereceğim. Bunun sebebi ise nikotin krizinin süresi, 5 ile 7 dakika arasında olduğu söyleniyor.Umarım doğrudur.

    Şu anda karar tarihi olarak şimdiki zamanı yazıyorum ve başarısız olsam dahi en azından kaç gün bırakibilirim onu öğrenmiş olurum. 13.11.2010 22:22

    Bahisler Açılsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi æbyæd -- 13 Aralık 2010; 22:24:41 >







  • hocam ne tesadüftür ki bugun bende son sigaramı saat 20:30 sıralarında içip daha içememeye karar verdim ve markete girdim almamak için zor tuttum bakalım bıraktıcam bu sefer inş.

    hocam birde buna bakı ver

    http://forum.donanimhaber.com/m_38787811/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • @sezing önce imzanı değiştir
    imzanı görünce sigara içesim geldi yaktım bi tane
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BreakBeaT

    @sezing önce imzanı değiştir
    imzanı görünce sigara içesim geldi yaktım bi tane


    haklısın değiştirmem lazım yaktım bitane filan deme ya valla gidip içesim geldi
  • Bende ara rar bırakma dönemleri olmakla birlikte 11 senedir içiyordum.Aylardır hep bugün yarın bırakmaya çalıştım ,en sonunda dün geceden itibaren bırakma girişimim başlamış oldu.Feci öksürüğüm var son aylarda besbelli sigara yüzünden kronik bronşit yolunda ilerliyoruz.Kararlıyım bu sefer diğerlerinden farklı öncekilerde 7-8 saaat dayanamadan paket alıp yakmıştım cigarayı.Ne illet bir şey yalnız adamı nasıl bağımlı hale getiriyor.Neyse 24 saattir içmiyorum bırakmaya devam ettiğim günler yazarım buraya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hokagé

    Bende ara rar bırakma dönemleri olmakla birlikte 11 senedir içiyordum.Aylardır hep bugün yarın bırakmaya çalıştım ,en sonunda dün geceden itibaren bırakma girişimim başlamış oldu.Feci öksürüğüm var son aylarda besbelli sigara yüzünden kronik bronşit yolunda ilerliyoruz.Kararlıyım bu sefer diğerlerinden farklı öncekilerde 7-8 saaat dayanamadan paket alıp yakmıştım cigarayı.Ne illet bir şey yalnız adamı nasıl bağımlı hale getiriyor.Neyse 24 saattir içmiyorum bırakmaya devam ettiğim günler yazarım buraya.



    bendede bronşit başlıyodu hafif hafif öksürük oluyodu ama yatarken daha fazla şimdi içmedim öksürük çoştu ya şeytan yak bir tane diyo ama yok pes etmiyeceğim önceden nasıl içmeden durduğuma şaşırıyorum ya




  • Canın isterse sigarayı iradenin sende olduğunu unutma.Aslında bağımlılık ondan nefret edip bırakamadığından değil onu içmeyi sevdiğindendir.

    Eğer canın çekerse o canına deki sen benim canımsın benden izinsiz hiçbirşeyi isteyemezsin.
  • Ben sigarayı keyfim için içiyorum yemekten sonra yada kahve çay sıcak meşrubatlarla o dumanı zıkkımlanmak hoşuna gidiyor.Ve bu yüzden diyorumki sigarayı neden bırakayım ha birgün sıkılırsam bu olaydan bırakırım hiçte sorun çekmeden.
  • eğer siz sigara içmeyi bırakıp sigara sizi içer duruma geldiyseniz bırakmanız çok kolay olmaz geçmiş olsun :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bringmethehorizon

    Ben sigarayı keyfim için içiyorum yemekten sonra yada kahve çay sıcak meşrubatlarla o dumanı zıkkımlanmak hoşuna gidiyor.Ve bu yüzden diyorumki sigarayı neden bırakayım ha birgün sıkılırsam bu olaydan bırakırım hiçte sorun çekmeden.



    işin güzel yanı o zaten yoksa başka türlü bende içmiyorum yemekten sonra çayla kola ile insan yanında arıyor ya 2-3 oturunca aramaya başlıyorum of of
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bringmethehorizon

    Ben sigarayı keyfim için içiyorum yemekten sonra yada kahve çay sıcak meşrubatlarla o dumanı zıkkımlanmak hoşuna gidiyor.Ve bu yüzden diyorumki sigarayı neden bırakayım ha birgün sıkılırsam bu olaydan bırakırım hiçte sorun çekmeden.

    bende 5 yıldır bunu diyorum. ama hiç sıkılmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BreakBeaT


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bringmethehorizon

    Ben sigarayı keyfim için içiyorum yemekten sonra yada kahve çay sıcak meşrubatlarla o dumanı zıkkımlanmak hoşuna gidiyor.Ve bu yüzden diyorumki sigarayı neden bırakayım ha birgün sıkılırsam bu olaydan bırakırım hiçte sorun çekmeden.

    bende 5 yıldır bunu diyorum. ama hiç sıkılmıyorum.

    O zaman içmeye devam etmelisin.Sigarayı bırakmak istiyorum diyer bir şey yok bırakırsın yada devam edersin olayı var.Bırakmak isteyen kişi bırakır arıyorsa hoşuna gidiyordur yok vücut nikotin çekiyor bilmem ne bunlar tamamen saçma ürün satmak için güzel bir oyun.Düşünün bu sigarayı bıraktırma zırvalıklarını kaç bin çeşit var.Bu sektörden gelen parayı düşünün birde.Bence çok başarılı bir yolma tuzağı.




  • sigara bırakmak cok kolay, ben 100 defa bıraktım
  • 1 .GÜN

    Bu sabah, her sabah olduğu gibi çok arzuladım onu, akşamki kararlılığımdan eser kalmamıştı, akşam bu kadar kararlımıydım onuda bilmiyorum ama yazımı açıp tekrar okuyunca, ne kadar kararlı olduğumu hatırladım birden. Galiba biraz önce kriz geçirdim. Göğsümde bir booşluk ellerim ve kollarımda bir hafiflik (eksiklik), kendine güvensizlik....

    Aynen bir şizofren gibi, sigara içmek için tüm nedenler mantıklı ve makul geliyor. Fakat prensiplerime bir taneside ekledim. Eğer sigara içersem nedenini cevplayarak ve içmeden önce yine buraya yazmayı düşünüyorum. Çünkü beynim binlerce neden, sunuyor ve hepsini onaylıyor fakat aralarından birtane mantıklı olanı aradığımızda, birtane dahi yok. Bende birtane mantıklı sebep sordum kendime.Cevap olarak zevk alıyorum diye cevap verdim.

    Gerçekten zevk alıyormuyum? Peki içmekten zevk alıyorsam neden bırakmaya çalışıyorum? içtiğim zamanlarda neden nefret ediyorum.?
    Pekala benim daha başka zevklerimde var. Tüm zevk aldığım şeyleri hergün yapmak zorunda mı hissetmiyorum kendimi?
    Mesela sinemaya gitmekten zevk alıyorum ama hergün gitmek zorunda hissetmiyorum. Gitmediğim zamanlar kendimi rahatsız ve huzursuz olmuyorum.

    Buda demekki zevk almıyorum sadece zevk aldığı sanıyorum yani bir yanılgı. Tahmin ediyorumki tüm madde bağımlılarıda bu yönde, kendi iç sesimle tartışma sonucunda en önemli krizi aştığımı düşünüyorum. Hala belli belirsiz bir boşluk hissi arada sırada yokluyor
    _______________________________________________________________________________________________________

    Prensiplerime sağdık kalmaya çalışıyorum. Sigarayı bilinçli bir şekilde bırakmak bana tek çıkış yolu gibi gözüküyor. Tüm yöntemleri denedim sayılır Çekirdek, Nikotin bantları, hapları vs. ama sonuçta bırakmadım. Etkileri geçince tekrar kaldığım yerden devam ettim.

    Bunun için aklıma sigara geldiği zaman hemen çay'a yöneliyorum ve sigaranın yerine içeceğim için çayı erteliyorum.
    Bu yarım gün benim için büyük başarı, çünkü fazla bir zorlanma hissetmedim. İçmek için neden arıyor aklım bazen ama geçerli bir mazeretle red edilebildiğini keşfettim.

    Keşfettiğim birşey daha var "sezing " in imzasındaki sigara içen bayana gözüm takıldı. Hani derler ya filmler aslında bir pazarlama aracıdır. Filmin kahramanının giyim tarzına birçok insan ister istemez özenir ve bilinç altına yerleşir. Birçok film yapımcısına sponsor olan gölge firmalar vardır diye.

    Bu acaba sigara içinde olabilirmi, mesela sezing in imzasındaki bayan, aslıda değişik bir tarz ve açıkcası çekici, fakat neden sigara? acaba sigara dahamı çekici yapıyor. Baktımda sigarayı sildiğinizde hiçbirşey değişmiyor. Hatta ağzından çıkan duman komik duruyor bile diyebilirim. Bunun gibi filmlerde birçok sahne var aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi æbyæd -- 14 Aralık 2010; 13:14:21 >




  • Pazar gecesi son sigaramı yaktım ve bu işe bir son verdim. Champix kullanıyorum baya etkisi oldu... 36 saattir aşırı bir sigara krizi yaşamadım.
  • 10 agustos 2010 saat 19:02 de son fırt

    4 ayı devırdım.daha bır tane dahı yakmadım.sonuc:evet delı gıbı ıcesım var
  • bende 12 yıldır içiyorum bugün bir kez daha bırakmayı deniyorum
  • 26 yasindayim 11 sene ictim baktim maddi manevi külliyen zarardayim 2 sene once biraktim..
    Not:Hayatimda aldigim en dogru kararlardan birisi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +24edition -- 14 Aralık 2010; 21:59:58 >
  • bırakılır tabi niye bırakılmasın

    taş çatlasın 1 hafta baş ağrısı ve moral bozukluğu olur sonra alışır gidersin.

    O kadar zor bişey değil

    Ben bırakmayı değilde azaltmayı düşünüyorum,günde 10 tane'ye düşürsem iyi olcak

    Gerçi son günlerde biraz meşgulüm kendiliğinden 10-15 arası bi sayıya düştü

    Aslında benim sorunum şu,ben keyif için içiyorum,bu yüzden bırakmasıda,azaltmasıda zor oluyor

    Hani nasıl desem mesala sokakta falan canım sigara istesede içmem,bazı insanları görüyorum adam abuk sabuk bi işle uğraşırken sigara içiyo,2 dk.ağzından düşürmüyoşöyle kahve falan olcak,alcam elime uykusuzu öyle içiçem,yada yemeklerden sonra Bu yüzden biraz zorlanıyorum

    Gerçi şunuda itiraf etmem gerekir,içmediğim zamanlarda en yukarda yazdığım şeyler olmaya başlıyor,yani yarı bağımlı sayılırım (kendimi kandırıyorda olabilirim belki bende sigara bğımlısı olmuşumdur bilemem :D )

    Benim için günde 10 tane iyi rakam,onu yakalamaya çalışcam sonrasını sonra düşünürüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister No -- 14 Aralık 2010; 22:49:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MMX 166

    10 agustos 2010 saat 19:02 de son fırt

    4 ayı devırdım.daha bır tane dahı yakmadım.sonuc:evet delı gıbı ıcesım var


    al bendende o kadar.. benimde deli gibi içesim var ama çocuklarıma söz verdim...deil içmek evimde misafirlere dahi içirmiyorum..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.